Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:33
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Биквинтили на Планетите

Интерпретирайки биквинтил, следва да се обръща внимание на мажорните аспекти на образуващите го планети.
Хармоничният биквинтил ще даде благодушно-снизходително, а раненият - строго изискващо отношение към нисшите форми на живот, срещани на пътя на човека. Ако една от планетите на биквинтила е хармонична, а другата ранена, то отношението на човека ще бъде двойнствено: в сферите на първата ще бъде благодушен, а в сферите на втората изискващ, но винаги заинтересован. Триъгълникът, съставен от два биквинтила и квинтил, дава много жизнени сили и голям интерес към жизнените прояви и обещава големи възможности за развитие на човечността в сферите, управлявани от планетата с двата биквинтила. Триъгълник от два квинтила и биквинтил, също дава голяма жизненост и устойчиво участие в разнообразни процеси на развитие и жизнедеятелност, особено в сферите, управлявани от планетата с двата квинтила. Много силно хармонично влияние символизира правилния петоъгълник, съставен от планети и други чувствителни точки на хороскопа (на първо място върховете на домовете и възлите на Луната). Даже при значително ранена карта (и обективно) тежката съдба, човекът никога не ще унива, искрено ръководейки се от лозунга: "Няма нищо, но затова пък да се живее е весело!"Биквинтил на Слънцето

Перспективно направление за изкореняване на престъпността представлява повсеместно въвеждане на милосърдието.

Този аспект отправя инициативата на човека в сферите на Планетата към нисши и несъвършени форми на живот, което на ниско ниво се проявява преимуществено в указанията и директивите, давани властно, но с лошо разбиране същността на нещата. Реално този аспект означава, че човек може да вземе конструктивно участие в проблемите на нисшия живот и освен това, той се нуждае от неговите волеви импулси и инициативи, но всичко това в условията на добро разбиране и не изключително в користен интерес. Тогава човек може да направи много и при това в него ще израсне не само собствената жизненост, но ще се прояви и човешкото начало.
Раняването на Слънцето означава силни диктаторски тенденции, склонност към пренебрегване сложността на вътрешните антагонизми и проблема на нисшия живот и подчертаното му отделяне от себе си като еволюционно висшестоящ. Раняването на Планетата означава сложност на нисшите жизнени проблеми (в това число, в съответните сфери, силата на собствения егоизъм).
Хармоничност на Слънцето и Планетата означава изкушение за чисто егоистично леко потребление на нисшите форми на живот, които не ще окажат забележимо съпротивление, а обратно, особено в началото ще бъдат щастливи от всяко внимание от страна на толкова високостоящ събрат, макар че той ги посипва с копър и наръсва с чесън с достатъчно очевидни намерения. Например, хармоничен биквинтил Слънце - Луна дава добро разбиране на домашните животни и любов с тях по градски (любимо куче, спящо със стопанина в един креват) или селски ("Яж, яж, миличко, през есента ще те заколим) тип.


Биквинтил на Луната

Народът не владее езика, на който може да се изрази неговия дух.

Този аспект дава в сферите на Планетата добро интуитивно разбиране на нисшите форми на живот, особено на биологичните потребности, ако човека се стреми към това. В хармоничен вариант той умело ще подбере ландшафта, храната, осветлението и кислородния режим на аквариумните рибки и леко ще намери общ език с изпуснатия алкохолик, който ще пожали искрено и ако не го постави на истинния път (което, разбира се, е трудно), то, във всеки случай, ще стопли душевно, почувствайки при това себе си (на негов фон) като човека (което е типично за биквинтил Луна - Венера).
При раняване на Луната ниските форми на живот в сферите на Планетата ще дразнят с нещо постоянно човека и той ще може да насочва към тях своята агресия, възникваща по съвсем друг повод, например, в сферите на планетите, образуващи напрегнати мажорни аспекти с Луната. При това ще му бъде трудно да признае както (поне потенциална) духовността на нисшите жизнени форми, така и (особено) връзката на техните проблеми и несъвършенства със своите собствени, макар в дадения случай аналогията може да се натрапва: дебелите стопани най-често имат дебели кучета, а еволюционното развитие на семейния егрегор най-лесно може да се определи по нивото на егоцентризъм на домашните животни.


Биквинтил на Меркурий

Когато разхвърляш упреци, израстват, като правило, плевели.

Този аспект на ниско и средно нива дава на човека в сферите на Планетата видимост на рационалното разбиране на нисшите форми на живот и ментален интерес към тях. Впрочем, неговите мисли в това направление могат да се окажат на място, във всеки случай, обаянието на неговата реч няма да пропадне и ловкостта при нагласяване функционирането на нисшия живот за лични интереси може да бъде необикновено: това е аспект на колонизатора. Ранен биквинтил Меркурий - Плутон може да даде безмилостен търговец на роби, но това е по-скоро изключение и на средно ниво човекът все пак се старае да бъде, макар и отвисоко, човечен с туземците, да развива (в достъпната за това степен) тяхното рационално мислене и да апелира към него.
Ако Меркурий е ранен, това отначало не ще се получи добре и майка с такъв биквинтил може да се опита сериозно да апелира към логиката и разума на едногодишно дете. Ако е ранена Планетата, то рационалните съображения на човека, даже при цялата им правилност, ще бъдат слабо ефективни и ще му се наложи да привлича своята интуиция и природна човечност, която може да подскаже логически неочевидното, но точно поведение в най-объркани ситуации.


Биквинтил на Венера

Философът върви в дълбочина, политикът нагоре, а еснафът се плиска в локвата на безотговорността.

Този аспект дава в сферите на Планетата социализирано отношение към нисшите форми на живот, тоест човек тук се намира под силното влияние на социалните щампи, което на ниско ниво има по-скоро положително значение (например, възгледа "децата и животните не трябва да се обиждат"), а на по-високи може да даде силен снобизъм, тоест подчертано отделяне на себе си от еволюционно по-ниските форми на живот, а също тези, които човек сметне за такива (например, пренебрежителен възглед на столичанина към живота в провинцията или икономически развита страна към изостанала). Дълбоката проработка, особено на биквинтил към планети от 3-то и 4-то ниво, дава виждане на социалния прогрес в рамките на кармичните програми и еволюционно развитие на човечеството (което е не просто, защото тези процеси често са насочени противоположно), на средно ниво човекът ще се интересува от живота в различни слоеве на обществото, особено от нисшите, техните характерни проблеми и противоречия, и взимайки активно участие в тях, може да намери начин за реализиране на своята човечност.
В хармоничен вариант този аспект дава такт и обаяние и лекота на взаимното разбиране в общуването с нисшите социални слоеве, виждане на красотата в дочовешките форми на живот (животни, растения и т.н.) и естествена радост при общуването с тях (в сферите на Планетата), при раняване различни емоции, в това число любов и ненавист, ще се сменят хаотично едно друго, което силно затруднява контакта с нисшите форми на живот, в хода на които във всеки случай на първо място следва да се търсят изрази на заложената в човека хуманност.


Биквинтил на Марс

Лежащите не се удрят: по тях се ходи и се изтриват краката.

Този аспект дава в сферите на Планетата активност и енергия, насочени към взаимодействие с нисшите форми на живот. Раняването на Марс прави тази енергия разрушителна, но човекът далеч не веднага забелязва това, във всеки случай, може искрено да смята, че абсолютно всичко, което излиза от него в посока нисшия живот, отива за негова полза (макар той, глупав и неблагодарен, често не разбира това и се опитва да протестира). Ако е ранена и Планетата, то човекът може да стане мъчител на нисшия живот от типа на жесток наставник (по-прозаичен вариант, например, при биквинтил Марс - Меркурий - суров училищен даскал, преследващ всякакви прояви на живот на учениците и агресивно недоволен от техните познания по своя предмет).
В хармоничен вариант този аспект дава възможност да се намери леко адекватен начин за участие в проблемите на нисшите форми на живот и прилагайки незначителни усилия, да получи от тях големи дивиденти. Обаче, с това не бива да се спекулира, иначе възможностите за проява и развитие на човечност в себе си ще бъдат безвъзвратно изпуснати. Проработката дава енергично и умело участие в развитието на несъвършен живот, при което попътно човекът се развива сам, получавайки възможност да смекчи своите нисши агресивни програми на подсъзнанието, насочвайки енергията по-културно и по-конструктивно.


Биквинтил на Юпитер

По-леко е да се обвини епохата в отсъствие на духовност, отколкото да бъде намерена там.

Това е аспект на филантроп и покровител на нисшите форми на живот в сферите на Планетата. На ниско ниво това се проявява, основно, в думи и обещания, а също с общо кралско самомнение. На високо човек прониква в широк спектър проблеми на нисшия живот, осмисля ги на високо абстрактно ниво и може да намери съвършено неочевидни решения. Юпитер дава възможност на човека да открие на нисшите форми нови пътища за развитие и начини за разрешение, на изглеждащи непримирими противоречия, но затова е нужно да се отдели от гледната точка (типична за непроработения аспект) към тях като към примитивни и незаслужаващи сериозно внимание. С проработването и разширяването на своето разбиране на нисшите форми на живота човекът, първо, открива в тях приличащи на нещо нисши програми на своето подсъзнание и се учи по-адекватно да ги управлява или трансформира в еволюционно по-високи и второ, получава възможност да проявят заложените в тях човешки качества, например, безкористна помощ на по-младшите братя по еволюция.


Биквинтил на Сатурн

Или човек изпреварва своето време, или то го настъпва със своето сиво стъпало.

Този аспект дава подсъзнателен стремеж да се разбере дълбоко нисшия живот в сферите на Планетата и да вземе съществено участие в него, в което човекът може да изрази своя хуманизъм. Обаче отначало, особено при раняване на Сатурн, човекът вижда нисшия живот много примитивно, а се намесва в него крайно недодялано, което може да създаде комплекс за непълноценност или, обратно, да извика от дълбините на подсъзнанието и актуализира садистични склонности. В областите на вътрешния живот, откликващи на проблемите на нисшия живот, човек ще чувства себе си уязвим и е добре, ако той разпространи усещането за уязвимост и на най-нисшия живот. Въобще казано, то е присъщо на човека първоначално, но в хода на живота може да бъде изтласкано в подсъзнанието и тогава състраданието често се превръща в подчертана жестокост, което впрочем, в дадения случай е по-скоро изключение, отколкото правило.
Тук проработката става по пътя на дълбокото изучаване на нисшите форми на живот и внимателното и бавно търсене на адекватен контакт и взаимодействие с него. Изкушения ще бъдат фрустрации, свързани с бавността на този процес, много твърдите и примитивни представи за живота и себе си и външна твърдост на поведението, която постепенно трябва да се сменят с меки, макар и сдържани човешки прояви. На високо ниво се постига мъдрост и дълбоко човешко самоизразяване.


Биквинтил на Хирон

Злодеят също е съсед Божи. Просто с изкъртена ръчка.

Този аспект дава в сферите на Планетата нестандартно виждане на нисшите форми на живот и техните проблеми, което на ниско ниво може да се прояви в различни издевателства, остроумни от гледна точка на човека, но не на живота, над който той се смее. В тези остроти може да се включи, обаче, по-дълбок смисъл, отколкото човек има предвид, но това поначало не е видно на никого. Ако той започне по-тясно да взаимодейства с нисшия живот, към което той ще има чисто човешки импулси, то ще се сблъска със сериозни проблеми както на самия този живот, така и на своето участие в него, които го поставят в безизходица и ще го обкръжат с неизразим хаос и, ще бъде много трудно да се намери изход. По-точно, това ще изисква от човека преглеждане на своите възгледи както към нисшия живот, така и на своето отношение към него и може би, на проблема за човечността като цяло. Въобще това е много перспективен аспект, защото неговата проработка дава възможност с помощта на участието в чужд живот да се разберат особеностите на своите еволюционни "опашки", тоест неадекватно ниски програми на подсъзнанието, да бъдат видени и изменени, направени по-подобаващи на своя духовен облик. Обаче за това на първо място е нужно да се научи да вижда нисшия живот в сферите на Планетата и неговите проблеми с обективни и внимателни очи, преодолявайки съответните социални щампи: кравата, може би, не е напълно микрокосмос, но все пак е по-близо до човека, отколкото до млекопреработвателния завод.


Биквинтил на Уран

От гледна точка на мишката, мъркането изключително прилича на гръм.

Този аспект дава големи неочакваности, екстравагантност на проявите, както на човека при взаимодействие с нисши форми на живот, така и на самите тези форми, в които внезапно могат да се изострят противоречията и да протекат взривове, в това число и в отношенията с човека. При раняване на Уран се оказва практически невъзможно да се нагласи устойчив конструктивен жизнен контакт с нисшите форми на живот, макар че някои идеи на човека ще бъдат потенциално много плодотворни, а поведението на жизнените форми и техните кризиси ще бъдат твърде многозначителни, и ако човек се научи да ги вижда и интерпретира като знаци на съдбата (както на нисшите, така и своята собствена) той може да постигне големи успехи.
Хармоничният Уран ще даде по-приемливи, макар че така или иначе са отначало неразбираеми за човека, както идеи по отношение на нисшите форми на живот, така и на техните собствени прояви, но тук голяма част от катаклизмите ще преминат без особени жертви и може да дадат енергия за решение на трудни задачи. Все пак за конструктивност тук може да се говори само при условия на проработка на Уран и умение на човека да работи с неговите енергии и ефекти, но неочакваните пробиви вътре в себе си и внезапните и неочаквани прояви на човешкото начало са възможни и без тази проработка. За съжаление, те изчезват също така бързо и внезапно, както са се и появили.


Биквинтил на Нептун
И гъските имат свои мантри.

Този аспект дава в сферите на Планетата любов към нисшите форми на живот и жалост към тях. На високо ниво тънкото им разбиране и човешко отношение, когато човек встъпва в ролята на висше същество, тоест своего рода божество. На ниско ниво няма истинско разбиране, но човекът се стреми към нисшия живот в търсенето на нисши медитации, профанирайки себе си до него и постигайки в нисша октава тези чувства и преживявания, които желае в по-висок вариант, но недостъпни без специални усилия.
Например, биквинтил Нептун - Меркурий или Нептун - Венера може да даде социално устроен и непиещ човек, но обожаващ разговори със запуснати скитници, алкохолици и т.н., доброволно помагащи им да намерят поредната доза или просто оказващ морална поддръжка със своето съгласие и подкрепа на техните жизнени позиции. Тук е налице присъединяване към нисшата форма на живот, но помощ при това дава не толкова на нея, колкото на себе си (косвено удовлетворение от потиснатото желание за свобода и непосредствена радост от живота). При раняване на Нептун са възможни разнообразни изопачавания във възприятието на нисшите форми на живот и неадекватно (макар често зле разбираемо, защо) участие в тях на човека, и може да бъде много сложно да разбере ситуацията, ако не отчита конкретните нисши програми на подсъзнанието, при това актуализирани.
Хармоничният Нептун дава изопачено-розова картина на нисшия живот и ролята на човека в него и минимално успешното участие в неговите проблеми ще приведе човека в еуфорично състояние, макар реални резултати практически да отсъстват. Все пак хармоничният биквинтил дава естествена благодат, разпространяваща се от човека към нисшите форми на живот, и децата и кучетата ще го обичат безусловно.


Биквинтил на Плутон
Духовното ниво на човека се определя от количеството съвест, което му се е отдало да събуди в епохата.

Този аспект в проработен вариант дава на човека възможност за ефективно участие в сложни проблеми на нисшия живот. За него той изглежда носител на фаталност, непредотвратима, в някои отношения безжалостна, но в крайна сметка справедлива и водеща го в правилно направление. В хармоничен вариант човек лесно вижда неадекватността и проядената от червеи нисша форма на живот в сферите на Планетата и намира най-безболезнените начини за тяхното ликвидиране. Обаче, при това го чакат определени разочарования и безвъзвратни загуби, защото нисшите форми не издържат критика и (кармично) трябва да бъдат напълно ликвидирани, с което на него може да му е трудно да се примири, защото тези форми намират отклик в неговото подсъзнание и смъртта на външните жизнени форми унищожават нещо в него самия. При ранен Плутон това става понякога много болезнено и човекът може да се ожесточи, отделяйки (емоционално) себе си от нисшия живот и неговите проблеми, вследствие на което той може да стане безжалостен негов гонител, виждайки в него едно само зло, подлежащо на безжалостно изтребване. При това, обаче, той изтребва в себе си човешкото начало, заставайки на служба на твърд егрегор и губейки свободата на волята. Тук проработката върви по пътя на грижливо изучаване на нисшите форми с пълно уважение към законите на тяхното развитие и свойствената им етика. Едва след това човек може да разбере и обикне нисшите жизнени форми, усещайки ги като родствени на себе си, а неговото хирургическо вмешателство ще се окаже изцеляващо и хуманно.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (09.04.2009)
Разгледан: 3090
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238