Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:34
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Квадрати и Половина на Планетите

Интерпретирайки квадрат и половина, е важно да се обръща внимание на мажорните аспекти към съответните планети и общия рисунък на аспектите. Проблемите на хармонично стоящия квадрат и половина са смекчени и най-често изтласкани в подсъзнанието, така че той рядко бива проработен. Раненият квадрат и половина, обратно, по-бързо от всичко друго е обърнал вниманието на човека към себе си и се явява (възможно, частично проработено) болно място.
Триъгълникът, съставен от два квадрата и половина и квадрат дава колосални проблеми във фокуса (тоест Планетата с двата квадрата и половина) и тук човекът често е принуден да премине, в краен случай, на нейната висока октава, а сривовете ще бъдат за него опасни и болезнени, тъй като веднага се включва дисхармоничното влияние на квадрата. Тук е по-добре постепенно да се проработва квадрата, с особено внимание и щателно преминавайки през ситуацията, когато е включена планетата във фокус на триъгълника. На високо ниво се получава съвременен радиоуправляем робот-всъдеход-булдозер.
Триъгълникът, съставен от опозиция, полуквадрат и квадрат и половина, дава в началото голяма неустойчивост на опозицията, доколкото тя през цялото време се тревожи с груби и неумели въздействия на третата планета: ето защо, може да се опитваме да проработваме триъгълника, повишавайки нивото на третата планета и едновременно щателно балансирайки взаимодействието на планетата в опозиция. На високо ниво човек получава много надежден, послушен и устойчив инструмент, способен да издържа голямо налягане на външната среда, макар и не толкова голямо, колкото предишния триъгълник. На ниско ниво и единият, и другият дават голям душевен дискомфорт и неувереност в себе си, при допълнително раняване достигащо до фобии.


Квадрат и Половина на Слънцето

На човекът е малко до изпълни волята Божия; още му е необходимо да мисли, че тя е негова.

Този аспект прави волята на човека в сферите на Планетата недостатъчно съвършено, понякога твърде грубо оръдие. Неговите инициативи често се оказват твърде праволинейни (ако Слънцето се намира в Риби или Рак, то човека съответно твърде откровено и често непохватно ще бяга от отговорност и ще се крие в своята черупка) и при склонности към самонаблюдение може понякога да му се стори, че към неговата воля понякога се смесва чужда, преднамерено груба и объркваща фината настройка. Аналогичен ефект се наблюдава и в императивни външни обстоятелства, които се оказват не пряко враждебни или откровено препятстващи (квадратът и половина не е квадрат), но неблагоприятно твърди и нерядко фактически разрушават най-интересните, перспективни или привлекателни за човека моменти в сферата на Планетата. Ако във външната ситуация всичко е благоприятно, неочаквано се активира твърдо-огрубяващ вътрешен демон, с който не може да се справи човек с нисша воля.
Тук проработката върви по линия на формиране на идеали и включване на висшата воля и висша устременост, а също щателен анализ на програмите на подсъзнанието, управляващи взаимодействието на принципите на волята и Планетата: някъде тук (намека трябва да се търси в ситуациите на едновременна активност на домовете, в които стоят Слънцето и Планетата) дълбоко се е окопало егото, закопало в земята еволюционните опашки, тоест програми на подсъзнанието, намиращи се на значително по-ниско еволюционно ниво, отколкото самия човек.
Проработката изисква осъзнаване и трансформация на тези програми, в резултат на което човекът получава възможност за ясно и тънко волево управление в сферите на Планетата. На ниско ниво, това е аспект на диктаторите, използващи твърд апарат за външно подтискане и неговите жертви.


Квадрат и Половина на Луната

При безсърдечните хора сърцата имат желязна обвивка, при душевните - пластмасова.

Този аспект дава в сферите на Планетата обща вътрешна непохватност и грубост на възприятието, а също рефлекторни навици. Например, при квадрат и половина между Марс - Луна човек на ниско ниво най-добре разбира езика на удара в зъбите с юмрук и на него е склонен да изясни себе си, при което това се отнася и към вътрешния му живот, тоест сам със себе си този човек ще бъде много груб, може да преследва себе си, да се гони в ъгъла, приковава без анестезия и т.н.
В сферите на Планетата на ниско ниво този човек може да предизвиква в другите някакво раздразнение от своята (както им се струва) безчувственост и склонност праволинейно да игнорира всичко, което не му харесва, обръщайки внимание само на своите (обикновено груби) потребности, но затова пък удовлетворявайки ги с желязна устременост. Самият човек, като правило, нищо от това не забелязва за себе си, но от време на време (далеч не винаги!), забелязвайки негативното отношение на обкръжаващите, се затваря в собствения си егоизъм, считайки техните претенции за несправедливи, необосновани и въобще неразбираеми.
Действително, тук проработката е трудна и изисква голямо желание да надраства себе си и да преодолява вътрешната грубост. Много е трудно да бъде изкарана в съзнанието, защото цензурата на подсъзнанието тук е груба (както и самите програми) и често просто изтрива големите парчета, оставяйки откровени бели петна в паметта и възприятията (човекът казва: "Аз не помня това, ако искаш убий ме..., а това аз защо не съм забелязал, даже е странно" и, тъкмо от тези места трябва да се търсят скриващите се програми на егото от ниско ниво). Тук проработката дава умение на ясно и тънко дистанционно управление на съответните на Планетата фрагменти на подсъзнанието.


Квадрат и Половина на Меркурий

На човек не е дадено постигането на истини, изразявани с думи.

Този аспект дава в сферите на Планетата неловкост на движенията и грубост на мисленето. Независимо от това, човекът често няма да забелязва това и ще настоява на своите мисли. Например, квадрат и половина Меркурий - Луна може да даде лоша памет и скованост на мислите, но затова усвоеното с труд знание и съображения ще бъдат експлоатирани постоянно от човека и ще служат на вярата, истината и неистината там, където е възможно, а също и където не може, при което ще бъде много трудно да бъде преубеден рационално.
Квадрат и половина на Меркурий се поддава на проработка с голям труд, защото човек, като правило, усеща скованост на своя ум в сферите на Планетата, или поставя на себе си в това отношение кръст, или обратно, грижливо изтласква тези недостатъци в подсъзнанието и убеждава себе си в несъмнената значимост и сила на своите мисли, обаче и в двата случая е склонен да изпада в краен догматизъм и невъзприемане на чуждия образ на мислене. На ниско ниво на проработка на аспекта, но облечен във власт, този човек може да стане официален идеолог в сферите на Планетата, чиито логически схеми ще почиват на двата крайъгълни кита на Съответствие и Несъответствие на свещената Истина, окончателно намерена и безвъзвратно формулирана в работите на класиците в съответната област. На високо ниво на проработка човек получава тънкост и яснота на мисленето, способност точно да насочи усилията и акуратно да построи ментален модел в сферите на Планетата, когато и доколкото това е принципно възможно.


Квадрат и Половина на Венера

Знаейки как трябва да се държиш и как не трябва да се държиш, е добре още да се разбере, какво да се прави в останалите случаи.

За този човек в сферите на Планетата на ниско ниво ще бъде характерен социален и естетически догматизъм и твърдост на възприятията, основани на слабо подвижни основи. Такива хора превръщат откритията в изкуството в художествен метод, което нерядко е равносилно на убийство. В социалните програми такава твърдост често дава сила, способна да подчини тълпата, но творческите хора ще странят от нея и у човека може да възникне комплекс на Салиери. Например, квадрат и половина Венера - Уран на ниско ниво може да даде догматично естетическо въплъщение на блестящи идеи, които от това най-често загиват изцяло, макар самия човек това нерядко да не вижда. Проработката дава изумително майсторство в изкуството, свързано със сферите на Планетата, или тънко и съвършено владеене на социалните проблеми, тоест фактически работа в големи егрегори с помощта на инструменти, които отначало са изглеждали на човека неудобни и поради това не приспособени за тази работа: четки, бои, изрезки от вестници и списания. Обаче за това е необходимо да се проследи и признае своето лошо владеене на инструментите на изкуството и управлението от страна на обществото и главното, да се осъзнаят несъвършенствата и ограничеността на своето виждане, което може да бъде психологически много тежко. Значително по-леко е се проектира своето виждане върху обкръжаващите, доказвайки и с примери, че тези тънкости, които те виждат, са илюзорни и несъществуващи.


Квадрат и Половина на Марс

Като цяло отношенията са се образували, ако това което се е получило, може да се нарече отношения, а това, което е станало - образуване.

На този човек в сферите на Планетата му е трудно да отправи своята енергия в гъвкаво съответствие с обстоятелствата и тънко да реагира на външната сила. Чуждата агресия предизвиква у него обратна, често неадекватна нито по сила, нито по същността на нещата. При това към слаби по сила въздействия той може да не реагира, а след това към малък дразнител, капка, препълваща съвършено странична чаша, да даде буквално взрив от негодувание: може би, субективно оправдан, но обективно несправедлив. Този човек ще страда от грубостта, енергията и агресията на външния свят, насочени към него, ще му бъде трудно да се справи с тях достатъчно културно, но в същото време неговите агресивни инстинкти в сферите на Планетата ще бъдат особено груби и зле управляеми, а неговата активност ще започне често, незабележимо за него самия, да приема твърди форми.
Например, непроработен квадрат и половина Марс - Сатурн дава наред с уязвимостта пред агресията още и твърдост на изискването към другите хора, която може да доведе до непримиримост. За този човек е важно да разбере, че високите изисквания към другите хора обикновено са подсъзнателно мотивирани от неудовлетворителност от себе си и да осъзнае, в какво се състоят неговите собствени провали и недоработки. Тук проработката дава съвършени инструменти и работа с енергетика с високи вибрации.Квадрат и Половина на Юпитер
Да разбереш материята само по себе си е дълбоко идеалистично.

Този аспект дава формално разширение в сферите на Планетата. Тук човек може да се интересува от научни достижения, философски обобщения, просто от други направления на развитие, но ще бъде склонен да разбира това достатъчно праволинейно, на ниско ниво изключително от егоцентрични и прагматични позиции. Тук при лоша проработка е възможна своеобразна твърда гордост, когато човек не приема комплиментите зад рамките на установения от него самия образ, но неговото потвърждение изисква незабавно.
Такъв начин на поведение се явява реакция на подсъзнателното усещане за отсъствие на истинско величие, непринудена и естествена широта на възможностите, например свойствени на тригон на Юпитер: така полковникът гледа генерал-полковника. Този човек е склонен да встъпва в ролята на добротворец, благодетел или меценат в сферите на Планетата, но неговите възможности често не съответстват на потребностите на средата и му е нужно да се научи да отчита това. Тук грешките са видни значително по-ярко, отколкото при полуквадрат на Юпитер и, ударите по самолюбието са по-болезнени. Проработката дава възможност за ефективна, грамотна и своевременна помощ към другите хора, истинско разширение на възможностите в сферите, управлявани от Планетата, но за това е нужно да се научи да вижда в своите инструменти не само преливане на украсата им, но и качеството на заточването.


Квадрат и Половина на Сатурн

Ако колелото на фортуна е затънало в канавката, то кръста на съдбата може да се носи на гърба.

Този аспект дава в сферите на Планетата препятствия, приличащи на окови: може да се ходи, но трудно. Човекът обаче, не ще ги усеща постоянно (както при квадрат на Сатурн), а от време на време и освен това, може да изработи специфично непохватен маниер на придвижване, не много естетичен, но като цяло приемлив. Ако той стане навик, то ще бъде много стабилен и човекът е склонен да се отнася скептично към другите хора, снабдени с ненужна и даже вредна за тях свобода: парният чук има само една степен на свобода (нагоре-надолу), но затова работи така добре, че с лекота прави невъзможни неща. Обаче подсъзнателно човек усеща най-силен натиск в сферите на планетата, който не му дава възможност да излезе от много тесните коловози във взаимодействието с външния свят и може да има силни комплекси за непълноценност, но се старае да ги изтласка в подсъзнанието. Във вътрешния живот той търси и дълго не намира пътя към дълбоко усвояване на сферите на Планетата, защото наличната при него първоначално много твърде схема пуска човека по напълно определен груб път, буквално блокирайки тънкостта. Тук проработката превръща строгия нашийник на кучето в гъвкав ум на мъдрец, даващ прозрение на течението и разклоненията на кармата в изглеждащи най-безизходни ситуации, но затова е нужно да се преодолеят вътрешните ограничения в сферите на Планетата и да разбере, че във външния свят данъкът е значително по-ефективен от ангарията.


Квадрат и Половина на Хирон

Ако лежиш настрани, то висшето и низше начала ще станат, съответно, дясно и ляво.

Този аспект дава склонност към използване на идеи и методи, истинският смисъл на които е недостъпен, а страничните ефекти са неясни и непредсказуеми. Това е опасен аспект, особено за хора със силен Сатурн, способни на продължителни съсредоточени занимания, с дълбоко, но тясно проникване в слабо изучена област. Квадратът и половина на Хирон дава съблазън за грубо използване на фини инструменти, силата на които може да се прояви съвсем неочаквано и да направи човека вместо субект обект на кармичен експеримент.
Типичен пример за действие на непроработен квадрат и половина на Хирон представляват опитите за материалистично-"научно" изучаване и използване на езотерични техники, предполагащи виждане на астралния и каузален планове и традиционно предавани от учител към подготвен ученик. Тук дилетантството бързо води до подчиняване на човека от твърд магически егрегор и загуба на свободна воля и мислене (в изразени случаи до десоциализация и психически болести). Проработката дава възможност за пробив в практически недостъпни по-рано сфери на финия свят и адекватна работа в тях със странни, но напълно реални методи и инструменти, които човек възприема като физически, макар тяхното действие да се разпространява и върху фините сфери.


Квадрат и Половина на Уран

Бог не иска, Неговото съществуване да бъде установявано с научни методи, защото те Му изглеждат недостатъчно убедителни.

Този аспект дава в сферите на Планетата отчасти отношение като на брадва към урановите откровения, тоест човек ги проработва грубо и без нужното уважение, в резултат на което те, като правило, загиват, също както и урановите знаци. Например, квадрат и половина Луна - Уран дава възможност за фина диагностика на своите (и чужди) физически заболявания, а на по-високо ниво човек може да се научи да използва своето тяло като най-фин диагностичен прибор и за физически полета, да прогнозира земетресения и т.н., но всичко това изисква голям труд, в частност, внимателно изучаване на своите биологични реакции, търсенето в тях на характерни енергетични плясъци и тяхната интерпретация като отражение на външната физическа реалност, а също понякога и на своята карма. На ниско ниво квадрат и половина на Уран дава в сферите на Планетата неочаквани капризи и упорство, следване на често недодялани идеи, зле подходящи за решаване на съответстващите проблеми - в непроработен вид това е аспект на безумните изобретатели с незавършено образование. На високо ниво изобретенията се отдават и човек може да създаде удивителни прибори, инструменти и методи, силно изпреварващи своето време, но истинският смисъл на неговите открития най-често ще остане неразбираем за него.


Квадрат и Половина на Нептун

Идолопоклонника във всяка религия е идолопоклонник.

На ниско ниво на проработка този човек в сферите на Планетата ще лъже неумело или ще попада в лъжливи положения, при което това ще му изглежда неизбежно, а понякога и конструктивно. Например, непроработен квадрат и половина Юпитер - Нептун, вероятно, ще направи човека лаком за ласкателства и това може да стане негово главно оръжие, което често ще го подвежда, но човекът трудно ще осъзнае това.
Този аспект на ниско ниво дава в сферите на Планетата много твърди граници на разбирането и прекалено оформени пътища за медитации, най-често достатъчно ниски, които човек, обаче, ще смята за образцови и водещи точно там, където трябва. Например, квадрат и половина Луна - Нептун може да даде веднъж и завинаги определен ритуал за почивка с пиене на спиртни напитки, пиянски скандали и махмурлук на следващия ден, и всякакви други идеи за отдих на човека ще бъдат немислими. На високо ниво човек постига тънки пътища на развитието в сферите на Планетата и оживява пътищата на медитациите. Например, утъпканите пътечки на молитвите обрастват с цветята на фини, подвижни и никога не повтарящи се религиозни усещания и преживявания: това е път на светците, които са преодолели догмите на официалната църква.


Квадрат и Половина на Плутон

Мъката, която се разсипва под воденичните камъни на историята, обикновено е влажна - от кръв.

На ниско ниво този аспект дава твърде схематично виждане на недостатъците и пороците в сферата на Планетата, твърде праволинейни методи и твърди инструменти за тяхното унищожение, което при силна енергетика може да направи човека безжалостен тиран, с неотклонен ход водещ отчаяно упорития народ към светло бъдеще. Обаче, тези твърди инструменти на съдбата той ще усети и върху себе си, и тук на човека ще се наложи да се сблъска с един от най-неприятните варианти на съдбата - машинообразната, когато истинските причини за безвъзвратните загуби остават далеч зад рамките на виденията на човека, а той не е в състояние да противопостави нищо на съдбата.
Кармичните задачи на този аспект - да осъзнае несъвършенството на своите инструменти за чистене в сферата на Планетата и грубостта на своите виждания за недостатъци на тези сфери, а главното – изсветляване на своите еволюционни опашки в сферата на Планетата и тяхното унищожение или трансформация. Само след това човек получава фини инструменти и видения в сферите на Планетата, позволяваща му да отдели зърното от плевелите, без да задави своята веячка с нито една от кравите на колхозното стадо.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (05.04.2009)
Разгледан: 1913
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238