Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:15
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Полусекстил - 30°


Число 12; управители Хирон, Нептун; в заточение Меркурий, Плутон; в екзалтация Луна, Венера, Хирон; в падение Уран.

Числото 12 (= 3 х 4) символизира космическата хармония на проявения свят. С други думи, дузината носи идеята за еволюцията във вида, в който са представени актуално съществуващи форми, не само материални, но и тънки, в частност живи и одушевени.

Аспектът полусекстил означава участие в космическа еволюционна програма. Това е минорен хармоничен аспект, но неговата хармония носи известен абстрактен, отвлечен (човек понякога може да каже неземен) характер. Ако децилът символизира кармата на земното човечество, то полусекстила представлява кармата на Вселената, която включва земната като своя част, но в живота на човека тези две карми малко се различават, макар че нерядко противоречат една на друга. Активният полусекстил може да даде астрофизик, музикант, художник, който рисува абстрактни картини, философ, който изучава общите закони на битието, особено в онтологичен аспект, или просто човек с доминиращ естетичен подход към живота, при което неговата естетика ще бъде абстрактна и като правило, несвързана със социалните представи, за разлика от човека със силна Венера, в живота на когото естетиката също играе важна роля, но тя винаги е силно социално ориентирана. В същото време полусекстилът дава не социална, а космическа естетика, например, естетика на звездното небе.
Подчертан полусекстил може да даде контакти с извънземни цивилизации или професия на космонавт. Ако не се случи нито едното, нито другото, то човекът може за това да мисли и с ентусиазъм да чете (или пише) фантастични романи за пътешествия на други планети. Полусекстилът е фин аспект, човек често не забелязва този лек поврат на съзнанието, който става при неговото активиране, но този поврат (от планетарно съзнание към космическо) променя твърде много във фините планове и човекът получава голяма, макар и непосредствено често не усещана поддръжка: космическата карма дава възможности за изход зад пределите на земната и тези препятствия, които според земните представи трябва да бъдат преодолявани, неочаквано се оказват лежащи настрана. Например, по земните закони за свършеното зло е нужно да се разплащаме с тежки страдания, в хода на които човек бавно и постепенно го осъзнава като невъзможно за себе си. От космическа гледна точка, това не е задължително, достатъчно е дълбоко осъзнаване и доброволно вътрешно унищожение или трансформация на съответните нисши програми на подсъзнанието. Обаче това не винаги е възможно, а само ако човек притежава канал за връзка с достатъчно висок надчовешки егрегор (В това е смисъла на християнският догмат за изкупление с вяра. Вярата в религията е символ на информационно-енергетичен канал в съответния егрегор). Полусекстилът символизира такъв канал и принципно означава големи заслуги в предишни въплъщения пред космическата еволюция (децилът символизира заслуги пред кармата на човечеството, а квинтилът - кармата на цялата жива материя).

Хирон като Управител и намиращ се в Екзелтация при Полусекстила символизира финият и двойнствен характер на съответстващата му кармична програма: човекът като че ли служи на двама господари, едновременно на космическата и земната еволюция, които по принцип са съгласувани, но локално могат да се разминават достатъчно силно и задачата на човека е да направи фините вибрации на Космоса осезаеми на земята, което дава възможност за изход от безизходиците на земното развитие, а също позволява да не се провали в особено опасни и дълбоки ями. Един от най-острите в днешното време моменти на разминаване на човешката и космическа карма - това са глобалните екологични проблеми, тоест съдбата на планетите, която от космическа гледна точка е значително по-важна от съдбата на човечеството и докато то не разбере това и не постави здравето на Земята на първи план, а своите собствени интереси на втори, всички активни източници за космическа помощ ще му бъдат затворени.
На ниско ниво Хирон дава в областите, управлявани от полусекстила, съвършено неразрешими безизходици и хаос в представите, а понякога и в живота, предвид невъзможността да се съгласуват космическата и човешка етика: първата често изглежда отчетливо антихуманна (в средните векове това се е наричало проблем за теодицеята - оправдаване на Бога, който затваря очите си за злото на Земята).
На високо ниво, когато човек вижда земната и частично световна карма, Хирон му дава възможност напълно материално, макар и на границата на чудото (от гледна точка на обществото), да въздейства на първата, като изхожда от своето разбиране на законите и обстоятелствата на втората. Конкретните направления на неговата дейност ще покаже положението на полусекстила в хороскопа. Екзалтацията на Хирон обещава при проработка конструктивен отговор на достатъчно сложни въпроси, в частност, как трябва да се служи на Бога в рамките на своята човешка съдба и как трябва да постъпва при различните конкретни ситуации, неразрешими от гледна точка на земната карма.

Нептун като Управител на Полусекстила символизира, при активиране на аспекта, изопачаването не само на етиката, а също, така да се каже, на индивидуалното магическо пространство, което обкръжава човека. Силното активиране на полусекстила дава големи мистични преживявания, свързани с изхода на фините тела на човека зад пределите на земната аура и виждането на фрагменти от извънземни кармични програми и своята роля в тях, което дава на човека голяма поддръжка, но го и прави отчасти "не от този свят", защото там, където действат космическите закони, земните страсти не се чуват. В същото време човека, след като е въплътен на Земята, в качество на основната кармична програма естествено приема определено участие в земната карма, поради което космическия начин на виждане за него е винаги някак илюзорен и опитите да го направи основен водят до десоциализация и често психически заболявания. Обаче и чисто земния възглед в сферите на полусекстила е невъзможен и в резултат човека получава постоянна двойнственост на виждането и усещане за двуплановост на своя живот: основния, външен земен план и скрития, по-скоро тънко осезаем, отколкото видим, но все пак много важен втори план, заради когото (говори вътрешното мистично чувство, често енергично изтласквано от човека с цел защита на психиката) става всичко на практика. Обаче истинския смисъл на този втори план човека дълго не разбира.

Меркурий като намиращ се в Заточение при Полусекстила символизира (заедно с управлението на Нептун) ограничената и косвена роля, която играе рационалния ум на човека при участието му в космическите кармични програми. Те, в края на краищата, стигат до много високо ниво, представят се интуитивно и фрагментарно и, ориентирането тук с пълно разбиране на ставащото е силно затруднено. Разсъдъка е предимно разчетен за земните дела и програми и всички опити за разбиране на космическите проблеми (философия, религия, космически концепции) изискват активиране на други планети: Юпитер, Нептун, Уран, които стесняват рационалния ум на Меркурий някъде встрани, но така или иначе не го изгонват съвсем.
На ниско ниво опитите на човека да осмисли своето участие в космическите програми, а по-точно ефектите, които възникват във връзка с това участие, го водят до смущение и той се старае да изтласка съответните мисли, защото те го отклоняват от земния смисъл, а до космически той още не може да достигне (и въобще не вярва, защото в наши дни - аз имам предвид началото на 1989 година след рождество Христово - общественото подсъзнание е убедено в уникалността на земния разум в космоса и централната роля на човечеството в духовната еволюция на света като цяло).
На високо ниво човек вижда своята земна и космическа карма и може да ги съгласува и тук неговия ум му помага съществено при избора на правилни решения, но за това човек е длъжен да се научи ясно да вижда границите на своето рационално разбиране и сферите на неговата компетентност, които в космическите програми рядко са големи.

Плутон като намиращ се в Заточение при Полусекстила дава косвено влияние на земната съдба върху космическите програми на човека. Плутон гледа на тях някак си с крайчеца на очите: въобще казано, човек в сферите на активността на полусекстила е достатъчно чист за участие във високи програми вследствие на свои заслуги в предишни въплъщения, но неголеми петна възникват даже на Слънцето, а човека отдавна е слаб към земните съблазни и за да се опази от тях, се включва Плутон, който организира незначителни, но на практика съществени очистителни (от хорското сквернословие и мръсотия) мероприятия - когато и колкото човека се нуждае от тях. Полусекстила е хармоничен аспект и по принцип човек охотно участва в неговите космически програми, като счита това за голяма чест за себе си или даже висше щастие и смисъл на своя живот, и спокойно се отнася към изчистващите плутонови процедури, но те на ниско ниво могат да го приведат в отчаяние, доколкото той въобще няма да разбере техния смисъл: възниква обикновена ситуация, когато външната съдба, нека да не е жестоко, но съвършено твърдо не позволява на човека да осъществи своите намерения, докато той още не е готов. Затова, за да може активно да се активира полусекстила, например, за да стане космонавт, трябва да премине през много филтри, всеки от които има косвено отношение към същността на тази професия, но всичките те заедно образуват практически непреодолимо препятствие за случайни хора. Този пример дава известна представа за косвената, но всестранна инспекция на Плутон, която трябва да премине всеки човек преди да се задейства активно полусекстила и той да приеме осезаемо за него участие в космическите кармични програми.

Луна като намираща се в Екзалтация при Полусекстила символизира тъждеството на човека като микрокосмос и целия Космос. С други думи, работата по извънземни кармични програми човек в значителна степен води, като усъвършенства своето подсъзнание и вътрешния свят, физическото тяло и его. Последното означава не само повишаване на еволюционното ниво на нисшите програми, но и използване органите на чувствата и биологичните инстинкти на качествено по-високи нива.
Физическото тяло, заедно с механизмите на така наречените нисши емоции и влечения, представлява сам по себе си много съвършен прибор, с помощта на който човек може да възприема и предава в Космоса информацията и енергията, като става в буквален смисъл духовен проводник. За това, въпреки общата духовна устременост е необходима определена чистота не само на тънките тела, но също и на физическото, която се постига не толкова с вегетарианска храна и хатха-йога (които на определено ниво стават необходими, а до неговото постигане не носи някакви съществени резултати), колкото с настройка на съответстващата на положението на полусекстила в хороскопа област на Космоса, вибрациите на които човек на високо ниво на проработка усеща физически.

Венера като намираща се в Екзалтация при Полусекстила символизира непосредственото влияние на космическата карма в рамките на земната като висши прояви (социална и чувствена) на любовта и хармонията. Екзалтацията в полусекстила на две планети със земно възприятие (Луна и Венера) означава, че космическата хармония е дадена на човека във висши форми и проявления на неговите обичайни чувства, към които, обаче, трябва правилно да се отнася. По такъв начин, космическата любов и космическата хармония се възприемат като земни, но необикновено чисти и високи, когато в любимия човек се усеща Божественото начало, а в пейзажа или архитектурната форма - хармонията на небесните сфери. На ниско ниво на човека му е трудно да възприеме космическите влияния на полусекстила именно поради това, че той изисква включването на висшите принципи на Луната и Венера, а техните нисши октави натоварват човек в сферата на егоизма и ниско-чувственото възприятие, което блокира достъпа на съзнанието за високите вибрации на Космоса. Обаче и чувствата и възприятията на проститутката могат в сферите на полусекстила за някакъв миг да получат космически оттенък и това преживяване, макар и ненапълно понятно, тя дълго ще си спомня, като всеки път при това се отвлича от своята работа под нисшите октави на Луната и Венера.

Уран като намиращ се в Падение при Полусекстила символизира дисхармоничността за земната карма на силни ментални пробиви от високите вибрации на Космоса, тяхната разрушителна сила и като цяло, нетипичност на нормалното взаимодействие на космическата и земна карма. Влиянието на Космоса е хомеопатично и става главно под формата на различни малки уранови знаци и знакчета, които човекът е свободен да забележи или игнорира, при което в първия случай ще се наложи още много работа по тяхната разшифровка и адаптация на съответните идеи към конкретната земна ситуация, а във втората отначало въобще нищо няма да се случи, и само когато човек се окаже в дълбока яма (или локва), той може да си спомни намека, подхвърлен му от съдбата преди много години, и горчиво да съжали, че не го е забелязал и оценил по достойнство.
Падението на Уран в полусекстила означава, че човек не следва да чака крупни озарения и големи скокове и пробиви в космическите програми. Работата там върви бавно и надеждно, с голяма (в краен случай, от земна гледна точка) презастраховка за случаите на различни неочакваности. Пътешествието от хиляда ли започва с една стъпка (Лао-дзъ) и продължава, защото това засяга програмите на полусекстила, точно в същото темпо, ако човек се учи да чете малките уранови знаци, обаче силно се забавя, ако той не прави това.

На първо ниво на проработка на полусекстила човек практически не използва предоставените му възможности за участие в космическата еволюция, но пасивно-потребителски използва защитата на полусекстила, възприемайки я като задължителна, а в голямата и част просто не я забелязва. Тази защита се изразява в това, че човека от време на време бива заобикалян от възвратните удари на земната карма, или той получава възможност да заобиколи препятствие, което за всеки друг човек ще бъде непреодолимо. На това ниво човек не усеща своята отговорност пред Космоса, както впрочем и пред земната карма, но усеща (в сферите на полусекстила) определено смущение на своите виждания, когато земните проблеми се оказват неважни или несъществени, в краен случай, сами по себе си, тоест извън връзката с космическите. Обаче, най-често това не води до изработването на космическо съзнание, а към пренебрежение към земните дела (освен лично своите, които естествено получават космическо значение - оттук, при раняване на полусекстила и картата като цяло са възможни психически нарушения, в частност, бълнуване за космически войни и т.н.). В хармоничен вариант е възможна любов към научна фантастика с пришълци, абстрактна музика и живопис, но все пак това е много повърхностно и някак си рефлекторно, тоест човек съвършено не си дава отчет за това, защо го теглят такива теми и предмети.

На второ ниво на проработка на полусекстила човек както преди не забелязва защитното действие на полусекстила и не предприема съзнателно участие в космическата карма, но забелязва своя вътрешен интерес (в сферите на полусекстила) към обектите, явленията и стила, към които се отнася епитета "космически". Ако полусекстила е акцентиран (тоест неговите планети стоят силно или е множествен, тоест планета стои в полусекстил към стелиум), то човека може да се опита да материализира своите интереси в съответните сфери и да стане музикант, астроном или конструктор на космически ракети (с някакви космически изопачения на възприятията, които той ще се старае да изтласка) и кармата ще му помага в това - докато неговите цели и интереси не станат твърде земни, което на това ниво е твърде вероятно след достигане на определени успехи и социално признание. На това ниво човек още не разбира, че заплащането по сметките на космическите егрегори не става в обичайната земна валута, но най-често се изразява в разширяване на виждането и задълбочаване на разбирането на протичащото във вътрешния и външен свят (обусловено от по-обективен космически възглед на нещата), а също и в нарастването на реализационната власт във високите земни егрегори, които човек на това ниво най-често се стреми да профанира до власт в по-ниски, но затова пък и по-осезаеми, в резултат на което я губи напълно, защото ниските земни егрегори обикновено нямат пряк изход в Космоса.

На трето ниво на проработка на полусекстила човек започва да разглежда своето космическо виждане в сферите на полусекстила като притежаващо определена ценност, при което именно в онези места, където то в най-голяма степен се отличава от общоприетото. На това ниво човек в сферите на полусекстила усеща двойнствения характер на всичко, което той прави и което става с него: един план има непосредствено, земно значение, втория, по-тънък и едва осезаем – космическо. Обаче човек в крайна сметка чувства, че космическия план (в сферите на полусекстила), е по-важен, още повече - на това ниво в неговото съзнание си пробива път и чувство за космическа отговорност за своите действия, които едновременно са по-тънки, и значително по-строги от земните. От друга страна, космическите кармични програми все едно изискват от човека участие в земния живот и неговите проблеми, макар и с една едва-едва изместена етика, малко по-отчуждена от земните страсти и нисши емоции. На това ниво на проработка в човека може да възникне усещане, че той, тайно от всички и в значителна степен от него самия, води някаква неземна програма, от която се интересуват мнозина и която видимо иска нещо, но какво именно, човека не е в състояние да разбере. Той усеща нейната сила и не някаква враждебност, но някаква чуждородност или, в краен случай, страничност по отношение на земните дела и това го смущава, особено при раняване на полусекстила, или обратно, привежда го във възторг, което е вероятно при хармонично положение на аспекта. На това ниво човек има възможност за обективно виждане на земните проблеми (и своето подсъзнание) в сферите на полусекстила и някои възможности за работа във високи земни егрегори, като им помага да нагласят контактите с извънземните, но независимо дали всичко това е полусъзнателно или безсъзнателно, като страничен резултат на определени земни работи, във време на които човек мистично ще усеща внимание от много високи сфери.

На четвърто ниво на проработка на полусекстила човек вижда в неговите сфери достатъчно добре земната карма и има известна представа за космическата карма, в рамките на които тя се намира. На това ниво в човека има два типа ясно диференцируеми видения: земно и космическо, и той умее с волево усилие да сменя едното с другото и знае, какви подробности най-добре се виждат от тези начини на виждане. На това ниво човек ясно усеща моментите на активиране на полусекстила и съответно, своята космическа карма и разбира нейното взаимоотношение със земната. Чувството за чуждородност на космическата карма си отива и човек усеща нейното влияние по-скоро като сътрудничество и духовна помощ, а своята роля вижда, на първо място в изсветляването на нисшите страни на земния живот в сферите на полусекстила и балансиране на антропоцентризма, тоест разширение на видовете изолираност, егоизъм и земната ограниченост на човечеството. Това е ниво на високи учители, които могат да работят за свързване на земния егрегор с по-високи, в частност, да достигнат и транслират на земята космическите закони, като ги интерпретират съобразно с местните условия на живот и формират глобални цели и ограничения на земното развитие: велики светци, пророци, учени и писатели.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (04.04.2009)
Разгледан: 3694
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238