Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:28
24.05.2024
Петък
3.215.16.238


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Рождени Аспекти


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Полусекстили на Планетите

Хармоничният полусекстил дава хармонично, но лениво следване на космическите програми, със силни изкушения за тяхната профанация, с незадължително егоистично разбрани цели, но даже просто чисто земната им интерпретация. Раненият полусекстил може да даде вътрешен конфликт, когато космическата програма може да се стори на човека противоестествена, може би даже античовешка или безумна, но въпреки това, неговия космически начин на виждане трудно ще бъде окончателно изтласкан в подсъзнанието (това е значително по-лесно при хармоничен полусекстил). Въобще това е знак за сериозни задачи, възложени от Космоса на човека, който по идея е длъжен да решава трудни земни проблеми с ранени от мажорни аспекти планети на полусекстила с помощта на космически начини за виждане и източници на сила, със самите тях да демонстрира на човечеството космическите влияния и като помага да се нагласят контактите с Космоса. Силното раняване на полусекстила може да даде космически черен учител на човечеството, тоест човек, практически чужд на земния морал, който се опитва да осъществи в сферите на полусекстила твърда инволюционна програма.
Триъгълникът, съставен от два полусекстила и секстил, дава в своя фокус (тоест планетата с двата полусекстила) устойчив изход зад пределите на земната аура - при условие, че е достигнато необходимото състояние на съзнанието и вътрешната чистота. Този триъгълник дава големи творчески способности, особено в абстрактно-космическите сфери - добро усещане на космическата хармония и, често в сферите на планетата във фокус стремеж да излезе от земния живот, в краен случай от неговите ниски вибрации. На ниско ниво дава силни ескапистки тенденции, презрение към земните обстоятелства, при раняване са вероятни психически отклонения или странности.


Полусекстил на Слънцето

Отсъствието на висши цели измърсява нисшите.

В този човек в сферите на Планетата ще има възможности да приложи своята инициатива и да предприеме участие в космическите програми. Обаче, като се отчита минорността на полусекстила, практически крайно рядко означава непосредствени контакти с летящи чинии. Значително по-често световната карма дава за себе си знание по едва доловими премествания на реалността, когато на човека му се струва (и той много дълго не е уверен в това докрай), че неговите волеви актове и инициативи в сферата на Планетата имат не само пряк смисъл, но и някакво много тънко, но важно допълнително значение, по някакъв начин свързано с твърде отдалечени сфери, но какви именно, човекът не може да каже.
Полусекстилът на Слънце към планета от четвърто ниво, особено ако е ранен, може да даде мания за космическо величие или преследване, от време на време на човека ще му се струва, че неговата воля управлява чужда на Земята зла сила, която иска да унищожи земния живот, да пороби земните жители и т.н. - обикновено социално рационализиране на космическите влияния, които в действителност имат съвършено друг смисъл: основният закон на Космоса - това е сътрудничество, но хората мислят в разбираеми от тях термини на агресия, война и егоцентрична изолация. Проработката на аспекта върви по линия на осъзнаването от човека на своя не само земен, но и космически произход, изработването на космическа етика и адаптация на себе си към нея, което практически първоначално означава изчистване от специфичната мръсотия в сферите на Планетата. Трябва да се учи да се вижда космически смисъл и в императивните външни обстоятелства в сферите на Планетата (те ще бъдат не твърде чести), защото тук световната карма се проявява непосредствено, независимо от земната, и трябва да се действа в такива случаи в съответствие със своята космическа етика. Високото ниво на развитието на аспекта дава космическа защита и отговорно участие във важни земни кармични програми в сферата на Планетата и техните връзки със съответните космически.


Полусекстил на Луната

Лунното затъмнение на Луната се възприема като слънчево.

Този аспект дава в сферите на Планетата силно интуитивно усещане на космическите влияния. Човека ги чувства с цялата своя кожа, но рядко може членоразделно да каже, какво именно усеща и какъв е смисъла в това. Раняването на полусекстила може да даде инстинктивен страх пред всеки космически феномен и в същото време таен стремеж към него. В хармоничен вариант човека може добре да чувства абстрактните картини, да изпитва слабост към сюрреализма във всичките му видове и т.н. Той ще харесва ситуации, които излизат извън рамките на земното разбиране, но според неговите усещания имат някакъв друг, скрит висш смисъл (не задължително духовен в земното разбиране, но имащ отношение към Вселената). На високо ниво в сферите на Планетата човека ще усеща тънките космически вибрации и остро ще чувства замърсяването на физическото тяло, което пречи на това. При проработване на аспекта и еволюционен растеж като цяло у него могат да възникнат странни болести и болезнени състояния, които не могат да се излекуват с обичайни земни методи, а се явяват резултат от прехода на физическото тяло към приемане на по-високи космически вибрации и, това изисква от човека специални мерки за неговото изчистване: когато мерките за неговото изчистване се възприемат, те ще си отидат от само себе си.
При това трябва да се има предвид, че космическите изисквания са съвършено индивидуални и в избора на хранене, физически упражнения и т.н. човека трябва да се ориентира главно според своята интуиция и фактическите резултати (самочувствие, тонус и т.н.). На високо ниво човек прави своето тяло съвършен прибор, който го свързва с високите космически вибрации и това дава удивителни творчески способности в управляваните от полусекстила сфери: ръце, крака и гласови връзки на този човек в моментите на активност на аспекта въвежда ако не Бог, то висок космически егрегор.


Полусекстил на Меркурий

Когато пришълците от космоса поискат да встъпят в контакт с хората, те ще съобщят за това чрез пресата.

Този аспект на ниско ниво дава в сферите на Планетата лек ментален интерес към абстрактни космически сюжети и обрати на темата и отделните мисли, които не се вписват в стандартния социален ред и на тях човек най-често не обръща особено внимание. Силно активизиране на аспекта дава в сферите на Планетата рязко изопачаване на менталната картина на света и човек може да не го приеме и даже да се изплаши от своите мисли. Това е свързано с факта, че именно върху областта на рационалното мислене общественото подсъзнание е наложило особено силна цензура. За него космическата етика в много отношения е съвършено неприемлива, основно, поради антропоцентрични съображения: та нали "човека е стопанин на всичко, той решава изцяло" и се явява окончателна духовна цел на еволюцията, каквото и да означават тези слабо вразумителни думи. На по-високо ниво на развитие човек започва да усеща свой особен образ на мислите и менталното управление в сферите на Планетата като свеж, творчески и потенциално твърде многообещаващ. При това да се намери общ език с други хора или просто да обясни на самия себе си скрития смисъл на това, което той мисли и говори, човека не е в състояние, макар да чувства, че тук не всичко е наред. Дълбоката проработка на аспекта дава рационално разбиране на земната и частично космическа карма в съответните области и тогава земното и космическо рационално виждане се съгласува в значителна степен (на ниско ниво това е невъзможно, а при раняване на полусекстила понякога се получават умствени разстройства).


Полусекстил на Венера

Контактите на хората с инопланетяни ще започнат тогава, когато за тях ще отговаря министерството на културата.

Този аспект дава (особено в сферите на Планетата) космически акцент в усещането на хармонията. При развитието на аспекта това може да бъде художник, поет или музикант, чиято естетика ще бъде подчинена на неведоми преди на Земята закони. На ниско ниво, особено при раняване на Венера, е възможно отрицание на обикновените норми на красота, които ще изглеждат на човека приземени и сладникави и, ще бъде привлечен от шарките на звездното небе и преливанията на северното сияние.
В социалното възприятие и социалната етика в сферите на Планетата при този човек ще има сложности във връзка с неговата космически-земна двуплановост в тези въпроси: обикновеното земно възприятие и етика могат неочаквано да се сменят с някакви непонятни други, когато очевидната трагедия се вижда като фарс, а несъществените неща получават неестествено важно значение. Например, за проработка на полусекстила Слънце - Венера е необходимо да се разбере и усвои космическа вежливост в своите инициативи и волеизявления при общуването с другите хора, даже с тези, които на пръв поглед не заслужават и обикновена земна и докато човек не направи това, от време на време ще бъде измъчван от чувство за вина пред тях и още пред някого или нещо, защото (от негова гледна точка заслужено) твърдото общуване с тях нарушава хармонията в Космоса - и, разбира се, в душата на самия човек.


Полусекстил на Марс

Каква планета символизира агресията в марсианската астрология?

Този аспект изисква за своята реализация частичен преход на космически вибрации на личната енергетика на човека, което на първо място означава тънкост на активните действия, което се намира във видимо противоречие с грубата земна реалност и доставя на човека на ниско ниво на проработка маса неприятности не само от метафизичен порядък: твърдото съпротивление на злото е неетично според космическите закони, а неговото отсъствие - по земните. Обаче в сферите на Планетата на човека реално му се налага да се сблъсква не само със външното зло, колкото с вътрешното, при което социално наложено, защото човек тук изходно е настроен на космическа енергетика, непонятна и често неприемлива за общественото подсъзнание. Проработката става по пътя на усвояване, осъзнаване и вътрешно приемане на достъпните на човека космически вибрации и космическа етика на активни действия, което постепенно се оказва по-действена защита от агресията на външния свят, отколкото е могло да изглежда отначало. Обаче тук, особено при раняване на Марс, е по-трудно да се избавим от вътрешната агресия на света и себе си, както явна, така и изтласкана, защото полусекстилът изисква в това отношение стерилна чистота. Първоначално тя присъства, но постепенно изчезва, като създава на човека не напълно разбираемо за него усещане за вътрешна дисхармония и твърдост, което е свързано с това, че в дадения случай го съди не човечеството, а Космоса.

Полусекстил на Юпитер

Априорните категории са дадени на човека като напомняне за космическия му произход.

На високо ниво на проработка този аспект дава далечни изходи в извънземните кармични програми, което означава, след преодоляване на геоцентричната вътрешна позиция пробиви в разбирането на природата на нещата и творене и вплитане в земната карма на нишки от космическа хармония. В зависимост от природата на Планетите, които образуват полусекстил към Юпитер и неговото положение в хороскопа, това могат да бъдат философи или писатели (Меркурий), художници (Венера), мистици (Нептун), учени (Уран) и т.н., но във всеки случай този човек ще даде на хората нещо дотогава невиждано и нечувано, към което ще бъде необходимо, като затаяваме дъх и не вярваме на очите си, внимателно и грижливо да се привиква, за да не се разруши неправдоподобната красота, да я постига, като вмества вътре в себе си и се старае да чуе в дълбините най-тънък отзвук на съпричастност на световната хармония.
На ниско ниво този аспект може да даде презрение към всичко земно, но космическите планове ще се усещат от човека първоначално много слабо, поради което аспекта ще се прояви главно като широк повърхностен интерес към космическите аспекти в сферата на Планетата и опитите за малка философия, макар и възможно, с големи претенции за значимост. В хармоничния вариант са възможни източници на космическа благодат, но на такова ниво, че ограниченият човек едва ли ще я забележи.


Полусекстил на Сатурн

На вътрешното небе на Слънцето има свои петна.

Този аспект означава голяма отговорност пред космическата карма в сферите на Планетата, възможност за нейното дълбоко постигане и, при проработка обещава неземна мъдрост и съвършенство. На ниско ниво човек се ограничава с претенции и ниско качество на произтичащото във външния свят в сферите на Планетата, без да разбира, първо, това, че неговите изисквания са често зле разбираеми за обкръжаващите, които обикновено изцяло стоят на земни позиции, и второ, това, че кармата в дадения случай подразбира преимуществено вътрешна работа по все по-дълбокото постигане на сферите на Планетата, докато, накрая, не открие нейния смисъл в космическата (а не само земна) еволюция, а докато човек не достигне това ниво на разбиране, сферите на Планетата ще го привличат, и той ще ги разбира, може би по-дълбоко от обкръжаващите, но все пак неговото ниво, по непонятни на него самия причини, няма да го устройва. При раняване на Сатурн във връзка с това са възможни комплекси и фобии, с искрено недоумение по повод обкръжаващата среда, вътрешния свят или Бога: "Е какво още искате от мен?!" Действително, изискванията, или по-добре казано, очакванията (все пак полусекстила е хармоничен аспект) на световната карма в дадения случай са големи и с повърхностни или кратковременни усилия тук няма да се мине.
В хармоничен вариант този аспект дава сравнително дълбоко проникване и оригинално виждане в сферите на Планетата на естествения ход на живота, не веднага, но и без особени усилия, и макар това да е недостатъчно, хармоничните аспекти могат да замаскират тънката неудовлетвореност на космическия егрегор и съответно, лекия дискомфорт във вътрешния свят, които при раняване на полусекстила се проявяват значително по-отчетливо.


Полусекстил на Хирон

Космонавтите не гледат на Земята отвисоко.

Това е твърде многообещаващ аспект. В сферите на Планетата човек има нестандартен канал, който го свързва с Космоса, при което проработката дава съвършено осезаеми резултати, тоест неочаквани, но практични идеи и възможности. Обаче, за това е необходимо да се отдръпне не само от стандартния социален, но даже земен начин за виждане и възприемане, и в някаква степен да се усвои космическата етика. Хирон като символичен управител на 2-ри дом е свързан с етиката на поведение във всяка среда, а в дадения случай за проработване на полусекстила на човека се налага да усвои и космическата и земната етика, и особено поведението в техните гранични области. Само след това ще му се отдаде да преведе тънкия космически план в земни форми без грубо изопачаване и профанация, но ако това се отдаде, резултатите ще бъдат удивителни. Например, полусекстил Хирон - Луна може да даде тънки способности към лечителство и диагностика на физически заболявания, но само при условие, че човека се е научил съзнателно и подсъзнателно да разглежда себе си като проводник на висок лечителски (съответно, диагностичен) канал, а всеки от своите пациенти ще възприема като микрокосмос, който по време на лечението, като се съединява с Абсолюта, получава своя ценност, или се възползва от други, но достатъчно абстрактно-космически представи, но главното ще съблюдава в земните взаимодействия с пациентите космическата етика на съответния егрегор.


Полусекстил на Уран

Страшният Съд не е съвсем точно определение. Космически.

Това е труден за проработка аспект (тук Уран е в падение), но най-често той се проявява в незначителни, кратковременни избухвания-озарения от космически произход, на които човек не обръща никакво внимание. Силното включване на Уран може да активизира този полусекстил, и тогава човекът се оказва под силното въздействие на космическия егрегор, като се оказва, като правило, съвършено неподготвен за това. Ако полусекстилът съединява Уран с Планета от четвърто ниво, то това означава рязко активиране на космическа карма, и човекът попада в течение, над което няма абсолютно никаква власт и, като правило, съвършено не разбира ставащото - тук помагат само смирение и висша духовна устременост. Ако е активен полусекстил на Уран с нисша Планета, то може да се опита да застане на ниво за космическо възприемане на ставащото в нейните сфери, и тогава знаците на съдбата могат да го заговорят по един ако не напълно човешки, то разбираем за човека език и урановият кризис ще може да се преодолее и даже понякога да се разшифроват и реализират практически свръхенергетичните, блестящи, но много трудно разбираеми уранови космически откровения. За щастие, формата на преки удари на съдбата те приемат рядко, но при силно раняване на Уран е възможен кратковременен, но пълен изход зад пределите на земното възприятие, което външно изглежда като умопобъркване.


Полусекстил на Нептун

От въртенето на Земята ми се вие свят.

Това е аспект на високи мистици и велики духовни учители, които направляват еволюцията на човечеството в съответствие с космическата карма. Понякога такива учители водят тези програми, като се намират в уединени манастири или ашрами в относително чисти места на земята, например, високо в планините, а понякога се въплъщават в "цивилизовани" страни и даже големи градове. Тогава тяхното рационално съзнание и възприятия са изкуствено стеснени, и те изпълняват високи космически програми, като съвършено не осъзнават това, просто по хода на своя живот, който се определя преимуществено от мажорните аспекти в хороскопа. Обаче, от време на време, рационалното съзнание се изключва, в човека вървят видения на космическите планове и потоци, които той почти не разбира, но подобни високи медитации играят в неговия вътрешен живот голяма, макар и неясна роля.
На ниско ниво този аспект дава периодични изопачавания на земните видения, които не носят на човека особени неприятности, докато той не започне да настоява на тях и да се опитва да ги разбере рационално или използва за користни цели, например, за удоволствия от нисш порядък. За профанирането на високите и хармонични космически потоци на полусекстила човек отговаря пред съответния извънземен егрегор, чиято етика може силно да се разминава със земната и, най-разпространените злоупотреби тук са наркомания или хоспитализация в психиатрична болница с диагноза "шизофрения", която често означава тъкмо активност на непроработен куинконс или полусекстил (незадължително на Нептун). Космическите потоци, даже най-хармоничните се явяват за човека много твърди, но от тях, както и от космическото излъчване във физическия смисъл на думата, човека е защитен от земната аура и атмосфера. А в сферите на полусекстила протича пробив, като правило незначителен, но често с далеч отиващи последствия.


Полусекстил на Плутон

От космическа гледна точка, Земята е заплашена не от дяволите, а от помията.

Този аспект дава в сферите на Планетата чистка, провеждана от гледна точка на космическата етика. Тази чистка ще се осъществява както вътре в самия човек, така и в неговото обкръжение и по идея трябва да става хармонично, но по космическата представа за земна красота, която може да се разминава с мнението на самия човек. Обикновено този аспект носи незначителни неприятности, които идват вместо крупните и ако човек вижда това, той ще отчете аспекта като твърде благотворен, особено ако намери сили в себе си да се смири с неизбежните загуби, най-често незначителни, но от земна гледна точка може да бъдат немотивирани и непонятни. По принцип този аспект има голям научен интерес, тъй като човек тук се сблъсква с космически вариант на съдбата, при това в най-хармоничната разновидност, така че, като се намира в относителна безопасност, може да се постигне в сферите на Планетата космическа етика, в краен случай да се разбере, какво Космоса счита за неприемливо и подлежащо на унищожение.
Раняването на полусекстила може да даде рязко негативно отношение към сферите на Планетата, което не следва да се приема (макар че такова изкушение е възможно) за космическа истина: тук се смесват земната дисхармоничност с космическите критични възгледи, и конструктивната проработка и критика на сферите на Планетата може да даде много високи резултати и силно еволюционно придвижване на човека, а също реално раздвижване в съответстващите области на външния свят.

Папка: Рождени Аспекти | Добавил: Пим (03.04.2009)
Разгледан: 2833
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.215.16.238