Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:53
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Зодиакални знаци


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Огнени знаци


ДОМОВЕ НА ЖИВОТА ИЛИ НА ИДЕНТИЧНОСТТА (1,5,9)


(холерик – топъл и сух; възпаления, трески, изгаряния)

“Огънят” въплъщава представата за висок дух, ентусиазъм, енергия и жизненост, огромна вяра в себе си, дълбоко чувство за целеустременост, безкрайна сила и открита почтеност. Силната нужда от себеизразяване при “огъня” се проявява в страстното желание на Овен да постига и открива, в удоволствието на Лъв да твори и обича, както и в стремежа на Стрелец към експанзия и разбиране. На човек е необходима много свобода, за да се изразява естествено. Често пъти започва и пропагандира нови начинания, проекти и идеалистически авантюри, изискващи огромна отдаденост, смелост и енергия. Стихията “огън” създава силна индивидуалност, която човек рядко може да преодолее дотолкова, че да подчини своя живот на друг човек – нерядко “огънят” изглежда егоистичен и склонен към мегаломания. Ценейки личната си независимост, той се отдава повече на преследването на дадена цел, идея, кариера, финансови или духовни интереси. Това са хора, които могат да издържат дълъг период на раздяла, при което запазват силните си чувства, амбиции или интереси. Грешките на огнените знаци рядко са резултат от лоши намерения, а по-често се случват поради липсата на самоконтрол и чувствителност към другите. Огнената личност има склонността да бъде нетърпелива с по-чувствителните или по-нежни хора – особено с тези, при които доминира водата или земята. Огненият знак чувства, че “земята” ще го засипе, а “водата” ще го угаси, затова нерядко мрази тежестта и емоционалността на тези знаци. Докато “въздухът” раздухва пламъците на огъня, давайки му нови идеи, по които той да действа, макар че “огънят” често е твърде ярък и нетърпелив за деликатната нервна система на “въздуха”. В любовните отношения “огънят” е много огнен и страстен, дори агресивен. Несподелените чувства могат да го засегнат и охладят, но от негова страна също може да се очаква затихване на огъня след достигнати и удовлетворени желания или амбиции.

ПРЕКАЛЕНИЯТ АКЦЕНТ върху “огън” дава силна тенденция към екзалтация на егото, самонадеяност, суетност, любов към помпозността и грандиозността, както и изключителна активност, изразяваща се често като “пресилване с работа”. Може да направи човека прекалено безразсъден, страстен, неспокоен, самоуверен и снизходителен към себе си, склонен към екстравагантност и преувеличения. Прекалено многото огън може да доведе и до проблеми с околните, т.к. импулсивността, егоцентричността и необузданото желание да действа директно на всяка цена нерядко прави този човек изключително напрегнат и груб в отношенията си към другите.

БЕЗ планети в елемента “огън” и нито в един дом на живота, обикновено се изразява в липса на одухотвореност, вяра, оптимизъм и радост от живота, склонност към отчаяние и да не се вярва на живота. Може да се предположи, че това е човек, чиято самоувереност е ниска и който показва малко или никакъв ентусиазъм, вдъхновение или идеализъм, даже има определено затруднение в проектиране на бъдещето си, т.к. предизвикателствата нерядко го плашат. Може да бъде много практичен, амбициозен, интелигентен, интелектуален, отговорен и всичко друго, което неговия хороскоп обещава, но му липсват искра и плам. Мотивацията му не идва нито от желанието за развитие (Лъв и Стрелец), нито от вътрешния импулс да опита и да дръзне (Овен), а по-скоро изниква от нуждата или желанието да успее. Без огнена енергия често има проблеми с храносмилането, затова се препоръчват умерените физически упражнения, за да не се изтощава и малкото енергия, която човек има. Силните аспекти с Марс и Слънце донякъде преодоляват проблемната страна на този дисбаланс. Ако планети в огнения елемент липсват, но домовете на живота са заети, част от “огненото” чувство присъства, но не така очевидно.

(+): Вдъхновен; голяма енергия и ентусиазъм; високи стремежи; динамичен; независим; амбициозен; жизнен; активен; предприемчив; огнен; пламенен; волеви; кураж; решителен; водач; авторитетен; склонност към господство, но не търпи такова; спонтанен; романтичен; общителен; яростно защитава правата си; горда походка. Спи малко.Бърз и проницателен ум.

(-): Егоистичен и склонен към мегаломания; властен; раздразнителен; деспотичен; буен; сприхав; рязък; гневен; лесно избухва.

Папка: Зодиакални знаци | Добавил: Пим (07.04.2009)
Разгледан: 3826
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240