Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:42
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Зодиакални знаци


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Земни знаци


ДОМОВЕ НА МАТЕРИЯТА ИЛИ НА ПРИТЕЖАНИЯТА (2,6,10)

(меланхолик – студен и сух; твърди отоци, тумори, ракови образования)

Земният знак е настроен към света на “формите” и е склонен повече да разчита на сетивата и практическия си разум, вместо както останалите – на вдъхновението, теоретичния размисъл или интуицията. Със “земя” е свързано всичко консервативно, тежко, осезаемо, притежаващо реални форми и ограничени възможности. Хората със силна стихия “земя” (било по слънчев знак, стелиум, струпване на планети, или по подсилена с бал стихия “земя” и главни планети там) могат да контролират страстите си в името на дадена цел. Те се стремят да изчистят ежедневието си от емоционални крайности и проявяват настоятелност, постоянство, търпение, самодисциплина и устойчивост, докато целта бъде достигната. Тези хора са склонни да проявяват предпазливост, да премислят, по-скоро са конвенционални, както и необикновено надеждни. Но обвързаността с практичния свят често води до ограничаване на тяхното въображение, стесняване на полезрението им, привикване към рутината и реда и абсолютна неспособност да се оправят с абстрактните и теоретични сфери на дейност. Земният знак се отнася с подозрение, съмнение и резервираност към по-жизнените и с по-пъргав ум въздушни знаци, т.к. той чувства, че “въздухът” витае в облаците и по детински си играе с непрактични и нереализируеми схеми. Земният човек усеща, че огънят щурмува прекалено бързо и насилствено живота, за да му се вярва. Докато “водата” споделя земните качества – стремеж към трупане на придобивки, сдържаност и себепредпазване. В любовните отношения проявяват първични страсти, но са относително пасивни. Много зависи от положението на Лн, Вн, ASC и К5. За поддържане на отношенията те очакват от партньора вярност, зависимост, чувство за дълг и постоянство.

ПРЕКАЛЕНИЯТ АКЦЕНТ върху “земя” може да даде прояви на тесногръдие, значителна липса на въображение, както и прекалено силно ударение върху практическата ефикасност и материалните грижи в ущърб на теоретичните и етическите принципи.

БЕЗ планети в елемента “земя” и нито в един дом на материята, може да се предположи, че това е човек, чиито крака не са на земята, не е способен на усърдна и постоянна работа и който има проблем с парите, т.к. те не означават много за него, някой който мечтае невъзможни неща и рядко ги претворява на практика. Той често се усеща незаземен, невкоренен, че няма собствено място, че не се вмества в нито една ниша от структурата на обществото, нерядко има проблем да намери задоволяваща го работа. Но най-големият проблем за този човек е, че трудно прави разлика между истинските материални неща (“материалното” е твърде земно и практично) и това, което е несъществено и преходно. Липсата на земната стихия може да доведе до пренебрегване на физиологичните нужди на тялото – такъв човек често забравя да яде, да прави физически упражнения и да си взема редовно почивка. Силните аспекти със Ст донякъде преодоляват проблемната страна на този дисбаланс. Ако планети в земния елемент липсват, но домовете на материята са заети, част от “земното” чувство присъства, но не така очевидно.

(+): Често са гръбнака на техните съобщества (фамилии); точно регламентиране на нещата; бавен говор; земен; стабилен; реални и практични възгледи; обмислящ; внимателен; тактичен; непоклатим, надежден; предвидлив; традиция; систематичен; догматик; решителен; песимист; недоверчив; чувствен; крайни страсти. Страда от безсъние. Съсредоточен и задълбочен ум.

(-): материалист; ревнив; злобен; злопаметен; честолюбив; груб; не прощава обида; завистлив; много горд; отмъстителен; мрачен.

Папка: Зодиакални знаци | Добавил: Пим (06.04.2009)
Разгледан: 3686
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240