Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:39
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Интерсептирани Знаци и Домове


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Планети в Интерсептирани Знаци

Поради наклона на оста на Земята и нейното отклонение от идеалната форма на сфера, често се получава изкривяване в размерите на домовете като се движим на север или на юг от екватора. Когато това се случи, някои знаци попадат напълно в рамките на един дом; т.е., знакът не се появява на върха на дома и ние споменаваме това явление като ИНТЕРСЕПТИРАНЕ. При географски ширини по-големи от 50° северно или южно, два или повече знака могат да бъдат интерсептирани в един дом и да има два срещуположни дома с интерсептирани знаци.
Ако един дом има интерсептиран знак, противоположният дом също ще съдържа интерсептиран знак.
Интерсептирането разширява домовете, в които става това, и затова усложнява делата, свързани с този дом, поради знаците, които допълнително се включват. Например в хороскопа на Фара Фосет, 4-ти и 10-ти дом съдържат и итерсептираните знаци - Везни и Овен. Меркурий (господар на Дева) управлява върха на 4-ти дом; Везни е интерсептирана и така Венера е съуправител на този дом; Нептун е разположен в този дом. При тълкуването на 4-ти дом всички тези фактори трябва да се имат предвид. Така вие ще забележите, че тълкуването на един дом, който съдържа интерсептиран знак, може значително да се усложни.
Често оста, свързваща върховете на домовете, съдържащи интерсептирани знаци, е най-активираната ос в хороскопа. И почти винаги това е най-големият дом; той съдържа най-много градуси от връх до връх. Ако отново направим справка с картата на Фара Фосет, ще забележите че 4-ти дом съдържа 8° от Дева + 30° от Везни + малко повече от 2° от Скорпион — 40°. Сравнете това с 2-ри дом, който съдържа малко повече от 26°, всички в знака на Лъв.
Въпреки че значението на планетите в интерсептираните знаци става по-незначително, силата на такива планети често става по-мощна. Веднъж достигнала момента на кулминация на действието си, интерсептираната планета няма да допусне намеса. Една планета, намираща се в интерсептиран знак, е като оградена или ограничена, докато индивидът се научи да използва силата или мощта генерирана от тази планета; тогава той може да продължи напред с пълна пара. Ако Слънцето, Луната, господарят на Асцендента или господарят на интерсептирания знак са в интерсептиран знак, може да има някакво забавяне в реализирането на тази област от живота. Ако например в картата на Фара Фосет бяхме открили Марс в Овен (който е интерсептиран) в нейния 10-ти дом, щеше да бъде много трудно да се освободят енергиите на Марс. Напреженията и разстройствата трябва да бъдат изпразнени и често най-добрата възможност е чрез дома, този който управлява тази планета.
Ако в хороскопа няма планети в интерсептирани знаци, самият дом има нужда от внимание.

В картата на Фара Фосет, Нептун е единствената планета в интерсептиран знак. Той управлява нейния 10-ти дом на общественото положение и кариерата. Разбира се, аспектите с Нептун също би трябвало да се имат предвид.


Слънце в интерсептиран знак

Показва човек, на когото са налагани ограничения, особено в ранните години от живота. Този човек има нужда да намери специално поле или място в живота, където да се чувства удобно и да остане сам. Често съществува чувство, че нещо не му достига и за този индивид е по-трудно да контактува с другите. Обикновено, той е лично ангажиран с неща, отнасящи се до знака и дома, в който в Слънцето и с преданост и устрем той може да достигне директно своите цели. Убиецът Лий Харви Осуолд е пример за Слънце в интерсептиран знак. Също художникът Винсент Ван Гог, бейзболистът Вайда Блу и премиерът Джавахарлал Неру.

Луна в интерсептиран знак

Показва силна емоционалност. Чувството е подчертано, но може да има проблем в комуникирането, понякога даже заекване (това трябва да се потвърди от други фактори в хороскопа). Има едно отдръпване на емоционално ниво и чувството на отхвърленост е засилено. Когато този човек общува емоционално, той може да бъде много въздействащ и другите ще го слушат. Религиозният водач Мери Бейкър Еди и авторката Фани Хърст имат интерсептирана Луна, Също и комикът Лени Брус и певицата Линда Рондстат.

Меркурий в интерсептиран знак

Показва, че процесите на мислене не са същите като тези на другите. Често тази личност се чувства неразбрана или извън крачка със своите себеподобни. Когато се научи да приема собствените си идеи, другите започват да се възхищават на неговия интелектуален дар. Той умее да оценява ценностите. Учените Луи Пастьор и Алберт Айнщайн и градинарят Лутер Бърбанк са някои примери. Също и диригентът Артуро Тосканини.

Венера в интерсептиран знак

Индивидът търси любовта съвсем персонално и любовните му авантюри често остават тайни и скрити или са настрани от всички други фази на живота. Този човек може да има чувството, че никога не е преживявал истинска любов, тъй като неговата представа за любовта е твърде пресилена и ограничена. Творческото разтоварване е много благоприятно. Бившият Бийтълс Джон Ленън и архитектът Франк Лойд Райт имат такова положение на Венера. Също и сенаторът Тед Кенеди и психоаналитикът Зигмунд Фройд.

Марс в интерсептиран знак

Показва голяма мощ и енергия. Този индивид има нужда от някаква определена цел, към която да насочи своите агресивни сили. Той има способността да постига личен триумф от това, с което се е заел. Някои примери са психичният Питър Хъркос, императорът Хирохито и криминалната писателка Агата Кристи. Също и Хелън Келър.

Юпитер в интерсептиран знак

Може да покаже трудности в ранните години от живота и потискане на вътрешния импулс. Тази личност притежава уникално ценностно усещане. Когато се появи възможност, тя е способна да се възползва от нея по различен начин от този на нейните съвременници. Генерал Ъруин Ромел, защитникът на потребителите Ралф Нейдър и педиатърът Бенджамин Спок, служат като добри примери. Също и художникът Пабло Пикасо.

Сатурн в интерсептиран знак

Дава усет към проблемите на другите и необикновено умение за тяхното разрешаване. Въпреки това, нещата, които разстройват другите, рядко обезпокояват този индивид. Той има склонност да се изправя срещу своите собствени проблеми с фатализъм. Там, където се намира Сатурн, съществува тенденция към задържане или задръстване. Тази личност трябва да развива своята външна експресивност, за да добие способност да поема рискове и да постига своите цели. Два такива примера са илюзионистът Хари Худини и актьорът Дъстин Хофман. Също и писателят Херман Хесе и певицата Линда Рондстат.

Уран в интерсептиран знак

Показва определен страх от изява, особено що се отнася до самобитността. Съществува страх от присмиване. Въпреки, че индивидът е творец и идеалист, съществува една необходимост да се преодолее чувствителността, която не би му позволила да изрази своя хуманен устрем. Убиецът Чарлз Менсън, възпитателната Мария Монтесори и съветникът на Белия дом Джон Дийн имат такова разположение. Също и кралица Беатрикс от Нидерландия.

Нептун в интерсептиран знак

Показва нежелание за лидерство. Това е човекът, който би седнал на задния ред и трябва да бъде подтикван да излезе напред и да отстои себе си. В противен случай той може да се превърне в отшелник или мечтател, който е изцяло интроспективен. Ако Нептун е в ъглово положение, съществува силна потребност да се обърне към другите и това трябва да се насърчава. Това е много добро разположение за писатели, музиканти или всеки, който работи в уединение. Авторите Артър Конан Доил и Джоузеф Уамбау, както и композиторът Игор Стравински, имат интерсептиран Нептун. Също и актрисата Барбара Стрейзанд.

Плутон в интерсептиран знак

Показва, че житейските подбуди са различни от тези на другите. Неговата потребност от действие често произтича от едно групово чувство и огромната необходимост от одобрението на другите. Регенерацията е много важна и той има дълбокото чувство, че е длъжен да изследва напълно живота, в което трябва да бъде насърчаван. Някои примери са социалистът Карл Маркс, музикантът Гай Ломбардо и бейзболистът Стан Мюзиъл. Също и кино-продуцентът Сам Голдуин.

Папка: Интерсептирани Знаци и Домове | Добавил: Пим (21.04.2009)
Разгледан: 11356
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240