Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:34
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 11
Гости: 11
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 1-ви Дом

Този дом е много специален и за да разберете силата на неговия господар, наричан също ГОСПОДАР НА ХОРОСКОПА, вие трябва да разберете действащия принцип. Първи дом, както показва и името, е началото - твоето начало като личност в този свят, като тяло с определена форма. Върхът на първи дом, наречен АСЦЕНДЕНТ, може да се изчисли само ако се знае точното време (час) на раждане. Знакът и градусът ще показват източния хоризонт в момента на раждането или символично, мига от деня в който сте роден. Всичките други планети в хороскопа са изразени чрез знака на Асцендента, така че може да видите колко е важно да разберете изцяло значението на този дом.
1-ви дом се счита за ъглов, което означава че е активен, динамичен и инициативен. Той е първият от домовете на живота и също така представлява физическия аспект на персоналните домове, тялото. (От другите домове на живота, 5-ти е на душата, а 9-ти на съзнанието или духа). Тъй като това е домът, който представя вашето физическо тяло, той описва вашата външност и вашата личност. Той също описва начина, по който желаете да изглеждате, лицето което искате да покажете пред света, и начина по който сте решили да "опаковате" или "бележите" себе си.
Овен е естествено знак на 1-ви дом, а Марс е неговия естествен управител; така, независимо от знака на Асцендента, чувството за "Аз" и "мен" е присъщо на този дом. В началото новороденият може да мисли само за себе си и за основните нужди на Аз-а да оцелее. Това първично чувство ще се символизира от господаря на първи дом и силата му ще се настройва или намалява в зависимост от знака и дома, в който се намира. Ръка за ръка с тази присъща егоцентрична насоченост върви чудесното чувство за ентусиазирано проучване на новото, неизследваното, което винаги е част от онова, което е първо. Където е разположен господарят на Асцендента по дом, там вие наистина искате да бъдете.

Господарят на 1-ви дом в 1-ви

Тъй като първи дом е свързан с външността, поведението, манталитета и основно с Аз-а, човекът, който има господар на Асцендента в този дом, държи много на себе си, на собствения си интерес, понякога егоистичен, което зависи, разбира се, от аспектите към тази планета. Вашата външност е важна и вие обръщате внимание на това как се обличате и как изглеждате. Вашите собствени желания и идеи са първостепенни и много често това се среща под формата на манталитета "първо аз". Вие обикновено си създавате собствени обстоятелства, добри или лоши, и ако енергията е правилно овладяна, живеете един продължителен живот при приятни обстоятелства. Може да сте имали относително щастливо детство и добри взаимоотношения с вашето семейство. Ако, от друга страна, не овладеете добре енергията на аспектите, вие ще трябва да превъзмогвате някои проблеми в поведението, преди да сте постигнали щастие и доволство.
Двама страхотни спортисти ми идват на ум като примери. Жан-Клод Кили с Асцендент в Лъв и Слънце в 1-ви дом показват отдаването и личния интерес, които са го подтиквали към неговите уникални постижения в света на ските. Със Слънце в квадрат с Марс и Уран, той е демонстрирал категоричната полза от тези предизвикателни аспекти за задоволяване потребностите на егото - "да бъде пръв". Бейб Рут, с неговия мощен удар, е имал Асцендент в Рак, а Луната е била в 1-ви дом и прави тригон с МС, Меркурий, Венера и Сатурн; тези хармонични аспекти може безусловно да обяснят неговата огромна популярност. На него му е било лесно да използва своите физически възможности и определено е олицетворявал една безгрижна личност, което често се свързва с тригоните.

Господарят на 1-ви дом във 2-ри

Вие сте личност, която си създава своя собствена ценностна система, подбирайки и избирайки начините, който са правилни за вас, често пренебрегвате конвенционалното и обичайното, особено ако господарят е Марс или Уран. Вие може да сте силно финансово мотивиран и повечето време и работа да отдавате на печеленето на пари. Парите и всичко свързано с тях ще бъде важно и често това е разположение, което се среща при човек, който печели пари в някаква финансова област. Ако господарят е благоприятно аспектиран, финансите са добри, ценностната система е правилно и добре мотивирана, а възможността за печелене е голяма. Ако съществуват неблагоприятни аспекти към тази планета, може да има финансови борби, липса на подходящи ценности и пропиляване на вашия вроден талант.
Лари Флинт, издателят на списание "Хъслър" (мошеник), има Асцендент в Рак, а Луната е в Лъв във 2-ри дом, така че той изпитва чувство за собствена тежест и важност, имайки общественото (Луна) одобрение на неговите ценности. Тъй като Луната прави секстил с Меркурий, той е способен да прави това като комуникира посредством своите публикации, доста ревностно под влиянието на Плутон, също в Лъв във 2-ри дом.

Господар на 1-ви дом в 3-ти

Предаването на идеи - вашите идеи - е много важно. Вие имате определени възгледи за всичко и изразяването им се превръща във ваш основен интерес. Пътуването е нещо, на което наистина се наслаждавате и то може да присъства във вашата кариера. Често се месите в делата на братята и сестрите си, които са в някакъв бизнес, или, ако са по-млади от вас, може да носите отговорност за тях. Ако енергиите не се използват правилно, може да има някакво осуетяване или предизвикателство, засягащо вашето образование, но вие имате нужда да се учите и често сте отдаден на четенето. Обикновено надарен с чувство за хумор, вие сте способен да се присмивате на себе си и тази способност ви дава възможност да приемете един по-ведър подход към живота.
Кукловодката и вентрилоквистът Шери Люис има Асцендент във Везни и Венера в 3-ти дом в Козирог; тя е могла да предаде идеите си по най-артистичния и все пак реалистичен начин, създавайки личности и едно почти променящо се его чрез нейните кукли. Венера тригон с Нептун подсилва нейното творчество и въображение. Деърдевил Ийвъл Нийвъл има Асцендент във Водолей и Уран в 3-ти дом /моторизирано превозно средство/. Той определено контактува с публиката по един необикновен начин /Водолей/. Уран прави квадратура с Луната (публика) и Юпитер, което му позволява да върши своите работи с широк замах.

Господарят на 1-ви дом в 4-ти

Вашият дом и семейство са фокуса на живота ви и е възможно да съществува много силна привързаност към един от родителите, вероятно майка ви. Това може да бъде една връзка, носеща любов и удовлетворение, ако планетата има благоприятни аспекти; но ако енергията не е правилно използвана, вероятно ще ви предстои да учите още много за семейните взаимоотношения. Често, въпросният родител е силен, отзивчив и властен и вие може да вървите по неговите или нейните стъпки. Вашият дом представлява сигурност за вас и даже да нямате собственост /което би било изненадващо/, където и да сте, вие създавате свой дом с всички малки неща, които са ви необходими, за да го направите удобен за живеене.
Марлене Дитрих, вечното неостаряващо момиче, е известна с нейната способност да превръща мястото, където се намира, в един много комфортен дом. Тя не се срамува да застане на колене и да бърше пода на хотелската стая. С чистата и подредена Дева на Асцендента и господарят Меркурий в Козирог в 4-ти дом това е лесно да се проумее. Друг пример е основателката на Християнската наука Мери Бейкър Еди, чиято здрава "коренова система" (Юпитер в Овен в 4-ти дом) е била изразена посредством религията чрез нейния Асцендент в Стрелец.

Господарят на 1-ви дом в 5-ти

Художниците Пол Сезан и Винсент Ван Гог имат това творческо разположение. Обичащ забавленията, великодушен и драматичен, привличащ се от изкуства и музика, вие сте доста открит и театрален и може да бъдете въвлечен във вихъра на обществения живот. На друго ниво, вие може да бъдете авантюрист, да обичате спорта и предизвикателствата, да давате шанс на живота и любовта. Децата вероятно ще играят важна роля във вашия живот. Ако нямате собствени деца, децата на други хора ще се привържат към вас и вие към тях. Роден романтик, любовта и всички съпътстващия я уловки ви допадат и в зависимост от аспектите вашите любовни истории ще протичат гладко или с големи колебания. С други думи, вие сте влюбен в самата любов. Зейни Карол Ломбард, комедиантка в киното от трийсетте, има Асцендент в Риби и Нептун в 5-ти дом. Нейното чувство за хумор и любов към живота били редовно отразявани в списанията за кино. Въпреки че Нептун прави квадратура с нейното Слънце и Уран, тя е била способна да овладее генерираната енергия по един позитивен и творчески начин.

Господарят на 1-ви дом в 6-ти

Работа е името на вашата игра и ако планетата е благоприятно аспектирана, вие я вършите елегантно и с желание. Може да се занимавате с диети, здраве и хигиена и сте или невероятно подреден и добре организиран, или ужасно разхвърлян. Изненадващо много хора, ориентирани към спорта, имат това разположение. Между тях са бейсболните играчи Джеки Робинсън, Лари Шери и Еди Матюс, жокеят Били Хартак и Олимпийският шампион по плуване Марк Спиц. Може би методите и организацията, свързани със спорта, ги привличат. Вие сте човек на навика и при условие че другите уважават това, вие лесно се справяте.
Когато има неблагоприятни аспекти към господаря на хороскопа, може да се занимавате със здравни проблеми, зависещи от планетата и знака, в който се намира, но ако впрегнете енергията в работа, вие няма да имате време да боледувате. Зигмунд Фройд, основателят на психоанализата, има Асцендент Скорпион и Плутон в 6-ти дом и той демонстрира своите организационни способности, като класифицира всички фобии и развива тяхната терапия. Той е бил перфекционист в работата си, но тъй като Плутон е в куинконс с Марс, съуправителя на Асцендента, той е бил доста небрежен към себе си.

Господарят на 1-ви дом в 7-ми

Вие сте обществена личност, която се нуждае от оценката и одобрението на другите, за да се чувствате цялостен. Ако енергиите не са използвани правилно, може да бъдете много съревнователен, скандален и даже неразбран като човек. Но, ако интегрирате тази планета в хороскопа по един позитивен начин, вие ще бъдете добър пласьор, посредник и общителен тип.
Харесвате хората и те също искрено ви харесват. Рядко ви виждат сам. Вие искате и се нуждаете от партньор и ако другите фактори в хороскопа подкрепят това, то е добър показател за ранен брак. Не се чувствате цялостен без партньор. С неблагоприятни аспекти, може да се страхувате от постоянни обрати и може да предпочетете да останете сам.
Джоан Съдърланд е пример за положително използване влиянието на Асцендента в Телец с Венера в 7-ми дом, да достави удоволствие на публиката. Венера в съвпад със Слънце дава чар и обаяние, както и забележителен глас и нейната опозиция с Марс й осигурява енергията да използва този глас, за да изрази себе си. Съпругът й, диригентът Ричард Бониндж, е нейният брачен и бизнес партньор, насочва кариерата й, дирижира всяка една от оперите и концертите.

Господарят на 1-ви дом в 8-ми

Вашите интереси се концентрират върху всички аспекти на 8-ми дом и в зависимост от това, коя планета управлява Асцендента, може да бъдете добър по математика или в правенето на пари. Сексът или окултизмът може да ви харесват. Сред нашите клиенти ние намираме много лекари с това разположение. Вие често притежавате голямо обаяние и сексуална привлекателност и може да сте превъзходен в управлението на парите, счетоводството, банкерството или архиварството. Може да проявите сдържаността, неподкупността и сарказма на Скорпион, независимо от това в какъв знак е вашето Слънце или Асцендент. Вглъбен и резервиран, вие имате язвителен ум, ако другите аспекти във вашата карта поддържат това. Сериозната страна на живота определено ви привлича.
Разполагаме с три много уместни примера за това разположение. Джон Ф. Кенеди, с Асцендент във Везни и Венера в Телец в 8-ми дом, е истински пример за обаяние, сексуален чар и чувство на отговорност. Спортният коментатор Хауърд Коузел, с Асцендент в Лъв и Слънце в Овен в 8-ми дом, определено демонстрира силата на тази позиция. Хауърд никога не прави нещо, докато не стигне до пълно отегчение. Хумористът Оден Неш, с Асцендент в Рак и Луна във Водолей в 8-ми дом, показва уникален ум и хумор, свързани с тази позиция.

Господарят на 1-ви дом в 9-ти

Мечтател на осъществими мечти, това сте вие, особено когато енергията е овладяна по позитивен начин. Роден философ и романтик, вие гледате на живота с надежда и оптимизъм. 9-ти дом е домът на стремежа и това е вашата ключова дума. Вие чувствате, че може да постигнете това към което се стремите и само много трудни аспекти ще попречат на вашите високи цели. Пътуването и правните въпроси могат да играят съществена роля във вашия живот и крайният резултат трябва да бъде преценен от въпросната планета, знака, в който се намира, и аспектите й.
Роман Полански, полски кинорежисьор, който има Асцендент в Стрелец и Юпитер - господарят на хороскопа в 9-ти дом, е спечелил най-голямата си слава в една страна, която е далеч от родното му място и той е имал правни конфликти, показани от Юпитер в куинконс с Уран. Той също е демонстрирал способността си да постигне своите стремежи като преуспяващ кинорежисьор, подпомогнат от секстила на Юпитер с Луната и Плутон. Свами Вивекананда, със Сатурн във Везни в 9-ти дом, управляващ неговия Асцендент, изпраща своето послание до далечна Америка и Европа.

Господарят на 1-ви дом в 10-ти

Рядко ще седнете на задното място. Ако политиката не е вашето амплоа, тогава актьорството, развлекателния бизнес или ръководната длъжност ще бъдат за вас. Вие обичате да ви забелязват и изпитвате вътрешна необходимост от признание. Тази напираща необходимост би могла да предизвика някакъв скандал, ако планетата е неблагоприятно аспектирана. Обикновено сте отговорна, и ръководна личност и веднъж научили се да владеете себе си, другите ще очакват от вас всички отговори. С това разположение единият родител може да бъде важен във вашия живот.
Филмовият режисьор Виторио де Сика има Асцендент в Дева и Меркурий в Рак в 10-ти дом и той определено е ръководна личност със силно чувство на отговорност, тъй като Меркурий е в опозиция Сатурн в неговия 4-ти дом -домът на основите. Певицата Линда Ронстад използва своя Юпитер, господар на Асцендента в 10-ти дом, за да бъде под светлините на прожекторите и да привлича вниманието със своето изпълнение.
Нейният Юпитер в тригон с Уран в 6-ти дом й дава възможността да привлича вниманието върху себе си по един приемлив начин по време на работа.

Господарят на 1-ви дом в 11-ти

Може да сте голям авантюрист, даже безразсъден и ако господарят на хороскопа има неблагоприятни аспекти, вие може да изпитвате удоволствие в някои много рискови области. Възможно е дори да станете жертва на обстоятелства, които ви въвеждат в доста опасни зони. Такъв пример е Лорд Лойс Монтбатен, който е бил убит от ирландски терористи. Неговата Луна, господар на Асцендента в Рак, прави съвпад с Плутон и опозиция с Уран. Необходимостта тук е да се научите на добра преценка във вашата работа с другите, защото това, което другите хора мислят, може да бъде важно за вас. Приятелите имат значение, за да разберете себе си; добре е да ги избирате внимателно.
Често това е разположението на истинския, хуманист, който със своите големи организационни способности помага на другите и ги ръководи. Папа Йоан Павел II е добър пример за това последно разположение. Той има Асцендент в Рак и Луна в Телец в 11-ти дом в точен съвпад с неговото Слънце, така че истински е ангажиран с благосъстоянието на хората в неговата църква. Той проявява едно загрижено отношение към всички хора в света.

Господарят на 1-ви дом в 12-ти

Донякъде уединен и стеснителен като младеж, съзрявайки вие се научавате да разчитате на своята собствена вътрешна сила. Много пъти това разположение води до кариера в шоу бизнеса или като писател, детектив, посланик или експерт по връзки с обществеността, тъй като вие умеете да манипулирате задкулисно. Не сте точно срамежлива теменужка, но знаете кога да си замълчите и така правите впечатление, че сте много мъдър. Не се страхувате да бъдете сам и в действителност се наслаждавате на вашата собствена компания със самия себе си. С неблагоприятни аспекти, трябва да внимавате да не се оттеглите от света и да забравите да се върнете.
Държавният секретар Хенри Кисинджър, който има Асцендент в Близнаци и Меркурий в Близнаци в 12-ти дом, е добре известен със своята дипломатичност и способност да урежда разногласията между две противоположни страни. Въпреки, че е доста словоохотлив, той определено знае кога да замълчи, защото Меркурий е в тригон със Сатурн. Теодор Дрейзер, чийто господар на Асцендента Венера прави квадратура със Сатурн в 12-ти дом, е страдал от нервни припадъци, преди да постигне своя успех като писател.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (21.05.2009)
Разгледан: 14905
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27