Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:21
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 60
Гости: 60
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 2-ри Дом

В хороскопа 2-ри дом се заема от Телец, а неговият естествен господар е Венера. Ако 1-ви дом е "Аз", моето тяло, то тогава 2-ри дом е "мой", това което ми принадлежи, моята собственост, изразена чрез ключовата фраза "Аз имам", която винаги се използва за Телец. Този дом също включва ценностното усещане на неговия естествен господар, Венера, и ще опише отношението ви към вашите притежания, както и това, което цените от абстрактна гледна точка във вашата личност, каква е вашата собствена стойност.
2-ри дом е следващ и е дом на материята, представяйки някои от осезаемите аспекти на вашия живот. Неговият реалистичен подход показва начина, по който можете да спечелите пари. Неговият венерин или творчески подход показва вашите вътрешни и външни дарби и възможности. Астроложката Изабел Хайки обикновено го нарича дома на свободата, защото, ако извлечете добра полза от вашия потенциал, вие ще бъдете свободен да бъдете който си искате.

Господарят на 2-ри дом в 1-ви

Вашето ценностно усещане е най-лично и се формира повече от житейския ви опит, отколкото от възпитанието ви. Ще имате възможност да печелите благодарение на вашите собствени усилия, с лекота или с трудност, което е определено от аспектите, които прави господарят на дома. Ако този господар не е много неблагоприятно действаща планета, вие установявате вашата собствена стойност още от ранна възраст, ако е от планетите "злосторници", външният свят може да наложи отрано в живота ви своите ценности и оценки върху вас. Такъв е случая с детето звезда Шърли Темпъл, чийто Сатурн в 1-ви дом управлява нейния 2-ри дом, прави квадратура с Марс и МС и куинконс с Плутон.
Бившият Министър на правосъдието Джон Мичел има Дева на върха на 2-ри дом и господарят Меркурий е в 1-ви дом в Дева. Той избира кариерата си доста рано и печели добре през повечето време. Меркурий в тригон с Юпитер му дава възможност да се разгърне и да печели много пари; той прави секстил с Плутон, добавяйки възможността за взаимоотношения с големи групи от хора и сила на концентрация.

Господарят на 2-ри дом във 2-ри

По-голяма част от вашата сигурност се крие в осланянето на вашия собствен талант и възможности. Колкото по-скоро осъзнаете, че материалното притежание не е разрешение на каквито и да било проблеми, с които може да се сблъскате, толкова по-лесно ще установите едно здраво ценностно усещане. Вие имате възможност да печелите пари посредством вашия собствен труд и може да правите това през по-голямата част от живота ви. Краката ви стъпват здраво по земята и независимо колко разхвърлян и идеалист може да бъдете в другите области от вашия живот, когато става въпрос за пари, вие все пак сте наясно. Олимпийският златен медалист, скиорът Жан-Клод Кили има Дева на върха на 2-ри дом и Меркурий във 2-ри дом; той е знаел кога да премине от аматьор към професионалист и как успешно да влезе в комерсиалния свят.
Диетоложката Адел Дейвис е имала Козирог на върха на 2-ри дом и господарят Сатурн е във 2-ри дом във Водолей. Сериозността на Козирога и амбицията да успее се смесва с потребността на Водолей да бъде различен, което е помогнало на Дейвис да избере една доста уникална област и да развие много спорни идеи, особено в нейната работа с витамините. 2-ри дом става двойно по-важен в нейната карта, тъй като Венера (това, което обичате да правите), Меркурий (способността за разсъждаване) и Слънцето (нуждата да свети) са разположени в този дом. Сатурн прави точен тригон с нейната Луна в 6-ти дом (хранене), а Плутон прави куинконс с Меркурий, придавайки огромна сила на нейния устрем.

Господарят на 2-ри дом в 3-ти

Вие имате нужда да предадете своите ценности по някакъв начин и под някаква форма. Вашите доходи може да идват от работа или кариера, която включва комуникации под формата на писане или говорене, изкуства, политика или актьорство. Роднините, особено братя или сестри, ако имате такива, може да подпомагат способността ви да печелите пари. Пътуванията или ежедневните маршрути може да са необходими, за да изкарвате прехраната си. Такъв пример е диригентът Зубин Мета (2-ри дом в Овен, господарят Марс в 3-ти), който контактува чрез музиката. Той също дирижира в много страни и ходи по целия свят със същата лекота, с която повечето от нас ходят от дома до работното място.
Писателят Херман Хесе има 2-ри дом в Козирог, а господарят Сатурн е в 3-ти дом в Риби. Той се е препитавал чрез писане; неговото ценностно усещане се е формирало посредством неговия духовен и доста мистичен подход към религията, живота и смъртта. Сатурн е включен в Тао-квадратура с Юпитер в 1-ви дом и Меркурий в 7-ми, което потвърждава неговата потребност за себеизява и добавя желание за интимни връзки. Тригонът с Венера в 8-ми дом и секстилът с Плутон в 5-ти потвърждават неговия творчески импулс, окултни наклонности, а също и способността му да печели пари, въпреки случайните предизвикателства и затруднения, предизвикани от квадратурите.

Господарят на 2-ри дом в 4-ти

Вашите доходи могат да дойдат от работа в дома ви. Много лидери като Индира Ганди и Шарл де Гол, имат това разположение, тъй като те обикновено живеят и работят в правителствена резиденция или палат. Може да бъдете въвлечени също в имуществени афери или да станете вътрешен декоратор. Вашите ценности ще бъдат моделирани посредством дома на родителите и единият или и двамата родители може да упражнят силно влияние върху вас през по-голямата част от живота ви. Да притежавате ваш собствен дом е много важно за вас и ще ви помогне да установите своята собствена идентичност.
Бившият президент Джералд Форд има Близнаци на върха на 2-ри дом, а Меркурий е разположен в неговия 4-ти дом в Лъв. Той е президент на САЩ от своя дом, Белия дом. С господарят Меркурий в квадратура с Марс и Асцендента, той притежава достатъчно енергия на разположение, но не винаги я използва, за да анализира правилно една ситуация. Сатурн и Плутон в неговия 2-ри дом показват силна нужда да докаже себе си пред семейството и страната.

Господарят на 2-ри дом в 5-ти

Разбира се, много от актьорите и писателите имат господар на 2-ри в 5-ти дом и се препитават посредством своите творчески стремежи. Романтиката (любовните авантюри) е важна част от вашата ценностна система и ако Венера е замесена, светските удоволствия ще играят голяма роля във вашата самооценка на собствената ви стойност. Писателят Скот Фицджералд например има 2-ри дом в Риби и Нептун в Близнаци в 5-ти дом. Той не само цени светския живот, но и използва въображението си да пише за него. Като родител може да откриете своята собствена стойност чрез детето си или като налагате вашите ценности върху потомството, или като придобиете усещане за това кой сте посредством постиженията на вашия син или дъщеря. Ако останалата част от хороскопа потвърждава това, вие може да спечелите пари чрез спекулация; или инвестирането би могло да бъде източник на вашите доходи.
Актьорът Бърт Рейнолдс има 2-ри дом в Рак, а Луната е във Везни в 5-ти дом. Той се препитава посредством творческите си усилия като актьор. Луната прави точен тригон с неговия Асцендент, Меркурий и МС, обещавайки успех и давайки лесен достъп до пари, ако той използва добре тези аспекти и се научи да работи с енергията на куинконса между Луната и Сатурн, приемайки себе си и откривайки своята необходимост от емоционална стабилност в области различни от материалните аспекти на 2-ри дом.

Господарят на 2-ри дом в 6-ти

Вие вероятно ще изкарвате прехраната си чрез работа, която не е непременно вашата окончателна кариера. Една от нашите клиентки например продава движимо и недвижимо имущество и се прехранва по този начин. Тя е писателка, но е реалистка и знае, че с несигурната продажба на нейните книги е по-добре да има друг източник на доходи, за да се изхранва и да, плаща наем.
Много от вашите ценности може да зависят от някакъв вид служене, на което желаете да се посветите и може да печелите пари посредством областите на здравеопазването, хигиената или диетологията. Тъй като много политици чувстват, че служат на техните нации или конституции, вие ще намерите твърде много сенатори и конгресмени с това разположение. Бившият президент Никсън има Венера в Риби в 6-ти дом, управляваща нейният 2-ри дом във Везни. Сенаторът на Илинойс, Чарлз Пърси, има Близнаци на върха на 2-ри дом и Меркурий във Везни в 6-ти дом.
Сенаторът Йожен Макарти например има 2-ри дом в Риби и Нептун в Рак в 6-ти дом. Неговата потребност да служи на хората (Рак) е била толкова силна, че той се впуска в безнадеждна президентска надпревара, за да даде на хората алтернатива между Джордж Макгъвърн и Ричард Никсън. Нептун в тригон с МС и Меркурий (във 2-ри дом), правейки голям тригон, му дава възможност да печели пари и също да превръща ценностите си в патриотични идеали. Някои от вас, които имат господар на 2-ри дом в 6-ти дом, може да изхарчат много пари за своя любимец, който може да бъде едно от нещата, които цените.

Господарят на 2-ри дом в 7-ми

Вашата способност да печелите пари може да бъде подсилена или възпрепятствана от партньор. Хората може да играят важна роля за вашата способност да печелите, затова продажбите е възможно да бъдат добра област за вас. Вашата собствена цена зависи до голяма степен от взаимоотношенията ви с партньора. Елизабет Тейлър със своите седем съпрузи на сметката си служи като един добър пример. Върхът на нейния 2-ри дом е Везни, а господарят Венера е в Овен, потвърждавайки интерпретацията.
Когато се научите да установявате интимни взаимоотношения или да разбирате нуждите на хората, вие по-добре ще разбирате вашата собствена нужда от сигурност и ще откриете собствените си ценности и преимущества. Начинът, по който се прехранвате, може да включва правни афери, като договори и споразумения. "Спящият пророк" Едгар Кейси е имал Дева на върха на неговия 2-ри дом и Меркурий в Риби в неговия 7-ми дом, в точен съвпад със Северния Лунен възел, Сатурн и Венера. Ценностната система на Кейси е била създадена чрез неговите взаимоотношения с хората; неговата личностна стойност и личностно разбиране са били подсилени чрез партньорите му (съпругата му и докторът, който пръв му помага да открие своя специфичен талант и след това става негов партньор за много години). Когато вземете предвид стелиума в Риби, който включва неговото Слънце, вие може да разберете, че това ще бъде изразено по един психичен и духовен начин, вместо по един практичен и материален начин, често свързван с 2-ри дом.

Господарят на 2-ри дом в 8-ми

Вашите доходи може да идват от такива източници като банкерство, брокерство, застраховки или политика - всички области, в които боравите със средствата на други хора или там, където се нуждаете от подкрепата на другите, за да постигнете гарантирано вашите цели, Сексът може да бъде също една от "стоките", която използвате, за да преживявате, както прави Фара Фосет (Лъв на върха на 2-ри дом, господар Слънце във Водолей в 8-ми дом) или може да се превърне във важен фактор за постигане на вашата сигурност, или в причина за конфликт с вашите ценности.
Вие може да наследите пари, особено ако планетата е Венера или Юпитер, но ако господарят има много неблагоприятни аспекти, наследството може да бъде отхвърлено. Може да откриете, че вашето ценностно усещане се променя, използвайки вашия господар в 8-ми дом за трансформация, вместо за материални придобивки. Вашите собствени възможности стават по-ясни, а преимуществата ви различни, придобивайки разбиране за живота срещу смъртта и ценното качество да стоите здраво на краката си срещу това, партньорът да поеме опекунство над вас.
Бет Мидлър има Телец на върха на 2-ри дом и господарят Венера е в Скорпион в 8-ми дом. Повечето от нейните доходи идват, като продава себе си и своите песни чрез сексуални инсинуации и доста открити качества от Скорпион. Тя знае как да извлече материална изгода от своите таланти и възможности, не само поради земния Телец на върха, но също и защото Венера прави точен тригон със Сатурн, което добавя и дисциплина.

Господарят на 2-ри дом в 9-ти

Философията, религията, идеите и идеалите са включени неотклонно към вашите ценности. Висшето образование може да бъде необходимо, ако желаете да извлечете пълна полза от талантите и възможностите си. Може да печелите пари посредством такива области като издателство, преподаване в университет, работа в библиотека или разпространяване на религия, както прави лечителката Катрин Кулман. Нейният Плутон в 9-ти дом, управляващ 2-ри дом й помага да достигне до големи маси от хора и тя не само разпространява вярата, но и добре печели, правейки това.
Дългите пътувания биха могли да играят важна роля в начина, по който печелите парите си или може да променят вашите ценности. Чуждестранната търговия също може да бъде една от областите, чрез които да увеличавате своите доходи. Вашето личностно оценяване може да бъде подпомогнато или възпрепятствано от родственик на партньора ви, ако аспектите с господаря са много неблагоприятни и предизвикват напрежение.
Германският писател Томас Ман е имал Везни на върха на 2-ри дом и Венера в Телец в 9-ти дом. Той е преживявал много добре чрез своите книги, които са изразявали не само неговата артистичност (Венера/Телец/Везни), но също изобразяват философското му отношение към живота и смъртта. Неговата интензивна работа можем да разкрием чрез съвпада на Венера и Плутон в 9-ти дом. Венера в 9-ти дом също показва, че Ман е трябвало да напусне своята родна Германия и да отпътува към далечна Америка, за да намери свободата, която му е била необходима, за да продължи да пише.

Господарят на 2-ри дом в 10-ти

Успехът в кариерата, намирането на вашата собствена идентичност и посрещане нуждите на вашето его са най-важни, за да може да установите своя ценностна система. Без някакво усещане за успех вие лесно ще затънете и ще се усъмните във вашата собствена ценност. Печеленето може да бъде подпомогнато от усилията на един от вашите родители, често бащата, както е при принцеса Каролин от Монако. Може да печелите благодарение на способността си да управлявате и вашите доходи може да дойдат чрез кариерата или професията ви; положението, което достигате, ще определя вашето чувство за свобода.
Бившият вицепрезидент Уолтър (Фриц) Мондеил е добър пример за печелене на пари чрез работа в правителството. Той има 2-ри дом в Овен и Марс в Стрелец в 10-ти дом, в съвпад с МС. Полага много усилия за постигане на своето високо положение и в действителност говори за президентската надпревара през 1984, доста типичен израз на импулса и енергията - проява на Марс. Ценностната система на Мондеил е също повлияна от неговия Марс в Стрелец и Асцендент в Риби, което го прави идеалист и философски настроен.

Господарят на 2-ри дом в 11-ти

Ценностите ви често са тясно свързани с тези на приятелите и с вашия успех или провал в обществени ситуации. Любовта, която получавате, може да е от голямо значение за чувството ви за собствено достойнство. Доходите ви може да дойдат чрез въздействието на приятели и познати или от бизнеса, който сами сте установили. Докато формулирате своите желания и упования, ще ви бъде трудно да се захванете с вътрешния си потенциал или да определите ползата от него.
Лени Брус с Козирог на върха на 2-ри дом е точно такъв случай. Ако Нептун или Луната е планетата, управляваща вашия 2-ри дом, особено важно е да изграждате вашата ценностна система върху здрава основа. Актьорът Грегъри Пек има Близнаци на върха на 2-ри дом и Меркурий в Овен в 11-ти дом. Тъй като Юпитер и неговото Слънце са също в Овен в 11-ти дом, нуждата му да се изразява посредством маниера на Овен е много силна. Меркурий управлява 2-ри дом на Пек, както и неговия Асцендент и той се препитава благодарение на своите собствени възможности и своята собствена личност. Тригонът на Меркурий с Марс и секстилът с Венера му придава чар, както и дълбочина и специфичност на гласа.

Господарят на 2-ри дом в 12-ти

Може да печелите чрез задкулисни действия или в условия на уединение. Вашите доходи може да идват от някаква институция, каквато е здравната, да бъдете медицинска сестра или доктор. Ценностите ви се формират чрез истинско вникване в собственото подсъзнание или чрез прекарване дълго време в самота. Възможно е да откриете вашата собствена стойност, след като минете през някакъв вид психоанализа. Имате нужда да осъзнаете вътрешните си сили и слабости, за да намерите истинските си ценности. Някакво уединение или време, посветено на самия вас, може да бъде изключително полезно в това търсене. Т. Е. Лорънс, известен най-вече като Лорънс Арабски, служи като добър пример за някой, който се нуждае да преживее самота и да се отдели от своето обичайно обкръжение, за да открие истинския си Аз. Той е имал Дева на върха на 2-ри дом и Меркурий в Лъв в 12-ти дом. Писателят Ерих Мария Ремарк има Козирог на върха на 2-ри дом и Сатурн в 12-ти дом.
Въпреки че е бил много общителна и дружелюбна личност (Асцендент в Стрелец) той се е препитавал чрез писане; пишел е в пълно уединение откъснат от всички, дори от неговата съпруга, в продължение на седмици. Парите и разкоша, който е можел да си осигури, са били много важни за Ремарк (господарят Сатурн в тригон с Венера и Луната). Съвпадът на Сатурн с Уран обяснява неговата необходимост да върши и говори уникални и често неприемливи неща, като неговото антивоенно послание в На западния фронт нищо ново и неговия прекалено охолен живот и стил в любовта. Нуждата му да се докаже пред жените се потвърждава от Сатурн в куинконс с Марс.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (20.05.2009)
Разгледан: 10869
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27