Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:19
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 25
Гости: 25
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 3-ти Дом

Тъй като естественият управител на 3-ти дом е Меркурий и неговия естествен знак е Близнаци, той се счита за дом на комуникациите, областта където имате нужда да изразите вашите идеи и мисли, словесно или писмено.
Понеже 1-ви дом е "мен" или "моето тяло", а 2-ри дом е "мой" или "това, което ми принадлежи", 3-ти дом ви придвижва с една стъпка към "тук" или непосредствената среда. Като дом на взаимоотношенията той обхваща нашите близки роднини, особено братя и сестри (ако има такива) и описва как контактуваме с тях, както и с нашите непосредствени съседи. В по-късните години неспокойството на Близнаци също се проявява под формата на кратки пътувания и местен транспорт като коли, влакове, автобуси и велосипеди. 3-ти дом е падащ и показва адаптивността на вашия ум (Меркурий) към учене и усвояване на нови идеи, които практически представят ранното ви обучение в училище и основното ви образование.

Господарят на 3-ти дом в 1-ви

Вие сте човека, който трябва да изрази своето мнение, отношение и идеи. Ако планетата, управляваща върха на 3-ти дом е Слънцето Меркурий или Луната и тя добре се интегрира в картата, на вас никога не ви липсват думи, точно като популярния водещ в телевизията Мери Грифин, чието Слънце е в Рак в неговия 1-ви дом и управлява 3-ти. Общителният му чар се приема добре от неговите гости и той може неусетно да ги накара да обсъждат почти всичко. Барбара Стрейзанд, която пее толкова добре и е известна със своя остър език и ум, има Близнаци на върха на 3-ти дом и Меркурий в 1-ви дом в Телец в съвпад с нейното Слънце и в квадрат с Луната.
Ако господарят е Уран, вие ще разгласявате вашите идеи и възгледи по един уникален начин. Понякога това разположение може да даде бъбривост, особено ако господарят е в квадратура с планета в 3-ти дом. Често вашият диалог се отнася до местната политика, братя и сестри, познати и вие рядко се затруднявате в начина си на изразяване. На друго ниво, може да обичате да пътувате или да вършите работа със собствените си ръце. Най-вече имате нужда и създавате възможност да говорите за себе си.

Господарят на 3-ти дом във 2-ри

Може да намерите за нужно да изразите словесно своята ценностна система и обикновено сте непреклонен по отношение на теориите и убежденията си. Често имате нужда да говорите за пари и собственост, не за да се хвалите, а за да покажете власт. Може да бъдете доста практичен и това разположение може да даде приятен глас и възможност да го използвате, като певците Боби Деърин и Дейвид Бауи с Меркурий и Юпитер, съответно управляващ 3-ти, разположен във 2-ри дом.
Актьорът Клинт Истууд има Козирог на върха на 3-ти дом и Сатурн в Козирог в неговия 2-ри дом. Той изкарва прехраната си и то доста добре, предавайки своите ценности чрез посредничеството на киното. Тъй като Сатурн е ретрограден и на трон, той се оказва необщителен, понякога почти неприветлив. Сатурн в квадрат с Уран в 5-ти дом придава обаяние на личността и творческа изява. Опозицията на Сатурн с Венера в 8-ми дом показва неговата очевидна сексапилност на екрана, но може да причини лични проблеми в любовните взаимоотношения.

Господарят на 3-ти дом в 3-ти

Много изтъкнати писатели имат това разположение и то със сигурност дава словесна лекота при писане или говорене. Имате нужда да изразите вашите идеи и сте доста убеден във възгледите и убежденията си; в зависимост от аспектите към планетата, може да ви се наложи да контролирате склонността си да бъдете твърде прям или твърдоглав. Обикновено имате добро чувство за ориентация и сте в добър синхрон с настоящето място и време.
Ако господарят е Марс или Уран, вашият ранен живот може да бъде объркан от многото промени в жителството и училищата. Измежду многото писатели, които имат това, са Луис Карол (Уран), Труман Капоти (Меркурий) и Ърскин Колдуел (Венера). Колдуел с Везни на върха на 3-ти дом и Венера в Скорпион в квадратура със Сатурн и Марс, получава много оскъдно училищно образование, но със силата на Скорпион той развива свой собствен стил и прави голям удар с "Пътят на тютюна" и неговите последващи романи.

Господарят на 3-ти дом в 4-ти

Това често показва близък роднина (брат или сестра), който е действал вместо ваш родител, или обратното - вие сте били родител спрямо брат или сестра. Чувствате се удобно във вашата домашна среда и имате нужда от известно усамотение. Това разположение дава добри взаимоотношения с родител, ако планетата е благоприятно аспектирана, но ако не е, може да покаже липса на разбиране с единия или двамата родители. Много хора, които продават имоти, имат това разположение и на тях им се отдава лесно да говорят за земята и собствеността и притежават искрен интерес да уредят своя клиент с добър дом.
Хората, които изпитват необходимост да работят в дома си, като писателите Джеймс Клавел с Водолей на върха на 3-ти дом и Уран в 4-ти, както и Стивън Кинг с Меркурий, управляващ неговия 3-ти дом в 4-ти, са добри примери. И двете поредици от книги на Клавел Шогун и Тайпан, разказват историите на човек, който намира дом в чужди страни. Уран в неговия 4-ти дом показва, че той е щял да пише за "дома", различен от неговия собствен, а Уран в квадратура с Юпитер може да ни помогне да си обясним многотомното му писане.

Господарят на 3-ти дом в 5-ти

Вие може да бъдете най-романтичен от всички хора, ако използвате добре влиянието на господаря на дома.
В противен случай може да се наложи да ограничавате склонността си към преувеличаване и необходимостта да привличате вниманието към себе си с някакво странно поведение, подобно на изследователя Ричард Бърд.
Може да бъдете творец като певицата Пеги Лий, която пише песни и има Рак на върха на 3-ти дом и Луна в Дева в 5-ти дом в тригон с Венера. Тя не само пее хубаво, но и твори по-голямата част от своите песни, включително "Fever" и "Is That All There Is?" - два от нейните най-големи хитове. Балерината Маргот Фонтейн има Телец на върха на 3-ти дом и Венера в Рак в нейния 5-ти дом. Всеки, който някога е гледал нейно представление, е бил впечатлен от грацията й и романтичната интерпретация на балета. Често съществува интерес към някои спортове, особено ако планетата е в аспект с Марс или Уран. Разбира се, обучението - особено на деца - би могло да бъде вашата сила, ако другите неща в хороскопа го потвърждават.

Господарят на 3-ти дом в 6-ти

Ако не внимавате, вие може да отегчите другите с приказки за вашата работа, диета или навици. Работата е важна за вас и ако включва комуникация от някакъв вид, вие обикновено сте много щастлив. Понякога, това разположение показва възможност за работа с или за сестра или брат. Например Дайан Ленън, една от сестрите на певеца Ленън, има Козирог на върха на 3-ти дом и Сатурн в 6-ти и тя определено работи със своите братя и сестри. Вашата работа може да включва автомобили като Джеки Стюарт, известният автомобилен състезател, който има Юпитер в Овен в неговия 6-ти дом, управляваш неговия 3-ти. Тъй като Юпитер е в опозиция на Асцендента, един инцидент по време на състезание почти отстранява Стюарт от състезаване изобщо. Тригонът с Плутон му осигурява устрема да продължи да се опитва и накрая му помага да добие известност в неговата област.
Работа, която изисква пътуване, като доставяне на поща или амбулантна търговия, би могла да ви допадне, защото ви позволява да се движите. С много неблагоприятни аспекти или погрешно използване на енергиите, вашето здраве може да бъде поразено или може да се занимавате повърхностно с разни неща тук и там, никога не получавайки стабилността, от която се нуждаете.

Господарят на 3-ти дом в 7-ми

Ако планетата господар има неблагоприятни аспекти, вие трябва да се погрижите да не допускате другите прекалено да въздействат върху вашето становище. Обикновено ви е лесно да разговаряте с хората, да разменяте идеи и мнения с тях. Това е добре за политиката, защото с плавни аспекти вие може да бъдете много убедителен оратор като Джоузеф Макарти, Джералд Форд или Бенито Мусолини.
Изпитвате нужда от партньор, който ви стимулира интелектуално; някой, с когото може да обсъждате идеи, концепции и теории. Вашето свободно поведение сред обществото, ви дава възможност да се справяте е другите хора. Телевизионният водещ Майк Дъглас има Риби на върха на 3-ти дом и Нептун в 7-ми дом в съвпад с неговото Слънце в Лъв. Той притежава умението да изтъкне най-доброто от своите гости и неговия стелиум в 7-ми дом компенсира липсата на планети във въздушни знаци.

Господарят на 3-ти дом в 8-ми

С неблагоприятни аспекти, това може да показва преждевременна загуба на братя и сестри, както в случая с Тед Кенеди, който има Нептун, управляващ 3-ти дом в 8-ми дом в Дева, в опозиция на Слънцето и Меркурий и в куинконс с Венера. Вие обикновено сте любопитен по отношение на въпросите свързани с живота и смъртта и много често се ангажирате със задълбочено проучване, както прави ученият Луи Пастьор, чийто Юпитер в 8-ми дом управлява 3-ти дом и прави тригон с енергичния Марс в Козирог и секстил с изследователя Плутон в Риби.
Може да притежавате интерес към окултните въпроси; ако не, може да разказвате мръсни вицове от рода на тези, които се разказват в съблекалните. Вашият ежедневен диалог е доста сбит, тъй като не обичате празните разговори и предпочитате смислените и задълбочени дискусии, особено ако Меркурий. Сатурн или Плутон са свързани със значението на този дом. Понякога, може да се наслаждавате на предизвикателни игри като шах или табла, вместо да водите скучни разговори.

Господарят на 3-ти дом в 9-ти

Въображението ви е безгранично и вашият ум е отворен за нови идеи и впечатления; често имате възможността да претворите мечтите си на практика. Това отново показва способността ви да пишете особено фантастични истории като разказвача на приказки Ханс Кристиян Андерсен, който е имал Водолей на върха на 3-ти дом и изобретателния и пълен с въображение Уран в 9-ти дом. С Уран в съвпад със Сатурн, той е бил образован от великодушни покровители, а след това са му дали възможност да изрази своите фантазии в истории като "Снежната кралица" и "Грозното пате".
Пътуването ви интригува, както и философията и религията и вие с лекота обсъждате тези въпроси. Изучаването на чужди езици ще ви се отдава лесно. Може да има разделяне с близък роднина, особено поради това, че ви е трудно да останете прикован към една област в продължение на много време. Религията вероятно играе важна роля във вашето ранно образование. Неправилното прилагане на вашата енергия може да причини инертност и да попречи на удовлетворението от идеите и мечтите ви.

Господарят на 3-ти дом в 10-ти

Подобно на тези, чийто господар на 3-ти дом е в 1-ви дом, вие имате голяма необходимост да бъдете чут и да изкажете вашите мисли и идеи; но може да се чувствате най-добре, когато го правите от сцена, както правят Джон Баримор или Енрико Карузо и двамата с Лъв на върха на 3-ти дом и Слънце в 10-ти дом. Тази необходимост от себеизява се превръща в проекция на вашето ето и обикновено ви "катапултира" към някакъв вид сцена. Вие се реализирате по-често чрез общественото внимание, независимо под каква форма (писане или говорене), отколкото чрез това което правите.
Ако управляващата дома планета има неблагоприятни аспекти, известността (лоша слава) е може би това, което търсите, подобно на гангстера Мики Коен, чийто Плутон, господар на 3-ти дом е бил в неговия 10-ти дом в Козирог. Може да има много неща, които искате да изкажете, но блокирате когато трябва да ги кажете пред публика. С Юпитер господар на дома или Стрелец на върха му, вие сте най-добрия търговец на зодиака.
Адолф Хитлер, с Козирог интерсептиран в 3-ти дом и господар Сатурн издигнат в 10-ти дом, е перфектен пример за убедителност, свързана с това разположение. Неговото красноречие убеждава много хора в Германия, че идеите му са верни и приемливи; но Сатурн в квадрат с Венера и Марс и неговата неспособност да използва правилно влиянието на тези квадратури допринася за по-късната му гибел.

Господарят на 3-ти дом в 11-ти

Вие може да използвате способността си за комуникация в полза на човечеството по някакъв начин като Каръл Макевой, която има Скорпион на върха на 3-ти дом и Плутон в 11 -ти дом. Тя прави преводи на езика на знаците за глухонемите по телевизията. Вие или може да използвате красноречието си да повлияете на вашите политически избиратели, или да развълнувате цяла една нация чрез затъване в комуникацията повлияна от Марс, като колоритния актьор Орсън Уелс който има Слънце, управляващо неговия 3-ти дом в 11-ти дом в Телец. Често осъществявате най-добър контакт, когато сте част от група. Ако господарят на дома има неблагоприятни аспекти, трябва винаги да се оглеждате преди да пристъпвате напред, тъй като може да имате предразположение към инциденти, особено ако управляващата планета е Марс или Уран. С положителни аспекти, приятелите ще играят важна роля във вашето ежедневие и често съседите може да ви бъдат близки приятели. Вие може да осъществявате кореспонденция с целия свят, контактувайки с приятели и познати по този начин през целия си живот.

Господарят на 3-ти дом в 12-ти

Това изглежда е едно добро разположение за тези, които притежават усет към смешното. Смешникът Джим Бакъс, гласът на Мистър Магуу, яма Меркурий в 12-ти дом, управляващ неговия 3-ти дом, а комикът Шели Бърман има Телец на върха на 3-ти дом и Венера в 12-ти, Меркурий на Бакъс прави тригон с Нептун, планетата на клоуните и комиците, и това може веднага да обясни неговия успех като глас зад екрана. Той също е имал голям успех като Мистър Науел в телевизионното (управлявано от Нептун) шоу Островът на Джилиан.
Когато имате това разположение, вие сте способен да гледате на живота от неговата смешна страна, въпреки че може да преживявате трагедия, вероятно замесваща братя и сестри, особено ако имате проблем с интегриране на планетата и нейните аспекти.
Вие имате способността да контактувате иззад сцената като спътник на преуспяващ партньор, "копие" на знаменитост или автор на чужди речи или статии.
Актьорството и режисурата може да ви дадат възможност за себеизява; също и хореографията. С благоприятни аспекти, тактичността и дипломацията ви се отдават лесно. Трима от нашите клиенти с това разположение са въвлечени в болнична работа, свързана с 3-ти дом. Двама от тях се занимават с лечение на дихателните пътища, а единият с лечение на речта.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (19.05.2009)
Разгледан: 7894
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27