Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:13
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 31
Гости: 31
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 4-ти Дом

Това е началото и края - произходът, вродените качества и психологическата основа. В действителност някои астролози, включително Робърт Хенд, имат чувството, че 4-ти дом би трябвало да бъде началото на рождената карта, а не както е по традиция 1-ви дом. Може да бъдат приведени убедителни доказателства в полза на тази теория, но ние предпочитаме да смятаме, че покровителственият и грижовният Рак, знакът, който е естествен, заема 4-ти дом, както и инстинктивната Луна, представляваща майката и естествен господар на 4-ти дом, описват износването (по време на бременност) на родения, истинското начало на онова, което по-късно се появява като "тяло" в 1-ви дом. 4-ти дом е домът на края, а това показва някаква форма на трансформация, която се извършва във всички домове, свързани с водните знаци. 4-ти дом показва последните години от живота, както и края на физическото тяло. 8-ми дом обикновено се счита за такъв, освобождаващ вашата душа; 12-ти представлява вашата абстрактна смърт.
В своето практическо приложение 4-ти дом показва вашия личен живот, типа дом който ще създадете за себе си, както вашето родителско обкръжение и единия от вашите родители, обикновено този, когото считате за грижовен. Този дом също описва собствеността като дом и имущество.

Господарят на 4-ти дом в 1-ви

Единият от вашите родители може да има голямо влияние върху вас или може да наследите имущество чрез вашето семейство. Независимо от това, което правите в живота, вашата семейна среда ще бъде важна и с благоприятни аспекти към господаря, това ще ви подкрепя и в трудни и в радостни моменти. Президентът Картър има Рак на върха на 4-ти дом и неговата Луна в Скорпион в 1-ви дом, добре представя начина, по който любовта към страната и неговото собствено наследство се превръщат в съществена част от личността му, което е довело до желанието му да стане президент.
Той е имал възможността да го осъществи, защото Луната е включена в голям тригон с Уран и Плутон.
Антроположката Маргарет Мед служи като друг пример в това отношение. Тя има Телец на върха на 4-ти дом и господар, Венера, в 1-ви дом във Водолей. Луната също е там, но не е в съвпад с Венера. Тъй като и Луната и Венера представляват женското начало в астрологията, конкретно майката, ние можем да видим, че нейната майка е имала голямо влияние върху нея и е изиграла важна роля за изграждането на д-р Мед като независима личност, каквато е била. Нейната майка е била суфражетка1 и Д-р Мед си спомня как е раздавала брошури за правата на жените, когато е била на 10 години. Венера, господарят на 4-ти дом и също на 9-ти, прави тригон с Плутон в Близнаци; др. Мед е пътувала през по-голямата част от живота си и е говорела седем от езиците на хората от Пасифика, които е обучавала.

Господарят на 4-ти дом във 2-ри

Хората с това разположение могат да развият много разнообразен набор от ценности, но явно планетата господар и аспектите, които тя прави, ще определят крайния резултат. Ние имаме много клиенти с тази позиция, които мислят изключително за пари и имат силно влияние на Сатурн или Козирог на върха на 4-ти дом или Сатурн в неблагоприятни аспекти с господаря на 4-ти дом. Това разположение може също да означава, че вие получавате вашите доходи, работейки в дома си или чрез занимаване с някаква, стока като движимо и недвижимо имущество, земеделие, геология и свързаните с тях области.
Кралица Елизабет II от Англия определено доказва, че наследството и фамилията са доминиращи фактори в установяването на нейните ценности и откриването на собствените й възможности. Тя има Телец на върха на 4-ти дом и Венера в Риби във 2-ри дом. Венера в тригон с Плутон й дава възможност да живее много добре, работейки в своите домове - Замъкът Уиндзър и Бъкингамския дворец. Куинконсът обаче на Венера с Луната, показва проблеми в детството с нейната майка, които тя е имала нужда да преодолее. Тъй като Луната също представлява публиката и е в "публичния" 7-ми дом, тя, както се очаква, трябва да се нагажда през живота си между нейните собствени ценности и симпатии, от една страна, и нейната публична роля или това, което тя смята че публиката очаква от нея.

Господарят на 4-ти дом в 3-ти

Начинът, по който контактувате ще зависи до голяма степен от вашия произход и от това как се чувствате. Вероятно вашия дом от детството е бил място, където хората са разменяли много идеи. Роднините, особено братя и сестри, може да са изиграли много важна роля в родния ви дом; дали това е било по ваш вкус или не, ще зависи от аспектите на господаря на дома.
В случая с Тед Кенеди, неговите братя и сестри определено са играли важна роля в развитието му. Венера в Овен в 3-ти дом управлява 4-ти дом в Телец и е в куинконс с Луната; той е трябвало да свикне с това, че не е единствения обичан от майка си, тъй като е бил един от 9-те деца. Венера е пръста на йода, аспект, включващ не само Луната, но също Нептун и МС. Кенеди е използвал своя произход и фамилно име, за да стане сенатор и кандидат-президент. Неговият магнетизъм и обаяние, т. н. синдром на Камелот, е наистина присъща фамилна черта. Бащата на Кенеди играел голяма роля в живота му и той го е използвал като модел по много начини, включително в ухажването на жени, както се вижда от Венера в съвпад с Уран и много други фактори.
В много случаи когато господарят на 4-ти дом е в 3-ти, вие се издигате посредством роднина или роднина живее с вас и се превръща в неразделна част от вашето семейство.

Господарят на 4-ти дом в 4-ти

Вашият собствен дом ще играе важна роля в живота ви. Дори да е само една хотелска стая, ще я уредите по ваш собствен маниер; и където и да е вашия дом, ще се завръщате в него, за да презареждате батериите си отново и отново. В зависимост от планетите в дома вашето отношение към дома и детството ви ще варира. Ако е замесен Сатурн, това може да показва едно доста трудно детство с много отговорности или твърде взискателни родители, които играят доминираща роля във вашата младост. Марс показва много активно домакинство или родителите може да са били много борбени. Повечето хора с това разположение изпитват необходимост да притежават някаква собственост, за предпочитане собствен дом или домове. Бившият президент Ричард Никсън има Юпитер, управляващ неговия 4-ти дом и е разположен в 4-ти; типично за експанзивността на Юпитер, той се радва на обширни домове, когато е възможно и с добър изглед.
Джавахарлал Неру, бившият премиер на Индия, е имал Везни на върха на 4-ти дом и Венера, разположена в 4-ти дом. Това е едно доста обичайно разположение за патриоти или лидери, които управляват, защото те наистина вярват в това, което правят за техните страни, а с много неблагоприятни аспекти и в това, което техните тирани правят за тях. Типичната необходимост на Везни от равновесие проличава в опита на Неру да намери подходящия подход в тежкия период на борбата на Индия за независимост и убийството на Ганди.
Единият от родителите обикновено играе важна роля във вашия живот и ако господарят има благоприятни аспекти, вие може да имате голям успех в родното ви място. Това разположение също може да означава, че се наслаждавате на антики, особено ако оста Рак/Козирог или Луната и Сатурн са замесени.

Господарят на 4-ти дом в 5-ти

Любовта и романтиката са неразделна част от вашия личен живот и ако Уран е управляващата дома планета, човекът до вас не винаги може да е мечтания партньор. Децата ще играят важна роля в дома, който сте приспособили за себе си; и ако нямате ваши собствени деца, може да поканите децата на други хора да живеят във вашия дом. Ако Сатурн е управляващата дома планета, децата ще бъдат за вас повече отговорност, отколкото забавление, както сте си представяли.
Спекулирането е нещо приятно, което правите в живота си, но вие ще го правите като част от вашия ежедневен бизнес, като финансовият факир и съветник Бернар Барух, който е имал Риби на върха на 4-ти дом и Нептун в Овен в 5-ти дом.
Вашият дом ще бъде част от почивката и свободното ви време. Може да вземете сауна или топъл душ и може би някакво спортно оборудване, вероятно велоергометър, които ще бъдат част от вашата мебелировка, особено ако Марс е силен в хороскопа. Бившата кралица на чара Марлене Дитрих, има Стрелец на върха на 4-ти дом, а Юпитер е в Козирог в 5-ти дом. Тя има много хобита, с които се занимава в дома си. Сексът и мъжете са били едно от тях, но тя също е обичала да готви и тъй като Юпитер е между Сатурн и Марс в съвпад и с двете планети, всички в Козирог, тя прави повече от ежедневно готвене; то се превръща в много сериозно хоби и всеки, който идва в дома й, е нахранен с ястие, което няма равно на себе си.

Господарят на 4-ти дом в 6-ти

Вие не сте непременно усърден във вашата работа, но несъмнено обичате да работите около дома си, пък било и само да се мотаете. Може да сте възпитани в някакво специфично отношение към служенето, така че по-късно ще ви бъде трудно да приемете, че услугата се заплаща. В много случаи вашето обкръжение е било такова, че сте имали прислуга около себе си като дете и очаквате това да продължи в същия дух и във вашите късни години. Херцогът на Уиндзър, например, е имал Близнаци на върха на 4-ти дом и Меркурий в неговия 6-ти. Той е бил възпитан в строги принципи относно служенето на обществото (Меркурий в Рак) и е бил заобиколен от прислуга през целия си живот.
Нелсън Рокфелер също е имал господар на 4-ти дом, Сатурн в Овен, в 6-ти дом. Но Сатурн може рядко да бъде задоволен от статуквото и той е трябвало да докаже, че не само може да служи на хората, но и може да бъде избран да прави това. Това не винаги е било лесно. Сатурн е ключовата планета на огромната Тао-квадратура, включваща Меркурий, Венера, Нептун и Слънцето в Рак и Уран в Козирог, всички подтикващи Сатурн към успех, въпреки пречките. Рокфелер също е имал прислуга през целия си живот и той е работел извън дома си - губернаторската къща в Олбани, Ню Йорк, и вицепрезидентската резиденция във Вашингтон. Сатурн прави тригон с Юпитер и секстил с Асцендента, което му помага за неговия практически успех, но той никога не е достигнал президентството, към което е имал апетит.

Господарят на 4-ти дом в 7-ми

Партньорът, бизнес или брачен, може да бъде важен за вашето чувство на сигурност; но, ако господарят на 4-ти дом е силно аспектиран, точно обратното може да се случи да бъдете някой, който ще прави всичко благодарение на себе си и за себе си. Може да бъдете много публична личност, по избор или по наследство, и все пак винаги ще имате нужда от уединение и малко хора наистина ще знаят какво става зад затворените врати на вашия дом.
Актьорът Чарлз Бойър е бил символ на любовта и романтиката за милионите почитатели на киното, но малко от тях знаят, че той е бил женен за една единствена жена през целия си живот, почти небивало постижение за Холивуд и че е извършил самоубийство, когато тя умира след 44 години брак. Венера управлява 4-ти дом на Бойър и е била в 7-ми в съвпад със Слънцето.
Композиторът Джордж Гершуин е имал Риби на върха на 4-ти дом и Нептун в Близнаци в 7-ми дом, в съвпад с Плутон. Той е работел с брат си Айра, който му е бил партньор през по-голямата част от неговия кратък, но продуктивен живот. Нептун и Плутон са били в голям въздушен тригон с Юпитер във Везни в 10-ти дом и Луната във Водолей в 3-ти дом. Слънцето също е било във Везни в 10-ти дом, но извън орбисата. Това е класическа позиция за успех, особено в контакт с публика под някаква артистична форма, каквато е музиката.
Но Гершуин се е нуждаел от партньор, който да го мотивира, тъй като Нептун е имал само една квадратура с Меркурий с доста голяма орбиса, за да го провокира към действие. Двамата братя са работели извън дома и са живеели заедно през повечето време.

Господарят на 4-ти дом в 8-ми

Вие вероятно сте много самотна личност. Независимо колко приятелски настроен и общителен изглеждате (това зависи от Асцендента), малко хора ще знаят какво в действителност чувствате и правите. Смъртта на някои хора може силно да ви впечатли, докато сте по-млад и да навлезете по-дълбоко в материята на живота, смъртта и преследването на щастието, отколкото другите хора и в по-ранна възраст от тях.
Може да притежавате убеденост във вашите качества и да навлезете в областта на окултното в по-напреднала възраст. Пасторът Джим Джоунс, който е убедил 900 души в самоубийството в Гайяна, има Овен на върха на 4-ти дом и управителя на дома Марс е в огнения Лъв в 8-ми дом. За да се чувствате наистина сигурен или да живеете според очакванията, които мислите, че родителите ви имат към вас, трябва да преминете през всеобхватна трансформация. Ако другите фактори в рождената карта потвърждават това, управлението на средствата на другите хора или получаване на подкрепа от тях ще бъде от голямо значение за вашата стабилност. Много политици имат такава позиция в хороскопа.
Евангелистът Били Съндей също има такава позиция. Той има Водолей на върха на 4-ти дом и управителят му Уран е в 8-ми. Той е останал сирак и е започнал да играе баскетбол, но след като се влюбва в много религиозно момиче, става праволинеен и тесногръд, (неговата Луна е в 4-ти дом в Риби). Станал е по-известен от много кинозвезди с лозунга си "Бъди такъв, какъвто Бог иска да бъдеш!" Астронавтът Бъз Олдрин, който се опита чрез екстрасензорно възприятие да се свърже с външния космос, има Дева в 4-ти дом, с Нептун в него, в съвпад с Имум цели и управител Меркурий във Водолей в 8-ми дом, в съвпад със Слънцето.

Господарят на 4-ти дом в 9-ти

Вашите родители са ви дали солидна основа, в която присъстват религията и философията. Образованието в университет или колеж може да бъде важно за вас. Родителите ви може да са били родени в чужда страна или да е имало много чужди или непознати културни влияния във вашата младост. Може да живеете далече от родното си място или да проявявате интерес към отдалечени места и да ви доставя радост да колекционирате предмети на изкуството от други страни. Може да притежавате земя или някаква собственост в място, доста отдалечено от това, в което живеете.
Дези Арнез идва в Съединените Щати от Куба на 17 години. Неговият 4-ти дом е в Дева, а управителят Меркурий е във Водолей в 9-ти дом, в съвпад с Уран и Венера, поставяйки акцент върху влиянието на 9-ти дом, особено заради Слънцето и Марс, които също са в него. Куинконсът на Меркурий със Сатурн показва голямата му нужда от приспособяване не само, когато семейството му бяга от Куба, но години преди това, когато той е трябвало да се опита да живее според очакванията на родителите си (тези на баща му). Ако управителят на дома има много неблагоприятни аспекти, вие може да намерите за много трудно да живеете според високите цели, поставени ви от единия или от двамата родители през ранната младост.

Господарят на 4-ти дом в 10-ти

И двамата родители ще бъдат от голяма важност във вашия живот, тъй като 4-ти и 10-ти дом представят родителската ос. Ако произхождате от традиционен дом, където бащата е бил авторитетната фигура и е управлявал семейството с доста твърда ръка и ако господарят на дома има много неблагоприятни аспекти, вие може да негодувате срещу всякаква форма на авторитет, като резултат от това. Анжела Дейвис, красивата черна революционерка, има Рак на върха на 4-ти дом и Луна във Водолей в 10-ти дом.
Родителите на Пати Хърст, особено нейният баща и богатството, което тя ще наследи, са изиграли решаваща роля в нейното възпитание и последващото й отвличане. Тя има Стрелец на върха на 4-ти дом, а господарят Юпитер е в Близнаци в 10-та дом в точна квадратура с Меркурий в Риби. Доста често, когато господарят на 4-ти дом е в 10-ти, вашата сигурност може да бъде осигурена от единия или и от двамата родители. В случая на Пати, сигурността може да бъде обезпечена чрез парите, които тя ще наследи; обаче, с Марс в 4-ти дом, включен в Тао-квадратура, е съмнително доколко тя ще намери някога своя вътрешен мир.
Робърт и Джон Кенеди имат това разположение на господаря на 4-ти дом и техният баща е имал голямо влияние в живота им. Ние сме виждали много примери за индивиди, които предпочитат дома пред кариерата, въпреки силното влияние на публичния 10-ти дом. Те могат да вършат някаква случайна работа, за да се прехранват, но наистина предпочитат да не излизат от тези рамки, навлизайки в светското съревнование, изправяйки се открито срещу критиката. Въпреки това, в уединението на техните четири стени те са общителни, действени и даже уверени.

Господарят на 4-ти дом в 11-ти

С това разположение вие може да сте израснали в дом, където вашите приятели са били винаги добре дошли, дори с нощуване; вероятно те дори са живеели от време на време с вас. Вашето ранно възпитание може да ви е насърчавало да станете доста целенасочен и може да сте открили своите предимства, докато още сте живели в родния си дом. Индира Ганди, два пъти избирана като премиер на Индия, е знаела отрано в живота си, че иска да надмине баща си Джавахарлал Неру; тя има Скорпион на върха на 4-ти дом и Плутон е в Рак в 11-ти дом. Понякога с тази позиция, единият от родителите отсъства поради смърт или развод и приятелите на семейството се превръщат в заместител на този родител.
В дома ви може да има доведени или осиновени деца и ако не използвате влиянието на господаря на дома позитивно, вашето ежедневие може да стане доста изтощително. Сали Стръдърс например има Козирог на върха на 4-ти дом, а господарят Сатурн е в Лъв в 11-ти дом, в съвпад с Плутон. Тя е много активен член на световната организация, посредством която човек може да осинови изоставени деца; може да сте видели нейната снимка в много списания, посредством които тя моли другите да се присъединят към нея в това заслужаващо си риска начинание.

Господарят на 4-ти дом в 12-ти

Съществува огромна вътрешна, скрита сила във вас, която може да извикате когато е необходимо, и тя изненадва хората, които не ви познават отблизо. Ако вашите планетни аспекти са използвани позитивно, вие наистина сте в състояние да бъдете Скалата на Гибралтар; ако тези аспекти са използвани негативно, вие може да разпилеете енергията си и вашата несигурност би могла да доведе до влошаване на здравословното ви състояние, като начин за бягство. Вашият дом винаги ще бъде важен за вас и ще ви служи като убежище, в което ще имате нужда да се оттегляте, за да презаредите батериите си. Имате нужда от кътче - независимо колко голямо или малко е то - където може да извикате себе си и да се усамотите, без да бъдете обезпокоявани.
Външният свят може да мисли, че ви познава, но лицето, което показвате, не е истинското - онова, което е познато само на тези, които живеят с вас. Може да има някои тайни около вашия ранен произход, с които другите не са наясно, някаква позорна семейна тайна или може дори да съществува проблем с алкохол или дрога от страна на член на семейството, който се надявате да запазите в тайна.
Понякога желаете да скриете целия си произход, както прави Адолф Хитлер, чийто Водолей в 4-ти дом е бил управляван от Уран във Везни в 12-ти дом. И Венера и Марс са в куинконс с господаря на дома, докато Меркурий е в опозиция. Това не е бил лесен модел, тъй като приспособяванията, необходими за изпитване на положително чувство към самия него или неговия домашен живот, е трябвало да дойдат посредством някоя друга планета. Уран не му е давал лесни отговори.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (18.05.2009)
Разгледан: 8180
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27