Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:04
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 64
Гости: 64
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 5-ти Дом

Този дом се отнася до личната и субективна страна на хороскопа. Мен и мои (1-ви и 2-ри) и моите съседи и моя дом (3-ти и 4-ти) водят до "моя” начин на израстване или как да се протегна достатъчно надалече, за да опитам някои радости и удоволствия на това, което светът пази за "мен". 5-ти дом се заема естествено от Лъв и неговият естествен господар е Слънцето, така че точно тук ти искаш да блестиш. Това е дом на живота, който носи със себе си енергията, ентусиазма и мотивиращата сила на огъня. Топлината на огъня достига до другите, поради което това е домът на отдадената любов. Любовта, която давате тук, не е нито привързаността на Венера, нито сексуалния порив на Марс; това е любов от сърце, принципът на Лъва.
Тъй като влиянието на всеки дом винаги се обуславя от това, което произтича преди това, значението на следващият 5-ти дом е отчасти резултат от 4-ти. Вашият произход и възпитание и грижите, положени от родителите към вас, ви подготвят за първото ви творческо усилие. Дали тази съзидателност е отдадена любов, проявен артистичен талант или деца, които създавате с вашето съзряване, всичко е част от радостната стъпка, която предприемате във вашето собствено бъдеще.

Господар на 5-ти дом в 1-ви

Да бъдете съзидателен в някои области е основния тон на вашия живот. Ако господар на дома е Венера, Луната или Слънцето, може да имате нужда да изразите напълно своето емоционално отношение по един обществено приемлив начин. Вашата съзидателност ще бъде на изобретателско ниво, ако са замесени Уран и Плутон, на литературно, ако планетата е Меркурий или Нептун и на музикално, ако е Сатурн.
Много малко спортисти имат Овен на върха на 5-ти дом и Марс в 1-ви, като шампионът в тежка категория Макс Шмелинг и голямата лекоатлетка Уилма Рудолф. В случая на Уилма, енергията на Марс, който е на трон в своя собствен дом й помага да се възстанови от полиомиелита, когато е била на четири години и да продължи да печели важни състезания през олимпийската 1960.
Хората с това разположение са много близо до децата си(ако имат) и ще полагат всякакви усилия да поддържат добра връзка с тях. Неправилното използване на енергията може да доведе до разглезване на вашето потомство; но, когато планетата е добре интегрирана в картата, взаимоотношенията с вашите деца може да бъдат много удовлетворяващи.

Господарят на 5-ти дом във 2-ри

Това като че ли е разположението на хора, които правят пари, благодарение на техните творчески усилия, независимо дали композират като Ферд Гроф или дирижират като Артуро Тосканини; актьори като Марлон Брандо и Фара Фосет или комици като Джак Бени.
Вашата ценностна система е свързана пряко със способността ви да изразявате чувствата си на любов, привързаност и романтичност. На друго ниво, вашият доход може да дойде от инвестиции в имоти или стоки и ако управляващата планета е благоприятно аспектирана, вие може да имате скрити способности в печелене при хазарт. Обаче с много предизвикателни аспекти ще бъде разумно да внимавате в областта на инвестициите и хазарта, особено ако планетата е Марс, Уран или Нептун. Трябва също да избягвате прекаленото угаждане на вашето потомство. Може да съществува склонност да се отнасяте към децата си като към собственост.
Фара Фосет има Скорпион на върха на 5-ти дом и Плутон във 2-ри дом в Лъв, което показва много ясно нейното светкавично издигане до славата и признанието и последващото й забогатяване. Тя може да чувства, че това, което печели чрез нейния 5-ти дом на актьорството, никога не е достатъчно, защото Плутон е в съвпад със Сатурн и опонира на Марс и Слънцето. Докато се научи да овладява цялата тази енергия по един позитивен начин, може да има проблеми с преценката на своята собствена стойност.

Господарят на 5-ти дом в 3-ти

Може да сте безразсъдно смел и да се наслаждавате на високите скорости - бързи коли, бързи самолети и бързо живеене, особено ако планетата е Марс, Юпитер или Уран. На друго ниво, градивната комуникация би могла да бъде вашата сила и да ви привлича правото, театъра или политиката. С позитивно разгърната енергия, това разположение може да показва възможност за контакт с деца, ваши собствени или чужди, и така бихте могли да се наслаждавате на процеса на обучение. Вие се интересувате от пътувания и е възможно да работите в тази област, ако останалите фактори от рождената карта потвърждават това.
Летецът Чарлз Линдберг е имал Овен на върха на 5-ти дом и Марс във Водолей в 3-ти дом, което му осигурява енергия и смелост, за да експериментира нещо уникално в историята на авиацията. Заради секстила на Марс с Луната и съвпада с Венера неговото смело приключение е имало добър изход. Ако Венера или Слънцето е господар на дома и вие не владеете добре енергията на аспекта, може да сте резервиран в установяването на някакви любовни взаимоотношения.

Господарят на 5-ти дом в 4-ти

5-ти дом показва начина, по който изразяваме нашата любов. Ако господарят е в 4-ти дом, любовта към дома и семейството обикновено е обозначена, освен ако планетата господар на дома няма много неблагоприятни аспекти. Това разположение също предоставя възможността да се намерят творчески отдушници в дома, вероятно като писател (Южени О'Нийл) или композитор (Фредерик Шопен). Може да имате успех като инвестирате капитала си в имущество или нещо подобно; или може да бъдете човек, който отваря дома си за младите и е готов да ги покровителства, да се грижи за тях, ако те имат нужда от това, както прави един от нашите клиенти, който има Рак на върха на 5-ти дом и Луна в Близнаци в 4-ти дом в съвпад със Слънце в Рак.
Уолт Дисни, с Козирог на върха на 5-ти дом и Сатурн в Козирог в 4-ти дом в съвпад с Юпитер и Марс и в квадратура с Луната, е добър пример за използване на творческа енергия, вложена в един занимателен бизнес, който в крайна сметка приобщава хора и деца (5-ти дом) от целия свят.

Господарят на 5-ти дом в 5-ти

В зависимост от аспектите, разбира се, може да бъдете творчески гений, особено в областта на изкуството, композирайки или изпълнявайки музика. Може да ви е трудно да се заловите с една област на познание, ако са замесени Меркурий, Марс, Овен или Близнаци. Социално ориентиран, вие се нуждаете от одобрението на обществото; затова, често сте "на сцена", независимо дали наистина сте в областта на изпълнителското изкуство.
Децата ще бъдат или много важни за вас, или изобщо няма да играят никаква роля в живота ви. С неблагоприятни аспекти, вие си позволявате дързости и е възможно да се привличате от рисковани занимания. Това разположение често дава необикновено влечение към хазарта, особено ако енергията не е правилно интегрирана в хороскопа. Барбара Стрейзанд, с Рак на върха на 5-ти дом и Луна в Лъв в 5-ти дом, концентрира творческата и изпълнителската способност на тази позиция, Съвпадът с Плутон показва интензивността, с която тя преследва своите цели, квадратурата със Слънцето и Меркурий показва трудностите, които трябва да преодолее преди да достигне финансов успех и професионално признание.

Господарят на 5-ти дом в 6-ти

Вашето поле на работа може да включва деца, творческа себеизява, подобно на журналиста Ерни Паил или спорт, както е при боксьорите Джак Демпси и Шугар Рей Робинсън, големия бейзболист Хенри Аарон, баскетболната звезда Джери Лукас и жокея Били Хартак. Вие може да сте човек, който обича толкова много да работи, че се превръщате в работохолик. Ако господарят на дома не е добре интегриран, обратната страна на монетата е вашата наслада от извършеното; ако това доведе до крайности, вие изобщо не обичате да работите.
Една от нашите клиентки има Дева на върха на 5-ти дом с Меркурий във Везни в 6-ти дом в опозиция на Луната и в квадратура с Уран. Тази жена е толкова предан учител, че прекарва своите уикенди, подготвяйки материали, които да стимулират нейните ученици. Хенри Майчини, изтъкнат диригент и композитор, има артистичния Телец на върха на 5-ти дом и Венера в комуникативните Близнаци в 6-ти дом, така че може да разберете неговата способност да работи върху създаването на прекрасните звуци от "Лунна река".

Господарят на 5-ти дом в 7-ми

Това разположение обещава или голям синхрон, или ужасно неразбирателство с вашия партньор или публиката. Много изтъкнати актьори и актриси, хора, които имат нужда да насочат прожекторите върху себе си, имат това разположение. Вие като че ли упражнявате голямо въздействие върху другите хора, но сте много уязвим, защото чувствате силна нужда да имате тези хора като публика, която ви одобрява. Търсите партньор, който да ви изглежда като романтичен и забавен любовник, но докато интегрирате планетните енергии правилно, може да бъдете капризен и взискателен в партньорството и даже в работата ви с публиката.
Мерилин Монро е имала Стрелец на върха на 5-ти дом и господар Юпитер във Водолей в 7-ми дом, много неблагоприятно аспектиран. Той прави квадратура със Сатурн, опозиция с Нептун и съвпад с Луната. Тя е трябвало да научи много уроци за романтичното партньорство, което се вижда от трите провалени брака; но тя все пак проектира един романтичен и привлекателен образ поради това, че Юпитер прави секстил с Венера. Понякога това означава доста старомодно отношение на някого, който може да се наслаждава на любовта и романтиката само с годеник или брачен партньор.

Господарят на 5-ти дом в 8-ми

Това може да бъде едно силно разположение за финансов успех. Вие като че ли имате вътрешен усет за начина, по който се използват парите. Когато господарят на дома има положителни аспекти, вие се справяте добре с инвестиции и финансово управление, макар и щастлив комарджия и спекулатор. Вие сте забавен любовник и донякъде дързък във вашия подход към въпросите свързани с живота и смъртта. Ако господарят на дома сключва неблагоприятни аспекти, ще трябва да се изправите пред финансови или сексуални проблеми и може дори да имате нужда от психиатрична помощ по някое време в живота си. Възможна е преждевременна загуба на дете, ако другите фактори в картата подкрепят това.
Убиецът Ричард Спек има Водолей на върха на 5-ти дом, показващ неконвенционален подход в неговите любовни наклонности. Уран се намира в чувствения Телец в неговия 8-ми дом, в съвпад с ограничаващия Сатурн и в опозиция с Меркурий. Тази напрегната комбинация го кара да изпитва малоценност в любовта и секса и вероятно допринася за неговото умствено нарушение, което го подтиква към убийството на седем медицински сестри.

Господарят на 5-ти дом в 9-ти

Пътешествията в отдалечени места характеризират това разположение, както и способността роденият да бъде творец в литературата и свързаните с нея области. С господаря на дома на децата в господаря на учителството очевидно вие превръщате обучението в развлечение и сте отличен учител, когато използвате планетната енергия по позитивен начин. Това отново като че ли показва възможност за спортуване, особено спорт, който ви кара да пътувате, вероятно благодарение на подчертаното влияние на Юпитер.
Голфистът Кери Мидълкоф има Рак на върха на 5-ти дом и Луна в Стрелец в 9-ти дом и той пътува заради самия голф. Боб Матиас, олимпийски шампион по десетобой и представител на конгреса в Бейкърсфийлд, Калифорния, има Овен на върха на 5-ти дом и Марс в Лъв в 9-ти дом в тригон с Уран и Асцендента. Големият огнен тригон показва ентусиазъм и нужда от успехи и заради господаря на 5-ти в 9-ти дом, спортът и политиката са средство за тях. Той също ръководи най-успешния спортен лагер от момчета в Хай Сиера.

Господарят на 5-ти дом в 10-ти

С правилно използване на планетните енергии това разположение ви характеризира като личност, която постига признание за свята творческа, артистична, музикална или актьорска способност. Вие изпитвате силна нужда да станете център на внимание да бъдете забелязан заради вашия талант в съответната област. Списъкът с известни личности с това разположение е безкраен. В изкуството имаме Пабло Пикасо с Юпитер, господар на неговия 5-ти дом в Телец в 10-ти дом; Винсент Ван Гог има Скорпион на върха на 5-ти дом и Плутон в 10-ти дом в съвпад с Уран и Меркурий. Универсалният гений Алберт Швайцер има Водолей на върха на 5-ти дом и Уран в Лъв включен в голям кръст. Танцьорът Миди Гейнор има Нептун в 10-ти дом, управляващ 5-ти дом в Риби.
Понякога може да имате син или дъщеря, които стават известни заради самите тях, както е при актрисата Ан Съдърн, която има Козирог на върха на 5-ти дом и благоприятно аспектиран Сатурн в 10-ти дом. Нейната дъщеря Тиш Стърлинг, е също успяваща актриса. С неблагоприятни аспекти, вашите непостоянни любовни връзки могат да привлекат нежелано внимание или може да има продължителна борба преди да постигнете успех или признание.

Господарят на 5-ти дом в 11-ти

Вие сте любвеобилен и щедър към своите приятели, които са много. Политиката и свързаните с нея области са във вашия диапазон. Вие сте добър домакин, тъй като развлечението ви се отдава естествено и се чувствате удобно почти във всяка ситуация в обществото. Ако не използвате енергията много негативно, вие сте добри приятели с вашите деца и тяхното обкръжение.
Понякога това разположение показва дилетант, който преминава от една обществена сбирка на друга като наследничката Барбара Хътьн, която е имала Рак на върха на 5-ти дом и Луна в Козирог в 11-ти дом в съвпад с Уран и в опозиция с Нептун. Липсата на перспектива я кара да чувства, че никога няма да бъде харесвана заради самата нея, а нейната емоционална несигурност и самота довеждат до седем кратен провал в брака.
Ако има трудни аспекти с господаря на дома, може да изберете да бъдете сам. Вие може да чувствате, че за да получите любов, трябва да отдадете любов - ако Козирог или Сатурн са въвлечени, вие може да се опитате да давате, но ще е доста трудно.

Господарят на 5-ти дом в 12-ти

Вие често намирате удовлетворение в самотата и задълбаването в неща, свързани с миналото. С изключително неблагоприятни аспекти или неправилно овладяване на планетната енергия, вие може да преживеете страдание във взаимоотношенията с вашите деца. Съществува възможност за ограничен живот поради непреодолимата ви нужда да рискувате, не по отношение на парите, а по отношение на живота. Това може да бъде разположение за писатели, ако планетата господар на дома е Меркурий, Сатурн или Нептун.
Поетесата Емили Дикинсън, която води един безметежен, затворен живот, е имала Козирог на върха на 5-ти дом и Сатурн в Дева в 12-ти дом. Тя извлича поезията от дълбините на своята същност (12-ти дом), която комбинира оскъдна прочувственост (Сатурн) и метафизични размишления с една необикновено богата словесност. Един от нашите ученици с това разположение, с труден хороскоп, има дете, страдащо от Синдрома на Даун.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (17.05.2009)
Разгледан: 9608
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27