Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:53
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 15
Гости: 15
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 6-ти Дом

Шести дом е падащ, един от домовете на материята, естествено заеман от Дева и в рождената карта естествено управляван от Меркурий, 6-ти дом традиционно е домът на работата, здравето и служенето. Това е още един лично-ориентиран дом - към "мен". Той представя "моето" отношение към дадена служба. Дали ще я изпълнявам с желание, или ще я считам за скучна? Ще я анализирам ли или ще й се радвам? Ще ме отведе ли тя до моята бъдеща кариера (10-ти дом е следващият дом на материята) или поне ще покрива моите домашни потребности, като 2-ри дом (доходи) от 5-ти (съзидание). Ако потребностите са разстроени, ако 5-ти дом не позволи да изразя "себе си", може да последват здравни проблеми.
Има няколко спорни въпроса, които бихме могли да обсъдим. Първо ЗДРАВЕТО: Повечето астролози не са доктори и ако не сте учили медицина или други близки области, ние бихме настоявали да стоите далече от всякакви медицински, дори хигиенни съвети, освен онези, които се отнасят до основните астрологични принципи. (Овен представя главата, Риби - краката и т.н.) Второ, думата СЛУЖЕНЕ; Ние сме установили, че това не означава непременно акт на саможертва или себеотрицание, често схващани като "служене” - характерно повече за 12-ти дом. В 6-ти дом служенето означава работа, извършена на добра воля или срещу заплащане.
6-ти дом показва също вашите навици, ежедневие, чиновници или служители, хранене, диета и домашни любимци.

Господарят на 6-ти дом в 1-ви

Вида работа, която извършвате, трябва да ви носи лично удовлетворение; да го правите само за пари не е достатъчно за вас. Работата всъщност, е начин за постигане на удоволствие и вие вероятно ще се включите доброволно, ако вашето финансово положение го позволява, толкова дълго, колкото чувствате, че сте полезен. Дори с повече неблагоприятни аспекти към господаря на дома, което много астролози смятат, че води до лошо здраве (6-ти дом, здраве - 1-ви дом тяло), ние сме установили, че ако същите енергии се използват ползотворно, остава малко време или възможност за болести.
Много обществени служители, които би трябвало да наречем политици, са с това разположение. Ние имаме две ученички, които имат Дева на върха на 6-ти дом и Меркурий в Телец в 1-ви дом. Едната е собственик на ресторант (тя също има Слънце в Телец); другата (нейното Слънце е в Овен) работи като сервитьорка, но вероятно не за дълго.
Спортният репортер Хауърд Козел има Сатурн в Дева в 1-ви дом. Той управлява 6-ти дом и е в опозиция с Венера и Уран и също е част от йод с неговото Слънце в Овен. Енергиите на тези видове аспекти често се използват неправилно и могат да доведат до крехко здраве и напрегната нервна система; все пак, позитивно интегрирани в хороскопа, както е в случая с Козел, те формират един усърдно работещ индивид, който може да издържи много съревнования.

Господарят на 6-ти дом във 2-ри

Вие имате нужда да спечелите пари срещу работата или службата, която извършвате, особено ако Сатурн или Юпитер са въпросните господари. Джо Нама например има Юпитер в Рак във 2-ри дом, управляващ неговия 6-ти дом и той, разбира се, се старае да получи толкова пари за своите таланти, колкото пазарът ще поеме. Повечето от работата ви ще бъде обвързана с вашето вътрешно ценностно усещане и колкото по-ясно изразена е ценностната ви система, толкова повече ще я изявявате чрез типа работа, която извършвате. Такъв пример е защитникът на потребителите Ралф Нейдър, който има Близнаци на върха на 6-ти дом и Меркурий в Риби във 2-ри дом, в съвпад с Марс, със Слънце също в Риби във 2-ри дом. Нейдър често е сравняван с "Давид, който предизвиква Голиат" и е считан за необичаен в страната на изгодата и удоволствията. Неговите ценности са били пропити с идеализма на Риби още от ранното му детство и близкият съвпад с Марс му дава волята и импулса да се залови с големите корпорации.
Много хора с това разположение работят в областта на диетичното хранене, здравни служби и други подобни области.

Господарят на 6-ти дом в 3-ти

Често вашата работа е свързана с медиите или с някаква друга област на комуникации. Писателите Филип Рот и Скот Фицджералд, издателят Бенет Кърф и филмовите продуценти Виторио де Сика и Уолт Дисни са пример за хора, които използват различни форми на комуникация чрез работата. Братята и сестрите може да ви помагат или вие може да работите с тях. Били Картър има Близнаци на върха на 6-ти дом и Меркурий в Овен в 3-ти дом. Той и неговият брат Джими са съсобственици на ферма за фъстъци. Проблемите, които биха могли да възникнат, може да се видят чрез куинконса на Меркурий с Нептун, господар на 3-ти дом. Били е трябвало да привикне към това, че брат му става президент на САЩ и с последващата промяна в управлението на фъстъчената ферма.
Ние имаме клиент, който е автобусен шофьор и неговата най-голяма амбиция е да кара свое собствено такси. Ежедневните пътувания и транспорта са дела на 3-ти дом. Юпитер, който управлява неговия 6-ти дом, е в 3-ти дом в тригон със Сатурн. Ние смятаме, че той може да реализира своята мечта.
Децата, които имат господар на 6-ти дом в 3-ти, и той е благоприятно аспектиран, често проговарят много рано. Ако господарят не е добре интегриран в хороскопа или има много неблагоприятни аспекти, вие може да сте небрежен или ще ви трябва много време да организирате ежедневието си. Ако имате власт, вие обичате да контактувате с вашите служители и вероятно ще поддържате връзка като им изпращате всякакви видове бележки.

Господарят на 6-ти дом в 4-ти

Някои хора с това разположение просто обичат да вършат някаква домашна работа без да бързат и не си дават почивка, докато всеки прозорец не блесне, всяко буренче не е изтръгнато и всяка пукнатинка не е запълнена. Ако господарят на дома имаше отрицателни аспекти, вие нямаше да бъдете Г-н или Г-жа Спокойствие и щяхте да направите всичко, за да избегнете тези досадни къщни занимания, предпочитайки да платите на някого да ги свърши вместо вас. В действителност ние имаме доста ученици, които имат господар на 6-ти в дом в 4-ти, които до такава степен не обичат домашната работа, че дори отиват на работа, за да дадат възможност на жената, която почиства, да извърши "скучното рутинно чистене" вместо тях.
Може да сте заети с някаква работа, която да се върши в домашни условия. Това може да включва писане, както е при Ан Мороу Линдберг и Ърнест Хемингуей. Ние сме установили, че тази позиция често се свързва с някакви любимци в дома или работа с животни, особено ако господарят е добре интегриран в картата. Една от нашите ученички има Овен на върха на 6-ти дом, а Марс е в 4-ти, част от голям воден тригон; тя работи с делфини в "Морски свят", развлекателен морски парк. Вие може да сте подпомогнати или тласнати към някаква работа от един от вашите родители, както актрисата Джуди, чиято майка е била главния виновник за излизането й на сцената, когато е била малко момиченце. Нейният Юпитер във Везни, управляващ 6-ти дом, е в 4-ти, в съвпад със Сатурн и Северния възел.

Господарят на 6-ти дом в 5-ти

Ако имате тази позиция, вие наистина обичате да работите и винаги знаете как да си намирате занимание, което да ви доставя удоволствие, особено ако господарят е добре интегриран в картата; ако не е, или ако господарят е Юпитер или Венера, вие ще си намерите някакво извинение да не работите и ще прекарате живота си, занимавайки се повърхностно с това-онова. В определени случаи вие може да работите много усърдно върху някакво хоби или да извършвате доброволно някаква работа, която наистина ви доставя удоволствие.
Много хора, които работят с творчески импулс, имат господар на 6-ти в 5-ти дом. Една от нашите ученички е бижутер. Тя е научила този занаят като млада и е решила да го превърне в своя професия, но се оженва, има деца и никога не се завръща към пазарна дейност - тя е моделирала и правила бижута за себе си и своите приятели през всичките тези години. Има Риби на върха на 6-ти дом и господарят Нептун е в Лъв в 5-ти дом.
За За Габор има Водолей на върха на 6-ти дом, а господарят Уран е във Водолей в 5-ти дом. Тя използва любовта и романтиката по един много творчески и уникален начин като част от нейната работа, появявайки се в телевизионно шоу, обсъждайки своите бракове в любовни приключения. Тъй като в нейния случай господарят на 5-ти дом, Сатурн, е в 10-ти дом, тя също използва любовта и романтиката в полза на своята кариера и многократните промени в положението си - двойно потвърждение в този случай.

Господарят на 6-ти дом в 6-ти

Вие би трябвало да сте работохолика на зодиака, въпреки че ние установихме, че за да сте усърден работник, трябва да имате квадратури и опозиции към господаря. Вие се нуждаете от предизвикателство или от Сатурн като управляваща планета и така ще издържите на напъна. С тригони и секстили към планетата господар, тази позиция изглежда, че ще води до половинчато извършена или недовършена работа.
Ако има твърде много аспекти, предизвикващи напрежение или енергията не е позитивно използвана, вие може да си създадете лоши навици, да сте неблагонадежден, да се отдавате на самота и лошо настроение. Марлон Брандо има Телец на върха на 6-ти дом; господарят Венера в Телец в 6-ти дом има само два аспекта, опозиция с Асцендента и куинконс със Сатурн. Той е известен като самотник и неговите навици не са от най-добрите. Луната на Ерол Флин в Рак управлява неговия 6-ти дом, прави квадратура със Сатурн, куинконс с Асцендента и не прави други аспекти. Той е водил доста упадъчен живот и умира относително млад като резултат от прекаленото си угаждане.
Добре интегрираният господар често води до работа с домашни любимци. Досещаме се за трима клиенти, които имат това разположение; единият е собственик на зоомагазин, другият е ветеринар, а третият развъжда чисти породи германски овце. Вие може да се храните (диетично) много съзнателно, а ако Юпитер или Венера са замесени, обичате всички видове модерни храни (маниак на тема рационално хранене). Ако Нептун или Риби са със силно влияние в хороскопа, вие трябва да внимавате, тъй като може да сте алергичен към различни лекарства.

Господарят на 6-ти дом в 7-ми

Тази позиция като че ли се проявява по два начина: вие обичате да работите по един много публичен начин, както прави безразсъдният Ивъл Нивъл или работата има значение само когато я вършите с партньор, както бившата първа дама Розалин Картър или певицата Джоан Съдърланд. Последната проява е по-обичайната. Някои вицепрезиденти имат тази позиция и някои популярни мъже с много бракове също попадат в тази категория. Херман Хесе и Чарли Чаплин (Марс в Телец в 7-ми дом, управляващ 6-ти дом в Овен) са два такива примера.
Вие може да работите в областта на правото, боравейки с договори, споразумения или може да специализирате като бракоразводен адвокат. Тъй като 7-ми дом показва вашето отношение към брака, може да имате чувството, че женитбата е нещо трудно и ще бягате от нея, ако не сте се научили да контролирате разумно енергията на господаря на дома.
Ние сме установили, че много от нашите клиенти, които имат господар на 6-ти в 7-ми дом, предпочитат да останат на равна нога със своите партньори, като си поделят домашната работа и семейните разходи.

Господарят на 6-ти дом в 8-ми

Ако господарят е добре интегриран в картата, ще ви бъде лесно да получите подкрепа за голяма част от работата, която вършите, и каквато и да била служба, на която сте решили да се отдадете. Ако Плутон или Скорпион са замесени, може да сте ангажирани в някакъв вид проучване. Сексът може да играе важна роля във вида работа, която извършвате или в начина, по който я изпълнявате. Хеди Ламар е била секс символ с доста открит сексапил, демонстриран чрез филма Екстаз, с който се прославя. Тя има Юпитер във Водолей в 8-ми дом, в куинконс с Уран в 1-ви дом и квадратура с Меркурий в 5-ти дом. Тук 6-ти дом на работата има връзка с 8-ми дом, домът на секса, и 5-ти дом, домът на романтиката, любовта, удоволствието и развлечението.
На наследничката Барбара Хътън не й се налагало да работи изобщо; парите на баща й са я поддържали през целия й живот. Тя е имала Лъв на върха на 6-ти дом и Слънце в 8-ми в тригон с Нептун. Тя не е могла никога да намери своето истинско място в живота, нито чрез работа, нито чрез служене; за нещастие "неудовлетвореният" 6-ти дом може да вземе своя данък здраве, както е станало с Хътън.
Вашата работа може да включва работа с парите на други хора, както е правел финансистът Бернар Барух и както правят няколко от нашите клиенти, които работят в банки или брокер ски къщи и имат това разположение в техните карти.

Господарят на 6-ти дом в 9-ти

Не е твърде изненадващ факта, че много от нашите ученици и студенти, обиколили света, имат това разположение. Една от тях, млада дама, е женена за морски офицер и тя никога не е живяла на едно място повече от две години. Тя е картограф - прави карти на света, разбира се! Друга дама се занимава с размяна на недвижими имоти по време на отпуските; в замяна на вашия дом, може да наемете подобен във всяка точка от света. Тя има Козирог на върха на 6-ти дом и Сатурн в Овен в 9-ти дом. Между другото, тя печели много добри пари от това.
Ученият Алберт Айнщайн, който използва своята проницателност, благородство, идеализъм и интуиция в работата, е имал Юпитер, господар на неговия 6-ти дом в 9-ти във Водолей, включен в Тао-квадратура с Плутон и Уран. Той е бил професор в два различни университета, което е работа прилягаща на човек, чийто господар на 6-ти дом е -в 9-ти.
По-непопулярното приложение на това разположение е представено от един клиент, който има Дева на върха на 6-ти дом, а господарят Меркурий е в Близнаци в 9-ти дом, в съвпад със Слънцето, като и двете планети участват в Тао-квадратура с Нептун в Дева и Луна в Риби. Той страда от т.н. синдром на морска болест, независимо по какво пътува - земя, вода или въздух и когато пристигне до предназначеното място, той бива нападнат от всевъзможни микроорганизми и неизменно се завръща от пътуването със зачервено гърло, кашлица или настинка. Заради своята несигурност, той се чувства най-добре когато е у дома, щастлив в своето ежедневие, напук на силния 9-ти дом или неспокойството на Близнаци. За негово нещастие работата му изисква да пътува.

Господарят на 6-ти дом в 10-ти

Класическата интерпретация, особено когато се използва позитивно, е, че работата ви е също вашата кариера и че това ще ви донесе собственото удовлетворение, което сте търсили. Вашите обичайни действия и вашето ежедневие са добре организирани и вие се гордеете с това, че постигате много само за някакъв си период от двайсет и четири часа. Ако Сатурн или Марс са въвлечени, вашето време може да бъде също наситено със събития, даващо ви голяма физическа или атлетическа сила, като боксьорът Мохамед Али с Козирог на върха на 6-ти дом и Сатурн в Телец в 10-ти дом или пичърът Сенди Кофакс, който има Лъв на върха на 6-ти дом и Слънце в Козирог в 10-ти дом.
С много неблагоприятни аспекти, вие може да изпитате натиск от страна на един от вашите родители да работите по-усърдно, отколкото искате, или да изпълнявате някаква служба, за която предстои да ви платят. Дори някой с много добре интегрирана карта може да се чувства обвързан със задължения заради това разположение, както е Кралица Беатрикс от Холандия, при която Меркурий в Козирог в 10-ти дом управлява нейния 6-ти дом. Тази позиция често е показателна за ръководен потенциал.
Най-малкото сте амбициозен и искате да успеете, да подобрите своите умения, да изкачите върха на стълбата. Вие като че ли обръщате внимание на клюките и ви интересува какво мислят или говорят другите за вас. Понякога това ще произведе обратен ефект - ще работите много усърдно, за да бъдете много различен и да вършите това, което си пожелаете.

Господарят на 6-ти дом в 11-ти

С господар на дома на работата, разположен в дома на приятелите, е логично до създавате приятелства и да се сближавате с хора посредством вашето работно място. Но може също да работите за приятели или те да ви бъдат от полза за намиране на работа. Говори се за бившия вицепрезидент Уолтър Мондеил, че дължи кариерата си в Сената на своя стар приятел и наставник Хубърт Хъмфри. Слънцето на Мондеил е в Козирог в 11-ти дом и управлява върха на неговия 6-ти дом. Доста интересно е, че в монданната, или политическа астрология, 11-ти дом се счита за дома на Конгреса.
Ако господарят на 6-ти дом има много отрицателни аспекти, е възможно да решите, че се нуждаете от малко или дори нямате нужда от приятели и може да бъдете самотник. От нашия опит сме установили, че много от самотниците си подбират "най-добрия приятел на човека" да замести компанията на човека. От друга страна, вие може да имате активност, касаеща група от хора и ако Меркурий или Венера участват, има вероятност да станете типичния обществен лидер, отдаден на добросъседските си взаимоотношения. Ако 6-ти или 11-ти дом са свързани с 5-ти, вие може да сте ръководител на младежка (детска) трупа или да участвате в родитело-учителско дружество.

Господарят на 6-ти дом в 12-ти

Ние открихме един много интересен факт, работейки с рождените карти на многото приятели, клиенти и ученици с това разположение. Те всички работят усърдно и когато поемат повече работа отколкото могат да извършат, което е привично за тях, по-скоро им прилошава, но не казват "Не, не мога да поема този допълнителен товар". В повечето случаи, тези малки прилошавания продължават толкова дълго, че да им дадат възможност да си поемат дъх, за да започнат всичко наново. Само в редки случаи неразположението преминава в сериозно или хронично заболяване. Президентът Франклин Д. Рузвелт е един от по-драстичните примери; той е имал Водолей на върха на 6-ти дом и Уран в Дева в 12-ти дом, правещ само един аспект с Нептун. Много хора с това разположение обичат да работят в уединение, насаме или задкулисно, като писатели, композитори или художници. Но често то определя личност, притежаваща много скрити или неподозирани сили, които може да използва в работата.
Папа Йоан Павел ІІ, главата на Римокатолическата Църква, типичната институция символизирана от 12-ти дом, има Скорпион на върха на 6-ти дом и Плутон в 12-ти дом. Папата има доста предизвикателна карта и единственият тригон и секстил в хороскопа са с Плутон. Вие може също да проявявате интерес към изследователска дейност, да работите в области като океанография или морска биология, да бъдете медицинска сестра или доктор или да работите като адвокат.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (16.05.2009)
Разгледан: 8523
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27