Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:42
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 31
Гости: 31
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 7-ми Дом

Това е първият неперсонален дом; "Аз” на 1-ви дом се превръща в "ти" на 7-ми дом. Овен осъзнава, че не е сам в този свят. 7-ми дом е ъглов и е дом на връзките между двама (партньори). Везни е естественият знак, заемащ дома, а Венера е неговият естествен господар. И Везни и Венера са общителни по природа, поради което това е дома, където контактуваш с другите и който описва твоето отношение към брачното или бизнес партньорство, както и адвокатите или агентите, действащи във ваш интерес. Тъй като това е ъглов дом, неговите действия са открити и публични; традиционно се счита за дом на откритите ви врагове, публиката и работата ви с публиката. "Враговете" произтичат от факта, че този дом е в опозиция на вашето лично въплъщение, а именно Асцендента. Той показва какво търсите в другите, качествата от които се нуждаете, за да допълните своите сили и слабости.

Господарят на 7-ми дом в 1-ви

Вие сте личност, която се идентифицира с партньора и публиката, преди да започне да функционира напълно като индивид. Обикновено сте лидер, ако планетата господар на дома не е Венера, Луна или Нептун, вие печелите доверие чрез способността ви да показвате на другите хора как да правят нещата. Често сте изключителен учител. Другите области, където може да действате, са развлекателния бизнес, продажбите, и политическата дейност.
Махатма Ганди, индийският духовен и политически лидер, е имал Овен на върха на 7-ми дом и Марс в 1-ви дом в Скорпион. Марс е бил включен в мощна Тао-квадратура, в съвпад с Венера в опозиция с Юпитер и Плутон в 7-ми дом и квадратура с Луната в Лъв в 10-ти дом. Тригонът с Уран в 9-ти дом му е давал необходимата плавност и лекота, за да използва всички енергии, проявени чрез Тао-квадратурата и да преговаря мирно и спокойно, служейки като обичан и уважаван лидер на своя народ.
Някои много бляскави звезди от екрана имат това разположение. Елке Зомер има Риби на върха на 7-ми дом и Нептун в Дева в 1-ви дом, който прави тригон с нейната Луна, което обяснява бързата й слава и публично одобрение. Ажелес Мерл Оберон е с Лъв на върха на 7-ми дом и Слънце в 1-ви дом, както и Ким Новак. Карол Ландис, злочестото момиче на четиридесетте, е имала Близнаци на върха на 7-ми дом и неаспектиран Меркурий в Стрелец в 1-ви дом.

Господарят на 7-ми дом във 2-ри

Това често е разположение на човек, който се жени за пари или сигурност. Разбира се, вашият партньор трябва да споделя ценностната ви система. Това може да е показател, че печелите пари в областта на правото или в близка конфронтация, както шампионът тежка категория Макс Баер, който е имал Овен на върха на 7-ми дом и Марс в Стрелец във 2-ри дом, в опозиция на Плутон.
Хората, които имат това разположение, често получават големи заплати поради тяхното публично приемане. Вие и вашият партньор може да печелите заедно, както актьорът Пол Нюман, който има Рак на върха на 7-ми дом й Луна във 2-ри дом в Риби. Той работи със своята съпруга Джоан Уудърд. Джо Нама, със Стрелец на върха на 7-ми дом и Юпитер в Рак във 2-ри дом, е друг добър пример.
Ако планетата е добре интегрирана в картата, вие обикновено се жените за някой, който печели добре или умее да управлява парите. Винаги има възможност партньорът ви да наследи пари, тъй като вашият 2-ри дом е неговия 8-ми.

Господарят на 7-ми дом в 3-ти

Това може да бъде разположение на човек, който се жени за своята любов от детството или даже за далечен роднина или за някого, с когото се запознава чрез брат или сестра. Вие чувствате, че ще имате добър контакт с партньора си и аспектите на планетата господар на дома ще покажат каква е вашата интелектуална съвместимост.
Пол Макартни, който е писал толкова прекрасна и непреходна музика със своя партньор, бийтълса Джон Ленън, има Дева на върха на 7-ми дом и Меркурий в Близнаци в 3-ти дом. Чарлз Линдберг, който става известен със своя соло-полет до Париж, по-късно лети из цялата страна със съпругата си, която фотографира терена за картографски цели. Единият управлява самолета, докато другият оперира с фотоапарата. Той е имал Меркурий в Риби в 3-ти дом, управляващ 7-ми дом и пътувайки със съпругата си, е получавал удовлетворение. Неговата съпруга Ан Мороу Линдберг е писателка (3-ти дом на комуникациите), както при Робърт Браунинг, чиято съпруга Елизабет Барет Браунинг е имала Риби на върха на 7-ми дом и Нептун в Стрелец в 3-ти дом. Тези примери показват нуждата от контакти с партньор, което изглежда, че това разположение изисква.

Господарят на 7-ми дом в 4-ти

Вие сте човек, който търси сигурност чрез партньорство или нещо от този род. Често може да се ожените късно или изобщо да не се ожените, защото вие намирате такова задоволство и щастие във вашия роден дом, че сте склонен да превърнете в партньор един от вашите родители. Ако обаче енергията не е правилно приложена, може да отхвърлите възможността за брак поради чувството ви за дълг към много взискателен родител или може да се стремите да заместите единия от родителите с вашия брачен партньор.
Вие може да сте човек, който се жени щастливо, но чиято работа или обществени контакти ви отвеждат далече от вашия партньор и този партньор поддържа дома, докато вие вършите своята работа. Генерал Джордж Патън е добър пример. Той е имал Стрелец на върха на 7-ми дом и Юпитер в Дева в 4-ти дом. Докато е водел войни в чужди страни, неговата предана съпруга е поддържала дома и е отглеждала децата.
Често това разположение показва партньор, който остава на заден план и осигурява комфорт, стабилност и пристан, от което се нуждае една публична личност.

Господарят на 7-ми дом в 5-ти

Много наистина романтични хора имат това разположение. С господар на дома на брака в романтичния, творчески, идеалистичен 5-ти дом, вие обикновено се жените по любов - понякога изправени срещу враждебността, както прави Робърт Браунинг, който е имал Меркурий в Телец в 5-ти дом, управляващ 7-ми дом в Близнаци. Въпреки неодобрението на семейството на съпругата му, той настоятелно я ухажва и накрая те се женят и са щастливи заедно.
Вие може да сте звезда като Елизабет Тейлър, която има Овен на върха на 7-ми дом и Марс в Риби в 5-ти дом. Седем пъти тя се е женила по любов. Не е нужно да казваме, че нейният Марс прави опозиция с Нептун и квадратура с Юпитер, а това я е карало понякога да интегрира цялата тази енергия по един конструктивен начин. На друго ниво, вашата творческа (5-ти дом) енергия може добре да бъде приета от публиката (7-ми дом) или вие може да творите с партньор в бизнеса или в изкуството.

Господарят на 7-ми дом в 6-ти

Често срещате вашия партньор в живота чрез своята работа или на работното място. Или може да се ожените и след това да започнете да работите заедно. Това може да е разположение на някой, който обича да работи в партньорство с един или много хора, или да се занимава с правни или психологически съвети. Зигмунд Фройд е имал Телец на върха на 7-ми дом и Венера в Овен в 6-ти дом и е основал психоанализата - начин да помогнеш на другите като ги "съветваш" посредством свободни асоциации и идеи.
Ние имаме клиенти, млада двойка, които (и двамата) имат господар на 7-ми в 6-ти дом; те се запознават на работното място и оттогава започват свой собствен много успешен бизнес, където прекарват 10 часа на ден, работейки заедно.
С неблагоприятни аспекти, това планетно разположение може да показва привличане към някой, който има здравни проблеми, физически или умствени, което ви дава възможност да бъдете в помощ. Или вашето отношение към партньорството би могло да бъде "работи, а не си играй", особено ако Сатурн има отношение към този дом.

Господарят на 7-ми дом в 7-ми

В най-добрия случай, вие здраво се идентифицирате с вашия партньор и търсите смислена и трайна връзка; но, ако не използвате планетната енергия по най-позитивния начин, може да прехвърчате от партньор на партньор, търсейки лично удовлетворение в количеството, не в качеството на контактите, които осъществявате.
Това разположение като че ли показва необходимост от публично ласкателство и одобрение. То често ви изкарва пред обществеността в качеството ви на лидер. Адолф Хитлер и Джон Кенеди, са имали Овен на върха на 7-ми дом и Марс в Телец в 7-ми дом. Жаклин Кенеди Онасис също има Телец на върха на 7-ми дом и Венера в Близнаци тук. Тъй като Венера е в опозиция на Сатурн, ясно е че тя не търси слава; това тя постига без да иска чрез връзките й с нейните партньори.
Ако господарят на 7-ми дом е Слънцето, Уран или Плутон, вие сте склонен да търсите силен и властен партньор, "отговорна личност" и ако аспектите към планетата са неблагоприятни, ще има една безкрайна борба на воля. Ако планетата, която управлява дома е Луната, Нептун или Венера, вие по принцип се привличате от подчинен тип личност, някого когото ще чувствате до себе си. Ако планетата е Сатурн, вие търсите стабилност и често я намирате в лицето на една зряла личност или дори някой, когото познавате от дълго време. Юпитер или Меркурий, управляващи 7-ми дом, ви привличат към хора, които изповядват същата философия като вас и такива, с които се разбирате лесно.

Господарят на 7-ми дом в 8-ми

Това често е политическо разположение, показващо, че другите ще подкрепят вашите идеи и цели финансово и морално. Йосиф Сталин е имал Рак на върха на 7-ми дом и Луна в Дева в 8-ми дом, както и Тед Кенеди. И двамата са постигнали високо положение посредством подкрепата на хората.
Вие търсите помощ и финансова подкрепа от вашия партньор и дали я получавате, или не, зависи от аспектите на въпросната планета. Понякога вашият брак се базира главно на сексуалните взаимоотношения, без да имате други допирни точки с партньора си. Това разположение като че ли дава много сексуално привличане. Актьорът Клинт Истууд има Венера в Рак в 8-ми дом, управляваща 7-ми дом, а певицата Линда Ронстат има Меркурий в Лъв в 8-ми дом, управляващ нейния 7-ми дом; и двамата представят един сексапилен и пленяващ образ пред публиката. Това разположение дава също способност да се борави с парите на другите хора; вие може да функционирате като финансов менажер в някои области и почти винаги ръководите семейния бюджет.
Ние имаме клиент с Близнаци на върха на 7-ми дом и Меркурий в Рак в 8-ми дом в съвпад с Плутон и в тригон с Уран. Той е психолог и се занимава с клиенти, които имат сексуални проблеми.

Господарят на 7-ми дом в 9-ти

Вие често търсите партньор, който има различен социален, етнически и религиозен произход от вас и може да срещнете този човек в чужда страна. Ако планетата действа добре във вашата карта, вие имате добри взаимоотношения с роднините си по линия на брачния партньор. Ако планетата има неблагоприятни аспекти, вашата любовна връзка с партньор, произхождащ от различна среда, може да се окаже трудна и неудовлетворяваща. Барбара Хътън, богатата наследница с много бракове, е имала Везни на върха на 7-ми дом и Венера в Стрелец в 9-ти дом, в опозиция на Плутон и куинконс с Нептун, положение показващо трудности във връзките й с някои от чужденците, за които се е омъжвала.
Ако планетата е добре интегрирана в картата, вие може да сте много добър съдебен адвокат или учител, който очарова учениците си със своя устрем и вдъхновение. Вие може да се наслаждавате на пътувания с вашия партньор яли подобно на един от нашите клиенти да ръководите заедно туристическа агенция.

Господарят на 7-ми дом в 10-ти

Вие имате възможност за публично признание в областта на политиката, развлеченията, изкуствата или някъде, където може да бъдете чут. Партньорът може да бъде полезен във вашата кариера, като ви насърчава и съдейства за прогреса ви.
Доста често, ако Сатурн е включен, се случва точно обратното и вие ще направите всичко възможно, за да докажете на света, че можете да постигнете своите цели без помощта на партньора.
Уолт Дисни и Виторио Де Сика, двама изтъкнати филмови продуценти, имат Риби на върха на 7-ми дом и Нептун в 10-ти, което създава илюзия за публика, Хелън Хейс, необикновената драматична актриса, също има Риби на върха на 7-ми дом и илюзорния Нептун в 10-ти дом и тя определено е била насърчавана от своя съпруг, журналистът Чарли Макартър (Нептун в секстил с Венера). Тя обаче е искала да направи някаква лична саможертва, за да постигне своя успех (Нептун в опозиция на Сатурн). Вие желаете на всяка цена да имате успешен брак и изглежда, че търсите партньор, когото да гледате с уважение; или може да търсите преуспяващ или прочут партньор. В зависимост от аспектите към планетата, управляваща дома, това дали ще успеете във вашето издирване е определено от начина, по който е интегрирана енергията в рождената карта.

Господарят на 7-ми дом в 11-ти

Вашето главно изискване към партньора е приятелство; на базата на взаимното разбирателство, тъй като имате нужда да отстоявате себе си в рамките на партньорството. Може да се привличате от някой, който има деца, и е възможно да се грижите за тях. Това често е разположение на човек, който има делови взаимоотношения с приятел. При различните аспекти, това разположение може да показва, че вие сте сам и не желаете да се обвързвате с брак. Затова сте доста независим, както например известният пианист Либераче, който има Рак на върха на 7-ми дом и Луна в Стрелец в 11-ти дом. Той е много чаровен и забавен, но много сдържан и прави всичко от позицията на индивидуалист.
Другата страна на монетата е човек, който често се жени, чувства празнота без партньор; разбирането на 11-ти дом за "получена любов" никога не е напълно задоволено. За За Габор, която се е омъжвала шест пъти, има Нептун в Лъв, управляващ 7-ми дом, а Мики Руни, който по последни данни е женен осем пъти, има Меркурий в 11-ти дом във Везни. Той управлява неговия 7-ми дом, прави квадратура с Плутон и тригон с Луната, което частично обяснява способността му да привлича жените и последващото му непостоянство, след като е получил това, което си е мислел, че търси.

Господарят на 7-ми дом в 12-ти

Независимо колко щастлив е вашия брак, вие винаги имате нужда от време и пространство за себе си. Ако планетата господар на дома има неблагоприятни аспекти, често може да съществуват съмнения и подозрения, свързани с действията и потребностите на вашия партньор. След като веднъж овладеете съзнателно тези терзания, може да получите удовлетворение; но ако позволите на вашите съмнения да ви разколебаят, това може да разруши връзката.
Вие често сте опората в едно партньорство, властта в сянка, поверителното лице и обикновено служите като резонатор. Две изтъкнати съпруги на политици служат като добър пример. Розалин Картър има Риби на върха на 7-ми дом и Нептун в Лъв в 12-ти дом. Тя винаги е била до Джими, когато той е имал нужда от нея и той често, по всеобщо мнение, е търсел нейния съвет. Корнелия Уолас също има Риби на върха на 7-ми дом, а Нептун е в Дева в 12-ти дом. Когато тя и Джордж били женени, той често се е съобразявал с нейните знания, получени от първа ръка, относно политическите ходове; информация, получена на коляното на нейния чичо Биг Джим Фолсъм, когато като малка е посещавала къщата на губернатора.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (15.05.2009)
Разгледан: 10530
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27