Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:34
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 38
Гости: 38
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 8-ми Дом

Ключовите думи, обичайно свързани с 8-ми дом са секс, смърт и трансформация. Това може да бъде приписано на факта, че Скорпион е знакът, който естествено заема осми дом, а в митологията, както и в астрологията, той се дава чрез три символа: низшият скорпион, представящ низшата природа на човека (секс); орелът, представител на висшите видове, готов да разпери крила и да напусне земята (смърт) и фениксът, приказната птица, която се издига от пепелта, преобразена. Ние разбираме, че сексът може да представя много качества - похот, секс с цел възпроизвеждане, или проява на дълбоко чувство на любов. Смъртта също може да има много значения и не винаги означава смъртта на човека; често представлява идея, мисъл, действие или даже болест, която умира или се трансформира. Хирургията също е аспект на този дом и често операцията слага край (смърт) на някакво заболяване.
Тъй като 8-ми дом е 2-ри, като се брои от 7-ми, той също означава финансова, морална, духовна или физическа подкрепа, която може да получите от партньор или от публиката. Този дом показва завещания, кредити, данъци и застраховки, както и окултни въпроси и задълбочени проучвания. Той е следващ, дом на края. Естественият господар е Плутон, а съуправителят е Марс.

Господарят на 8-ми дом в 1-ви

Вие имате голяма нужда да покажете на света как чувствате нещата, свързани 8-ми дом. Ако имате окултни наклонности, може да искате да демонстрирате вашата опитност, подобно на Ури Гелер, момчето чудо от Израел, което прегъва лъжици без да ги докосва, възстановява работата на счупени часовници и т.н. Той има Телец на върха на 8-ми дом, а господарят Венера е в Скорпион в 1-ви дом.
Много хора с това разположение притежават вроден сексапил. Вие не можете да го определите точно, но този магнетизъм, това обаяние винаги присъстват. Ако господарят на дома има много неблагоприятни аспекти, вие може да парадирате с вашата сексуалност пред света.
Кинозвездата Мерилин Монро е имала Риби на върха на нейния 8-ми дом, а господарят Нептун в 1-ви дом е в опозиция едновременно на Юпитер и Луната и прави квадратура със Сатурн; тази мощна Тао-квадратура й е създавала безпокойство през по-голямата част от нейния кратък живот. Голям брой хора с тази позиция говорят много за смъртта и може да изглежда, че дори се стремят към нея. Те не се страхуват от нея, но тя обсебва мислите им. Писателят Ърнест Хемингуей е посветил много слова на смъртта и умирането и слага край на живота си със своята собствена ръка. Трима от нашите ученици бяха ходили на семинар при Елизабет Кюблер-Рос върху темата "да умреш с достойнство". Не само, че бяха отишли, но и всички ние трябваше да слушаме техните трактати по темата отново и отново. И тримата имат господар на 8-ми в 1-ви дом.

Господарят на 8-ми дом във 2-ри

Ако не е много трудно господарят на дома да се интегрира в хороскопа, другите хора ще ви подкрепят не само с думи, но също и с финансова помощ, при положение че това е вашата необходимост или желание. С неблагоприятни аспекти, вашите сексуални крайности биха могли да ви костват много пари и ще бъде уместно да преоцените своята ценностна система или приоритети преди вашата собствена стойност да бъде ощетена.
Може да спечелите посредством партньор или наследство, а също да имате късмет в "събиране на данъци" особено ако Юпитер или Сатурн имат връзка с осми дом и ако сключват благоприятни аспекти с господаря на 2-ри или 8-ми дом. Много хора с тази позиция изглежда, че добре се грижат даже след развод посредством издръжка или чрез работа за средствата на бившия партньор. Имаме двама клиенти с това разположение, които са разведени. Единият е банкер и неговата бивша съпруга иска той да управлява "техните" пари; Сатурн, който управлява неговия 8-ми дом е в Лъв в неговия 2-ри дом. Другият притежава ресторант съвместно със своята съпруга. Тъй като и двамата са добри в работата си, те решават да продължат съвместно да работят в този бизнес, въпреки че сега са разведени. Тя ръководи обедната смяна, а той се разпорежда с вечерята; тя извършва повечето от покупките, а той ръководи кухнята. Той има Рак на върха на 8-ми дом и неговата Луна е в Козирог във 2-ри дом.
Анита Брайант, която има Риби на върха на 8-ми дом и Нептун в Дева във 2-ри дом в опозиция на Меркурий, е пример за човек, който открито излага възгледите си против хомосексуалността (8-ми), която засяга нейните чувства и ценности (2-ри).

Господарят на 8-ми дом в 3-ти

Подобно на господаря на 8-ми в 1-ви дом вие изпитвате нужда да изразите някои от нещата, които се отнасят до 8-ми дом. Този път обаче те не са толкова неразделно свързани с начина, по който се "опаковате"; вместо това, вие ще говорите, пеете, рисувате или пишете за тях. Например Елизабет Кюблър-Рос е изнасяла лекции по целия свят относно нейните опитности със смъртта и това, че хората имат право да умират с достойнство. Тя е написала книга и много статии върху темата за евтаназията и навлиза дълбоко във възможността за живот след смъртта. Тя има Везни на върха на 8-ми дом, а господарят Венера е в 3-ти дом.
Вие може да сте душата на копията, тъй като сте превъзходен в разказването та невероятни истории или дори не толкова интересни смешки. Може да притежавате онова, което обикновено се счита за „еротичен глас”, който е дрезгав и звучи като постоянен призив за секс. Има и други начини за изразяване на сексапила като този на Франк Синатра, който го проявява чрез своето пеене. Той има Скорпион на върха на 8-ми дом и Плутон в Рак в 3-ти дом в секстил с Марс в Лъв в 5-ти дом - домът на творчеството и романтиката.

Господарят на 8-ми дом в 4-ти дом

Един от вашите родители ще играе голяма роля в оформяне на отношението ви към секса. Ако сте мъж и 4-ти дом представя вашата майка, може прекалено да сте я идеализирали, поради което изисквате прекалено много от всяка жена, с която се сблъсквате. Това понякога се нарича "комплекс на мадоната". В картата на жена, тази позиция често формира много силни жени, които чувстват, че не се нуждаят от мъж, за да докажат себе си, в следствие на което може да проправят път в нови области, както е първият професионален жокей-жена Робин Смит-Астер. Друг пример е революционерката Анжела Дейвис, която разтърсва до основи университетите в края на шейсетте. Юпитер в Лъв в 4-ти дом управлява нейния 8-ми дом и е в опозиция на Луната във Водолей в 10-ти дом; но също прави тригон с Венера и секстил със Сатурн и тя наистина получава голяма подкрепа в онези бурни времена.
Доста хора с това разположение като че ли работят активно в движимите и недвижими имоти, инвестирайки за себе си или изкарвайки прехраната си чрез това. Те боравят със средствата на други хора (8-ми дом), а именно земя, къщи или в други области на 4-ти дом. Една от нашите ученички, която има Козирог на върха на 8-ми дом и Сатурн в Дева в 4-ти дом, получава наследство и незабавно купува малка ферма. Тя все още я изплаща, но това не я притеснява, тъй като очаква да прекара по-голяма част от живота си тук - след като се омъжи за някой, който ще й помага да се справи с това! Тъй като 8-ми дом показва вашата смърт, а 4-ти дом края на вашия живот, доста разбираемо е това, че ако господарят на 8-ми дом е във вашия 4-ти дом, вие ще умрете в къщи.

Господарят на 8-ми дом в 5-ти дом

Това е перфектен пример за хора, за които сексът е романтика и очарование. Много филмови звезди имат това разположение, като Марлене Дитрих и За За Габор. Ричард Чембърлейи с Венера във Водолей в 5-ти дом, управляваща неговия 8-ми е пример за мъжки партньор, както и Хю Хефнър.
Джим Джоунс от "Храм на народа” използва секса, религията, голямата си убедителност и своя магнетизъм, за да подмами 900 души в извършване на самоубийство, заедно с него в Гвиана през 1980. Слънцето управлява неговия 8-ми дом и е в Телец в 5-ти дом в квадратура с Марс в Лъв в 8-ми дом. Много от жертвите са били деца (5-ти дом).
Вашите деца може да играят важна роля в начина, по който се променяте и трансформирате себе си, повече, отколкото вашите родители, партньор или кариера. Като че ли осъзнавате какво е живота, само след като те се раждат и след това настъпва цялостната ви външна промяна. Ние сме забелязали това и при мъжете и при жените клиенти, както и при учениците, които имат това разположение.

Господарят на 8-ми дом в 6-ти

Може да вложите много усилия в управлението на средствата на вашия партньор или тези на другите хора. Много пъти работите с партньор в един и същ бизнес, но управлявате друг аспект от него, така че това не е връзка от типа "между двама". Ако господарят на дома създава много напрежение и не сте се научили да владеете енергията на аспектите, вие може да имате проблеми, свързани с някакво елиминиране или вашето здраве може да ви играе номера. Добрият сексуален живот е важен за вашето физическо и психическо благосъстояние и ако господарят е добре поставен в хороскопа, правите почти всичко, за да удовлетворите своите потребности.
Херцогът на Уиндзър е имал Дева на върха на 8-ми дом и Меркурий в Рак в 6-ти дом; той е отстъпил управлението на държавата и короната, за да достигне сексуално удовлетворение със своята херцогиня. Чарли Чаплин е имал Близнаци на върха на 8-ми дом и Меркурий в Овен в 6-ти дом в опозиция на Уран. Той е преследвал много жени, ухажвал е още повече и се е женил за доста.
Може да се заемете с някакво проучване и да работите усърдно върху вашите изследователски способности, въпреки че това може да не е вашата кариера, а нещо, което правите като услуга или в помощ на другите. Имаме двама клиенти с това разположение и те прекарват повече от свободното си време в подкрепа на проект за астрологическо проучване, но изкарват прехраната си с нещо друго. Единият се занимава с компютърни анализи, а другият с продажби.

Господарят на 8-ми дом в 7-ми

Вашето отношение към секса може да бъде прекалено морално и скромно, до такава степен, че наистина да се наслаждавате на връзката си само с вашия брачен партньор. Тъй като скорпионът, орелът и фениксът са само стъпала на развитие, вие може да откриете, че развитието на вашия собствен потенциал и способност за трансформация стават много зависими от връзката, която имате с вашия партньор.
Култовият водач Чарлз Менсън създаде "семейство" и беше "женен" за много от неговите членове - женитба, единствено с цел секс. Юпитер, планетата на експанзията и ексцесиите е в неговия 7-ми дом в Скорпион, управляваща 8-ми дом, домът на смъртта. Той възлага на своите партньори да извършат убийство заради него, Менсън е доста драстичен пример за някой, който не се е научил да интегрира правилно планетните енергии.
Много хора с това разположение се заемат с управляване средствата на партньорите си. В бизнеса те са финансови управители, поради което партньорът обикновено управлява други аспекти на партньорството. Доста наши клиенти, работещи в областта на правото, имат господари на 8-ми в 7-ми дом и повечето от тях като че ли се специализират в корпоративното право, вместо да бъдат защитници в скандални процеси за убийства, които гледаме по телевизията.

Господарят на 8-ми дом в 8-ми

Много хора, които представят определен сексуален образ пред публиката, имат господар на 8-ми в 8-ми дом. Това включва сексуален/обаятелен прототип като Ава Гарднър (Водолей на върха на 8-ми дом, Уран в Риби в 8-ми дом в съвпад с Марс) и стриптизьорката Джинси Роуз Лий (Рак на върха на 8-ми дом, Луна в Лъв в 8-ми дом). От друга страна, това може също да ви въвлече в окултни занимания или подобно на филмовия режисьор Роман Полански, може да правите филми, свързани с окултни и сексуални въпроси. (Филми като Бебето на Розмари, Чайнатаун и Тес са само една малка част.) Целият живот на Полански е пълен със странни събития, каквото е култовото убийство на съпругата му Шарън Тейт, извършено от бандата на Менсън, собственото му бягство от газовата камера в Ау Швиц като дете и неговите увлечения по млади жени (малолетни), което го принуждава да избяга от САЩ. Той има Рак на върха на 8-ми дом и Луна в Рак в 8-ми дом в точен съвпад с Плутон; и двете планети са включени в Тао-квадратура с Марс и Уран.
Това разположение може да действа по напълно противоположен начин, ако господарят сключва много куинконси. Може би просто не сте в състояние да се приспособите към всички сексуални нужди на партньора или да смятате, че сексът и цялата атмосфера около него е нещо пресилено и непропорционално и вие можете и без това. Ако имате много неблагоприятни аспекти към господаря, трябва да сте особено предпазливи, когато попълвате вашите данъчни декларации във връзка с доходите.

Господарят на 8-ми дом в 9-ти

Определен оптимизъм и идеализъм просмуква вашия 8-ми дом. Някои окултни или мистични наклонности ще ви ангажират с религия и обратно. Папа Йоан Павел ІІ има това разположение. Също и писателят Кристофър Ишъруд. Той има Козирог на върха на 8-ми дом и господарят Сатурн е във Водолей в 9-ти дом. Неговата ранна слава идва с книгата, наречена "Берлински истории", по-късно превърната в мюзикъла и филма "Кабаре".
От тогава той е написал много книги, свързани с издирване на истината и неговата последна книга Моят Гуру и неговият ученик разказва за годините, прекарани в центъра Веданта в Холивуд, където активно е поддържал системата Рама Кришна/Вивекананда при интерпретацията на Ведите.
Висшето ви съзнание може да играе важна роля във вашата трансформация, както става при Едгар Кейси, който е имал Риби на върха на 8-ми дом и Нептун в Телец в 9-ти дом. С неблагоприятни аспекти, може да не сте способен да завършите вашето висше образование, поради липса на финансова поддръжка или защото в прекалено оптимистичната си преценка не сте положили правилната основа.
Това може да ви попречи да използвате всичките си способности в управление средствата на другите хора. От нашите клиенти имаме няколко примера на хора с това разположение, касиери в банка, вместо управители на банка и т.н. Някои от тези хора се връщат към училище в определен момент от техния живот, обикновено когато при прогресии1 имат благоприятни аспекти на Плутон, Уран или Сатурн с господаря на 8-ми дом.

Господарят на 8-ми дом в 10-ти

Това е класическата позиция на преуспелия политик, който получава подкрепа от другите, за да осъществи своите кариеристични цели. Президентите Рузвелт, Картър и Кенеди, както и кралица Беатрикс от Холандия, имат това разположение. Много други обществени фигури, твърде много за да ги споменем, също имат това разположение. Също много са актьорите и актрисите, които получават публична подкрепа.
Понякога може да сте човек, чийто сексуален живот става публично достояние и ако проблемите, идващи от някои отрицателни аспекти към господаря на дома, не се разрешат, могат да последват скандали. Или можете, подобно на актрисата Лив Улман, да опишете вашия личен живот, като тя включва и факта, че е имала продължителна връзка с режисьора-продуцент Ингмар Бергман и му ражда извънбрачно дете. Тя има Уран в 10-ти дом, управляващ нейния 8-ми дом, в опозиция на Плутон.
Доста често това означава, че вашата смърт, когато и да се случи, ще бъде на публично място. Отново президентът Кенеди служи като пример, както и неговият брат Робърт, чийто Юпитер, управляващ неговия 8-ми дом е бил в Козирог в 10-ти дом, в съвпад с Луната, в опозиция на Плутон в 3-ти дом и в куинконс с Нептун в 5-ти дом. Може да изберете професия, характерна за 8-ми дом, като работа в погребално бюро (собственик), балсамиране, хирургия, проституция, собственик на секс магазин и т.н.

Господарят на 8-ми дом в 11-ти

Приятелите могат да ви окажат голяма подкрепа и можете да правите много с техните средства. Ще цитираме два уместни примера от нашите лични досиета. Първият пример е жена, сега над 75 години, която никога не е работила, дори един ден в живота си и все още живее като принцеса. Тя има малка годишна рента, оставена от мъжа й, но тя е наистина малка, тъй като той е умрял преди 40 години, когато парите са имали много по-голяма стойност, отколкото днес. Останалата част от нейния доход идва от приятели, които й дават пари, плащат за пътуванията, които тя предприема, угаждат й и я глезят, но никога не изглежда, че тя може да се чувства като използвач. Има стелиум в Рак в 8-ми дом (включващ Слънцето) и Луна във Везни в нейния 11-ти дом.
Другият пример е мъж, който предприема всички видове странни инвестиции; един ден той намира евентуален петролен кладенец или получава известие за малък търговски център, чакайки спонсори, за да бъде построен. При всички случаи, той не само използва своите собствени пари, но и увлича всички свои приятели да участват в тези приключения. Засега е утроил и своите и техните инвестиции. Той има Стрелец на върха на 8-ми дом и Юпитер в Овен в 11-ти дом, в тригон със Сатурн в Лъв в 4-ти дом.
Много от вашите пориви, характерни за 8-ми дом, са целенасочени. Вие не изучавате астрология просто за удоволствие, но и за да постигнете определени цели, които сте си поставили. Същото се отнася и за всички окултни области, в които се задълбавате. Или може да участвате в някакво проучване, като вашите мотиви се базират на бъдеща цел или надежда за осъществяване на бъдеща амбиция; това може да ви попречи наистина да се наслаждавате на онова, което правите в момента, докато го правите.
Вашата сексуална нагласа би могла да зависи от това, колко любов изпитвате, типичен проблем на 11-ти дом. Ако не изпитвате любов, вие не може да се насладите на секса. Това, между другото, не означава, че трябва да обичате човека; просто да изпитвате нужда, да искате и да желаете е всичко, което ви ангажира, особено ако Луната, Венера или Сатурн имат общо с този дом.

Господарят на 8-ми дом в 12-ти

Вие трудно показвате истинската си сексуална природа, като че ли се страхувате да не станете твърде уязвим, ако я разгърнете. Но при определени обстоятелства става точно обратното и вие поддържате много връзки, но повечето от тях са тайни. Ако аспектите са много неблагоприятни, може да акцентирате твърде много върху секса и всички проблеми, които произтичат от това са пагубни за вашите взаимоотношения.
Чувствата ви са много дълбоки, особено ако Луната, Слънцето, Марс или Плутон са включени и всички промени през годините произтичат отвътре и са неразделна част от вас. Смъртта ви, когато и да се случи, може да стане в болница. Понякога това разположение е възможно да причини страх от смъртта, без да разбирате причината. През повечето време средствата на други хора са на ваше разположение, ако аспектите към господаря не са били интегрирани в картата; вие може да не съзнавате това или да не желаете другите да го разберат и затова го запазвате в дълбока тайна. Петролният милионер Пол Гети например никога не е искал някой да знае колко богат е бил, какви възможности е имал, откъде са идвали парите и т.н. Той е имал Лъв на върха на 8-ми дом и неговото Слънце е бяло в Стрелец в 12-ти дом.
Доста странно е, че Игор Стравински, руският композитор, чиято известна музика към балета Огнената птица, разказващ историята за феникса, е имал Овен на върха на 8-ми дом и господарят Марс в Лъв в 12-ти дом, прави квадратура с Нептун и Сатурн в Телец в 9-ти дом. Той е трябвало да напусне своята родина и се е чувствал много самотен в неговата нова страна САЩ. Това не го е възпряло да композира по-хубава музика, в голямата си част, абсолютно различна от неговите предишни работи, композирани в Русия.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (14.05.2009)
Разгледан: 9325
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27