Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


12:05
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 71
Гости: 71
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 9-ти Дом

Девети дом е падащ дом и дом на живота, който естествено се заема от Стрелец с естествен управител Юпитер. Топлината и огънят на Стрелец се комбинира с оптимистичната и експанзивна нагласа на Юпитер, за да го превърне в дома на вашето висше съзнание и вашия философски и идеали етичен възглед за живота. Въпреки желанието на Юпитер да се развива и разширява и въпреки нуждата на Стрелец да насочи стрелата си към звездите,стремежите се задържат в рамките на традиционните ограничения, наложени от вашето възпитание. (9-ти дом е в опозиция на вашия 3-ти дом, домът на ранната среда и начално обучение). Тъй като е от западната страна на меридиана, където сте във взаимоотношения с други и често зависите от тях, стъпките, които предприемате, ще бъдат толкова големи, колкото хората около вас ви подкрепят. Ако Уран или Плутон управляват този дом, или господарят е толкова неблагоприятно поставен в хороскопа, че да се превърнете в борец за кауза, вие ще се стремите към своите цели и ще се опитвате да ги реализирате. Ако господарят има благоприятни аспекти към Юпитер, религията ще играе важна роля или ще ви дава насоки, които ще ви бъдат опора.
Тъй като стрелата символизира Стрелец, това означава, че целите на 9-ти дом са "надлъж и нашир"; затова тук се показват дългите преходи и пътувания в чужбина. Тъй като 9-ти е 3-ти дом, считано от 7-ми, който представя вашия брачен партньор, той приема дома на вашите роднини по линия на брачния партньор (сватове). По същата логика той е 5-ти дом, считано от 5-ти или децата на вашите деца - а именно вашите внуци.

Господарят на 9-ти дом в 1-ви

Вие сте човек, който има своя собствена житейска философия и не се колебаете да направите достояние вашите идеи на хората, с които контактувате. Ако другите фактори в хороскопа подкрепят това, ще се стремите към добро образование и може дори да изберете да излагате вашите мисли чрез преподаване. Ако планетата управител на дома е Юпитер, Нептун или Луната, може да сте твърде религиозен и дори да изберете такъв начин на живот, като свещеник, монах, пастор или равин.
Два примера за хора, които са въздействали на другите със своята философия, са индийският водач Махатма Ганди, който е имал Близнаци на върха на 9-ти дом и Меркурий в Скорпион в 1-ви дом и Вернер Ерхарт, основателят на философската система за самоусъвършенстване на личността чрез себепознание и себеприемане. Той има Рак на върха на 9-ти дом и Луна в 1-ви дом във философския знак Стрелец. Неговата Луна прави квадратура със Слънцето, Сатурн и Нептун, а това осигурява много голяма активност и показва въздействието, което има върху мислите и концепциите на другите хора. Секстилът с Меркурий, който управлява МС, му дава възможност да се изяви чрез своята кариера.
При силно влияние на Слънце, Марс или 5-ти дом, спортът може да ви допада и с правилно прилагане на енергията, вие може да сте превъзходен в тази област. Възможно е да изберете юридическа професия, но ако планетата е твърде неблагоприятно аспектирана, може да се сблъскате със закона.

Господарят на 9-ти дом във 2-ри

Могат да кажат за вас, че "слагате парите си, където са вашите уста". Възгледите ви са доста материалистични или горите от желание да използвате доходите си, за да подкрепите вашите теории и идеи, както е направил филмовият продуцент Сам Голдунн, който не щади средства, за да реализира своите мечти пред публиката. От друга страна може да изкарвате прехраната си чрез пътуване, чуждестранни сделки или евентуално чрез преподаване или религия. В нашите досиета ние притежаваме картите на един свещеник и на един равин, като и двамата имат Стрелец на върха на 9-ти дом и Юпитер във 2-ри. Свещеникът има Юпитер в Близнаци, а равинът - в Телец. И двамата изкарват прехраната си като разпространяват Божието слово.
Друг пример е икономистът Силвия Портър, която има Луна в Стрелец във 2-ри дом, управител на 9-ти. Тя става доста известна чрез публикацията (9-ти дом) на нейните финансови теории и съвети (2-ри дом). Въпреки че нейната Луна е в опозиция на Слънцето и Плутон, тя също прави тригон с Марс, осигурявайки интегриране на енергията, необходима, за да достигне върховете в своята сфера. Повечето от вашите пътувания ще бъдат извършени по повод на бизнеса и много от разходите ви ще бъдат възстановени или може да ги използвате като данъчни удръжки.

Господарят на 9-ти дом в 3-ти

Това е класическото разположение за писатели и учители, защото свързва дома на идеите (9-ти) с дома на комуникациите (3-ти); ако другите фактори в хороскопа подкрепят това, за вас ще бъде лесно да предадете знанията си на своите ученици и дори да напишете книги по вашия предмет. Ако аспектите на господаря на дома не са много неблагоприятни, вие обичате да пътувате и винаги сте готов за това. Били Мичел, който е командвал американо-европейските сили през Втората световна война, е имал Плутон в Телец в 3-ти дом и Скорпион на върха на 9-ти дом.
Неговият Плутон е бил в опозиция на Венера в 9-ти дом и по-късно е бил съден за неподчинение, защото е негодувал срещу войната и Министерството на военноморските сили. Обвинен и осъден на временно отстраняване от служба за пет години, той се оттегля и посвещава остатъка от живота си на писане. Връзката между 3-ти и 9-ти дом показва неговия интерес към онова, което по това време е представлявало далечна и уникална форма на пътуване. Тази връзка също показва способността му да контактува, както и проблемите му със закона.
Доста често това разположение ви прави мисионер тъй като имате нужда да предадете вашите убеждения, особено на хора, живеещи в по-отдалечени места.

Господарят на 9-ти дом в 4-ти

Възможно е по някое време от живота си да живеете в чужда страна. Проявявате задълбочен интерес към чужди култури, хора и авантюри и имате склонност да се разбирате добре с онези, които притежават разностранни интереси. С неблагоприятни аспекти към господаря на дома, може да имате трудности със закона при установяване на вашето имущество. Малко вероятно е поради неподчинение на закона да прекарате известно време в затвора, особено ако са замесени планетите Марс, Уран или Сатурн.
Теодор Бънди, обвинен като изнасилвач, оставил зад себе си много насилие, има Овен на върха на 9-ти дом с Марс в Стрелец в 4-ти дом в опозиция на Уран, който управлява другия дом на закона, 7-ми. Неговият съдебен процес е продължил няколко години и тъй като присъдата му е доживотна, това показва злоупотребата с енергията на 9-ти/4ти дом.
Измежду многото, които са си създали собствен дом в чужда страна, са френският хуманист Алберт Швайцер, британският археолог, воин и писател Т. Е. Лорънс, чаровното момиче За За Габор, генерал Джордж Патън и оперният тенор Л. Мелхиор.
Философията и религията, която ви е била втълпена в семейството и в дома, вероятно ще бъде това, в което ще вярвате цял живот, ако Уран не е господар на 9-ти дом и много лошо поставен в хороскопа. Дори тогава това само ще покаже, че сте били възпитани да мислите свободно и сте имали свободата да търсите отговорите на много ваши въпроси.

Господарят на 9-ти дом в 5-ти

Вашата философия е "живей и остави другите да живеят" и може да сте нехаен като актьора, пътешественика и бохема Ерол Флин. Флин е имал Везни на върха на 9-ти дом и Венера в Рак в 5-ти дом в съвпад с Нептун и в опозиция с Уран. Романтичен авантюрист, до последния си миг Флин не е допуснал някой друг да го обърка с дела или думи.
Вие може да изложите собствената си философия посредством вашите творчески стремежи или в областта на музиката като Хенри Майчини, или във филмовата сфера като Уолт Дисни или в писането като Джон Д. Макдоналд. Той създаде мечтателя, спасителя, частния детектив Травис Макгий. Макдоналд има Везни на върха на 9-ти дом и Венера в Рак в съвпад с Плутон в 5-ти дом. Венера прави квадратура с Марс в 8-ми дом, а промененото его на Макдоналд у Макгий философства върху всичко, включително секса, смъртта и данъците.
На друго ниво, вие бихте могли да бъдете учител по религия или философия или може да сте превъзходен в областта на спорта, защото комбинирате енергията на Слънцето в 5-ти дом с експанзивната енергия на Юпитер в 9-ти дом. Баскетболната звезда Кариим Абдул Джабар, който има Рак на върха на 9-ти дом и Луна в Риби в 5-ти дом, е посещавал колеж с обучение по атлетика.

Господарят на 9-ти дом в 6-ти

Ваша е философията на ежедневието и приложната религия - достатъчно елементарна за вас, за да живеете добре. Това може да бъде изразено по много различни начини, но винаги е лесно приложимо, рядко задълбочено и често пропито с хумор. Може да работите като учител, лектор или в областта на бизнеса (внос-износ).
Имаме трима клиенти, и тримата мъже, които имат господар на 9-ти дом в 6-ти и всички те са шофьори на камиони (на дълги курсове). Единият, който има Рак на върха на 9-ти дом и Луна в Овен в 6-ти дом, пътува на дълги разстояния.
Работата ви може да бъде свързана с чужди страни и дори да пътувате до отдалечени места, като един от нашите клиенти, който е геолог и пътува по целия свят, за да изучава части от земната повърхност. Той има Козирог на върха на 9-ти дом и Сатурн в 6-ти дом в любознателния Скорпион. Друг клиент е механик на параход и той също трябва да пътува във връзка със своята работа. Той има Везни на върха на 9-ти дом и Венера в Рак в 6-ти дом. Венера прави съвпад с Меркурий, който управлява неговия 4-ти дом и той никога не е живял повече от три години на едно и също място.
Оден Неш, поетьт-хуморист, има Водолей на върха на 9-ти дом и Уран в Стрелец в 6-ти дом. Уран е в опозиция на Плутон в 12-ти дом, което му дава нужния подтик да завърши своята работа в уединение; той е в неточен тригон с неговото Слънце във 2-ри дом, което показва способността му да печели пари чрез своята иронична и остроумна поезия.

Господарят на 9-ти дом в 7-ми

За вас е много важно да имате партньор, с когото да споделяте вашите възгледи и обкръжението си. Все пак, ако планетата господар е Уран, Плутон или Марс, вие може нарочно да изберете някой, чиято философия е коренно различна от вашата - някой, с когото да влезете в словесен и умствен двубой, за да изясните и обособите своя мироглед. Или на друго ниво, философския ви мироглед е повлиян или обособен от вашия партньор.
Това често е разположение на хора, които имат взимане-даване със закона - създават го, нарушават го или го прилагат. Правителствената работа може да ви привлича, както при евангелистката Катрин Кулман, която е имала Близнаци на върха на 9-ти дом (религия) с неаспектиран Меркурий в Телец в 7-ми дом (публика). За нея е било лесно да сподели своите религиозни убеждения с нейната широка, ентусиазирана аудитория.
Може да се привличате от партньор с друга националност и много често общувате активно с неговото семейство. Дали се разбирате добре с тях е определено от аспектите на въпросната планета господар на дома.

Господарят на 9-ти дом в 8-ми

Вашата житейска философия вероятно ще бъде свързана с метафизиката или окултизма. Определено сте заинтригуван от дълбоките мистерии на живота и отвъдното. Много интуитивен и възприемчив, особено ако Нептун или Луната са замесени, вие като че ли сте способен да направите своята "фина вътрешна настройка". Ако планетата господар е добре интегрирана във вашата карта, може да откриете, че ако следвате вашите предчувствия и се вслушвате във "все още слабия вътрешен глас", вие безпогрешно ще взимате правилните решения и ще изберете най-добрия път за вас.
Мери Бейкър Еди, създателката на "Християнската наука", е имала Меркурий в Лъв в 8-ми дом, управляващ върха на 9-ти дом в Дева.
Тя е успяла да съчетае метафизичното, духовното и религиозното в една нова религия, която е представила на света - доктрина, основана на духовното изцеление. Тя е единствената жена, основателка на голяма религия.
Ралф Уолдо Емерсън е имал Телец на върха на 9-ти дом и Венера в Овен в 8-ми дом, която прави секстил с Меркурий в 10-ти дом и е в йод с Юпитер и Нептун. Той е учил за свещеник (9-ти), но поради своите съмнения в религията постепенно е формирал своята трансцендентална философия, която вижда света на проявеното като символ на вътрешния живот и която набляга на свободата на индивида и неговата собствена увереност (8-ми). Пътувал е надлъж и нашир, писал е и е изнасял лекции, за да популяризира убежденията си.

Господарят на 9-ти дом в 9-ти

Трима известни нарушители на закона имат това разположение. Артър Бремер, който се е опитал да убие кандидат-президента Джордж Уолас, има Слънце в Лъв в 9-ти дом, управляващо върха на дома в опозиция на Юпитер, планетата на реда и законността. Лейтенант Уилям Кали, позор за армията, има Рак на върха на 9-ти дом с Луна в Лъв в 9-ти дом, в квадратура с Меркурий в Телец в 7-ми дом (другия дом на закона). Роман Полански, полският кинорежисьор, който е имал взимане-даване със закона, поради увлеченията си по малолетни, има Лъв на върха на 9-ти дом със Слънце в Лъв в 9-ти дом. Тригонът с Уран, като че ли му осигурява възможността да избегне наказанието.
В противоположен смисъл, това разположение може да показва, че вие сте изключителен преподавател - способен да влезе в контакт със своите ученици, като се настроите на "дължината на техните вълни". Това е особено вярно, ако планетата господар на дома е Меркурий, Уран, Нептун или Луната. Може да сте пътешественик или изследовател, винаги стремящ се да завладее нови светове, подобно на астронавта Том Стафорд с Венера в Скорпион, управляваща върха на 9-ти дом във Везни.

Господарят на 9-ти дом в 10-ти

Много често вие попадате на кариера, която е свързана с пътуване - вероятно в чужди страни. Като че ли имате афинитет към работа в чужбина и ако другите неща в картата подкрепят това възможно е да станете посланик, дипломат или аташе в посолство.
Няколко американски астронавти имат това разположение. Бъз Алдрин има Водолей на върха на 9-ти дом и Уран в 10-ти в Овен. Чарлз Конрад и Ед Уайт имат Рак на върха на 9-ти дом и Луна в Лъв, и Дева, съответно в 10-ти дом. Гордън Купър има Овен на върха на 9-ти дом и Марс в Близнаци в 10-ти дом. Определено може да кажете, че тяхната кариера изисква пътуване на дълги разстояния; типично за 9-ти дом/маниера на Стрелец, те са "достигнали звездите". Ричард Бърд, полярният изследовател, е имал Дева на върха на 9-ти дом и Меркурий в Скорпион в 10-ти дом. Меркурий прави квадратура със Сатурн, което му дава така необходимите, за да постигне своето откритие, упорство и издръжливост. Той също си е водил записки, което е друг прийом, характерен за човек, който има господар на 9-ти дом в 10-ти.
Ако планетата управител е Меркурий, Юпитер, Слънце или Луна, вие може да имате успешна кариера в някаква област, а след това давате наставления на другите в сферата на вашия опит. Когато енергията е изразена на физично ниво, вие може да сте звезда в спорта или сферата на развлеченията (артист, певец, конферансие). Вашата философия може да влияе върху управлението и да играете основна роля в света на политиката, както е правил Джавахарлал Неру (Индия), Наполеон Бонапарт (Франция) и Йосиф Сталин (СССР).

Господарят на 9-ти дом в 11-ти

Много от вашите приятели идват от едно и също обкръжение, имат едно и също възпитание и едни и същи възгледи за живота като вас, особено ако управляващата дома планета има благоприятни аспекти. Ако сключва отрицателни аспекти, вие като че ли се привличате от онези, чиито възгледи са диаметрално противоположни на вашите, което на свой ред може да ви подтикне да разширите своя мироглед. С правилно прилагане на енергията, може да бъдете дипломат или тактик, който служи на своето правителство. На друго ниво, вие бихте могли да използвате вашия юридически опит като влезете в политиката, особено ако управляващата дома планета е Слънцето, Луната или Меркурий.
Когато енергията се прилага неправилно, може да имате склонност да пропилявате таланта си в забавления и обществени дейности - пътувайки насам-натам с вашите приятели, без никога наистина да се установите и реализирате.
Картата на кралица Беатрикс от Нидерландия е добър пример за практическото приложение на това разположение. Тя има Стрелец на върха на 9-ти дом и Юпитер във Водолей в 11-ти дом в съвпад със Слънцето, Луната и Венера и в точна квадратура с Уран. Тя става кралица доста внезапно (Уран), когато майка й обявява своята абдикация на 42-рия рожден ден на Беатрикс. Ще бъде интересно да видим как ще се справя с държавните дела на Холандия в следващите няколко години (става въпрос за 1982 год.).

Господарят на 9-ти дом в 12-ти

Вашата философия се гради на дълбокия ви усет и силата, която черпите от собствените си убеждения. Чувствате, че не са ви нужни външни влияния, за да формирате своите убеждения. Това може да бъде изразено чрез писане, което е едно много уединено занимание, характерно за 12-ти дом или чрез задълбочено проучване, вероятно в областта на медицината. Такъв пример е ученият Вернер фон Браун, който работи изключително старателно върху американската космическа програма. Той е имал Козирог на върха на 9-ти дом и Сатурн в съвпад с върха на 12-ти дом в Телец.
Ако енергията не е правилно интегрирана в картата, може да имате големи съмнения по отношение на вашите възприятия и убеждения и може да се подлагате известно време на психоанализа, която да работи върху вашата емоционална и духовна нагласа, за да открие кой в действителност сте вие.
Въпреки че други показатели в хороскопа може да сочат, че вие сте дружелюбен, общителен и даже безгрижен, съществува и друга страна на вашата природа, която остава скрита и съхранена от външни погледи. Може да пътувате към далечни места, за да изучавате философия, окултизъм или метафизични учения. Винаги търсещ, вие искате да научите всичко, което предлага живота.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (13.05.2009)
Разгледан: 8986
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27