Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:54
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 24
Гости: 24
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 10-ти Дом

Това е ъглов дом, на материята, и естествено се заема от Козирог, той е естествено управляван от Сатурн, планетата на амбицията. В сферата, съответстваща на дома, който управлява Сатурн или на мястото в хороскопа, където той е разположен, вие може да се почувствате несигурен или неадекватен и когато почувствате това, ще се опитате да го компенсирате. Затова 10-ти дом, който се свързва с успеха, ще бъде област, където ще се опитвате с голямо усърдие да докажете себе си. 10-ти дом е най-издигнатият дом в хороскопа, най-южната точка, подчертаващ зоната на кулминация, към която най-много трябва да се стремите. Ето защо, традиционно, той показва вашата професия, положение, репутация и психологически истинските потребности на вашето его.
Тъй като 4-ти дом е домът, в който живеете, 10-ти дом (противоположен на 4-ти) е светът, в който живеете, вашето съобщество или пък сферата, до която достига вашето влияние. 4-ти дом представя единия от родителите, често този, който се грижи за вас; 10-ти дом показва другия родител, този, който е по-авторитетен (властен), който налага ограниченията, когато сте дете. В по-късните години този дом ще представя някой друг, който замества този властен родител, какъвто е вашият работодател, управител и т.н. Докато 6-ти дом показва вида на работата, която вършите, 10-ти дом показва вашата кариера или професия, върха, който можете да достигнете.

Господарят на 10-ти дом в 1-ви

Каквото и да постигнете в живота си, вие ще трябва го правите със собствени сили. Може да се държите за полите на някого, но за да постигнете крайното удовлетворение, усилията трябва да дойдат от самите вас. Господарят на дома и неговите аспекти ще покаже колко продължително и колко усърдно трябва да работите, за да постигнете своето. С това разположение вие обикновено имате желание да се излагате на показ под светлините на прожекторите; да бъдете задкулисен двигател, например продуцент или режисьор, не е достатъчно за вас. По тази причина много политици, както и хора в театъра и киното, имат господар на 10-ти в 1-ви дом. Президентът Картър има МС в Рак и Луна в Скорпион в 1-ви дом, както и неговия бивш вицепрезидент, Уолтър Мондеил. Това разположение на дома, което имат те, обикновено дава вътрешна поносимост и взаимно разбирателство. Мондеил има Стрелец на върха на 10-ти дом и Юпитер в Риби в съвпад със Слънцето, и двете в 1-ви дом. Юпитер е част от Тао-квадратурата с Луната и Марс, които му дават акцента и предизвикателството, не винаги характерни за комбинацията Стрелец/Риби. Други политици с тази позиция, които ни идват наум са кандидат-президентът Джон Андерсън, вицепрезидентът Нелсън Рокфелер (също кандидат-президент) и френският президент Шарл де Гол.
Тъй като полагате много лични усилия, за да постигнете вашия най-висок потенциал, трябва да внимавате да не станете твърде егоцентричен, особено ако планета към нея е Марс. С благоприятни или добре интегрирани аспекти, успехът може да дойде лесно, но не винаги ще означава за вас толкова много, колкото постиженията, извоювани с пот на челото.

Господарят на 10-ти дом във 2-ри

Имате шанс да печелите пари посредством вашата кариера; колко доходи ще печелите и колко важно ще бъде това за вас можем да видим чрез положението на господаря на дома в картата, доколко издигната е неговата позиция и доколко сте се научили да извличате максимална полза от аспектите. Вашите възможности и ценности играят важна роля по отношение на вида професия, която избирате.
Сред нашите клиенти два случая илюстрират това, за което говорим. Първият случай е мъж с МС в Телец или 10-ти дом, а господарят Венера е във Везни във 2-ри дом и прави съвпад с Нептун и секстил с Юпитер. Той обича красивите неща, включително лукса, който може да се осигури само с пари, така че иска да печели добри пари, но не на цената на "черна" работа. Много талантлив художник е, въпреки че това осигурява несигурни доходи; той също притежава художествена галерия и се справя изключително добре. Другият случай е жена с Дева на върха на 10-ти дом и Меркурий в Козирог във 2-ри дом. Парите са много важни за нейната сигурност. Първоначално тя се опитва да ги добие чрез съпруга си. Сатурн, който управлява 2-ри дом е в Рак в 8-ми дом, но когато брака се проваля и вижда, че не може да преживява само чрез издръжката, тя се заема за работа и става много преуспяващ застрахователен брокер.
Певицата-актриса Джуди Гарланд е имала МС в Риби и Нептун в Лъв във 2-ри дом. За Джуди е било трудно да осъзнае истинските потребности на своето его през по-голямата част от живота си. Тя е използвала влиянието на Риби/Нептун в Лъв, за да изрази многобройните си таланти, подпомогната от секстила на Нептун със Слънцето и Юпитер и тригона с Марс, но тя никога не се адаптира към енергията на точния куинконс между Нептун и Уран в 10-ти дом. Вместо това тя става жертва на най-негативното влияние на Риби и Нептун -наркотици и алкохол.

Господарят на 10-ти дом в 3-ти

Вашата кариера би трябвало да включва някои форми на комуникация, тъй като изпитвате голяма нужда да се изявите. Това не е подходящо разположение за актьори и актриси, които изиграват роля, в която се изявява нечие мнение или чувства, а по-скоро показва онези, които имат потребност да изразят своето его чрез определено изразяване на тяхното собствено отношение. Господарят на 10-ти дом в 3-ти в хороскопа на Бети Фридан, която неотстъпно се бори за правата на жените; тя има МС във Везни и Венера в Овен в 3-ти дом като фокусна точка от Тао-квадратурата, с Луна в Козирог в 1-ви дом и Плутон в Рак в 7-ми дом.
Венера също е в съвпад с Марс, който съвпад е с 8-градусова орбиса, една "борбена" Венера, да не кажем нещо повече, което добре обяснява част от нейните действия. Доста често при тази позиция вашата професия зависи от роднина или има връзка с него. Както Уолт Дисни, чийто брат Рой, управлява целия му бизнес, свързан с продукциите, давайки на Уолт шанса да се концентрира върху творческите си цели. Неговият Меркурий в Скорпион управлява върха на 10-ти дом в Близнаци и прави точен секстил с Венера в 5-ти дом, домът на творчеството и децата.
Вашата кариера може да налага много контакти. В действителност измежду нашите ученици се сещаме за поне осем, които навъртат доста километри. Двама от тях се занимават с продажби върху обширни територии, като и двамата имат МС в Овен и Марс в Дева и съответно Везни. Три от тях са модели и са търсени на много места по целия град и околностите, за да позират.

Господарят на 10-ти дом в 4-ти

Това е класическа позиция за писатели или някои професии, които могат да бъдат управлявани от дома. Например една от нашите клиентки ръководи машинописна служба от дома си. Хората й изпращат ръкописи, досиета и т.н. Тъй като тя е имала полиомиелит като малка и е ограничена на инвалиден стол, това е идеално разрешение за нейната кариера. Тя има Рак на върха на 10-ти дом и Луна в Козирог в 4-ти дом. Много често ще прегърнете кариера, която е свързана със земята, каквото е фермерството, археологията, геологията или недвижимите имоти. Може също да работите с единия или и с двамата родители, а също е възможно да поемете техния бизнес.
Може да решите да правите нещо, в което да покажете любовта си към вашата страна по начин, който ви е единствено познат. Немският генерал Ервин Ромел, известен като "Пустинната лисица", е избрал кариера, чрез която може да защитава своята страна. Той е имал МС в Скорпион и Плутон в Близнаци в 4-ти дом, в точен съвпад с Нептун и двете в точна квадратура с Юпитер и опозиция с Венера - една много мощна Тао-квадратура.
Друг пример за такива, които служат на страната си, са руският водач Йосиф Сталин и президентът Ричард Никсън, който има Близнаци на върха на 10-ти дом и Меркурий в 4-ти дом в съвпад с Марс и Юпитер и в опозиция с Плутон в 10-ти дом и куинконс със Сатурн в 9-ти дом.

Господарят на 10-ти дом в 5-ти

Много хора, свързани с театъра или киното имат тази позиция. Те пренасят своя вроден артистичен талант и творчество (5-ти) в тяхната кариера (10-ти). Рудолф Бинт, бившият главен управител на Метрополитен опера в Ню Йорк, има МС в Скорпион и Плутон в Близнаци в 5-ти дом. Той е бил доста труден като управител, чиято Марсова личност понякога го е въвличала в схватки с много от неговите примадони, включително Мария Калас, която рядко е била допускана до Метрополитенската сцена, докато той е бил ръководител. Неговият Плутон е пръст на йод с МС и той има стелиум включващ Слънцето, Луната, Юпитер и Сатурн в Козирог, всички "кръжащи" около неговия Асцендент. Актрисата Джейн Фонда е друг добър пример. Тя има Телец на върха на 10-ти дом и Венера в Стрелец в 5-ти дом в тригон с Асцендента в Лъв.
Понякога може да не станете известни, но тогава това ще направят вашите деца или вие ще им помогнете в тяхната кариера. Имаме клиентка с три деца и тя ги е насочвала практически от момента на тяхното раждане. Те са позирали за бебешки храни, а по-късно станали модели на детски дрешки. Тя има Лъв на върха на 10-ти дом и Слънце в Овен в 5-ти дом. Доста често вашето хоби се превръща във вашата кариера и много пъти сте превъзходен в областта на спорта като тенис-звездата Били Джийн Кинг и боксьорите Джак Демпси и Джордж Форман.

Господарят на 10-ти дом в 6-ти

Когато господарят на вашия професионален живот е в дома на работата, работата, която вършите обикновено, се превръща в професията ви в живота. Може да сте счетоводител, но завършвайки вашето образование, взимате изпит и ставате икономист. Или подобно на една от нашите клиентки, която е работила като секретарка в офис за недвижимо имущество, поемате вашите продажби, след това взимате вашия изпит за брокер и ставате дипломиран брокер, правите добри пари и целта ви е да притежавате собствен офис за недвижимо имущество. Тази клиентка има Козирог на върха на 10-ти дом и Сатурн във Везни в 6-ти дом в съвпад с Юпитер. Нейното Слънце е в Козирог в 10-ти дом. Както показва рождената й карта, тя е много амбициозна, много усърдна и със включен Юпитер не се задоволява да бъде "просто" брокер!
Тъй като 6-ти дом е също дома на здравето, много доктори и медицински работници имат това разположение, както и такива, които се занимават в областта на храненето и хигиената. Понякога вие не просто градите кариера, а се наслаждавате да служите и вашето положение в обществото ви подтиква да се включвате в обществени дейности. Може да имате кариера, свързана с военна служба, подобно на Дуайт Д. Айзенхауър. Тук имаме офицер от армията, голям генерал по време на войната и накрая президент на Съединените Щати, който служи на своето правителство (10-ти дом) в много случаи. Неговият МС в Козирог е бил Управляван от Сатурн в Дева в 6-ти дом в тригон с Марс в Козирог в 10-ти дом.

Господарят на 10-ти дом в 7-ми

Може да се радвате на публична кариера или професионално да работите с партньор. Един такъв пример е композиторът Ричард Роджърс, който е работил първо с поета-лирик Лоренц Харт, а след това с Оскар Хамерстейн II. Те са си сътрудничили върху такива класически произведения като На пръсти, Деца на оръжията. Кенгуруто приятел, Оклахома, Южния пасифик и Кралят и Аз, които са само една нищожна част! Роджърс има МС във Водолей и Уран в Стрелец в 7-ми дом. Господарят на дома е в опозиция на Марс в 1-ви дом и в секстил с Юпитер в 10-ти дом.
Вашият брачен партньор може да играе много важна роля в кариерата ви. Актьорът Пол Нюман работи със своята съпруга Джоан Уудуърд; двамата играят заедно или той е неин режисьор в кино или телевизионни продукции. Той има Скорпион на върха на 10-ти дом и Плутон в 7-ми дом, включен голям воден тригон със Сатурн и Уран.
Сенаторът републиканец и лидер на мнозинството, Хауърд Бейкър също е бил подкрепен от своята съпруга. Тя е дъщеря на бившия лидер на мнозинството Евърит Дирксън, известен със своя приятен глас и бърз ум. Той е отворил много врати в правителството за нейния съпруг. Бейкър има МС в Козирог и Сатурн в Скорпион в 7-ми дом в точен съвпад с Луната и в съвпад със Слънцето.
Работата с хората на близка основа (на четири очи) във вашата професия е друг аспект на тази позиция. Психоаналитикът Зигмунд Фройд е имал МС в Лъв и Слънце в Телец в 7-ми дом в съвпад с Уран и секстил с Нептун. Вие имате нужда да контактувате с обществото и някои изключително преуспяващи търговци имат това разположение.

Господарят на 10-ти дом в 8-ми

Ако аспектите на господаря не са много неблагоприятни, вие получавате подкрепа от външен източник, от вашия партньор или от обществото, особено ако се занимавате с някакви предмети за потребление. Това е отлична позиция за някои занимания, които изискват поддръжка: драматургът, който има нужда от финансов гръб, за да създаде своята пиеса, актьорът, който има нужда от аплодисментите и одобрението на публиката или политикът, който има нужда от парите на други хора за своята кампания и от гласовете на хората, за да бъде избран.
Актрисите Лорън Бакол и София Лорен имат това разположение; Бакол с Овен на върха на 10-ти дом и Марс във Водолей в 8-ми дом, в тригон със Сатурн и опозиция с Нептун; Лорен има МС във Везни и Венера в Дева в 8-ми дом, в съвпад с Нептун. Във всеки от случаите господарят е замесен с Нептун, показател за кариера, свързана с някаква артистична или творческа област. И двете дами са известни със своята красота и сексапил, друг аспект на това разположение.
Често не се налага да работите, за да преживявате, но кариерата ви е свързана с благотворителна дейност, тъй като парите на вашия партньор са достатъчни за двамата, за да живеете или вашият партньор може да е починал и да ви е оставил достатъчно пари, които ви дават възможност да се радвате на добър социален статус.

Господарят на 10-ти дом в 9-ти

Потребностите на егото ви са пропити от вашата житейска философия и независимо от това какво правите, вие рядко отстъпвате от своите идеи и идеали. Ако господарят на 10-ти дом е Сатурн и Юпитер управлява 9-ти дом, религията може да играе важна роля. Една от нашите клиентки има Стрелец на върха на 9-ти дом и Козирог на върха на 10-ти; Сатурн е в Козирог в 9-ти дом в тригон с Луната в Дева и в квадратура със Слънцето в Овен, Тя е мисионер в Оман (Близкия изток), води много интересен, но спартански живот и не би го сменила за нищо. Тя незабавно ще се опита да промени вашата вяра.
С господар на 10-ти дом в 9-ти, пътуванията винаги са важни за вас и може да изберете кариера, при която да пътувате на воля, каквато е собственик или служител в туристическо бюро, ако е замесен Марс, особено със силен Уран в хороскопа. Доста стюарди и стюардеси имат това разположение.
Тъй като 9-ти дом-е също дом на академичното обучение, тази позиция често се среща при университетски професори и преподаватели на всички нива. Много пъти може да преподавате в област, в която сте имали успех преди това; например пенсионираният инженер, който сега преподава конструиране в местната гимназия. Същото се отнася и за издателската дейност и издателят Бенет Сърф служи като добър пример, с МС в Близнаци и Меркурий в Телец в 9-ти дом.

Господарят на 10-ти дом в 10-ти

Голяма част от живота ви може коренно да се промени във връзка с нуждата ви да докажете на себе си и другите, че вие сте някой, на когото може да се разчита, че можете, ще го направите и трябва да го постигнете. Може да го извършите по различни начини, тъй като възможностите са толкова разнообразни, колкото и хората - това е вашия мотив в живота, който ви прави различен от другите. Да дадем няколко уместни примера: бившият Държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, чиято амбиция е свързана с множеството, както и неговата страст към работа; диригентът Зубин Мета, който е начело на Нюйоркската и Израелската филхармонии и който посвещава времето си на безброй други цели в музиката за сметка на личния си живот; и Жан-Клод Кили, който по същество прави същото, като целеустремено преследва своите медали в ски-спорта на възраст, на която повечето млади хора обичат да правят други неща. Кили има Овен на върха на 10-ти дом и Марс в началото на Близнаци в 10-ти дом. Мета има Юпитер в Стрелец в 10-ти дом и съответно го управлява. Кисинджър има Уран в Риби в 10-ти дом, който управлява МС във Водолей. Той е включен в голям воден тригон с Юпитер и Плутон и е пръста на йод с Нептун и Сатурн. Тази издигната позиция на Уран донякъде ни помага да си обясним силата, която винаги го подтиква. Тъй като 10-ти дом представя единия от вашите родители, кариерата ви може да е резултат от родителско насочване или подкрепа.
Възможно е да сте сина или дъщерята, които следват стъпките на вашите родители, поемайки семейния бизнес. Точно толкова често срещаме и обратния случай, когато прекарвате живота си в доказване на отсъстващ родител, че може да се справите и без него. Това важи в случай на разведени родители, в който попечителството се дава на майката и синът се опитва да й докаже, че може да се грижи за прехраната толкова добре или по-добре отколкото го е правел баща му. Колкото по-неблагоприятни са аспектите на господаря на дома, толкова по-усърден е той в усилията си.

Господарят на 10-ти дом в 11-ти

Вашата кариера или обществено положение може да е доста групово ориентирано. Много хора, които често контактуват с обществеността и кариерата им е свързана с различни видове организации, имат това разположение. Същото се отнася до определени политици като конгресмени, сенатори, посланици и др., които работят в добре организирани групи като Сенат, Камара, различни държавни сгради или парламентите в много чужди държави. Може също да сте включени в групова работа, каквито са профсъюзите, подобно на работническия лидер Джеймс Хофа със Стрелец на върха на 10-ти дом и Юпитер в Козирог в 11-ти дом.
Приятелите обикновено играят много важна роля в професионалния ви живот - може да работите с приятел или приятелят да ви бъде покровител, в морален или финансов аспект. Двама клиенти имат господар на 10-ти в 11-ти дом; единият има МС във Водолей и Уран в Овен в 11-ти дом в тригон със Сатурн в 7-ми дом и в опозиция на Луната в 5-ти дом. Той винаги намира жена за любовна връзка (Луна в 5-ти дом - отдадена любов). Тя става негова приятелка (11-ти дом на приятелите и получената любов) и убеждава съпруга си да влезе в партньорство с него. Съпругът осигурява парите (Сатурн в 7-ми дом) и нашият клиент извършва работата. Досега той е успявал в тази игра три пъти, всеки път в различна страна; съпрузите също не остават лошо изиграни, тъй като нашият клиент все още никога не е губил техните пари, нито е отнемал съпругите им за повече от една любовна авантюра. Другият клиент има МС в Стрелец и Юпитер в Козирог в 11-ти дом, в секстил със Сатурн в 1-ви дом, тригон с Нептун в 7-ми дом и в опозиция с Плутон в 5-ти дом. Той е дошъл в Съединените Щати като имигрант и е работил различни неща, докато изучавал английски. Общителен в представителен (Слънце в Овен и Асцендент в Риби), той се е сприятелил с много хора, които били впечатлени от неговата енергия и желание за работа, така че му отпуснали голям заем, за да закупи магазин. Сега той притежава верига от осем магазина.

Господарят на 10-ти дом в 12-ти

Голяма част от вашата професионална активност може да протича задкулисно, каквито са режисьорите, продуцентите или тези, които правят филми или поставят пиеси, но никога не се виждат "на предния фронт". Може да градите кариера, характерна за 12-ти дом; тези кариери включват медицина, обслужване на болни, работа в затвор и много други. Имаме няколко доктори сред нашите клиенти с тази позиция в техните хороскопи.
Това също е доста типично разположение за писатели, тъй като повечето от тяхната работа се извършва насаме, ако е възможно при затворени врати. Ърнест Хемингуей, чийто хороскоп е подробно интерпретиран в тази книга, служи като пример; Меркурий в Лъв в 12-ти дом управлява неговия МС в Близнаци.
Често вие сте силата зад трона, човекът който дава предложения и взима решения, но никога не се показва пред хората, тъй като решенията се произнасят от силата на трона. В миналото хора като кардинал Ришельо са били вдъхновителите или съветниците на кралете; днес, ние имаме Розалин Картър, бившата първа дама и доверен съветник на съпруга си, Джими Картър. Тя има МС в Близнаци и Меркурий в Лъв в 12-ти дом. Това разположение често показва, че сте много изолиран, ако не криете в действителност вашата кариера, като някой, който работи в ЦРУ. На философско ниво, вие може да не желаете да разкриете истинските потребности на вашето ето.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (12.05.2009)
Разгледан: 9661
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27