Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


11:44
02.02.2023
Четвъртък
3.235.25.27


Онлайн: 34
Гости: 34
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 11-ти Дом

Част от дневната половина (над хоризонта) на хороскопа, 11-ти дом, е на изток от меридиана и е последния от трите дома на взаимоотношенията. Верен на своя естествен знак Водолей и господаря Уран, този дом представя обществените и съзнателни взаимоотношения, онези, които избирате заради интересите, които споделяте; с други думи, това са вашите приятели. Като дом, който следва най-високия, който може да постигнете (10-ти), той показва резултатите от вашите амбиции и преследване на вашите цели; той описва целите и въжделенията, които ще достигнете посредством вашата кариера и положение (10-ти). Като следващ дом, той не започва, а по-скоро продължава това, което сте започнали в 10-ти дом. Тъй като Водолей предпочита груповите връзки пред контактите само с един човек, 11-ти дом показва организациите и асоциациите на приятелски начала. 5-ти дом е мястото, където давате любов, така че 11-ти дом, който е противоположен на 5-ти, е мястото, където я получавате. Аналогично, 5-ти дом е там, където поемате преднамерено рискове; 11-ти дом показва обстоятелствата, при които вие притежавате малко или никакъв контрол.
Друга причина, поради която 11-ти дом представя обстоятелствата извън вашия контрол, е поради това, че Уран е планета на изненадите; така вие никога не може да сте сигурни как ще реагирате на неговата енергия. Уран представя вашия свободен подтик, а 11-ти дом отразява тази потребност.

Господарят на 11-ти дом в 1-ви

С това разположение вашите приятели са важни за вас. Рядко изпускате своите цели и с неблагоприятни аспекти може да проявите безразсъдство. Доста целенасочени по природа, вие често избирате своя житейски път отрано и вървите постоянно напред, без да търпите намеса, даже ако това ви позволява да интегрирате тази енергия в начина ви на живот.
При неблагоприятни аспекти, може да имате склонност да се държите брутално с другите, докато се научите, че ще достигнете там, където сте тръгнали, ако използвате такт, дипломатичност и малко чар. Понякога, за да постигнете своите цели, ще си затворите очите пред това, което не искате да видите като свързания с аферата Уотъргейт Джон Дийн, който има Стрелец на върха на 10-ти и 11-ти дом и Юпитер във Водолей в 1-ви дом в голям тригон с Меркурий и Луната. Той е имал възможност да постигне признание в сравнително млада възраст. Юпитер обаче е в квадратура с Уран в 3-ти дом и в точен куинконс с Нептун в 8-ми дом, така че в своята "сляпа амбиция" Дийн пренебрегва стойността на честността и се превръща в жертва на измама.
Приятелите може да играят важна роля във вашия живот и ако планетата управител на дома е Нептун и тя сключва неблагоприятни аспекти, вие би трябвало да се пазите от т.н. приятели за компания, които може да са склонни да ви подведат.

Господарят на 11-ти дом във 2-ри

Възможно е да въртите бизнес с приятел в един момент от живота си, това разположение също показва, че бихте могли да печелите като работите за голяма организация и ако планетата господар на дома е Юпитер или Нептун, това може да е религиозно съобщество - църква или благотворително дружество. Обратно, вие може изобщо да не работите и вашата ценностна система може да зависи изцяло от хората, с които най-много контактувате. Ако другите области в хороскопа подкрепят това, възможно е лесно да се повлияете от вашите себеподобни и да изпитате нужда да работите върху развиване на вашите ценности, вродени дарби и възможности.
Много вероятно е да изградите кариера, свързана с държавното управление, тъй като 11-ти дом представя Конгреса в управлението на САЩ и парламента в много други страни. Еужен Маккарти, който е бил посветил по-голяма част от живота си на едно добро управление, има Стрелец на върха на 11-ти дом и Юпитер в Овен в неговия 2-ри дом в съвпад със Слънцето в квадратура със Сатурн и в тригон с Марс и Луната. Неговата ценностна система е добре установена и той действа с лекота в рамките на тази система.

Господарят на 11-ти дом в З-ти

Има голяма вероятност да изберете приятелите си измежду вашите съседи, съученици и тези, с които се срещате всеки ден. Ако планетата, управляваща 11-ти дом няма много неблагоприятни аспекти, вие по принцип добре се разбирате с вашите братя и сестри и поддържате дружески взаимоотношения с тях през целия си живот.
Вашите цели и амбиции може да са свързани с областта на пътуването и комуникациите и наличните аспекти ще показват начините, чрез които ще успеете в своите стремежи. Няколко изтъкнати фигури в спорта имат това разположение. Между тях са голфистът Джак Никлаус с Везни на върха на 11-ти дом и Венера в Риби в З-ти дом, футболната звезда Пеле, чийто Меркурий е в Скорпион в З-ти дом и управлява неговия 11-ти дом в Близнаци; жената-бикоборец Порша Портър, която има Риби на върха на 11-ти дом и Нептун в Лъв в З-ти дом; и чаровната шампионка по кънки на лед Линда Фратиан, с Рак на върха на 11-ти дом и Луна в Стрелец в 3-ти дом. Пълното им отдаване на техните цели довежда до един доста самотен живот и може би не точно тези социални контакти, които те биха желали.

Господарят на 11-ти дом в 4-ти

Несъмнено вашите приятели ще прекарат голяма част от живота си във вашия дом и вие често ще посещавате техните. В нашите досиета има много рождени карти от генерацията на хипитата, на хора, които имат тази позиция. Те са били напълно удовлетворени от живота в комуната и са се радвали на ежедневната близост с техните приятели.
Възможно е да живеете в дом, осигурен от правителството. Генерал Джордж Патън е живял в армейски квартири, подсигурени от правителството на САЩ, почти през целия си живот, още от самото начало в Уест Поинт. Той е имал Марс в Дева в 4-ти дом, управляващ върха на неговия 11-ти дом в Овен. Фактът, че планетата управител на дома е била Марс, а Юпитер е бил също в 4-ти дом, показва че това е бил военния дом, който му е бил осигурен.
Вашите надежди, желания и цели може да са пряко свързани с притежаване на собствен дом, собственост или имущество. Няколко от нашите ученици, които споделят това разположение, се занимават с имуществен бизнес. Доста често родителят представен от 4-ти дом е също ваш приятел или този, който ви подтиква да постигнете своите цели.

Господарят на 11-ти дом в 5-ти

Вие наистина обичате приятелите си и чувствата са взаимни, особено ако планетата действа благоприятно в хороскопа. Отново, много хора, които са си поставили цели в спорта, имат това разположение. Голфистът Лий Тревино има Риби на върха на 11-ти дом и Нептун в Дева в 5-ти дом. Скиорите-близнаци Маре, Фил и Стив също имат Нептун в 5-ти дом в Скорпион, управляващ 11-ти дом; същото е и при жената-жокей Робии Смит Астер, нейният Нептун обаче е във Везни.
Вашите цели може да са тясно свързани с областта на творчеството и развлеченията, както е било при Джак Бени, който е имал Плутон в Близнаци в 5-ти дом, управляващ неговия 11-ти. Няколко добре известни поп певци имат тази позиция, включително Кае Елиът (Нептун в Дева), Сара Воган (Меркурий в Овен), Ърта Кит (Слънце във Водолей) и Мери Уилсън (Нептун във Везни). В областта на операта, примери са тенорите Енрико Карузо (Марс в Скорпион) и Лауриц Мелхор (Марс в Стрелец). Ако господарят на дома не сключва много отрицателни аспекти, вашите деца ще ви донесат щастие и често вашият обществен живот е свързан с тях. Една наша ученичка има Овен на върха на 11-ти дом и Марс във Везни в 5-ти дом. Тя е водач на малките скаути (от 8 до 11 години), треньор на отбора по софтбол, в който участва нейната дъщеря, и вицепрезидент на местното родитело-учителско дружество. За да приключим с това, тя преподава и в неделното училище. Признава, че всички тези дейности обхващат по-голяма част от нейния обществен живот.

Господарят на 11-ти дом в 6-ти

Това е класическо разположение за човек, който се е захванал с безкористна работа. Много пъти вие работите за благотворителни организации, понякога платено, но често отдавате вашето време и енергия просто за да помогнете на другите. Може да сте говорител в бинго зала или гранд маестро или президент на родителско-учителски съвет. На друго ниво, вие бихте могли да работите за правителството в качеството си на някакъв капацитет - например в гражданска служба. Имаме много карти в нашите досиета на персонал от армията или военния флот с господар на 11-ти в 6-ти дом. Много от вас намират поприще в ресторанти или барове.
Типичен пример на човек, който работи за големи организации е бил шефът на ФБР Дж. Едгар Хувър, който е имал Скорпион на върха на 11-ти дом и Плутон в Близнаци в 6-ти дом. Адолф Хитлер, който сформирал свое собствено Национал-социалистическо работническо движение (нацистката партия), е друг пример за това разположение. Той е имал Дева на върха на 11-ти дом и Меркурий в Овен в 6-ти дом в опозиция на Уран и Асцендента. Опозицията с Уран може да обясни неговото ексцентрично мислене, а Меркурий в съвпад с неговото Слънце в Телец го е правел много догматичен, авторитарен и властен. Това ясно показва как планетните енергии могат да бъдат приложени неправилно.

Господарят на 11-ти дом в 7-ми

Вашият интерес към нови и трудно достижими идеи може да бъде приложен в нещо като обществен кръстоносен поход, подобно на Бета Фрийдан, която има Скорпион на върха на 11-ти дом и Плутон в 7-ми дом. Тя създава Национална организация на жените, основана на правото им да кандидатстват за работа, за която са били квалифицирани и на правото им да получават равно заплащане за равна работа, наравно с мъжете.
Вие търсите партньор, с когото може да контактувате на приятелска основа; разбирателството е толкова важно за вас, колкото сигурността за някой друг. Ако планетата е Уран, Плутон или Марс, разбирателството (взаимния компромис) може да бъде в едни случаи 80/20, в други 20/80, но другарският дух е винаги важен за една трайна връзка.
Майк Дъглас, популярният телевизионен водещ, има Скорпион на върха на 11-ти дом и Плутон в Рак в 7-ми дом заедно с Луна в Рак и Меркурий в Лъв и той лесно се разбира с публиката (7-ми дом), което можем да отдадем на тази позиция.
Вие имате способността да накарате вашите приятели да се почувстват най-важните хора на света. Често сте представител на благотворителна или безкористна организация, защото, когато интегрирате планетата, която управлява 11-ти дом във вашата карта, вие можете да имате силно въздействие върху хората.

Господарят на 11-ти дом в 8-ми

Може да сте щастливия наследник на имущество на приятел. С много неблагоприятни аспекти към господаря на дома бихте могли да се оттеглите по един или друг начин от удобна за вас обществена позиция. Или може да станете жертва на клюка или груби забележки от хора, които сте считали за най-добрите ви приятели. Докато се научите да овладявате тези предизвикателства, вашите близки може да се възползват от вас; ако не сте достатъчно самоуверен, може лесно да поемете в неподходящи посоки, защото избирате пътя на най-малкото съпротивление. Разбира се, би трябвало да има и други показатели във вашия хороскоп за това, че сте много зависим от другите.
Приятелството е важно за вас и вие търсите подкрепа от своите най-близки хора; ако планетата господар на дома е благоприятно аспектирана, те ви поддържат по всички възможни начини. Ако Луната, Марс или Плутон са замесени, вашата потребност от любов може да зависи много от сексуалните ви увлечения, в който случай позицията на 8-ми дом (секс) е по-силна от тази на 11-ти (приятели и получена любов).
Тъй като 11-ти дом е дома на обстоятелствата, при които нямаме контрол, а 8-ми дом е дома на смъртта, това разположение може да показва преждевременна или внезапна смърт.

Господарят на 11-ти дом в 9-ти

Вие търсите приятели със същите възгледи като вашите; някой, който споделя вашите морални и етични принципи. Все пак често вашите приятели идват от чужди страни и вие може дори да живеете далече от родното си място, наслаждавайки се на чужди култури и преживявайки разнообразни и стимулиращи домашни ситуации.
Често парите от вашата кариера (11-ти е 2-ри, считано 10-ти) са свързани с далечни страни. Писателката Пърл Бък е имала Лъв на върха на 11-ти дом и Слънце в Рак в 9-ти дом в съвпад с Меркурий, планетата на комуникациите и в тригон с Уран, планетата на необичайните неща. Тя е отгледана в Китай, дъщеря е на мисионери.
Нейната уникална писателска способност и описанията й на живота в Китай чрез книгите й "Благодатната земя", "Синове" и „Разделената къща", които са една нищожна част от нейното творчество, й донасят Пулицър и Нобелова награда за литературно творчество.
Вашите цели и въжделения може да се фокусират върху получаване на едно добро образование и някаква правна професия или може да се стремите към свещенически сан. Ако планетата е Юпитер или Венера, вие лесно контактувате с вашите роднини по линия на брачния партньор и обикновено сте доста дружелюбни към тях. Имаме ученичка с тази позиция, която е била най-добрата приятелка на сестрата на своя съпруг, дълго преди да се е познавала с него. Двайсет и пет години по-късно те все още са такива.

Господарят на 11-ти дом в 10-ти

Често вашата кариера е свързана по някакъв начин с правителството. Много сенатори и конгресмени имат тази позиция, включително комунистическият преследвач Джоузеф Маккарти, който е имал Уран в Козирог в неговия 10-ти дом, управляващ 11-ти дом във Водолей. Губернаторът на Калифорния Джери Браун има Близнаци на върха на 11-ти дом и Меркурий в Овен в 10-ти дом. Франклин Д. Рузвелт е имал Луна в Рак в 10-ти дом, управляващ 11-ти дом. Всички те са били амбициозни мъже, чиито цели са били пряко свързани с положение на власт и отговорност.
Може да изберете приятелите си по това, какво са в състояние да направят, за да ви помогнат във вашата кариера, но ако използвате това разположение по позитивен начин, вашите приятели и познати ще направят всичко възможно, за да ви помогнат по пътя към успеха. Вие от своя страна ще ги подкрепяте, за да постигнат своите надежди и желания. Повечето от вашите приятели ще срещнете във връзка с професията или кариерата ви. С много неблагоприятни аспекти към господаря на дома или грешно използване на енергията му, вие може да се издигнете до върха, за да се сгромолясате отново посредством неочаквани обстоятелства. Чан Кай Ши, китайският лидер, преживял правителствени превратности, е имал Стрелец на върха на 11-ти дом и Юпитер в 10-ти дом в Скорпион в съвпад с МС, но квадратура с лунните възли.

Господарят на 11-ти дом в 11-ти

Твърдо решен сте да постигнете вашите цели, ако аспектите са стимулиращи. Ако не са, може да се носите по течението и лениво да мечтаете по време на живота си.
Животът като че ли наистина ви се усмихва, особено ако планетата е Юпитер или Венера и често се привличате от изкуство и обикновено успявате. Най-различни хора имат тази позиция. Измежду тях са пианистът Вилхем Бакхус (Венера в Телец), баритонът Нелсън Еди (Сатурн в Козирог), актьорите Орсън Уелс (Марс в Овен) и Мики Руни (Венера във Везни) и шоуменът Пърл Бейли (Уран във Водолей). Както виждате планетата - господар на дома, е на трон по дом и това като че ли помага на тези хора да осъществят своите цели.
Приятелите могат да играят важна роля във вашия живот и вие силно се идентифицирате с тях. Вие сте доста общителен и човечен и почти винаги сте призоваван да давате принос за добрата кауза с пари или с време. В зависимост от аспектите може да се привличате от опърничави и необикновени приятели, подобно на Франк Синатра, който е бил разпитван многократно за връзките си с Коза Ностра. Уран е във Водолей и управлява неговия 11-ти дом. Тъй като е в секстил с Меркурий, той винаги е способен да се измъква словесно от всякакви трудности.

Господарят на 11-ти дом в 12-ти

Вашите задачи и цели може да са свързани с медицинската професия, изследователска дейност или действия зад кулисите. Няколко писатели имат това разположение. Фейт Болдуин, която има Дева на върха на 11-ти дом и Меркурий във Везни, е написала над сто романтични романа, повечето от които на теми, свързани с 12-ти дом. Нейният Меркурий прави тригони с Нептун и Плутон в 8-ми дом. Артър Конан Доил, майстор на напрежението и интригата, има Овен на върха на 11-ти дом и Марс в комуникативния знак Близнаци в 12-ти дом. Той и неговите приятели, много увлечени по парапсихология и извън сензорни възприятия, формират изследователски групи и спонсорират спиритични сеанси. Френският романист и драматург Александър Дюма е имал Близнаци на върха на 11-ти дом и Меркурий в Рак в 12-ти дом. Дюма е работил с много от своите приятели като сътрудници, което отново показва връзката с 11-ти дом. Тимъти Лиъри е друг пример. Неговата Венера в Скорпион в 12-ти дом управлява неговия 11-ти дом и той и неговите приятели (11-ти дом) са направили проучване върху опиати (12-ти дом), използвайки себе си като опитни животни.
При неблагоприятни аспекти към господаря на дома вие може да не внимавате в избора си на приятели и те може да се окажат измамни и да завиждат на вашето положение. Въпреки че сте доста социално ориентирани, като че ли имате нужда от време за себе си всеки ден, за да заредите вашите батерии и да влезете в контакт със себе си. Това е особено вярно, ако другите показатели в хороскопа го подкрепят.

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (11.05.2009)
Разгледан: 6931
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.235.25.27