Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:23
03.02.2023
Петък
3.236.47.240


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Натална » Господари на Домовете


Асцендент [45] Елементи [7]
Хирон [9] Планети [23]
Изключения [5] Интерпретации [10]
Върхове на Домовете [12] Зодиакални знаци [5]
Рождени Аспекти [26] Рождени Домове [25]
Господари на Домовете [12] Целенасочено Тълкуване [8]
Аспекти на Слънцето [10] Аспекти на Луната [9]
Аспекти на Меркурий [8] Аспекти на Венера [7]
Аспекти на Марс [6] Аспекти на Юпитер [5]
Аспекти на Сатурн [5] Аспекти на Хирон [6]
Аспекти на Уран [3] Аспекти на Нептун [2]
Интерсептирани Знаци и Домове [2] Аспекти към Асцендента и МС [10]
Нива на проработка на Планетите [12]


Господарят на 12-ти Дом

Това е последният дом от зодиака. Той е падащ и дом на края, неговият естествен знак е Риби и неговият естествен господар е Нептун. Тъй като Нептун е планетата на илюзиите и просветлението, на духовните подбуди и бягството от реалността, ние усещаме определена мистериозност в 12-ти дом. Знакът Риби е сензитивен, интуитивен, състрадателен и пожертвователен знак и всички тези качества в комбинация правят 12-ти дом най-просветления от всички домове. Но ние трябва да запомним, че това е дома преди Асцендента. Асцендентът описва вашия външен вид, онова, което всички други виждат; 12-ти дом е вашата скрита същност, зоната, където може да се надсмивате на целия свят и на себе си. От гледна точка на психологията това е вашето подсъзнание, онова което е вътре и съхранено в резервоара на паметта; това са всички преживени психотравми и удоволствия от момента на вашето раждане. Дали ще използвате правилния ключ към вашия вътрешен Аз е решение, което само вие можете да вземете.
Някои хороскопи имат по-дълбока нужда да бъде погледнато в тях, но по принцип всеки е свободен в желанието си да бъде осведомен или да остане в неведение. В ежедневния живот, 12-ти дом може да покаже много от вашите "задкулисни" действия, нещата, които правите сам или в пълно уединение; той може също да покаже някаква професия, свързана с обслужване или служене като работа в болница, доктор, медицинска сестра и т.н. Служенето, определено от 12-ти дом, е по-отдаващо или пожертвователно, отколкото вида на служенето в 6-ти дом; като например благотворителната работа, с която може да се занимавате. Този дом също описва местата на закрито или институциите, където сте затворен или заключен далече от реалността. В най-позитивен смисъл той показва зоната, където можете да намерите истинския си Аз, където намирате вдъхновение и вяра.

Господарят на 12-ти дом в 1-ви

С тази позиция на дома повече, отколкото при всяка друга, вие изпитвате дълбока потребност да се вгледате в себе си, като че ли осъзнавате, че само опознавайки себе си може да изиграете ролята, която сте избрали за свой образ. Това не означава непременно, че вие открито ще се изправите срещу своето подсъзнание, а просто ще почувствате подтик да изучите онова, което лежи зад повърхността.
Махатма Ганди служи като добър пример за практическото и философско приложение на това разположение. Меркурий, управляващ върха на неговия 12-ти дом в Дева, е в Скорпион в 1-ви дом. Той няма мажорни аспекти с друга планета в хороскопа, което да му дава допълнителна сила на волята или решителност. Ганди прекарал по-голяма част от живота си, борейки се за независимостта на Индия по един ненасилствен начин. Той прекарва много години в затвора, търсейки Атман и отговорите за живота и смъртта, които се съдържат в него.

Господарят на 12-ти дом във 2-ри

Разбира се, всяка планетна позиция в астрологията може да бъде използвана позитивно или негативно, но понякога става много явно кой от двата начина използваме. Това разположение е един такъв случай. Позитивното използване ви помага да намерите вашите истински ценности, да оползотворявате вашите дарби и възможности и да се радвате на това, което притежавате като на нещо, което прави живота по-забавен. Негативното използване дава ефекта на Сатурн във 2-ри дом - винаги разтревожени, че ще умрете в бедност - превръщайки парите и материалните цели в самоцел, а не в средство. Една от нашите клиентки има Везни на върха на 12-ти дом и Венера в Козирог във 2-ри дом. Всеки път, когато преживява някаква лична драма, тя преобразява дома си, купува нов гардероб или отива на пътешествие -всичко възможно, за да избегне вникването в себе си и изправянето срещу истинските си потребности. Нейната Венера е в голям тригон с Юпитер и Луната и няма отрицателни аспекти, които да подтикват към интроспективност.
Артуро Тосканини е един пример за по-положително приложение на това разположение. Този пламенен италиански диригент е познавал своите ценности и също е знаел, че неговият вътрешен Аз не може да просъществува в условията на фашизъм и диктатура; при издигането на Мусолини като "дуче" Тосканини напуска своята любима Италия и имигрира в Съединените Щати. Той има Стрелец на върха на 12-ти дом; неговият Юпитер е във Водолей във 2-ри дом в съвпад с Венера, в квадратура с Луната и Сатурн.

Господарят на 12-ти дом в 3-ти

Вашата нужда да предадете своите вътрешни мисли на света е начин това разположение да се прояви и много писатели го притежават. Много пъти обаче то действа точно по обратния начин: Вие използвате вашата възприемчива природа и дълбока интуиция да накарате другите да контактуват с вас. Трима психолози сред нашите клиенти имат господар на 12-ти в 3-ти дом. Повечето от тях имат акцентиран 7-ми дом, което показва, че тяхното занимание протича "на четири очи". Понякога вие сте задкулисният манипулатор, говорейки и донякъде контактувайки чрез другите. Някои, които пишат вместо други, имат тази позиция, както дясната ръка на Джими Картър, бившият помощник в Белия дом Хамилтън Джордан; той има Водолей на върха на 12-ти дом и Уран в Близнаци в 3-ти дом, в точна квадратура с Юпитер и в опозиция с Медиум цели той добре е управлявал някои от делата на президента, но често си е затварял устата, когато е ставало въпрос за неговия личен живот. С Уран в 3-ти дом е обичал да прави необикновени неща и хората все още говорят за питието, което излял в деколтето на една дама, казвайки, че му напомнило за реката Нил.
Може да съществуват скрити ангажименти, които почти винаги излизат наяве, тъй като 3-ти дом е отворен дом на свободната комуникация. Такъв е бил случаят с бившия Министър на правосъдието Джон Мичел, чието замесване в аферата Уотъргейт става публично достояние и му струва кариерата на обществен служител. Луната в Скорпион в 3-ти дом управлява неговия 12-ти.

Господарят на 12-ти дом в 4-ти

Необходимостта да бъдете себе си е очевидна, както и необходимостта да имате време за себе си или поне едно местенце - едно ъгълче в дома, където можете да извикате себе си. Вие сте много уединена личност и ако нямате Асцендент в огнен знак, хората ви мислят за тих и даже стеснителен. Често се оттегляте във вашия собствен свят, особено ако Нептун, Венера, Плутон или Луната управляват вашия 12-ти дом. Може също да сте домошар и даже се опитате да впишете вашата работа или кариера в условията на дома. Понякога тази позиция ви натоварва с отговорността да се грижите за родител, представен от 4-ти дом.
Лорънс Арабски, е имал Рак на върха на 12-ти дом и Луна в Стрелец в 4-ти дом. Той не си е стоял вкъщи, напротив, избягал е от родната си страна, за да "скрие" истинската си идентичност сред чужди племена в пустинята. Предпочитал е безопасността на своя вътрешен Аз, корените на психиката пред привидната сигурност на четирите стени. Алберт Швайцер представя същата предпоставка. Той също заменя своята родна страна за далечната Африка, за да установи нови корени. Но Швайцер вгражда други принципи на 12-ти дом, тъй като неговият нов дом е бил болница, единственото убежище за хилядите туземци. Той е имал Дева на върха на 12-ти дом и Меркурий в 4-ти дом в Козирог, в точен съвпад със Слънцето, в квадратура с Нептун, Луната и Юпитер; Меркурий е бил фокусната планета на ъгловата, кардинална Тао-квадратура.

Господарят на 12-ти дом в 5-ти

Най-очевидното практическо приложение на тази позиция е факта, че може да имате някои скрити любовни връзки. Дали вие им се наслаждавате, или искате да ги запазите в тайна, може да се определи само като се погледне целия хороскоп. Понякога това действа обратно. Имаме ученици и клиенти, които имат господари на 12-ти дом в 5-ти, но планетите не са били добре интегрирани в картата и те се плашат от всякакви любовни ангажименти, наричайки ги незрели или детински. Вместо това те влагат енергията си в спорт, работа или и двете. Един клиент, мъж, има Стрелец на върха на 12-ти дом и Юпитер в Близнаци в 5-ти дом, в голям тригон със Слънцето и Марс и бумеранг с Юпитер в опозиция на Плутон и секстил с Нептун. И Нептун и Юпитер правят куинконс с Меркурий. Неговата съпруга постоянно се оплаква от хладното му и неромантично, дори грубо отношение; но той използва всеки случай да отиде на ски, риболов, бягане, туризъм и ролкови кънки.
Друг пример е Федерико Фелини. Като кинорежисьор той никога не се показва, така че да го видят, винаги работейки зад сцената по типичния за 12-ти дом маниер (задкулисно), изразявайки своето творчество и въображение по маниера на 5-ти дом. Той има Лъв на върха на 12-ти дом и Слънце в Козирог в 5-ти дом, в съвпад с Луната и в квадратура с Марс във Везни във 2-ри дом.
Може да преживеете някои разочарования заради вашите деца или по-често срещано е да сте твърде силен за тях и като резултат те не могат да живеят според вашите очаквания или изисквания.

Господарят на 12-ти дом в 6-ти

Вие сте впрегнат кон, който се опитва да избяга от вътрешния си Аз, тъй като сте твърде зает, за да намерите време да погледнете в себе си.
Ако не е актуална, работата ви може да бъде доброволна служба. Сещаме се за една клиентка, която има Телец на върха на 12-ти дом и Венера в Стрелец в 6-ти дом. Венера прави квадратура с Луната, опозиция с Юпитер, тригон със Сатурн и секстил с Уран. Тя винаги е начело на младежка група, оглавявайки инициативата за това или онова, ръководейки многобройни благотворителни сдружения; все пак тя има сериозни брачни проблеми и просто не може да намери време да посети психолог или някой семинар по брачни въпроси заедно със съпруга си. Понякога, особено ако господарят на дома не е добре поставен във вашия хороскоп, вие може да решите, че работата не е за вас; така че може да се пенсионирате рано (на 32 години, подобно на един от нашите ученици) или можете просто да работите достатъчно, за да преживявате и да прекарате останалата част от живота си, търсейки по-задълбочени теми. Част от работата, която извършвате, може да е свързана с грижи за болен или недъгав човек или подобно на Елинор Рузвелт, която в определен момент от живота си е трябвало да замести своя съпруг Франклин, който е имал полиомиелит. Тя е имала Скорпион на върха на 12-ти дом и Плутон в Близнаци в 6-ти дом, в квадратура с Юпитер и Венера и в тригон с Уран и Меркурий.
Ако планетата управляваща 12-ти дом създава много напрежение, вие трябва да намерите някаква работа или хоби, за да интегрирате енергиите и да ги използвате по един позитивен начин, иначе ще последва болест.

Господарят на 12-ти дом в 7-ми

За да намерите ключа към себе си, ви е необходим партньор и в зависимост от аспектите се изправяте открито срещу себе си и своите потребности. Ако Сатурн или Плутон са замесени, партньорството може да продължи, докато съществувате и само смъртта може да прекъсне връзката.
Такъв пример е Чарлз Линдберг, който има Скорпион на върха на 12-ти дом и Плутон в Близнаци в 7-ми дом. Съпругата му Ан Мороу Линдберг е била неговия стълб, поддръжник и приятел през трудните години, последвали отвличането на тяхното бебе от хитлеристите в началото на Втората световна война.
Както често се случва в астрологията, може да стане обратното, когато по-леките или бързо движещи се планети управляват 12-ти дом. Големият актьор-режисьор Чарли Чаплин е имал Везни на върха на 12-ти дом и Венера в Телец в 7-ми дом, в съвпад с Марс и квадратура със Сатурн. До известна степен той винаги е имал нужда от повече кураж, отколкото е могла да му даде една жена. Това се е отнасяло също за красивата, но злочеста актриса Мерилин Монро. Нейната Луна в 7-ми дом във Водолей е управлявала нейния 12-ти дом, в съвпад с Юпитер, в квадратура със Сатурн и в опозиция с Нептун, образувайки мощна Тао-квадратура. Приливните колебания на Луната в неспокойния Водолей са подчертавали несигурността на квадратурата със Сатурн, а съвпадът с Юпитер може да й е придавал лъжлив оптимизъм. Опозицията с Нептун е замъглявала всякаква ясна мисъл, предхождаща нейните действия.

Господарят на 12-ти дом в 8-ми

В старите текстове е казано просто: "Проблеми с наследство или смърт от тайни врагове". Нашето отношение към астрологията определено се е променило през годините. Наследството може да играе роля, но няма да има някакви проблеми с него; в действителност то може да ви даде възможност да потърсите някои от вашите дълбоки потребности или желания. Една от нашите ученички е имала доста проблеми от психологичен характер, защото е научила в късна тийнейджърска възраст, че е била осиновена. Нейната баба умряла, оставяйки й достатъчно пари, за да потърси истинските си родители чрез компетентен адвокат. Тя има Стрелец на върха на 12-ти дом и Юпитер в Лъв в 8-ми. Доста астронавти имат това разположение: Бъз Алдрин, Гордан Купър и Джон Глен са само трима от тях. Възможно е нулевата гравитация да има подобен ефект на извън телесното преживяване. Алдрин (Телец на върха на 12-ти дом, Венера в Козирог в 8-ми) е казал, че се завърнал напълно променен и повечето от астронавтите, които са летели в откритото космическо пространство, са преминали през трансформация и огромни вътрешни промени в психическата нагласа.
Тимъти Лиъри също е имал подобни "извънтелесни" преживявания, само че те са били провокирани от опиати и са били част от проучването, което е правел върху ефекта на някои вещества като ЛСД. Всичко това са занимания, характерни за Нептун/12-ти и 8-ми дом. Може да получите подкрепа (8-ми дом) от скрити източници или тайни общества като мафията.

Господарят на 12-ти дом в 9-ти

Голяма част от вашите вътрешни устои намирате чрез религията и картите на много религиозни лидери имат такова разположение. Добър пример в това отношение е Вивекананда, великият индийски свами, който е отишъл в чужди страни като САЩ и Англия (9-ти дом), за да проповядва своята религия и философия (9-ти), с цел да намери своето истинско призвание и да придобие повече проницателност към своето подсъзнание (12-ти дом). Друг пример е Едгар Кейси, спящият пророк, който е оказвал помощ и подкрепа на другите, докато е изпадал в подсъзнателно (12-ти дом) или свръхсъзнателно (9-ти дом) състояние. Луната управлява неговия 12-ти дом и е в 9-ти дом в Телец. В случая с Кейси неточният съвпад на Луната с Нептун служи по-скоро като просветление, отколкото като илюзия; тригонът с Марс му е давал практическо приложение на неговото творчество, а секстилът с Меркурий, Сатурн и Венера са му осигурили възможността да използва своите дарби и възможности.
Негативното използване на тази позиция е демонстрирано чрез картата на Уилям Кали, който бил обвинен в убийството на невинни жени и деца. Той има Везни на върха на 12-ти дом и Венера в Лъв в 9-ти дом в съвпад с Плутон. Чуждата страна (9-ти) се превръща в неговата гибел (12-ти).

Господарят на 12-ти дом в 10-ти

Най-очевидната интерпретация е, че вашата кариера може да е ориентирана към характерните области за 12-ти дом, като медицина, сестринство или работа в затвор или в църква като папа Йоан Павел II. Очевидното заключение е, че вашата кариера може да ви помогне да добиете вътрешна интуиция, особено в областта на психологията, където не само сте обучен да помагате на другите, но преди всичко да анализирате себе си. Колко от наученото използвате за вашите нужди и каква част от подсъзнателния Аз наистина искате да видите, зависи от интегрирането на вашата карта и решението ви, доколко да го използвате. Ученият Алберт Айнщайн е използвал своята проницателност и интуиция, за да развие своята теория за относителността. Той е имал Близнаци на върха на 12-ти дом и Меркурий в 10-ти дом в Овен в съвпад със Сатурн.
В много случаи делото на вашия живот може да ви даде една вътрешна увереност и цел, но може също да използвате това като извинение, че не поглеждате себе си - обичайното алиби е, че сте твърде зает или че трябва да живеете според вашите задължения. В този смисъл разположението е подобно на господаря на 12-ти в 6-ти. Ние открихме, че много от нашите ученици и клиенти, които имат тази позиция, не могат да се заемат със задкулисни или тайни действия. Каквото и да се опитват да правят тайно (12-ти дом) то излиза наяве или става общо достояние на даденото съобщество (10-ти дом).

Господарят на 12-ти дом в 11-ти

Приятелите могат да се превърнат в главен фактор за вашата способност да заставате срещу себе си и да харесвате това, което виждате, ако господарят не е Нептун или аспектите не са такива, че да ви създават големи проблеми при работа с картата; тогава трябва да се пазите от несериозни приятели. Една от нашите клиентки има Везни на върха на 12-ти дом и Венера в Дева в съвпад с Нептун в 11-ти дом; тя е в опозиция на Луната в Риби и в квадратура с Марс в Стрелец във 2-ри дом. Тя изгубва три пъти досега в сделки, в които е влязла с приятели. Изгубва парите, когато взима заем от тях и чувства, че нейните приятели оттеглят своята подкрепа, когато най-много се нуждае от нея.
Може да сте задкулисен манипулатор на някаква голяма организация като ЦРУ или подобни тайни организации. Или може да сте специалист по тайните съглашения като Хенри Кисинджър, бившият Държавен секретар на САЩ. Той има Телец на върха на 12-ти дом и Венера в Телец в 11-ти дом в опозиция на Юпитер в 5-ти дом. От нашите наблюдения при тази позиция.
Най-често се засягат вашите цели (11-ти), които здраво потискате (12-ти) или пък вашите надежди и желания (11-ти) са много неясни и имате нужда от по-добра интуиция (12-ти).

Господарят на 12-ти дом в 12-ти

Тази позиция повече от всяка друга ви дава вътрешна сила, като кладенец, от който може да черпите вода, когато имате нужда. Вие не разбирате на всяка цена вашите подсъзнателни подбуди и потребности, но когато ситуацията е критична, инстинктивно знаете какво да правите. Това е едно от най-интуитивните разположения за господаря на 12-ти дом.
Ние можем да използваме планетните енергии по много начини; обаче негативното използване е по-лесно от позитивното. Убийцата Сюзан Аткинс, която е участвала в хладнокръвното убийство на Шарън Тейт и нейната компания, вероятно под хипнотичното въздействие на Чарлз Менсън, има Юпитер в Стрелец, управляващ нейния 12-ти дом и разположен в 12-ти; Юпитер е в опозиция на Венера и Уран, в тригон с Марс и в куинконс с Меркурий. Тщеславието и самоугодността на опозицията с Венера, както и липсата на въздържание, характерна за опозицията с Уран, не й помагат да стабилизира склонността към бягство от реалността, идваща от куинконса между Юпитер в 12-ти Дом и Меркурий.
Някои от хората, които намират вдъхновение и вяра чрез влиянието на господарите на 12-ти дом в 12-ти дом, са Хенри Майчини (вдъхновение чрез музика), Розалия Картър (вяра в страната и съпруга й) и Маргарет Мед (интуитивно разбиране).

Папка: Господари на Домовете | Добавил: Пим (10.05.2009)
Разгледан: 8322
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]


Контакт          3.236.47.240