Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:35
01.04.2020
Сряда
3.227.252.54


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Везни


Овен [9]Телец [8]
Близнаци [8]Рак [6]
Лъв [6]Дева [6]
Везни [6]Скорпион [7]
Стрелец [5]Козирог [5]
Водолей [6]Риби [5]


Астромедитации - Везни

МИР НА ТОЗИ ЧОВЕК

Защо медитацията Мир на този човек е медитация на Везните?


Защото сред знаците от Зодиака Везните са известни със своя миролюбив нрав. Управителката на Везните Венера е планета на мира и хармонията.

Телецът също е миролюбив знак. Но той съществува сам в себе си и за себе си. Телецът е интровертен знак, а Везните - екстровертен. Везните съществуват за другите. Да установяват мир между хората - това е главната задача на Везните.

Мирът, това не са само подписаните мирни договори и способа за взаимодействие между държавите. Мирът е дълбокото чувство на човек към човека. Мирът - това дори не е дума, не е съглашение. Мирът е фина, духовна енергия, която свързва хората в дълбокото чувство на любовта. Венера е планета на мира и любовта, и тя говори за това, че истинският мир е основан на истинската любов.

Везните са вестители на мира. Мощта на мира изпълва Везните. Но тази сила, тази мощ може да стане фино, едва доловимо дихание на сърдечния човек. Везните са способни да благославят другия човек с великата сила на вътрешния мир, без дори да произнесат една дума, без да направят и един жест, просто отваряйки сърцето си и предавайки своето чувство на хармония на другия човек.

Нека Везните благославят хората, пращайки им мира от своето открито сърце!


КУНДАЛИНИ

Защо медитацията Кундалини е медитация на Везните?

Защото тя е партньор на Динамичната медитация, както Везните са партньор на Овена.

Везните и Овенът са противоположни знаци от Зодиака, които се допълват взаимно като партньори. Кундалини и Динамичната са противоположни медитации, които се допълват една друга като партньори.

Овенът отговаря за първи дом на хороскопа, Везни - за седмия. Първият дом говори за личността на човека, седмият - за неговия партньор. Седмият дом говори за брачния партньор и се нарича “Съпруга”.

В духовен смисъл съпруга на съзнанието е енергията. Кундалини е съпруга на Шива, както енергията е съпруга на съзнанието.

Съзнанието е свързано с мъжкото начало, с изгрева на слънцето. Динамичната медитация се прави при изгрев слънце.

Енергията е свързана с женското начало, със залеза на слънцето. Кундалини се прави при залез слънце. Първият дом на хороскопа, свързан с Овен, се нарича Изгрев. Седмият дом на хороскопа, свързан с Везни, се нарича Залез.

Динамичната и Кундалини се допълват една друга като мъжкото и женското начало. Мъжете и жените в нещо са противоположни и в нещо си приличат. По какво се различават Динамичната и Кундалини и по какво си приличат?

В Динамичната медитация Овенът трябва ясно да раздели своето съзнание и своите действия. Съзнанието трябва само да наблюдава, само да съзерцава, като страничен наблюдател, който не участва в действията. Съзнанието безучастно съзерцава действията, но не се смесва с тях, не им сътрудничи.

В медитацията Кундалини съзнанието и действието не се разделят, а се свързват. Съзнанието приветства енергията на разтърсването, помага й, участва заедно с нея в едно течение, свързва се с нея. Съзнанието не се отделя от действието на танца, а се слива с него, за да няма разделение, за да няма двойственост.

Динамичната и Кундалини се различават по своето отношение към действието, към движението. В Динамичната е нужно да свидетелстваш на движението, да не се отъждествяваш с него. В Кундалини не е нужно да разделяш себе си и движението на енергията, нужно е да му помагаш, да влизаш в него, да се втичаш в него, да струиш заедно с него, да си сътрудничиш с него, колкото можеш.

Кундалини и Динамичната си приличат по това, че и двете имат стадии на активност и пасивност. Двете имат стадии на пълна тишина и неподвижност, в които се познава безформения източник на всяка форма, на всяка енергия.

Тази енергия, наричана Кундалини, се пробужда по време на първия стадий на медитацията Кундалини, по време на тръскането.

Във втория стадий, в танца тя се движи, открива ритъма на вселената.

В третия и четвъртия стадий тя се връща към своя безформен източник, свързва се с него, като жена с мъж.

Пробуждането на енергията в тръскането, в трепет, напомня за знака Везни. Според Библията Везните са знак на съдния ден, когато Всевишният ще претегли всички дела на хората, за да определи съдбата им. Както треперят листата на есенния вятър, така трепери цялата вселена пред лицето на Всевишния.

Треперене, тръскане - това е пробуждане на енергията, която премахва стереотипите, размива блокажите. Грешките и заблудите създават блокажи, пречат на свободния поток на енергията. Медитацията Кундалини освобождава човека от блокажи и заблуди.

Медитацията пречиства душата и тялото на човека.

Медитацията Кундалини лекува Везните от техните заболявания, лекува бъбреците. Тръскането, вибрациите се надигат от стъпалата, откъдето започва енергийният меридиан, свързан с бъбреците и Везните. Вибрацията се издига, въздейства върху меридиана и го изпълва със свободен поток от сила. Това лекува целия организъм, освобождава го от застойните огнища на напрежение, носи щастие.

Медитацията Кундалини пробужда Везните, прави ги способни да срещнат истината, да срещнат себе си, да намерят висшето равновесие и щастие.


РАЗЛЮЛЯВАНЕ

Защо медитацията Разлюляване е медитация на Везните?


Защото Везните управляват хармонията на двойните медитации, а самото Разлюляване напомня люлеенето на чашките на везните.

Ако Овенът е склонен към индивидуални медитации, където може да не зависи от другите, то Везните избират двойните медитации, където могат да намерят хармонията на взаимодопълването. Много мъже и жени се опитват да открият хармонията на взаимоотношенията, но немного успяват, благодарение на това, че само малцина умеят да медитират заедно.

В света щеше да има много повече щастливи съпружески двойки, ако мъжете и жените се учеха заедно да медитират. Мъжете и жените са противоположни, което поражда притегляне и напрежение. Съвместната медитация преобразува напрежението в отпускане, а притеглянето в единство.

И докато не бъде достигнато живото равновесие на това единство, няма да настъпи пълнота на любовта и щастието.


НАДАБРАХМА ПО ДВОЙКИ

Защо медитацията Надабрахма по двойки е медитация на Везните?

Защото знакът и домът на Везните отговарят за партньорството, за медитациите по двойки, за равновесието на мъжете и жените.

Управителката на Везните Венера е планета на хармонията между мъжете и жените. Хармонията е музикално понятие. Хармонията между мъжете и жените може да възникне в тяхното съвместно музикално действие, например в своеобразното спонтанно пеене със затворени устни - в хъмкането.

Сатурн, който екзалтира във Везни, е свързан със слуха и звука. Венера, управителката на Везни, дава чувството за красота и мелодичните звучения.

Първият стадий на Надабрахма по двойки напомня знака на Венера - кръг над кръст. Кръстът говори за връзката на мъжкото и женското начало. Вертикалът е мъжкото начало, хоризонталът - женското. Кръстът изобразява мъжа и жената, които се държат за ръце на кръст. Кръгът обозначава нещо цяло. Кръгът говори за празен съд, изпълнен със звука на хъмкането. Същността на целия кръг е пустотата. Затова кръгът е способен да обедини противоположностите.

Кръгът говори за хармонията на мъжете и жените. Той говори за хармонията, постигната в хъмкането. Цялото чудо на хармонията е в това, че тя не унищожава противоположностите, а открива тяхното съгласие. Затова знакът на Венера е кръгът на съгласието над кръста на противоположностите.

Кръгът в знака на Венера може да обозначава окото на наблюдателя. В отношенията между мъжете и жените, в техните съвместни действия присъства наблюдателят. Наблюдателят е чистото съзнание над всички полярности на битието. Това съзнание е абсолютната пустота. Затова кръгът в знака на Венера е пуст, там няма нищо. Само благодарение на отстранения наблюдател, стоящ над света, се постига мир и съгласие на противоположните страни.

Хармонията в Надабрахма по двойки, във всяка двойна медитация, е така прекрасна, колкото по-добре мъжът и жената чувстват, че са само свидетели, слушатели, че всички действия се случват от само себе си, че хъмкането става от само себе си.

Колкото по-добре мъжът и жената чувстват, че нищо не правят, а само наблюдават, че всичко става от само себе си, толкова по-малко е егото им. Колкото по-малко е тяхното его, толкова по-голяма е любовта, толкова по-голяма е хармонията.

Когато егото изчезне напълно, тогава се чува божествената хармония. Божествената хармония не трябва да се създава с човешки ръце, с човешки усилия. Божествената хармония звучи тогава, когато замлъква лъжливия човешки “аз”.

Божественото хъмкане звучи тогава, когато замлъква чувството, че това е “моето” хъмкане.

Когато в първия стадий на Надабрахма хъмкането се прави правилно, т.е. сякаш от само себе си, то във втория стадий на тази медитация възникват удивителни усещания. Ръцете започват да се движат сами. Вие ясно чувствате, че не прави ни най-малко усилие, за да движите ръцете си, а междувременно те се движат, макар и достатъчно бавно. Във втория стадий, както и в първия, у вас възниква удивително усещане на наблюдател. Това усещане може да е познато на Везните, които са свикнали да оценяват всичко сякаш отстрани, за да бъдат обективни. Но не само това усещане удивлява.

Вие с изумление осъзнавате, че не само ръцете ви се движат сами, но и вие движите ръцете на партньора си, ръцете на партньора ви са ваши ръце! Това е изключително откритие: да узнаеш, да почувстваш, че живееш и се движиш в другия, че обичайните граници между теб и другия са измамни.

Везните обичат партньорството, но понякога не им е лесно да се почувстват в другия. Везните обичат границите и затова им е трудно да се слеят с другия. Тук им помага Венера, екзалтираща в Риби. Венера в Риби разкъсва всички граници и се слива с всичко.

Колкото по-висше е съзнанието, толкова по-добре виждаш, че всички хора и същества са различни образи на една енергия. Мъжете и жените са различни образи на една енергия, нейните противоположни полюси. Енергията се движи между полюсите, образувайки кръг. Колкото по-хармонично е движението на енергията, толкова по-голямо блаженство носи то. Колкото по-противоположни са полюсите на енергията, толкова по-сложно е да се открие хармония помежду им, но толкова по-голямо е и блаженството в нея.
>
Между мъжете и жените много рядко има истинска хармония, а и когато има, времето я разрушава. Затова в света има толкова малко щастие. Но медитацията е вълшебница - тя изпълва света с щастие. Медитацията създава между мъжа и жената истинска хармония, която времето не може да разруши.

Медитацията създава между мъжа и жената кръг на енергийно общуване. Във втория стадий на Надабрахма по двойки понякога се появява странно усещане на енергийно общуване чрез ръцете. Това преживяване е още по-прекрасно, защото ръцете на партньорите не се докосват. Но движението на енергията между ръцете на мъжа и жената е толкова мощно, толкова осезаемо, че не можеш да го повярваш, докато сам не го изпиташ. Прякото докосване с ръцете на партньора в първия стадий на Надабрахма може да породи много по-слабо чувство, отколкото дистанционното взаимодействие с неговите ръце във втория стадий.

Колкото по-чисто е съзнанието на партньорите, мъже и жени, толкова по-добре те чувстват енергийния контакт на разстояние, толкова по-голямо е наслаждението, което получават от него и толкова по-малко е влечението им към пряко, материално докосване.

Надабрахма е символична медитация. Тя представлява символичен акт на творението и разтварянето на света.

Самото название Надабрахма на санскрит означава Звукът на Твореца. На Изток смятат, че Вселената е сътворена от енергията на звука и се състои от него. Западната идея за сътворението на света от Словото е близка до позицията на Изтока.

Везните са знак на въздуха, т.е. и на звука и словото. Има традиция, в която се казва, че библейският Творец сътворил света, както и първата двойка хора, по времето на знака на Везните. В юдаизма в този знак се провежда празникът на Нова Година.

Медитацията върху сътворението на света е медитация на Везните.

Медитацията върху първата двойка хора, мъж и жена, е медитация за знака на Везните.

Медитацията Надабрахма по двойки е медитация на Везните.

Първият стадий на тази медитация е пробуждане на енергията на звука сякаш в недрата на Твореца. Това е изпълване на изначалната пустота с енергията на звука. В този стадий мъжкото и женското начало още не са разделени по функции в андрогинния Творец.

Вторият стадий на тази медитация се разделя на две части. Първата част е разпространяване на енергията, сякаш създаваме мир в пространството и времето, сякаш разхвърляме семена в световното поле. Жестът на разтварящите се ръце е жест на началото на цикъла, началото на творението, жест на разширение, отдаване себе си на мирозданието.

Втората част е събиране на енергията, събиране на реколтата, свиване на света, свиване на времето и пространството. Жестът на събиране на ръцете е жест на завършване на цикъла, завършване на творението, жест на свиване, събирайки в себе си мирозданието.

Надабрахма по двойки прави втория стадий на тази медитация несравнимо по-прекрасен, отколкото в единичното изпълнение. Дует е по-прекрасен от солото.

За да твори, Творецът трябва да раздели себе си на два полюса. Ролите на мъжа и жената се разделят във втория стадий на Надабрахма. Вторият стадий на Надабрахма по двойки се различава от същия стадий в индивидуалната Надабрахма.

В първата част на този стадий мъжът отдава енергия, а жената я приема. Мъжът символизира фината вибрация на съзнанието, която, разширявайки се, сякаш оплодотворява по-плътната енергия, както небесният дъжд оплодотворява земята. Жената сякаш поглъща в себе си мъжа, както енергията - съзнанието.

Жената символизира плътната енергия, която, възприемайки фините вибрации на съзнанието като семена, ги износва в себе си и ражда цялото многообразие на форми на мирозданието. Всички тези форми тя съдържа в себе си, както всички светове се съдържат в лоното на Вселената. В медитацията жената усеща, че тя е Майка на Света, а мъжът - че е Баща на мирозданието.

Във втората част жената отдава енергия, а мъжът я приема. Мъжът олицетворява единното съзнание, което поглъща цялото многообразие от форми на енергията, сливайки ги в едно неразделно цяло. Мъжът сякаш поглъща в себе си жената, както съзнанието - енергията.

Преливането на съзнанието в енергията и на енергията в съзнанието представлява действието на сътворението и разтварянето на Вселената. Това действие е висшето творение и висшето блаженство.

Ако появата на света на обикновеното дете носи толкова щастие на неговите родители, то колко повече щастие носи раждането на цялата Вселена на нейните Баща и Майка!

В медитацията Надабрахма по двойки мъжът и жената символизират Бащата и Майката на Света и се изпълват с щастие, обновяват се с живот.

Третият стадий на Надабрахма е пребиваване в самия себе си, когато няма никакво творение, няма никакъв творец, няма нищо извън теб, няма никакви твои действия. Има само присъствието на твоята същност, която си самият ти.

Третият стадий е пълното безмълвие, пълната неподвижност, пълното единство на съзнание и енергия. Сега мъжът и жената изгубват себе си като отделни личности, потъват в безкрайните дълбини на мълчанието и блаженството.. Тук е само Цялото и в това Цяло е всичко, което е, било е и ще бъде.

Ако вторият стадий на Надабрахма е много естествен за Везните, като партньорски действия, в които всеки има своята роля, то третия стадий е много труден за Везните. Везните не проявяват склонност към пълнотата на безмълвието и сливането. Но Везните трябва да отчитат, че всяко творчество предполага и пълнота на отдиха, всяко общуване с партньора предполага и пълнота на самотата и безмълвието.

Нека Везните усвоят равновесието, като ритъм на сътворението и разтварянето. И медитацията Надабрахма по двойки ще им стане любима.

Медитация Надабрахма. Колко многостранна е тя! Дори многотомно издание, посветено на нея, не ще изчерпи нейния смисъл и съдържание. Но защо да говорим за медитациите, трябва да се медитира. Макар че трябва да се кажат още няколко думи преди Надабрахма по двойки.

Може да се окаже така, че вашият прекрасен партньор в делата да бъде лош партньор в тази медитация или обратното.

Човек, когото не сте забелязвали, неочаквано се оказва прекрасен партньор в тази медитация. Несъмнено, астрологичното разбиране и съвместяването на хороскопите ще ви помогне да намерите оптималния партньор за медитацията по двойки. Несъмнено е също, че редовното изпълнение на медитация по двойки ще ви помогне да постигнете хармония с всеки партньор, а нередовното изпълнение може да направи и оптималния партньор в малко подходящ.

Не се опитвайте да практикувате Надабрахма по двойки с хора от семейството си, ако те въобще не са предразположени към медитация.

Вие може да си хъмкате, правейки Надабрахма и да се надявате, че мъжът ви ще се присъдени към вас. но мъжът ви гледа телевизия, почива след работа. И колкото по-силна е надеждата ви, че мъжът ви ще се присъедини към вашата медитация, колкото по-гръмко хъмкате, толкова по-силен става звукът от телевизора, с който мъжът ви се опитва да заглуши вашето хъмкане. Всичко това създава ненужни проблеми, дисхармония.

По-добре медитирайте само, отколкото да принуждавате домашните към нещо, за което още не са готови.

Но ако вашият син или дъщеря иска да медитира заедно с вас - не им отказвайте. Можете да се освободите от много проблеми с децата си, ако редовно медитирате заедно с тях.

Везните знаят, че за равновесието са нужни две чаши. За добрата домашна обстановка са нужни медитации по двойки.

Когато мъжът и жената обичат да правят заедно Надабрахма по двойки, те забелязват, че по-добре се разбират и чувстват един друг не само в медитацията, но и в останалото време. Те започват да се разбират един друг без думи, много огорчения си отиват и идва голямата радост.

Медитацията освобождава съпружеските отношения от проблемите. Медитацията изпълва съпружеските отношения със звуците на божествената хармония.

Везните са знак на съпружество и мир. Везните обещават щастие в брака само в случай, че между съпрузите има мир. Нека медитацията Надабрахма по двойки донесе на съпрузите мир и щастие.БЪДЕТЕ ЖИВОТНИ

Защо медитацията Бъдете животни е медитация на Везните?

Защото Везните изпитват недостиг от природната сила, свойствена на животните.


Везните са отговорни за обществото, за цивилизацията. Символът на този знак не е животно, а предмет, създаден от човешкия разум и човешките ръце. Везните са символ на законите, които управляват човешкото общество. Тези закони са нужни, но те откъсват човека от неговата природна основа. Везните се любуват на изкуствените построения на човешкия разум, но картината на дивата природа е чужда за тях.

Везните могат да бъдат изискано естетични, но не им достига първобитната сила, царстваща в света на животните. Везните могат да бъдат много изтънчено еротични, но не им достига огънят на животинската страст и те не чувстват пълното щастие в любовта. Везните имат възхитителен ум, но малко жизнена сила. Те имат крехка болезненост, която може да им придава изящество, но не им дава пълнота на живота и щастие. Във Везните я няма целостта, свойствена на животинското начало, те се колебаят като човешките закони.

Цивилизацията може да направи човека изискан и разумен, но му отнема природната цялост.

Цивилизацията някак си парализира човека, обвързва с възлите на условностите неговата естествена свобода. Затова Везните винаги са малко свити, независимо от цялата изтънченост на техните маниери. Затова Везните са известни със своята нерешителност, сякаш са парализирани. Не им достига животинската цялост, те са твърде по човешки обусловени, раздвоени.

На Везните ще помогне медитация, в която да открият източника на жизнена енергия, лечебен за тях.


МЕДИТАЦИЯ НА СМЕХА

Защо Медитацията на Смеха е медитация на Везните?

Защото смехът открива естествените източници на съществуването, а Везните могат да бъдат много неестествени, лишени от връзката с непосредствения източник на природната сила.

Везните могат да се смеят с изкуствен смях, сякаш нарисуван на лицето им, но не проникващ в душите им. Везните могат да се смеят не защото им е смешно, а защото се смее цялата група хора, сред която се намират. Изкуственият смях им носи малко радост, той не им дава прилив на истинска енергия.

Медитацията на Смеха е необходима, за да се премахне повърхностният слой на всичко изкуствено и да се докоснем до истинските дълбини. Може би в началото Медитацията на Смеха ще бъде неестествена, ще я правите, но ако продължите да опитвате, рано или късно ще откриете дълбочината и ще възникнат звуците на истинския смях.

Истинският смях не идва от гърлото и дори не от сърцето, а от корема. Трябва да почувствате, как коремът меко се разтърсва от смеха и как вълните от смях пробягват по цялото същество, пречиствайки и лекувайки.

Смехът е прекрасно лечебно средство. Дълбокият и искрен, истински смях лекува не само физическите, но и психическите проблеми. Но може би главното достойнство на истинския смях е в това, че той премахва всички маски, с които обществото крие истинската същност на човека. За да се чувстват удобно в обществото, Везните могат да имат много изкуствени маски. Но ако те успеят да се смеят дълбоко и истински, те ще хвърлят всички изкуствени наслоения и ще навлязат в истината на своето същество.

Смехът става божествен, когато води човека до истината. Изкуственият смях е нещо мирско, естественият свят е нещо духовно. Смехът е естествен израз на радостта и веселието, а без радост и веселие няма духовност. Всевишният е дал на сина на Аврам името Исаак, което на Иврит означава: той ще се смее. Всевишният не е могъл да даде на най-великия праведник недостойно име. Смехът може да бъде божественото име на човека.

Според Зодиака Исак е Везни. Везните са способни да намерят мира и равновесието чрез Медитацията на Смеха.

Папка: Везни | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 701 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.227.252.54