Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


19:53
18.04.2024
Четвъртък
35.174.62.162


Онлайн: 8
Гости: 8
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Везни


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Везни

Планета - Венера
Метал - мед
Цвят - жълто
Качество - активност
Принцип - кардинален
Скъпоценен камък - диамант, топаз
Елемент/стихия - въздух
Абстрактно значение - воля за осъществяване
Конкретно значение - социално съзнание, стремеж към красота
Части на тялото, които управлява - бъбреци, далак

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Везни владее от 23 септември до 22 октомври и е носител на критичен дух, разсъдливост, равновесие и справедливост. Везните символизират равновесие и правосъдие, те представят вътрешното равновесие на природните сили. Скъпоценният камък на родените под този знак е елмазът, който ги пази от лоши влияния, произтичащи от други лица или външни предмети. В умствената област Везните означават външна възприемчивост, уравновесена от вътрешно прозрение – съединението на тези две способности се изразява във вид на разум и предчувствие. Родените под този знак са мислители, разсъждаващи правилно, но не се мъчат да осъществяват своите замисли. Те проповядват братство, равенство, свобода и права на всички хора, но на практика малцина от тях се стремят да приложат тези принципи. Родените под знака Везни, макар че имат уравновесен ум и магнетични сили, рядко се издигат в живота до високо обществено положение, понеже са предостатъчно уравновесени умствено и нравствено, та не желаят да станат водачи. Те винаги избират щастливата златна среда. Затова хората от всички партии ги уважават. Родените под знака Везни обикновено са високи на ръст, с тънка, стройна и съразмерна снага, с кестенява коса, сини или кестеняви очи, хубава светла кожа. По характер са благородни, любезни, горди и добри.
Растенията на Везни са: мокреш, бяла роза, грозде, теменуга, маточина, лимон и троичник. Минерали на този знак са белият мрамор, шпатът, тебеширът и всички бели кварцове. Жените, които са родени под знака Везни, обичат да се смеят за най-дребна работа, те са приветливи, любезни, чувствени, сърдечни, предани, имат сладък, нежен глас, миловидни обноски, кръшни движения. Те обичат похвала, дори ласкателство. Мъчат се да се поправят и лесно успяват. Имат многобройни почитатели и обожатели. Те са кокетни, умеят да се закачат, пазейки своето достойнство. По нрав са чувствителни, оскърбяват се лесно, ала не са злопаметни. Обичат прекалено удоволствията, но все пак са отлични домакини, верни съпруги, добри майки. За домакинството и за себе си харчат повече, отколкото са възможностите на мъжете им. Мъжете, които са родени под знака Везни, са любезни и симпатични, с приятни обноски, те умеят да хвалят и ласкаят с хубави отбрани думи, обаче малцина от тях си удържат обещанията. Обичат много да бъдат похвалени и поласкани. Самолюбието им е твърде много взискателно и придирчиво – не се задоволяват с малко внимание. Те обичат ред, хармония и симетрия. Преди да вземат решение, премерват няколко пъти доводите за и против. Те са благоразумни, колебливи, предпазливи. Критичният им ум е много изострен и обработен. Не са много доверчиви и дори са подозрителни – съмняват се в хората и в чуждите мнения.
Уравновесеният им разсъдък вижда правилно нещата и явленията, техните съждения са винаги справедливи, но обичат да се препират, да дразнят събеседника си, да извъртат думите му. Тези хора са последователни в мислите и възгледите си и умеят похвално да водят своите работи. Особено им върви през времето, когато владее знакът Везни. Родените под него имат практичен усет. Затова повечето от тях успяват.
Ако прогърми, когато владее зодия Везни, ще има битки и сеч, всеки ще се вдигне срещу другия. Ще настъпи глад, страната ще се изпълни със зверове и ще има много знамения. Мъже и жени ще умрат от ушна болест. В западните страни ще настъпи такъв глад, че хората от онова място ще се вдигнат и ще започнат да бягат. За домашните животни ще има мор.
Ако има земетресение, когато владее зодия Везни, значи на много места ще има война.


Типичният партньор от Даниела

Историята на астрологията разказва, че векове преди нашата ера знакът на Дева и този на Везни, както и част от датите, които в съвременния свят принадлежат на знака на Скорпиона, са били обединени в един общ знак.
Постепенно, времето и развитието на света прокарали различия между чертите на проявление на хората, родени през различните месеци, включени в мегазнака.
Не трябва да забравяме, че основата на съвременната астрология – класиката в жанра, е именно огромният емпиричен опит, натрупан с времето. Към това се добавя именно анализът на процесите, които движат не само Космоса, но и неговата проекция – микрокосмоса. Това е нашият свят, с цялата сложност на обществените процеси, и човекът – като негов участник и организатор.
Именно в знака на Везни се събират енергиите, получени при срещата на отделната личност с обществото. Не случайно се говори, че девизът на родените под този знак е: “Прави каквото можеш и остави и другите да правят същото”.
Разбира се това е невъзможно без голям запас от енергията на дипломатичността и лавирането, за което Везните са събирали сили през периода, докато Слънцето се е намирало в предходния знак – този на Дева.
Знакът на Скорпион, който следва, ще издигне тази им способност в култ, за да може после да се разкае и да я развенчае.
Везните обаче не забравят да я използват винаги, когато им е изгодно, защото за разлика от Скорпиона, на тях им липсват неговите издръжливост и търпение по отношение на чувствата и любовта.
Ако Везните можеха да се накарат да изтърпят собствената си инициативност да отведе започнатото дело докрай, те много по-рядко щяха да попадат в капаните на чувствата. Но обикновено те се уморяват доста преди да се е стигнало да приказки за обвързване и брак и се задоволяват с флирта, доволни от впечатлението, което са произвели.
Вероятно това не е някаква самоцелна игра, а много дълбоко вкоренено импулсивно действие, което ги предпазва – по принцип от задълбочаване на отношенията и естествено, от потенциален конфликт или разочарование.
Те, родените под седмия знак на Зодиака, държат най-вече на думата “мир”. Цената, която трябва да платят, не ги притеснява, защото не те са тези, които си отиват последни.
Първостепенна грижа на Везните е да подсигурят красивата рамка на събитията, да се наслаждават на събитията, да се наслаждават на овациите, които им изпращат, и с които възнаграждават усилията им, но не възнамеряват да говорят за това, което ще последва, когато фанфарите замлъкнат. За тази част от живота трябва да се погрижи друг – този, който е имал удоволствието да бъде ощастливен от тяхното внимание.
Дори, когато години наред общуват с един партньор, за родените Везни продължава да е важно наоколо да витае романтична аура. Затова са и готови да се отдръпнат и затворят в себе си, ако нечий нехаен жест развали подбирания с усилия и вкус интериор за любовна среща.

Как да задържим при себе си Везни?

Външно изглежда съвсем лесно да ги привържеш към себе си: когато всичко е подредено, красиво, спокойно и уютно, те сами ще останат. Всъщност, това е само фон, без който една Везна не би могла да се чувства комфортно, но преди това трябва да е изпълнено още едно условие – тя да обича! В противен случай, вашите усилия за подреденост и комфорт не струват много.
За да имате до себе си така желаната Везна, за да бъдете в нейната компания, непременно трябва да знаете, че тя обича да прави точно това, което си е наумила и не е задължително да го сподели с вас. Надявайте се, че в плановете си е включила и вашата персона и бъдете щастливи, когато се уверите, че това е така. След като веднъж ви е избрала, вие ставате участник и съучастник в нейните планове, дори и да не знаете какви са те.

Неписани правила, които роденият Везни трябва да знае, за да бъде щастлив и обичан.

Няма друг знак от дванайсетте, съставящи символния кръг на Зодиака, който да си позволява да не удостоява с информация за своите чувства и намерения околните. Везните се чувстват задължени да прикриват емоциите си, защото искат другите да ги преоткриват. По този начин и те самите се опитват да пресъздават непрекъснато своя образ, за да привличат и задържат многобройните почитатели.
Вероятно затова те често се заблуждават, че могат да се приспособяват към всякакви обстоятелства и да остават верни на себе си, независимо от това, което се случва наоколо. Тази самозаблуда те заплащат с настървеното си желание да задоволяват всяка своя прищявка и да изпадат в паника, когато материалните средства са недостатъчни. Паникьосването обаче не е тяхна глезотия, а симптом за присъствие на сериозни проблеми в общуването и партньорството. Следващият етап е бурна реакция на организма, изразена в развиване на анемии, световъртежи и кожни болести.


Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Везните първо се информират за всички "за" и "против" и чак тогава решават дали да започнат интимна връзка. Възможно е да приеме вашата компания, когато е сам.

Как да покорите жената на своето сърце?

На кантара на жената - везни тежат мъжете, които не се показват в обществото с други жени. Те крият дълбоко в душата си чувствителната си природа зад изтънчения си ироничен хумор.

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Везните обичат с повод или без повод сами да избират своите подаръци. Този факт е налице не защото не вярват на своите приятели, а защото знаят от какво точно имат нужда..

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Везните са всестранно развити личности. Обичат хубавата музика, дискусиите, киното, театъра, изложбените зали, развлеченията и не на последно място можете да ги откриете както сред политиците, така и в съдебната област.

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Везните обичат разкоша и тайничко си мечтаят за дворците на Австрия. Ако Ви се отдаде възможност да посетите някой австрийски дворци.


Гастроном или лакомия сте?

Не случайно са твърди, че Везните са истински естети сред гастрономите. Презрението към небрежно приготвените и с не добър вид ястия, извира направо от дъното на душата Ви.

От коя зодия е Вашия началник?

Везните умеят да завладяват с чара си. Умели са, дипломатични са, но внимавайте.

Папка: Везни | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 3238 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          35.174.62.162