Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:38
29.09.2023
Петък
44.192.254.173


Онлайн: 8
Гости: 8
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Телец


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Телец

Планета - Венера
Метал - мед
Цвят - жълто
Качество - пасивност
Принцип - неподвижен
Скъпоценен камък - ахат, смарагд, турмалин
Елемент/стихия - земя
Абстрактно значение - воля за притежание
Конкретно значение - практичност, инертност, връзка със земната енергия
Части на тялото, които управлява - шия, малък мозък, уши


Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Телец владее от 21 април до 20 май и е носител на пълнокръвие, упоритост и твърдоглавие. Телецът символизира победоносните сили във всички области на природата. Този зодиакален знак е свързан с планетата Венера. Слънцето минава през съзвездието Телец, когато се работи на нивата, поради това този знак е символ на земеделието. Телецът отбелязва ушите, шията и гърлото на световния човек. Той покровителства у човека кротостта, търпението, мира и вниманието. Този знак закриля трудолюбието у човека, придружено от сила, якост, прилежание, упоритост и търпеливо действие. Скъпоценен камък на родените под знака на Телеца е ахатът – него трябва да носят на пръстен или на друг накит, за да им осигури сполука и да ги пази от нещастия. Този знак насърчава у човека оживяващите и плодотворни свойства на тихата мълчалива мисъл. Затова родените под знака на Телеца са способни да избират и да усвояват всичко полезно и добро. Те бавно си съставят мнение, но са грижливи, трудолюбиви, самоуверени и търпеливо чакат да оберат плодовете на своята работа. Те са способни за промишленост, знания и приложна наука, както и за приложно изкуство. Повечето хора, родени под знака на Телеца, са средни на ръст, с мощно телосложение, яко и стегнато, къса и дебела шия, широко чело, черна коса, възголяма уста, тъмна кожа. Отрицателните им качества са навъсеност, скръбност, потайност и саможивост. Мъчно е да ги ядосаш, но пък ако се ядосат, изпадат в истинска ярост. Знакът Телец управлява растенията: цвекло, подрумче, млечна гъба, тиква, мъх, спанак, лен и крем (лилия). Негови камъни са: алабастърът, белият корал и всички прости бели и опалови минерали. Жените, които са родени под знака на Телеца, имат възшироко лице – умно и сериозно. По нрав са енергични, упорити, твърдоглави. Обладават здраво съждение и добър разсъдък. Умеят да управляват, иде им отръки да ръководят своите работи по практичен път, но са сприхави, избухливи, настойчиви. Въпреки тези недостатъци, които вредят на домашния мир и сговор, тези жени са надарени с добро сърце и са предани съпруги. Мъжете, които са родени под знака на Телеца, по нрав са много сприхави, буйни, гневливи, остри в разправиите си, насилници, дори понякога груби. Те са с независим дух, не търпят подчинение, необщителни са, а към края на живота си стават съвсем саможиви. Но те се влюбват силно, много чувствителни са, умеят да се привързват към любимата жена.
Тези мъже са умни хора, но мислят сухо, догматично; гледат да обгърнат с мисълта си много области, та понякога стават повърхностни. Обичат реда и системата. Умът им не е подвижен и гъвкав. И чувствата, както замислите им, не са твърде възвишени. Те обръщат най-много внимание върху здравата и положителна страна на нещата. В работата си са методични и прилежни, не се занимават с отвлеченото и далечното. Липсва им изобретателен дух, но пък имат твърда, непоклатима воля. Повечето от тях побеждават лесно враговете си. Те умеят да заповядват и успяват в своите работи.
Ако прогърми, когато владее зодия Телец, пшеницата по места ще изгние, в царствата ще има голяма радост, на изток – сеч, метеж и глад, някакъв насилник ще се появи от някаква страна, ще има недъзи и тежки болести. За домашните животни ще има голям мор.
Ако има земетресение, когато владее зодия Телец, ще настъпи голяма горещина и ще има метеж.

Типичният партньор от Даниела

Според възможностите на статистиката, да си роден под този знак означава да бъдеш обречен да си силен. А това вече е твърде голяма отговорност. Твърденията и мненията, които се разпространяват като легенди, когато се говори за този знак неминуемо се отразяват (десетилетия наред) и върху изграждането на поведенческия морал пред обществото на типичния Телец. Причините за тази паралелност са следствие на търсенето на адекватно покритие между външния свят и човешката натура. С преминаването на Слънцето през Овена ние разбрахме, че желанията са нашия импулс. Домът на Телеца ни показва, че те могат да имат и цел. Ако тези вътрешни връзки между зодиакалните съзвездия не присъстваха, едва ли щяхме да говорим за характерология и типове поведение. Благодарение на превръщането на силата на желанието в цел, родените Телец успяват да реализират качествата си като ръководители или да намерят мястото си сред авторитетните персони в обществото. В любовта и секса те са по-авторитарни, дори отколкото сами смятат. Това е високият праг, който трябва да прескочи всеки един типичен представител на знака още през младостта, за да намери по-късно личната хармония в партньорството и брака. Тъй като принадлежат към тригона на “земята”, Телците искат и сексът да бъде толкова категорично подчертан и конкретен, колкото и успехите им в други сфери от живота. Без негово присъствие в любовта, както и без екстаза на сексуалното удоволствие, те не приемат своята победа. Няма период от живота им, през който може да се говори, че сексът е по-малко важен и не е на почетно място. За Телеца той винаги е средство за постигане на целите и заслужен резултат от положените усилия. Забележете, Телецът е недостъпен преди да е решил, че наистина желае да постигне секс. Когато го виждате непосредствен в общуването, усмихнат или предразположен, не се самозалъгвайте. Неговата цел е една – да ви свали. Тогава той е съгласен на всичко и е готов на подвизи, може би повече от всеки останал знак. Не се заблуждавайте обаче, че имайки го в леглото, вие сте влезли в сърцето му. И дамите, и господата, родени под знака, не бъркат любовта със секса и затова не е нужно да се строят въздушни кули или да се свалят звезди. Достатъчно е всичко да бъде чисто и топло, и тогава те са готови да разкрият цялата палитра на своите неограничени възможности в тази сфера.

Как да задържим при себе си Телеца?

Типичният Телец не е партньор за тези, които нямат време. Той иска да постигне целите си с точни и обмислени ходове, които за някои са прекалено бавни, а за други – същностно прагматични. Никога не засягайте честолюбието му и не демонстрирайте пренебрежение към това, което той харесва, било то и един стар, изтъркан от разказване виц.

Неписани правила, които роденият Телец трябва да знае, за да бъде щастлив!

Централна тема в отношенията на Телеца към любовта и секса е въпросът за притежанието. Типичният представител трудно възприема максимата, че да даваш е толкова лесно, колкото и да получаваш, и че ако предоставиш свобода на другите, и твоята ще остане ненакърнена. Преди роденият Телец да открие необходимостта от баланс между тези две отношения към света, не би могъл да бъде щастлив в любовта. Това пряко означава, че организмът му ще страда, тъй като не е намерил точното средство за освобождаване от натрупванията в клетките. А оттам нататък, пътят към костните и кожни проблеми е твърде кратък.

Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Старата поговорка, че любовта на мъжа минава през стомаха, в пълна сила важи за този зодиакален знак. Ако желаете да го превземете, постарайте се добре да овладеете кулинарното изкуство.

Как да покорите жената на своето сърце?

Жената телец е практична. Тя е хладнокръвен и въздържан човек. Когато се случи да избухне, това става внезапно и причината обикновено се крие в нейната ревност.

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Телецът обича да получава практични, но скъпи подаръци. Ако възможностите не ви позволяват да купите картина, то подарете им уникално бижу и задължително оставете цената небрежно да се вижда.

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Телците мразят да говорят.Ако вече сте разпознали телеца срещу вас и ви се налага да общувате с него, то трябва да създадете ведра атмосфера и да разговаряте на теми по които той се чувства сигурен, дори и тогава е възможно да спестява отговорите на зададените от вас въпроси.

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Обичате разкоша и с най-голямо удоволствие бихте посетили Мексико, за да се насладите на текилата и да спите под сомбреро. Вие сте известни със своята лакомия и сте ценители на добрите гозби, така че бихте се чувствали превъзходно в страни прочути с кухнята си.

Гастроном или лакомия сте?

Мнозина от гениалните готвачи по целия свят са родени именно под зодиакалния знак - Телец. За Вас поговорката "Храната и напитките поддържат тялото и духа", съвсем не са случайни.

От коя зодия е Вашия началник?

Началникът от зодия телец е изключително мил човек, но понякога се крие под маската на строгостта. Опитайте се да му се харесате и го поканете на хубава трапеза, за да си поговорите за удоволствията от живота.
Папка: Телец | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 4564 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.192.254.173