Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:05
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Телец


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - Телец


Общуване със Земята

Защо медитацията Общуване със Земята е медитация на Телеца?

Защото Земята е елемент на Телеца.
Телецът обича природата, обича земята и обикновено прекарва свободните си дни сред природата. Общуването с природата му дава чувство за надеждност на съществуването. Телецът иска да бъде уверен в неразрушимите основи на битието. И колкото по-дълбоко усеща корените си в природата, толкова по-уверен се чувства.
Телецът не обича да говори много, но добре общува чрез енергията. Чрез връзката си с природните енергии той набира сила и здраве. За Телеца е най-лесно от всичко да установи контакт с природата, влизайки във взаимодействие със Земята. Но за това Телецът трябва да събуе своите обувки, както Моисей, който се събул, за да стъпи на свещената земя.

Сваляйки обувките си, Телецът сякаш изразява своята откритост, своята готовност да се отдаде. Телецът умее да натрупва енергия, но за общуването е нужно не само да натрупваш енергия, но и да я отдаваш.

Стъпвайки с боси крака по Земята, Телецът подскача и се тресе, за да събуди своята сила, която свободно да се стече в Земята. Силата на Телеца е потенциална, тя трябва да бъде събудена, да бъде активирана.

Силата на Телеца е незначителна в сравнение с безкрайната сила на Земята. Но когато общува енергийно със Земята, той чувства безкрайните възможности, които са заложени в него.

Когато Телецът се усеща като отделен от природата, той се чувства слаб и страдащ. Когато усеща своето единство с природата, той се чувства силен и щастлив.


ВГЛЕДАЙТЕ СЕ В ПРИРОДАТА НА БУДА

Защо медитацията Вгледайте се в природата на Буда е медитация на Телеца?

Защото Буда е бил Телец и защото управителката на Телеца Венера го е надарила със способността да възприема незримата красота чрез зримата форма.

Всеки зодиакален знак има свои знаменити представители. Най-известният Телец в света е Буда. За Телеца е много подходящо да има в дома си статуетка на Буда. Ако телецът практикува медитация, тя ще бъде много по-успешна, когато в дома му присъства статуетка на Буда.

Телецът е знак на Земята, знак на формата и той е чувствителен към изкуството, към скулптурата. Венера открива в Телеца таланта да цени прекрасното, да вижда красотата на статуетката. За да оцениш красотата, трябва да бъдеш съзерцателен. Телецът е съзерцателен, той се различава от Овена, който е много активен. Съзерцавайки произведението на изкуството, Телецът навлиза в медитацията.

Съзерцаването на всяко произведение на изкуството е медитация, но съзерцаването на статуетката на Буда е най-прекрасната медитация за Телеца.

Телецът не вижда в статуетката на Буда толкова реалистична форма, а нещо сюрреалистично, нещо, съществуващо отвъд пределите на така наречената реалност. Телецът като Земен знак се стреми към реалността, но той не твърди, че тази реалност, която познават повечето хора, е единствената реалност. Телецът твърди, че има свръх реалност. Телецът Салвадор Дали утвърждава реалността на сюрреализма. Телецът Буда утвърждава абсолютната реалност, която е отвъд пределите на всички относителни неща.

Как да познаеш тази абсолютна реалност? Чрез медитацията. Вглеждайки се в Буда, можеш да видиш абсолютната красота в относителната форма. Нека Телецът се вглежда и ще види истината и ще се освободи от всички проблеми. И ще намери безкрайното блаженство.


НАДАБРАХМА

Защо медитацията Надабрахма е медитация на Телеца?

Защото Надабрахма е медитация на мученето и бавните движения на Телеца.
Телецът управлява гласните връзки и управителката на този знак Венера му дава красив, мелодичен глас. Сред Телците има много певци. Дори ако Телецът не е професионален певец, той често нещо си припява в добро настроение, нещо си мучи под носа, някаква мелодия.

Телецът е интровертен, вътрешен знак. Може би за него е по-естествено да си мучи вътрешно някаква мелодия, стиснал бузи, отколкото гръмко да разпява с отворена уста. Надабрахма е мучене със затворена уста, което подхожда на Телеца.

Управителката на Телеца Венера е планета на хармонията. Телецът обича хармонията и медитацията може да му помогне да я създаде. Звукът на мученето прави мелодична човешката душа. Звукът на мученето заменя многочислените медикаменти и е мощно лечебно средство. Телецът може да излекува чрез този звук свойствените му заболявания на гърлото.

Телецът, който прилага мученето като медитация и естествена терапия, няма при болест да замърсява организма си с лекарствени средства.

Звукът на мученето е спасителен за Телеца, страдащ от чревоугодничество. Телецът изпробва различни диети и пости, но нищо не му помага: той отново се връща към лакомията. Но ето какво може да му помогне - медитацията на мученето, Надабрахма.

Тази медитация създава такава изумителна хармония в Телеца, че той прави всичко, за да я съхрани. Той започва да чувства, че излишъкът от храна вреди на хармонията, пречи на вътрешната музика на неговото същество. И той се отказва от излишъка от храна, престава да се тъпче.

Медитацията освобождава Телеца от свойствените му отрицателни навици, тя развива неговата съзнателност.

Телецът се наслаждава на живота в цялата му пълнота, но без висока съзнателност това е невъзможно. Медитацията увеличава съзнателността на Телеца и неговата способност да се наслаждава на живота.

Медитацията Надабрахма е пробуждане на чистата енергия. Телецът отговаря за енергията в зодиака, и когато у него тя е малко, когато тя спи, Телецът е вял и меланхоличен. Но когато Телецът е преизпълнен с енергия в медитацията, той чувства и преживява радостта от живота, напълно пробуден.

Медитацията Надабрахма има 3 стадия. Първият стадий е мучене. Той може да се прави самостоятелно по всяко време. Например по време на пътуване в метрото. Седейки в метрото, някой спи в мислите си, а някой медитира, мучи и бодърства.

Първият стадий е звук, който възбужда енергията, създава съгласие в душата, освобождава от сънищата и заблудите.

Вторият стадий на Надабрахма се състои от 2 части. В първата част Телецът споделя своята пробудена енергия с околното пространство. Телецът трябва да се научи да дели. Алчността е отрицателното качество на Телеца.

Алчността е излишък от икономичност. Щедростта освобождава от алчността. В медитацията Телецът щедро разделя с другите своите блага и намира голямо щастие в това. Медитацията не е сделка, не е разчет, а безкористен дар на щедрото сърце.

Когато телецът безкористно споделя с другите, той открива в себе си пространство, способно да приеме дар от другите.

Във втората част на втория стадий на Надабрахма Телецът приема, събира в себе си благото и благословията от цялата Вселена. Ако човек споделя с другите доброто, което е в него, то и другите ще споделят с него това добро, което е у тях. Колкото повече добро отдава Телецът на Вселената, толкова повече добро получава от нея.

Във втория стадий на Надабрахма Телецът първо отдава, а после приема. Забележително е, че всички движения в този стайди са много бавни, съзвучни с Телеца. Телецът е бавен знак за разлика от бързия Овен. В медитацията се използва естествената бавност на Телеца, за да се направи движението пределно съзнателно. Бързането е безсъзнателно.

Бавното движение може да бъде много съзнателно. В медитацицята Телецът се учи на осъзнава своите бавни движения с пределна чувствителност.

В третия стадий на Надабрахма цари мълчание и покой. В този стадий Телецът се учи да бъде напълно пуст и неподвижен. Когато съзнанието е пусто и ясно, когато в него няма движение на мисли, образи, тогава се вижда висшата истина. Висшата истина не може да бъде притежавана като нещо различно от теб, можеш само да бъдеш самата тя.

В мълчанието на медитацията Телецът става самата истина. И тогава той става Буда, Пробуденият.


ВИПАСАНА

Защо медитацията Випасана е медитация на Телеца?

Защото тя е медитацията на Буда, чийто знак е Телец.
Буда медитира в определена поза - лотос. В тази поза е изобразяван медитиращият Буда. Позата на лотоса съхранява енергията, защото в нея всички крайници на тялото се срещат - кракът се свързва с крака, ръката се свързва с ръката. В позата на лотоса енергията се движи вътре в човека и не се разсейва навън.

В позата на лотоса човек натрупва енергия, а натрупването на енергията е идея на Телеца. Ако Овенът е олицетворение на движението, на действието, то Телецът е олицетворение на неподвижността, на съзерцанието. В движението енергията се изразходва, в неподвижността се натрупва. Когато Телецът седи в поза лотос, той натрупва енергия и тя му носи щастие.

Позата на лотоса е много устойчива и удобна. Телецът обича устойчивостта и удобството. Неустойчивостта води до безпокойство. Телецът съхранява покоя, седейки устойчиво в медитативна поза.

В мирната тишина на медитацията разцъфва душата на Телеца. В душата на Телеца са скрити много таланти и медитацията му помага да ги разкрие. Медитацията помага на Телеца да осъзнае своите недостатъци и да ги превърне в достойнства. Телецът може да осъзнае своята леност и да я превърне в достойнство - в съзерцателност. Телецът може да осъзнае своята чувственост и да я превърне в достойнство - в чувствителност.

В позата на лотоса Телецът лесно може да бъде съзнателен, да осъзнава себе си. Лотосът е цвете, съзвучно с Телеца. Лотосът е цветето на Луната, която екзалтира в Телец. Луната е пасивна като съзерцание. Да бъдеш съзнателен е по-лесно в състояние на пасивност, отколкото в състояние на активност. По време на активност се отъждествяваш с действието и ставаш безсъзнателен.

По време на съзерцание, когато просто седиш и нищо не правиш, ставаш съзнателен и виждаш, че си отделен от всички процеси.

В позата на лотоса Телецът натрупва енергия и нейното изобилие разцъфва във високо съзнание. Противоположният на Телеца Скорпион може да изразходва силите си в секса, но Телецът може да ги съхрани в медитацията. Изобилието от сила е способно да се превърне в просветление на съзнанието.

Медитацията Випасана открива пред Телеца просветлението. В тази медитация той просто седи и наблюдава своето дишане.

Дишането се управлява от Близнаците, които по отношение на Телеца се намират във втори дом на неговите ценности. Дишането на Телеца е неговото богатство.

Недостатък на Телеца е неговата привързаност към обектите, които той смята за своя собственост. Тази привързаност поражда страдание. Но в медитацията Телецът наблюдава, че дишането, което той смята за свое, естествено идва и си отива от само себе си.

Медитацицята помага на Телеца да осъзнае, че всички явления и вещи идват и си отиват от само себе си, като дишането. Колкото и да се привързваш към тях, те си отиват. Колкото и да ги отричаш, те идват. Така че не е ли по-добре просто безучастно да наблюдаваш тяхното идване и отиване?

Вместо да търсиш радост в постоянството на нещата, не е ли по-добре да я намериш в наблюдаването на тяхното неизменно непостоянство? Вместо да търси радост в постоянството на нещата, не е ли по-добре Телецът да я намери в наблюдаването на тяхната изменчивост, свойствена на Близнаците?

В медитацията Випасана Телецът съзерцава не само своето дишане, но и своите мисли, чувства, усещания. Той съзерцава форми, цветове, звуци, миризми… Той вижда непосредствено, че всичко идва естествено и си отива от само себе си. Той вижда, че няма защо да се вкопчва в това, което си отива и няма защо да се съпротивлява на това, което идва. Той вижда, че е най-добре да бъде съзерцател на всичко, което идва и си отива.

Съзерцаването на непостоянството се превръща за Телеца в източник на постоянно щастие. Щастието не идва благодарение на желанието на Телеца, благодарение на усилието на волята му. Просто Телецът е в медитация и усеща щастието. Просто Телецът не се стреми към достижения и не се бои от поражения - и той усеща щастието.

В медитацията Телецът постига истинската безметежност, която не може да бъде разколебана от никакви обстоятелства. Тази безметежност е истина. Следвайки истината, Телецът взима правилни решения в живота си, действа според истината, не допуска подмяна на истинските ценности с фалшиви.

В медитацията Випасана Телецът става прекрасен, като Венера, която управлява този знак, става прекрасен като лотос - цветето на Луната, която кулминира в този знак.

Папка: Телец | Добавил: Пим (25.03.2009)
Разгледан: 2274 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181