Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:39
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Скорпион


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - СкорпионДИНАМИЧНА МЕДИТАЦИЯ

Защо Динамичната медитация е медитация на Скорпиона?


Защото тя освобождава Скорпиона от напрежението и трансформира неговата сексуална сила в енергия на просветлението.

Скорпионът е дълбок воден знак. Особеност на водните знаци е в това, че те натрупват емоции, настроения, преживявания. Водните знаци могат да натрупват негативни преживявания, което отравя тяхното съществуване.

Скорпионът е управляван от мъжките планети - Плутон и Марс. Мъжките планети, попадайки в стихията на водата, с труд проявяват себе си външно и бавно реагират на дразнители. Мъжките планети се проявяват лесно външно и бързо реагират на дразнители, когато са в екстровертните знаци на огъня. Знаците на огъня веднага реагират на дразнителите, без да натрупват нищо.
Скорпионът може да премълчи, когато го засегнат, до дълго да таи обидата.
Злопаметността е недостатък на Скорпиона. Скорпионът помни дълго лошото и това разрушава тялото и душата му. За този знак е необходима Динамичната медитация, която го освобождава от всички негативни потискания.

Динамичната медитация се различава от психологическите методи, които утешават само на повърхността, изтласквайки проблема в дълбочина. Тази медитация преобразува цялото същество на човека, показвайки източника на неговите проблеми и помагайки му напълно да се освободи от тях.

В първия стадий на Динамичната медитация Скорпионът диша хаотично. Това дишане пробужда потиснатата енергия и я насочва в тялото му. Уран, кулминиращ в Скорпион, му помага да създаде хаос чрез дишането, за да премахне обичайните блокажи, които ограничават движението на енергията. Динамичната медитация понякога бива наричана Хаотична. За да се създаде нов, по-висш порядък е нужно в началото да се освободим от стария, по-нисш порядък, създавайки хаос.

Във втория стадий на Динамичната медитация Скорпионът изхвърля чрез движенията на тялото и спонтанното проявление всичко, което е потискал. Целият вулкан от потискане, върху който обикновено седи Скорпионът, изригва навън. Това му носи необичайно чувство на облекчение, освобождава пространство.

Много често в Скорпиона бушува вулкан, а върху лицето му не трепва и мускул. Но тази сдържаност не е добра, тя разрушава отвътре.

Всички отпадъци в душата трябва да бъдат изхвърлени навън. Но трябва да бъдат изхвърлени не върху хората, а в пустотата.

Динамичната медитация дава на Скорпиона прекрасна възможност да се освободи от всички отпадъци, натрупани в душата му.

Когато Скорпионът се освободи от всичко, което го е мъчило и потискало, тогава в него се открива пространство за чистите, духовни звуци. Ако повтаря мантри, докато е изпълнен с негативни потискания, тези мантри ще му навредят, тъй като потисканията изкривяват пътя на звука. Но ако повтаря мантри, пречистен от негативното, тези мантри ще му донесат огромна полза. В свободното пространство вибрацията на звука е чиста.

В третия стадий на Динамичната медитация Скорпионът повтаря с подскачане мантрата “ху”. Тази мантра повдига сексуалната енергия към висшите канали и я преобразява.

Сексуалната енергия е огромна сила, която може да бъде насочена към създаване на потомство или към пробуждане на висшето съзнание. Управителят на Скорпион Плутон е стопанин на сексуалната енергия и преобразяването.

Издигайки сексуалната енергия към върховете на съзнанието, Скорпионът я преобразува и ражда в самия себе си вечното същество.

В четвъртия стадий на Динамичната медитация Скорпионът застива като лед. Прави го внезапно, по сигнал, което говори за планетата Уран, планета на неочакваността. Внезапното спиране на движението на тялото спира мислите. А когато умът спре, тогава се вижда истината.

Когато в четвъртия стадий Скорпионът спре, неговата енергия, пробудена от мантрата и подскачането, се движи към най-фините слоеве на неговото същество. Тя извършва неговото второ раждане. Първото раждане е биологично, второто - духовно.

Медитацията е път към духовното раждане. Медитацията означава движение на енергията към фините слоеве на съществуването.

Обикновено енергията тече към външния, груб слой на живота. но в медитация тя променя посоката си и се движи към вътрешния фин свят. Когато енергията е пробудена, но физическото тяло е неподвижно, тогава тя започва да се движи към духовния свят. Това движение носи просветление и безкрайно щастие.

В четвъртия стадий на Динамичната медитация Скорпионът е неподвижен и тялом и умствено, сякаш напълно е застинал, но енергията, която е пробудил в третия стадий, не може да бъде спряна. Енергията винаги е динамична. Тя се опитва да намери обикновения път - през тялото и ума, но тялото и умът са застинали като лед. Тогава енергията намира път към върха и дълбините на съществото, към това, което е отвъд пределите на тялото и ума.

Скорпионът е знак на пределните възможности, знак на излизането отвъд предела. В четвъртия стадий на медитацията Скорпионът осъзнава себе си отвъд пределите на тялото и ума, отвъд пределите на всички измерения.

Всичко, което се случва, не го касае. Всички промени, които стават в тялото, процеса на дишане, сърцебиенето, не касаят отстранения наблюдател. Всички промени в околния свят, всички шумове и движения не касаят отстранения наблюдател.

В четвъртия стадий на медитацията постоянният знак на Скорпиона осъзнава себе си като постоянен наблюдател, който не действа и не мисли, но вижда всичко. Този наблюдател е чистото възприятие, в което няма минало и бъдеще, а има вечно “сега”. Той е подобен на орел, който кръжи в небето и зорко вижда всичко на земята, без това да го касае.

Петият стадий на медитацията е танц на дълбоката благодарност, която Скорпионът изразява към цялото Съществувание.

Медитацията е тотална трансформация, която се управлява от Плутон. Влизайки в медитация, Скорпионът се обновява напълно, ражда се, като ново същество, свободно от комплекси и проблеми. И затова благодарността му е толкова дълбока.


СТАНЕТЕ НАПРЕГНАТИ

Защо медитацията Станете напрегнати е медитация на Скорпиона?


Защото за Скорпиона е присъща вътрешното напрежение без външно освобождаване.

Скорпионът е управляван от мъжките силни планети Плутон и Марс. Но Скорпион е интровертен воден знак и мъжките планети в него не се проявяват активно във външния си израз. Скорпионът е сравняван с вулкан, който кипи дълбоко вътре, без да го проявява външно.

Вътрешното напрежение на Скорпиона може да стане за него в навик и безсъзнателен шаблон. Този шаблон му пречи да види истината, лишава го от свобода. На Скорпиона му е нужна медитация, за да се освободи от шаблона.

Медитацията Станете напрегнати е противоположна на катарзиса на Динамичната медитация, в нея няма никакъв израз на вътрешното напрежение. Тази медитация използва природната особеност на Скорпиона да потиска проявите на своите емоции и да бъде външно хладен като лед, а вътрешно - като разтопена магма. Но обикновено напрежението на Скорпиона се създава от външни обстоятелства или някакви вътрешни безсъзнателни процеси. В медитацията Скорпионът съзнателно създава сам напрежение в себе си.

В медитацията Скорпионът съзнателно създава в себе си пределно напрежение, пределно вътрешно кипене. Това кипене може да бъде предизвикано само тогава, когато всички изходи са затворени, когато енергията не се изразходва във външно изразяване.

За екстровертния Овен, огнен знак, би било много трудно и неестествено да задържа вътрешното напрежение, доведено до предела, без да го проявява външно. Но за интровертния Скорпион, воден знак, това е естествено и не е трудно. Скорпионът е способен вътрешно да бъде като бушуващ вулкан, а отвън да бъде спокоен като лед.

Медитацията Станете напрегнати е медитация на Скорпиона. И в тази медитация, както във вулканичните недра, изгарят неговите обусловени навици и шаблони, изгарят семената на гнева му, изпаряват се причините за неговите болести, изчезват боклуците, отравящи организма му.

И след пълното съзнателно напрежение Скорпионът усеща необикновено отпускане и пречистване на тялото и душата, и в сърцето му възниква дълбока благодарност към Цялото.РАЗМИШЛЯВАЙТЕ ЗА ПРОТИВОПОЛОЖНОТО

Защо медитацията Размишлявайте за противоположното е медитация на Скорпиона?


Защото Телецът - знакът на Буда и миролюбието, е знак, противоположен на Скорпиона.

Противоположните знаци на Зодиака и техните качества са една и съща енергия, но с различни полюси.

Телецът и Скорпионът са противоположни знаци и могат да имат противоположни качества. Скорпионът може да бъде агресивен, Телецът - миролюбив. Скорпионът може да бъде жесток, Телецът - състрадателен. Скорпионът може да бушува отвътре, телецът - да е изпълнен с безметежност.

Когато Скорпионът е твърде възбуден и агресивен, той трябва да се уравновеси с положителните качества на Телеца, с неговата безметежност. Скорпионът не трябва да потиска своята енергия, не трябва да я въвежда в подсъзнанието си, а просто да я насочи към противоположния полюс.

Отрицателното качество може да се промени най-лесно в положителното, което му е противоположно. Това е така, защото енергията на противоположните качества е една, само посоката й е различна. Енергията може мигновено да промени посоката си, недостатъкът може бързо да се превърне в достойнство.

Скорпионът е способен мигновено да трансформира своя гняв в състрадание. Той трябва само да осъзнае състраданието като другия полюс на енергията на гнева. Той трябва само да уравновеси себе си с положителните качества на противоположния му знак.

В това ще му помогне статуетката на Буда - олицетворение на спокойствието, миролюбието и най-добрите качества на Телеца.
МЕДИТАЦИЯ ВЪРХУ ЖИВОТА И СМЪРТТА
Защо Медитацията върху живота и смъртта е медитация на Скорпиона?


Защото управителите на Скорпиона - Плутон и Марс са планети на живота и смъртта.

Скорпионът е знак на трансформацията, на дълбоките, коренни преобразувания. Затова за Скорпиона е близка медитацията.

Медитацията е пълната трансформация на човека. Медитацията не е покривка, която само украсява повърхността.

Медитацията е смърт на всички лъжливи отъждествявания на човека. Медитацията е вечен живот на истината, която е същността на човека.

Животът е предшестван от смъртта, както утрешното пробуждане е предшествано от нощния сън. Нужно е да умреш за всички лъжливи представи, за да срещнеш утрото на истинското разбиране. Скорпионът знае това. Затова не се бои от медитацията, както някои други знаци от Зодиака.

В медитацията Скорпионът умира всичко старо, отживяло, за всичко, което се е натрупало като прах в ума. Скорпионът не се бои да заспи, сякаш излиза в чистото пространство на чистото съзнание. Затова сутрин той е пълен с живот и се чувства обновен, сякаш наново се е родил. Затова той посреща утринната светлина, усещайки своето безсмъртие, възроден като Феникс от пепелта на нощта. Затова той празнува яснотата на утринното небе, като свободен орел, носещ се в просторите.

Папка: Скорпион | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2761 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181