Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:48
29.09.2023
Петък
44.192.254.173


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Скорпион


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Скорпион

Планета - Плутон
Метал - желязо
Цвят - червено
Качество - пасивност
Принцип - неподвижен
Скъпоценен камък - топаз, турмалин, опал
Елемент/стихия - вода
Абстрактно значение - вола за свързване в другите
Конкретно значение - воля, инат, отмъстителност
Части на тялото, които управлява - полови органи, жлъчка дебели черва

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Скорпион владее от 23 октомври до 22 ноември и е носител на сила и упоритост, както в добро, така и в зло. Знакът Скорпион означава смърт и покушение. Скорпионът е знак на раждането и живота. Родените под негово влияние се отличават с извънредно изобилие на семенна течност, поради което и половото им желание бива силно. Скъпоценен камък на родените под този знак е топазът, който е и техен талисман. Това съзвездие се намира под властта на планетата Марс. То закриля пораждането на замисли. Намиращите се под негово влияние имат неизчерпаем извор на замисли, хрумвания и вдъхновение. Техният деен и напредничав ум е винаги зает с някакво ново схващане, а мозъкът им е препълнен с хитроумни образи. Тези хора говорят остроумно. Те са много чувствителни, досещат се лесно, предчувстват какво ще стане и имат положителна воля. Из тяхната среда излизат отлични адвокати, лекари, особено хирурзи, аптекари. В разните области на хирургията те нямат съперници. Половите им желания са много силни и затова те са винаги склонни към излишества.
Родените под знака Скорпион имат обикновено среден или нисък ръст, дебело тяло, тъмна или румена кожа, черна коса, орлови черти на лицето. По характер са живи, раздразнителни, горделиви, потайни, лицемерни, разсъдливи, себелюбци. На Скорпиона са посветени растенията: бодил, жълт шибой, отровниче, бакла, черница, пелин и сърпец (синило). Негови минерали са магнитът, хематитът и киноварът.
Жените, които са родени под знака Скорпион, имат постоянно работещо въображение, поради това лъжат лесно, дори без да съзнават, понеже лъжат и себе си. Тяхната често нахлуваща разпаленост ги тласка понякога към мистицизъм. Повечето от тях се харесват много на мъжете, умеят да ги привлекат с любезните си обноски и със съзнателното си кокетство. Чувствителността им се прикрива хитро зад булото на поезия, театър, танц или изящно изкуство. Нравственото им чувство е доста смътно и неопределено, то ги отвежда често до опасни непоследователности, което може да им струва дори живота. Те имат умели и похватни ръце, но не са работливи, разсеяни са, не обичат нито да четат, нито да се замислят. Обичат парите и за пари са готови да направят всичко. Мъчно им се угажда, мъчно се живее с тях, понеже не прощават никога недостатъците на другите, а своите не виждат и не съзнават. Колкото повече стареят, по-скръбни и по-злобни стават. Те имат общи понятия за нещата и биха могли да се занимават с умствена работа, стига любимият им човек да ги насърчава постоянно в тази посока и да хвали напредъка им. Мъжете, които са родени под знака Скорпион, са по-умни и по-просветени от жените, родени под този знак. Техният ум – деен, способен бързо да крои и предначертава – често бива склонен към окултизъм. Тези хора са ненаситно жадни за удоволствия. Те умеят да се харесват на другите, чрез увлекателния си разговор и любезните си приятни обноски. Понеже са надарени със смелост, дързост и безочливост, а в същото време са благоразумни, недоверчиви и предпазливи, те прикриват умело мислите и намеренията си. Тъй като се чувстват независими – повече отколкото трябва – в своето мнение за другите, както и в своето схващане за добро и зло, те най-безсъвестно отказват да устоят на своите обещания и мислят, че постъпват добре. Тези мъже като млади са весели, грабят с широка ръка ненаситно удоволствията, живеят разпуснато, веселбата им е възтежка, груба и доста злокачествена. Когато застареят, ако не са станали жертва на своите прищевки и пороци, самотата ги прави мълчаливи, скръбни и саможиви.
Ако прогърми, когато владее зодия Скорпион, ще има глад и сеч. За пшеницата – гниене. Зимата ще бъде тежка, плодовете – малко, а в южната страна ще погине всичко. В тази страна ще има грабителство, ще въстанат един срещу друг, царят им ще се смени и на негово място ще бъде издигнат друг цар.

Ако има земетресение, когато владее зодия Скорпион, на много места ще има война.
Типичният партньор от Даниела


За астрологията термините “мъжко” и “женско” начало имат друг, различен смисъл от този, който ние влагаме във всекидневието си.
Познанието за звездите, което ни помага да разгадаваме природата на хората, без да накърняваме техния суверенитет и право на тайни, залага най-вече на единството на света, което се крепи на взаимнопроникващата сила на полярностите.
По смисъла на ритмично единство – след топло идва студено, след влажно – сухо, след мъжко – женско, зодиакалните знаци се редуват, изразявайки характеристиките на всички тези различни начала.
“Пасивни” (женски) са Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби, докато останалите: Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец и Водолей, съставляват “активната” (мъжка) половина от Зодиака.
Скорпионът е осмият знак, чиито дом Слънцето посещава през октомври – ноември. Той е подвластен на най-войнствената планета, Марс, но в астрологичната класификация е определен като “пасивен”, женски.
Видимо е, че между тези две характеристики има противоречие. Родените под знака на Скорпион обаче умело съчетават противоположностите. Те могат да се притаяват, след което с непоклатима категоричност да налагат решенията си.
Силата на вълната от енергия, която излъчва Скорпионът обикновено най-ярко присъства при дамите, родени под знака. Може би защото точно тяхната миловидна външна пасивност не предполага изригването на такъв вулкан от страсти и желания, който може да се излее срещу всеки, дръзнал да им се противопостави.
Първопричината за външната пасивност и вътрешната активност на родените под знака на Скорпион, се крие в природата на съчетанието между пасивния характер на Слънцето и активността на Марс.
Слънчевата енергия, която те успяват да акумулират, не е достатъчно силна и може би затова те бързат да изявяват себе си още през първата половина на живота си, страхувайки се, че ще отслабва с годините. Този страх кореспондира с уплахата пред смъртта, вменена от премеждията на война Марс.
Скорпионите най-трудно от всички знаци асимилират мисълта за тленност и преходността на своя земен път. Вероятно образът на силния и дълголетен скорпион, дал името на това съзвездие, обърква представите им за границите между живота и смъртта.
И тогава, в борбата за живота, им остава само едно оръжие – любовта. Чрез нея те се надяват да победят смъртта. Нали в недрата на любовта се ражда новият живот, потомството и чрез него се подсигурява безконечността от превъплъщения и прераждания.
За Скорпиона – да властваш и да обичаш, са синонимни понятия. Чрез проявите им под екстремална форма, те употребяват властта си – власт над всичко и над всички.

Как да задържим при себе си Скорпион?

Експанзивността и авторитарното отношение към всичко, което е извън тях, Скорпионите проявяват най-вече в любовния си живот. За разлика от деликатната манипулация на предхождащите ги Везни, те не се стесняват да обявят на всеослушание желанията си. Други техни съперници по сила на страстите, Лъвовете, искат да опитат всичко, което би могло да бъде подвластно на любовта, докато Скорпионът се опитва да подчини и нея.
За да бъдете сигурни, че разполагате с партньорството на Скорпион, трябва първо да се убедите, че той обича себе си и е готов за своите чувства да прехвърля планини.
Ранното съзряване за любовта и секса на хората родени под този знак, донякъде е вследствие от вродения страх от възрастта. Те се опасяват, че с годините силите и енергичността им ще намаляват и затова бързат да се докажат и на това бойно поле.
Заради тази си ранна атака към подстъпите на любовта, Скорпионите често стигат до прибързани заключения за характера на взаимността и за нейните нужди. Така техният рано съзрял опит в любовта се оприличава на инфантилни терзания.
Искате ли да преживеете годините си със Скорпион до себе си? Тогава оставете детето у него, нуждаещо се от вашата топлота и чувственост да смята, че ви владее и напътства и, че без неговата сила, страст и ревност вие не си представяте света.


Неписани правила, които роденият Скорпион трябва да знае, за да е щастлив и обичан

Разположението на Слънцето върху територията, заемана от знака на Скорпион, изисква от представителите му да проучват и осмислят задълбочено и основно всяка стъпка и нейна причина. А от друга страна, ранното им съзряване ги подтиква към прибързаност и самомнителност, от която патят на старини.
Колкото по-рано оценят своите лични потребности и си признаят слабостта: да предпочиташ да притежаваш чрез страх, а не чрез любов, родените под знака ще си спестят развитието в болестни симптоми на различни мании, които владеят съзнанието им. Те подкопават устойчивостта на организма и отключват проблемите с отделителната система.
Надмогването на зависимостта от секса (всъщност, в това се състои основният проблем на родените Скорпион) и издигането над необходимостта да се съизмерват чрез отношението на другите, е основна задача на тези хора. Тя е знак, че са успели да се изтласкат над предопределеността.


Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Мъжът скорпион има нужда да властва. На първата ви среща ще се държи малко дистанцирано..

Как да покорите жената на своето сърце?

Животът ви е в опасност ако се сблъскате с жена скорпион. Тя е страстна и има апетит на боа, иска да ви глътне на една хапка..

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Скорпионът винаги е искал доказателства за уважение и почит. Най- безценният подарък, който можете да му направите е да намерите художник, който да увековечи лика им..

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Скорпионите се славят с най-магнетичния поглед от целия зодиак. Вгледайте се в очите им, те пронизват с хипнотична сила, дори понякога преди да сте го забелязали той вече ви е обезоръжил..

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Според скорпионите идеалната среда за почивка са страните с изразен тропически климат. Страстните представители от този зодиакален знак мечтаят за пътуване и при първа възможност биха посетили Бразилия.

Гастроном или лакомия сте?

Скорпионът е сред най-големите гастрономи. Със страст обикаляте пазарите и магазините с надеждата, че ще откриете именно този продукт, който ви е най-любим..

От коя зодия е Вашия началник?

Ако сте подчинен на скорпион, то той задължително дълго време ще остане една голяма загадка за вас. Добре е да знаете, че той е взискателен, мнителен, трудно доверява на своите подчинени важните за изпълнение в службата дела..

Папка: Скорпион | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 5912 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.192.254.173