Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:09
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 4
Гости: 4
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Рак


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - Рак


ЛУНАТИЧНА МЕДИТАЦИЯ

Защо Лунатичната медитация е медитация на Рака?

Защото Луната е управителка на Рака и той чувства нейните промени, нейните фази много по-добре от другите знаци на Зодиака. Ракът по особен начин преживява пълнолунието.

Всички планети управляват два знака от Зодиака, като имат в единия знак дневен дом, а в другия - нощен. Но Луната управлява само Рака, има свой дом само в този знак. Това е знак за особената връзка на Луната и Рака.

Ракът за Луната е като единствено дете за майката. Детето прекрасно усеща майка си. Ракът прекрасно усеща ритмите на лунния живот. Ракът чувства особената си връзка с Луната чрез пълнолунието, както детето с майката - чрез пъпа си.

Има зодиакални знаци, които са безразлични към пълнолунието. Но за Рака дори не е нужно да поглежда в календара или към небето - той чувства пълнолунието с цялата си душа, сякаш отвътре.

Лунатичната медитация е най-подходяща за Рака.

Има два вида медитации за знаците от Зодиака. И единия и другия вид правят знаците съзнателни. Но единият вид медитации развива естествените склонности на знака, а другият развива в него това, което му е неприсъщо.

Например, Лунатичната медитация е естествена за Рака, тя най-добре разкрива вродените таланти на неговата душа. А Медитацията на Смеха разкрива в Козирога това, което му е неприсъщо. Сериозният Козирог рядко се усмихва, а да се кикоти - той въобще не знае какво е това.

Лунатичната медитация е естествена медитация за Рака. Лунатичната медитация може да излекува от тежки заболявания, свързани със знака на Рака, от заболявания на стомаха, хранопровода, гърдите, матката. Лунатичната медитация лекува безплодие. Тази медитация е способна да помогне дори тогава, когато вече нищо не помага.

Лунатичната медитация лекува не само тялото, но е съзнанието. Най-главното в тази медитация е това, че тя очиства съзнанието от комплексите и проблемите. Най-главното в тази медитация е това, че тя може да се превърне в просветление.

Лунатичната медитация при пълнолуние може да се превърне в просветление за Рака. Когато изчезнат границите между човека и планетата, между Рака и Луната, между детето и майката, тогава изчезва двойствеността, тогава има само единна енергия. Това е енергията на целостта и просветлението, в която изчезват илюзиите и страха от отделеността, откъснатостта от лоното на Вселената.

Но за да бъде успешна медитацията, трябва да се спази едно условие. Трябва да забравиш, че си деятел, трябва да помниш, че си се отдал и не правиш нищо. Отдал си се и те няма, има я само Висшата Сила, която прави с теб това, което е необходимо за теб и за всеобщото благо. Висшата Сила знае, как да те излекува, а ти не знаеш това. И затова, колкото по пълно е твоето себеотдаване, толкова повече ще бъде възможността за теб да станеш цял, изцелен, просветлен.

Ракът като воден знак е способен да се отдаде с цялата дълбина на душата си. Но на кого се отдава Ракът в Лунатичната медитация?

Ракът трябва да разбере, че Луната на външния небосклон е само канал на висшата вътрешна Сила. Незрелият разум на Рака е способен да хване като с щипки видимата форма на Луната, като причина за своето изцеление. Но всяка форма е само временно и частно проявление на всецялата безформена истина.

Високоразвитият Рак осъзнава, че Луната служи само като канал за действието на незримата истина. Високоразвитият Рак се отдава на Висшето чрез Луната, чрез видимия символ на невидимата сила, и получава пълно изцеление и просветление.


МОЛИТВА

Защо медитацията Молитва е медитация на Рака?

Защото Ракът е много дълбок, възприемчив знак. Ракът е способен да чувства вибрациите на Космоса с цялата си душа, с цялото си същество.

Прието е да се смята, че молитвата е произнасяне на думи, слова на благодарност, възхвала или молба. Но молитвата с думи е само началната степен на молитвата. Колкото повече човек се доближава до висшата реалност, той все по-малко и по-малко чувства потребност от думи. Колкото по-ясно е Святото Присъствие, толкова по-прекрасно е мълчанието, толкова по-нищожни са всички думи. Колкото по-дълбока е енергията на любовта, толкова повече й пречи словесния поток, като преграда.

Ракът е безмълвен воден знак. Ракът чувства дълбоко Висшето не чрез словата, а чрез енергията на мълчанието.

Енергетична Молитва. Какво е това? Мнозина не го разбират. А Ракът прекрасно усеща тази молитва. Не с думите на ума, а с всички слоеве на своето същество Ракът чувства енергетичната молитва.

В тази молитва Ракът се превръща в празен съд. Ракът е възприемчив. Няма възприемчивост без празно вътрешно пространство. Ракът открива в себе си пустото пространство и то се преизпълва с Бога.

Нека Бог изпълни пустия съд на Рака! Нека пред Рака се открие мъдростта на Небето! За съжаление, възприемчивостта на рака често се запълва с нещо нисше. Ако Ракът попадне в компания на пияници, душата му не ще бъде запълнена от Бог, а от алкохолното опиянение. Затова за Рака е много важно да бъде открит не въобще, а по отношение на висшия източник.

Това се отнася особено за началните етапи на пътя му, когато той още не е укрепнал достатъчно, за да бъде свободен и независим във всяко общество.

Медитацията Молитва свързва Рака с висшия Източник. Ракът повдига към небето две ръце с изпънати лакти и глава и чувства, как неведом водопад от благодатна енергия се спуска върху него. Когато енергията изпълва ръцете и главата на Рака, това му носи определена вибрация - мека, отпускаща. След това цялото същество на Рака се изпълва с космически вибрации - много чисти и меки. Ракът сякаш потъва в божествения океан и е пронизан от всички трептящи нишки на живота му.

Божественият океан винаги ни обкръжава, но ние сме толкова нечувствителни, толкова заети със своите дела, че той сякаш не съществува за нас.

Прагматичният човек е невъзприемчив към фините енергии на мирозданието и мисли само за това, каква изгода да извлече от него. Когато Ракът се изпълни с вибрациите на медитацията, той не се грижи за никаква изгода. Той е толкова щастлив в настоящето, че дори за миг не се замисля за някаква бъдеща изгода.

Когато Ракът се изпълни с вибрациите на медитацията, вибрациите на щастието, в него възниква желанието да сподели своята радост. И той ляга върху Майката Земя и я целува. За Рака небето е баща, а земята - майка. Получавайки сила от небето, човек я отдава на земята. Древната мъдрост гласи, че между небето и земята, както между баща и майка, е било нарушено съгласието. Била е нарушена някаква взаимовръзка. Ракът възстановява нарушената връзка между небето и земята, между баща и майката. И това му носи огромно щастие, каквото се среща в хармоничното семейство.

Ракът като никой друг знак от Зодиака, преживява разногласията между майката и бащата. Ракът като никой друг знак в Зодиака преживява разногласията между земята и небето. Ракът като никой друг знак в Зодиака, обича молитвената медитация, като път към съгласие между небето и земята.

Небето и земята, бащата и майката на всички явления, са изобразявани в даоизма с “ин-ян”. Този символ често се съпоставя с астрологичния знак на Рибите, но той не по-малко напомня и астрологичния знак на Рака. Знакът на Рака изразява същата идея, както и символа “ин-ян”. Това е идеята за хармонията на двете противоположности, женската и мъжката, това е идеята за тяхното вечно взаимодействие и взаимопроникновение. Небето слиза до Земята, Земята се издига до Небето, извършвайки вечния кръг.

Когато Ракът навлезе в медитацията Молитва, той свързва небето със земята и става цял, здрав. Всичко най-грубо и най-фино се свързват в човека в хармония. Тогава изчезват болките, язвите, болестите, уврежданията. Тогава в човека като цветя разцъфват особени центрове - чакрите.

В молитвената медитация Ракът започва да чувства в себе си особените енергийни центрове - чакрите. И той изпълва всяка чакра, като цвят, като съд, с небесна сила и след това излива тази сила в земята. Така той оплодотворява земята, подпомага земното и духовното плодородие. Земята ражда от Небето не само видими плодове. Любовта е този прекрасен плод, роден от връзката между Небето и Земята.

Чакрите са като стъпала на стълба между Небето и Земята. И в молитвената медитация Ракът се изкачва и слиза по тази стълба на мистичното съвършенство.

Най-добре е Ракът да прави Молитвената медитация преди сън. Тогава тя ще продължи и по време на съня. Тогава и в съня си Ракът ще свързва небето и земята с чашите на чакрите и ще пътува по стълбата на съзнанието.

Някои зодиакални знаци ясно разграничават наяве и насън. Но за Рака наяве и насън нямат ясни граници. Това, което Ракът прави преди сън, преминава в съня, без да среща препятствия. Медитацията Молитва води чрез бодърстването и съня към висшето пробуждане.


ПОЧУВСТВАЙТЕ ТИШИНАТА НА УТРОБАТА

Защо медитацията Почувствайте тишината на утробата е медитация на Рака?

Защото Ракът управлява майчината утроба и тишината, която детето чувства там.

В живота на всеки възрастен човек има моменти, когато той би искал отново да се върне в майчината утроба. В живота на Рака подобни моменти не са редки.

Ракът често иска да се свие на кълбо и отново да стане дете в корема на майка си. В този свят има толкова грижи, толкова проблеми, а в майчината утроба е толкова уютно! Там е толкова тихо, толкова безметежно, че направо съжаляваш, че си излязъл оттам.

Това е една прекрасна медитация за Рака - отново да почувстваш себе си в майчината утроба. Свивайки се на кълбо под одеялото, Ракът може да съживи в дълбоката си памет своето положение в майчината утроба. Той може да усети особената тишина, която го заобикаля там. Тази тишина е приятна, уютна, благословена… В медитацията Ракът може отново да влезе в храма на майчината утроба и да почувства нейната тишина, като величайша благословия.

Майчината утроба е първия храм, в който младенецът се моли на земята. Мълчанието в майчината утроба е първото свещено мълчание, което обкръжава младенеца. Раждайки се, бебето слуша неспокойния шум на външния свят, като на пазар, но паметта за изначалното блаженство и мълчание в майчината утроба се запазва него като памет за рая.

Тази памет се съхранява в Рака. И тя му помага да навлезе в дълбока медитация, подхранвайки неговото чувство за изначално мълчание и блаженство.

Някакви мисли могат да разсеят Рака, създавайки шум в ушите му. Но ако той е равнодушен към тях, сякаш това са чужди мисли и нямат отношение към него, те ще идват и ще си отиват, без да оставят следа. Ще настъпи момент, когато мислите от само себе си ще изчезнат. И тогава Ракът ще почувства тишината на майчината утроба - вечността.

В тишината на вечността се случва висшето раждане. Ракът, познал висшето раждане, повече не ще се ражда в този нисш свят. Който съзнателно е влязъл в лоното на медитацията, той повече няма безсъзнателно да влезе в майчината утроба.


БУТИЛКА С МЛЯКО ЗА БЕБЕТО

Защо медитацията Бутилка с мляко за бебето е медитация на Рака?

Защото знакът на Рака е свързан с детството и управлява храненето в най-ранна детска възраст. Съкровеният спомен на Рака е млечното зърно на майката и биберонът на бутилката с мляко. Зърното и биберонът са били център на храненето, съсредоточие на любовта, топлината и грижата.

Казват, че много хора, особено Раците , пушат само защото краят на цигарата, който е в устата им, им напомня зърното на майката и биберона на бутилката с мляко.

Каква сила има детството над човешката душа! Какво удовлетворение носи сученето на биберона на бутилката с мляко за възрастния човек, сякаш той отново е малко дете! Този възрастен човек е Рак. Макар че вече е на възраст, за него остават незабравими впечатленията от детството. Ракът получава много дълбоко удовлетворение, връщайки се в медитацията към впечатленията от детството.


ВЛЕЗТЕ В СВОЯ СТРАХ

Защо медитацията Влезте в своя страх е медитация на Рака?

Защото в Рака има скрити много страхове, както в дълбините на морето може да има скрити много чудовища. Има Раци, които изглеждат много смели, но в дълбините им се таят страхове.

Нощта е царството на страха и царството на Луната. Луната, управителката на Рака, сякаш събира в себе си всички човешки страхове.

Луната е символ на майчинството и родовата карма. Много страхове са вложени в нас от майката и съдбата на нашия род. Не само страхът за човешкия живот бива привнесен в Рака от планетите и Луната. Ужасът на животните, тайната тревога на растенията и минералите са скрити в подсъзнанието на Рака.

Ракът може да изглежда много смел, но неговата храброст може да бъде само обусловена реакция на страха.

Храбростта като обусловена реакция на страха, е същият този страх, само че в друга дреха. Цветовете на дрехите могат да бъдат в рязко противоречие, но човекът, който ги облича, не се променя.

Истинската смелост идва като осъзнаване на всички подводни течения на своя страх. Ракът, осъзнаващ своето подсъзнание, не се страхува, защото вижда истината. Ракът, който не осъзнава себе си, се опитва да се скрие от нощните и тъмните страхове зад блясъка на бенгалските огньове на своята показна храброст.

Луната е управителка на нощта и безсъзнателните реакции, безсъзнателните страхове. Луната е управителка на безсъзнателното, което принадлежи на всички същества. Как да осъзнаем това безсъзнателно до неговите корени, за да станем свободни, смели и просветлени? Такъв въпрос си задава Ракът, който вече е започнал да се пробужда за истински живот, чувствайки върха на съвършенството.

Но колко висок е върхът на безстрашието! Колко трудно е да се добереш там!

Личното и безличното, индивидуалното и родовото, човешкото и нечовешкото - всички те се преплитат в нощното кълбо на страховете. Как да се оправим във всичко това? Как да разплетем паяжината на страховете?

Важно е да се разбере, че със страха не трябва да се борим. Не е нужно да го захвърляме в най-тъмния ъгъл на душата си. На Рака му е нужен процес на самопознание, а не процес на борба и потискане. Когато Ракът отхвърля страховете си в дълбините на безсъзнателното, не желаейки дори да ги погледне, те се превръщат в причина за неговата физическа болест в това му въплъщение и причина за много негови мъки в следващите въплъщения. Когато ракът приеме своите страхове, влезе в тях с ярката светлина на съзнанието, стремейки се да не ги отхвърли, а да ги разбере, тогава рано или късно страховете сами ще започнат да изчезват, сякаш никога не са съществували. Страховете ще изчезнат като сън, само щом Ракът ги погледне в лицето. Страховете ще изчезнат и Ракът ще бъде свободен.

А да бъдеш свободен от страха - това означава да бъдеш преизпълнен с любов, да знаеш истината, която не умира.

В древните митове се казва, че Слънцето трябва да покори Луната и да стане неин съпруг. Смисълът им е в това, че нощната, женската безсъзнателна природа на Луната, пълна със страхове и боязън, трябва да бъде осветена и преобразувана от мъжката светлина на Слънцето, светлината на съзнанието. Когато енергията на страха се осветява от светлината на разбирането, тя се превръща в любов. Мистичният брак на Слънцето и Луната означава свързване на съзнанието и любовта, мъжкото и женското начало.

В светлината на съзнанието страхът се превръща в любов. Но пътят към този връх, както към венеца на прекрасния брак, преминава през тъмната пещера на призраците, която не трябва да се избягва, през нея трябва да се премине с яснота в погледа и сърцето. Свързването на съзнанието и любовта е върха на блаженството за Рака.

От тъмната пещера не трябва да се бяга, затваряйки очи, като изплашен заек. Заекът е знаменит символ на Луната, страха и плодовитостта. Да преминеш съзнателно през своята страхливост, да преминеш бдително през всички ужаси и кошмари, които сътворява страхливостта, това означава да станеш наистина творчески.

Страхът парализира творчеството. Страхът потиска инициативата. Страхът те прави безплоден. Влез в своя страх, виж в себе си всичко, от което се страхуваш, и заедно с това не губи яснота на виждането - това е акт на най-голямо мъжество. И този акт на велико мъжество прави Рака свободен творец на своя живот, достигащ на-високите върхове.


МЕДИТАЦИЯ НА СМЕХА

Защо Медитацията на смеха е медитация на Рака?

Защото Луната, управителката на Рака, е планета на емоциите, а смехът е изразяване на емоциите.

Ракът е много емоционален знак. Емоциите на Рака са дълбоки, като неговата вода и непостоянни като неговата стопанка - Луната. Ракът се нуждае от изразяване на своите емоции. Ако през цялото време ги потиска, те ще му причиняват безпокойство, ще пораждат болести. Но проблемът на водните знаци е в това, че дълбините на техните емоции не могат да бъдат изразени с думи.

Думите лежат на повърхността. Думите малко говорят за дълбините на преживяванията. Дълбините на преживяванията не могат да се изразят с думи, но могат със смях. Смехът може да изкаже разнообразна гама от преживявания. Смехът не е задължително веселие. Смехът е способен да разкаже за полутоновете на меланхолията. Смехът разкрива цялото богатство на човешката душа.

Смехът дава възможност за освобождаване. Смехът освобождава от всичко, което пречи на душата. Ракът нерядко натрупва отрицателни емоции, което лошо се отразява на здравето му. Ракът нерядко поема отрицателното поле на околните хора.

Но смехът освобождава Рака от негативния заряд. Понякога Ракът страда от проблеми със стомаха, причина за които е лошото настроение на Рака. Но смехът изкарва токсините на тъгата от организма. Смеейки се, Ракът се лекува и се наслаждава на здравето.

Смехът е като лекарство - той лекува. Смехът е тъждествен на медитацията - той освобождава от проблемите. Когато Ракът чувства някакви сърдечни проблеми, той просто започва да се смее. И проблемите изчезват, небето се прояснява.

Смехът е естествен за Рака, той лесно се засмива. За Рака е лесно да превърне прясната вода на обичайното настроение в празнично вино на веселия смях. Ракът се различава от противоположния му знак на Козирога. Козирогът изцежда от себе си смеха на капки. Ракът щедро разпръсква шампанското на искристия смях. Ракът се различава от Овена, който също умее да се смее. Мехът на Овена е гръмък, смехът на Рака е дълбок.


НЕ ДВЕ

Защо медитацията Не Две е медитация на Рака?

Защото две е числото на Луната, управителка на Рака, и двойствеността е причина за многото страдания на този знак.

Има жена Рак, на която много помага медитацията Не Две. Тази жена има две деца, които често се карат помежду си. Жената се оплаква на много хора, че страда ужасно, когато вижда децата си да се бият, раздвоява се и не може да види обективно ситуацията.

Тя се раздвоява и изпълва с гняв и дори ненавист към едното дете и с жал и състрадание към другото. Колкото повече съжалява едното, толкова повече ненавижда другото. Най-поразителното е, че тези чувства променят местата си - в един миг ненавижда първото и съжалява второто, в следващия - обратното. Но едно остава постоянно - нейната раздвоеност и страдание.

Противоположните чувства я затискат и тя не може обективно да разбере кое от децата е право в дадената ситуация.

Посъветвали тази жена Рак да прави медитацията Не Две, посъветвали я да повтаря в себе си “не две, не две”, с пълно осъзнаване. Оказало се, че това помага много.

Когато майката види своите две биещи се деца, тя започва да повтаря в себе си “не две, не две”. И удивителното е, че тя започва да чувства, че децата й действително са едно цяло, че само изглеждат различни същества. Това усещане за недвойственост дълбоко прониква в душата й.

Тя осъзнава, че гневът и състраданието в сърцето й не са две различни качества, а в корена си представляват едно. И всичко това я успокоява.

Гневът към едното дете и съжалението към другото изчезват. Появява се еднаква любов и към двете, като към едно.

Появява се разбиране, какво и как да направи, за да прекрати раздора помежду им. Възниква обективен възглед за ситуацията, което помага проблемът да бъде решен ясно и спокойно, по най-добрия начин.

Медитацията Не Две е способна да освободи от страданието и мъчителната раздвоеност много хора, особено тези, родени под знака на Рака. Но успехът на тази медитация зависи не от простото механично повторение на мантрата “не две, не две”, а от разбирането на нейния смисъл. Колкото по-ясно е осъзнаването на недвойствеността на съществуването, толкова по-близо сме до истината и щастието.


БЪДЕТЕ НЕГАТИВНИ - КАЗВАЙТЕ НЕ!

Защо медитацията "Бъдете негативни - казвайте не!", е медитация на Рака?

Защото Ракът може да преживява негативните състояния по-дълбоко от всички знаци в Зодиака. Въображението на Рака е способно да създаде най-отрицателните състояния.

В дълбините на Рака има много енергия. Но тази енергия е блокирана и не тече свободно. Когато жизнената енергия не тече свободно, няма здраве и щастие. Когато жизненият поток е преграден от камъни, настъпват тежки дни. Камъните са всичко негативно, което Ракът е натрупал през целия си живот, а също и през миналите си животи.

Ракът е знак на водата, която притежава един недостатък: водата може да натрупва негативност.

Ракът трябва да изхвърли негативността, Ракът трябва да изхвърли камъните.

Както се казва, “клин клин избива”. Отрицателното освобождава от отрицателното. Най-добрият начин да се изхвърли всичко негативно е да 40 минути да станеш толкова негативен, колкото е възможно.

Нека в тъмна вечер Ракът изключи светлината в стаята и затвори вратата. Нека облече някаква тъжна дреха, да пусне тъжна, печална музика, да разположи край себе си тъмни възглавници и да седне на една от тях. Нека Ракът започне да си припомня всичко най-лошо и противно, с което се е срещал. Нека Ракът започне да си въобразява всичко най-негативно и гадно, което може да му се случи.

Ракът има голямо въображение и прекрасна памет. Той лесно може да си спомни и представи всичко най-лошо, което се е случвало и може да се случи. Нима Ракът е забравил, как са го обиждали, как са го унижавали, как са му пречили да прояви себе си? Нима Ракът е забравил своите най-черни, най-печални дни, когато безизходната тъга е пораждала в него желание да приключи със себе си?

Нека Ракът си припомни всичко най-лошо. И когато е изпълнен с него дотолкова, че вече е непоносимо, нека изрази своите преживявания. Нека плаче, ридае, стене, вие, крещи, удря и хвърля или прегръща до себе си възглавницата. Нека Ракът търси все нови и нови начини да изрази своите тежки преживявания.

Единственото условие е, че той трябва да бъде съвсем сам. В тази медитация Ракът трябва да бъде сам, да изхвърля своето бреме в пустота.

Нека в продължение на 40 минути Ракът медитира така. Нека през цялото това време бъде настроен към думата “не”, нека я повтаря като мантра. Думата “не” ще му помогне да се издигне, да осъзнае и изрази всичко негативно.

Нека за 40 минути Ракът забрави думата “да” и всичко позитивно, което се е случвало в живота му. Нека дори и за секунда не си позволи да бъде щастлив, да не си позволи да си припомни нещо добро, приятно, да не си позволи да си представи нещо красиво. Нищо позитивно, никакво щастие - 40 минути само за негативната лента на въображението.

Да говориш в продължение на години, че съдбата е гадно нещо, в действителност не е трудно. Но да бъдеш напълно в негативно състояние само един час - това е много трудно. Разумът ще поиска промяна, разумът не желае да бъде нещастен цял час.

Разумът на Рака ще поиска промяна, ще поиска да си спомни нещо весело, жизнерадостно, но Ракът не трябва да му го позволява, иначе медитацията няма да се случи. Нека Ракът бъде негативен, нека казва само “не”! И медитацията ще се случи.

И когато Ракът навлезе много дълбоко в медитацията, той внезапно ще види, че е отделен от всичко, което прави, което преживява и изразява. Ракът ще започне да вижда, че той нищо не прави, че всичко става само, а той е само наблюдател.

Ще възникне дистанция между наблюдателя и наблюдаемото. Това е дистанцията между зрителите и действието - самата сърцевина на медитацията. Но тази дистанция не трябва да се превърне в цел на усилията, не трябва да се безпокоите за нея. Тя възниква от само себе си. Ракът просто потъва дълбоко в своята негативност и внезапно се появява дистанцията между видимото и този, който го вижда.

Нека Ракът се погрижи да бъде тотален в своето отрицателно състояние в продължение на 40 минути.

А след това нека Ракът кардинално промени отрицателната си настройка към положителна.

Нека Ракът включи силна празнична светлина, нека облече светла празнична дреха. Нека пусне весела и жизнерадостна музика, нека постави наоколо весели ярки тъкани и възглавнички. Нека Ракът пее и танцува, ликувайки от щастие. Нека си припомня всички прекрасни моменти от своя живот, нека си представи всичко най-прекрасно, което може да се случи. Нека празнува, ликува, пее, танцува, смее се, пляска с ръце, нека всячески изразява радостта си от живота. Нека, празнувайки, повтаря като мантра, прекрасната и добра дума “да”. Думата “да” помага да се издигне, да осъзнае и изрази всичко позитивно в живота си.

Нека след 20 минути празник и радост Ракът вземе очистващ душ, измиващ от него всички остатъци от негативното състояние, всички остатъци от думата “не”.

Тази медитация ще донесе на Рака мъдрост. Мъдростта е в това, че пътят към бляскавото щастие на върха “да” преминава през мрачните дълбини на “не”. Думата “да” изразява пълното приемане на живота и радостта само от този, който е преминал през собствения ад на думата “не”.

“Да” е прекрасна само в този Рак, който е пропълзял през ужаса на “не”.

Папка: Рак | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2546 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129