Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


20:34
18.04.2024
Четвъртък
35.174.62.162


Онлайн: 6
Гости: 6
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Овен


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - Овен

МЕДИТАЦИЯ НА ЗЛАТНАТА СВЕТЛИНА

Защо медитацията на Златната Светлина е медитация на Овена?

Защото при вдишване тя е свързана с изгрева на Слънцето, което екзалтира, изгрява в Овен, и с главата, която управлява този знак. Златната Светлина, която при вдишване влиза в главата и преминава надолу до върха на пръстите на краката, това е мъжката енергия ян, енергията на мъжкия знак Овен.

Овенът е изгрев и начало на цикъла. Религията отбелязва началото на деня с молитва и времето на Овена е празник.

Какво представлява Златната Светлина, която при вдишването навлиза в главата на човека по време на медитация? Това е енергията на Овена, това е светлата сила на пламенната молитва, това е съзидателността на празника.

Както астрологичната година започва с Овен и завършва с Риби, така и медитацията на Златната Светлина започва с вдишването на светлина и завършва с издишването на тъмнина.

Както не може да бъде познат Зодиакалния кръг, познавайки знака на Овена и без да бъде познат знакът на Рибите, така не може да бъде разбрана медитацията на Златната Светлина, ако започнем да четем за нея в знака на Овена, и не завършим да четем за нея в знака на Рибите.МЕДИТАЦИЯ НА СМЕХА

Защо Медитацията на Смеха е медитация на Овена?

Защото смехът е израз на естествената сила на живота, присъща на Овена.

Смехът се нуждае от жизнена сила. Слабостта не се смее, слабостта плаче. Овенът е знак на жизнената сила, кардинален знак на огъня. Смехът подобно на огъня сгрява сърцето на човека.

Овенът е огънят на пролетното утро, който прогонва зимната нощ. Смехът е подобен на пролетно утро, което прогонва нощта на зимната печал.

Прекрасен е Овенът, който започва Зодиакалния кръг. Прекрасен е смехът, който започва слънчевия ден.

Овенът е искрен и звучи в своите проявления като смях. Смехът е изразителен и жизнерадостен със своята окраска като Огън.

Овенът казва, че идва нова добра Астрологична година. Смехът казва, че идва добро настроение, добър ден.

Овенът дава енергия, за да прокара пътя на пролетта. Смехът дава енергия, за да прокара пътя на истината.

В Овена намират мъжество, за да преодоляват препятствията. От смеха черпят смелост, за да превъзмогнат несгодите.

Великият Овен умее не само гръмко на де смее, но и дълбоко да мълчи. Величието на смеха е в дълбините на мълчанието, което го сменя.

За да почувствате радостта на мълчанието през деня, трябва да започнете утрото със смях.

Нека утринният смях бъде знак за начало на празничния ден, както Овенът е празничен знак в началото на Зодиака!ВЪЗХВАЛА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ
Защо медитацията Възхвала на Изгряващото Слънце е медитация на Овена?

Защото Слънцето изгрява, екзалтира в Овена. Астролозите твърдят, че екзалтацията на планетата в знака говори за най-високите, най-чистите вибрации на тази планета.

Екзалтацията на Слънцето в Овен е чистотата на слънчевите лъчи при изгрев. Изгревът на Слънцето е пролетта на Овена, пролетта на Овена е изгревът на Слънцето.

Посрещайте с възхвала изгрева и пролетта! Изгревът е най-прекрасното време на деня, а пролетта - най-прекрасния сезон на годината.

Възхвалата на Изгряващото Слънце е естествена за Овена. Да станеш рано е да приветстваш Слънцето като своя висш Аз. Това е много лесно за Овена - той става при изгрев.

Най-добре от всичко е да прославяш Слънцето като символ на Висшия Живот, не с някакви заучени химни, не с някакви чужди слова, но със собствените звуци, идващи от сърцето.

Чистите звуци, идващи от дълбините на съществото, много по-добре прославят величието на Вселената, отколкото думите, създадени от човешкия ум. Овенът е привързан към чистото звучене, Везните - към човешките слова. Противоположният на Овена знак Везни обича да беседва с прекрасната природа чрез строфите на поетическите химни. Но природата се прославя много по-силно чрез природните звуци, отколкото с човешките думи.

Ушите на природата не чуват прекрасните песни на Везните. Природата е глуха за човешките слова. Но сърцето на природата оценява екзистенциалните звуци. Екстазът на съществуването не е за осмислените думи.

Естественият Овен е способен да сътворява екзистенциални звуци. Овенът е по-близо до природния живот, отколкото Везните, и е способен да отхвърли всички слова, като изкуствени творения на човешкия интелект. Овенът може да намери наслаждение в чистите, битови звуци. Тези звуци, от гледна точка на човешкия език, са безсмислени, но от гледна точка на природата са пълни със значение.

Овенът може да мърка, пее, стене, да издава всякакви звуци, идващите от дълбините на съществото. Човек може да намери в спонтанните звуци, сякаш идващи от никъде, повече щастие, отколкото в словата на езика, заучени от паметта. Овенът усеща, че природата го разбира. Овенът усеща, че природата разбира неговите естествени звуци, но не разбира неговите изкуствени слова.

Овенът приветства Изгрева на Слънцето, като Самата Природа, като Самия Живот.

Той се клатушка и пее на своя естествен език собствената си песен. Това му носи щастие, здраве и успех във всичко.

Често Овенът страда от главоболие, от повишено кръвно налягане. Овенът често е много агресивен, жесток. Случва се Овенът да се държи твърде стихийно, безсъзнателно, без никаква внимателност, без разбиране. Овенът не винаги умее икономично да изразходва енергията си и това създава много проблеми. На Овена не му достига търпение и това му пречи в живота.

Но ако Овенът редовно изпълнява медитацията Възхвала на Изгряващото Слънце, той ще почувства благотворни промени. Ще си отиде главоболието, ще си отидат болестите, ще си отидат проблемите. Овенът ще почувства приток на чисти, любящи, спокойни и съзидателни сили. Той ще стане съзнателен, внимателен, търпелив и щастлив.

Възхвалявайки Слънцето, видимо във времето, Овенът осъзнава невидимото вечно Слънце. Нека възхвалата на Изгряващото Слънце се превърне във възхвала на просветления Овен!НАБЛЮДАВАЙТЕ СВОЕТО ГЛАВОБОЛИЕ


Защо медитацията Наблюдавайте своето главоболие е медитация на Овена?

Защото Овенът управлява главата и нерядко изпитва главоболие.
Главоболието е проблем на Овена. Едва ли може да се намери Овен, който никога не е изпитвал главоболие. Овенът може да гълта хапчета против главоболие, но това не решава проблема. Важното е не да се бориш с болката, а да откриеш нейната причина. Главоболието може да има хиляди причини и е важно да откриеш конкретната причина за твоето главоболие. Само тогава можеш напълно да премахнеш болката.

Медицината и медитацията помагат да се открие причината за болката. Медитацията се различава от медицината по това, че се нуждае само от собственото съзнание.

Главоболието е прекрасна възможност за самоосъзнаването на Овена. Всичко, което се изисква, е внимателен поглед, който не се съпротивлява на болката. Да не се съпротивляваш на болката е голям подвиг. Колко мъжество е нужно, за да погледнеш собствената болка в очите, без да се опитваш да я избегнеш.

Овенът е храбър и не се страхува от болката. Той не се бои от болката, но може да види в нея враг. Но ако Овенът се бори с болката, като с враг, той не е способен да види нейната истина. За да видиш истината на своето страдание, трябва да гледаш на него безучастно. И дори с известна доза симпатия, както гледаш на помощник, приятел.

Болката е приятел, който ти помага и ти съобщава за това, което не е наред в организма. Затова трябва много внимателно и търпеливо да се вслушваш в болката, разбирайки всичко, което стои зад нея.

Човек яростно се съпротивлява на всички видове страдания, не желае да види истината, която стои зад тях. Когато опитът за съпротива отсъства, тогава болката съобщава за това, което е. А да знаеш това, което е, това означава да знаеш истината.

Овенът познава истината, когато премине урок по търпение. Овенът търпеливо наблюдава болката и разбира това, което означава тя.

Ако човек започне да разбира своята болка, тя става по-остра, събира се в определена точка.

И когато наблюдението на болката стане пределно ясно и бдително, болката внезапно изчезва, сякаш е предала своето послание. Когато Овенът е пределно внимателен към своята болка, в началото тя става много остра, съсредоточава се в една точка, а след това внезапно изчезва, сякаш е предала своето послание. И когато болката изчезне от само себе си, Овенът разбира защо се е появила. Овенът вижда причината за болката и знае какво да прави с нея.

Възможно е Овенът да види своя потиснат гняв, пораждащ главоболието, и да знае какво е нужно, за да се освободи енергията на гнева. Овенът освобождава енергията на гнева чрез динамичната медитация. Чрез нея той се избавя от самата причина за главоболието и болката не се появява повече. И Овенът чувства велико щастие.

Медитацията е най-естественият път към здравето и щастието. И този път превъзхожда всички изкуствени пътища.ДИНАМИЧНА МЕДИТАЦИЯ
Защо Динамичната медитация е медитация на Овена?

Защото динамичността е свойствена за Овена.

За Овена е свойствена динамичност, защото това е кардиналният знак на огъня. За Овена е свойствена динамичност, защото той е знакът на началото на астрологичната година, а началото винаги е динамично.

Началото на деня, ранното утро - това е най-подходящото време за Динамична медитация. Това време съответства на Овена, който олицетворява енергията на изгрева на всички енергии. В Овена Слънцето се издига.

Слънцето говори за съзнанието, което побеждава тъмнината на безсъзнателното. В Динамичната медитация трябва да бъдеш пределно съзнателен, пределно внимателен към всичко, което се случва. В тази медитация е нужно да не се отъждествяваш с всичко, което се случва. В тази медитация е нужно да отделиш себе си, като наблюдател, от всичко наблюдаемо. Овенът е способен да го направи. Неговото съзнание може да бъде пределно внимателно и ясно към всичко и заедно с това отделено от всичко.

Овенът, това не са Рибите, които се сливат с околните и губят себе си. Овенът, това не са Везните, които си сътрудничат със заобикалящото ги пространство. Овенът е способен ярко да осъзнава самия себе си, без да се слива и без да се свързва с околното пространство.

В Динамичната медитация Овенът познава себе си като чисто съзнание, свободно от всичко, което наблюдава. Но за да почувства себе си като съзнание, е нужна голяма енергия. Необходима е динамична активност, за да можеш контрастно да почувстваш своето чисто, съзерцателно съзнание.

Овенът е много активен, много динамичен знак. Сред знаците от зодиака той е най-динамичният. Овенът често е твърде активен и напрегнат, което му пречи да се отпусне. Активността до такава степен е вкоренена в Овена, че дори нощем тя продължава в ума му. Дори за това, да се отпусне, да бъде пасивен и да почива добре, Овенът полага активни усилия.

Динамичната медитация използва качествата на Овена. Тя му позволява да бъде максимално активен. В живота всичко се движи към своята противоположност. След максималната активност по естествен начин настъпва стадият на максималната пасивност. В тази пасивност съзнанието става много чисто и съзерцателно.

Пълната чистота на съзнанието е просветлението. Просветлението означава състояние на вътрешен покой, което се запазва, независимо от всички външни движения и вълнения. Просветлението изначално съществува във всекиго, трябва само да го осъзнаем. Да се мисли за просветлението е безполезно, защото то се намира отвъд пределите на ума. В просветлението може да се навлезе само чрез медитация.

Овенът иска да навлезе в просветлението, като в непосредствено преживяване на висшата истина. За Овена е недостатъчно да знае с ума си някаква философия за просветлението. Той трябва да почувства истината с цялото си същество. Затова Овенът прави динамичната медитация и постига истината на непосредствения опит.

Динамичната медитация има пет стадия. Първите три изискват тотална активност. Те в пълния смисъл на думата са динамични. Стопанинът на Овен Марс му помага да бъде максимално енергичен и активен в тези стадии. Слънцето, което се издига в Овен, му помага да бъде пределно съзнателен, бдителен в медитацията.

Овенът действа в първите три стадия с цялата интензивност и едновременно той отстранено наблюдава самия себе си.

Той не трябва да се губи в действието, трябва да остане наблюдаващо съзнание.

Първият стадий е хаотично дишане през носа с акцент върху издишването. Хаотичното дишане снема обичайните блокажи и оголва подсъзнанието. Потиснатите емоции, изтласкани в подсъзнанието, изплуват и тяхната енергия се проявява във физическото тяло.

Преди Овена са Рибите, които управляват Дванадесетия дом на подсъзнанието.

Това е домът на всичко скрито, всичко, което потискаме и крием в подсъзнателната част на ума. Възможно е Овенът някога да е чувствал гняв и да е искал да покрещи на някого, но това не е било приемливо и той е потиснал гнева си в подсъзнанието.

Този гняв е останал, той никъде не е изчезнал, просто е приел скрита форма.

Скритите, потиснати емоции не изчезват. Те влияят върху човека и предизвикват различни болести и депресии. Трябва да се освободите от тях. Трябва да ги издигнете до повърхността на съзнанието, а за това помага хаотичното дишане.

Дишането се управлява от Близнаците. Този знак е в символичен квадрат с Риби. Квадратът означава ограничаване, потискане. С помощта на дишането човек потиска емоциите, нежелателните мисли. Той започва по особен начин да диша повърхностно и емоциите се потискат.

Това, което служи като средство за безсъзнателно потискане, може да служи и като средство за съзнателно проявяване. С помощта на дишането човек е способен да отваря своето подсъзнание, да изкарва всичко навън. Овенът диша хаотично и отваря своите потиснати емоции.

Хаосът е качество на Нептун, управител на Рибите и стопанин на дванадесети дом. Хаосът обикновено е потискан, скриван, прибиран в дълбините на душата. Но без хаос не може да се появи нищо ново, нищо творческо. Заедно с хаоса в дълбините се потиска и енергията, която трябва да бъде освободена заради творчеството.

Хаосът разчупва стереотипите на поведението. Хаосът на дишането премахва обичайните блокажи, чрез които Овенът се държи в рамките на условностите на обществото и в рамките на собствения образец. Блокажите се създават от обществения морал, общоприетите правила на поведение. Затова в дома на потиснатите емоции и желания, в знака на Рибите кулминира Венера - планетата на обществените условности. Обществените условности са причина за умопобъркания дом, който се крие във всеки човек.

Това не означава, че правилата на доброто поведение в обществото са лоши. Това просто означава, че човек трябва да има отдушник, когато проявява всичко негативно, което му е на душата. Негативното трябва да се проявява в пустотата, а не върху хората. Трябва да се учим да проявяваме своите отрицателни емоции в пустото пространство. Овенът се учи на това чрез Динамичната медитация.

За да изразяваш успешно себе си, е нужна енергия. За да гори Огънят, той се нуждае от въздух. За да бъде енергичен Овенът, той се нуждае от активно дишане. Дълбокото, активно, хаотично дишане, изпълва Овена с живот. Той все повече се чувства не като материя, а като енергия. Стихията на Овена е огънят - това е енергия, а не материя. Знакът на Овена е овен, животно. В животното има повече жизнена сила, отколкото в човека. Човекът е станал изкуствен, отдалечил се е от източника на природната сила. За да стане божествен, човек трябва да се върне към природата. Дванадесетият дом на хороскопа, това е домът на дивата природа, от която човек може да почерпи жизнена сила.

Дълбокото, бързо, хаотично дишане изпълва Овена с жизнена сила, открива пред него възможности за творческо самоизразяване.

Всичко, което Овенът потиска в продължение на много години, и може би много превъплъщения, сега може да бъде изразено.

Да се изразиш, това е като да издишаш. Акцентът върху издишването в първия стадий на медитацията подготвя към самоизразяването във втория стадий.

Вторият стадий е свободно, спонтанно самоизразяване. Енергията, която е била събудена в първия стадий, трябва да намери изход - издишването.

Как Овенът може да изразява себе си? Той може да крещи, да стене, да плаче, да се смее, да ругае, да размахва ръце и крака, да скача, да се тресе, да танцува, да пее, да издава всякакви звуци и да прави много други неща. Всичко това му е разрешено във втория стадий. Единственото условие е всичко това да се прави в пустота, той не трябва да докосва никого другиго.

Вторият стадий се нарича умопобърканият дом. Хората, които го правят, понякога напомнят умопобъркани. Но има огромна разлика между тях и истинските умопобъркани. Истинският умопобъркан не контролира своето безумие, той се случва в него пряко волята му. В медитацията човек контролира своето поведение, което изглежда безумно. А този, който е стопанин на своето безумие, никога няма да се побърка.

Умопобърканият дом се отнася към дванадесети дом, към знака на Рибите.

Всичко, което потискаме в себе си, е като товар в нашия умопобъркан дом. Хората страдат толкова много, защото не могат да се освободят от този товар. Колко е щастлив човек, който напълно е опустошил своя умопобъркан дом! Само той е способен да се радва на живота.

Колко е щастлив Овенът, който напълно се е освободил от своето безумие в Динамичната медитация! Само той е способен да се радва на живота.

Овенът е знак на открито самоизразяване, това е знак на отворените врати. Овенът е енергия на огъня, енергия на непосредственото изразяване. Без тази енергия е невъзможно да опустошиш своя умопобъркан дом. Без огъня не можеш да изпариш водата.

Вторият стадий на медитацията освобождава Овена от вътрешното потискане. И тогава в него се появява чистото пространство за духовния звук, за мантрата.

Третият стадий е повторението на мантрата “ху”. Тази мантра се произнася гръмко с подскачане в момента, в който стъпалата се удрят в пода. Тази мантра въздейства върху сексуалната чакра, пробуждайки и издигайки сексуалната енергия.

Планета на сексуалната енергия и неин преобразувател е Плутон. Плутон е съуправител на Овен. Сексуалната енергия се пробужда долу и се издига към небето - към висшите чакри, намиращи се в главата, която се управлява от Овена.

Сексуалната енергия на човека има две възможности. Тя има биологична възможност, т.е. способна е да дава раждане на други същества, деца.

Тя има и духовна възможност - способна е да даде на човека второ раждане.

В астрологията децата са свързани с петия дом на хороскопа, домът на Лъва. Собственото раждане в астрологията е свързано с първия дом на хороскопа, домът на Овена. Собственото раждане може да бъде духовно, когато човек ражда сам себе си, като ново висше същество. В астрологията с Овена и Лъва са свързани едни и същи планети - Слънцето и Плутон. Тези планети формират сексуалния потенциал.

Когато Овенът насочва сексуалната енергия в себе си, когато той я издига към горните чакри, той се ражда в самия себе си, като ново същество. В третия стадий на медитацията той възбужда в себе си сексуалната енергия с определен звук и тя се издига и сътворява в него ново същество.

Ако първият и вторият стадий на медитацията са хаотични, то третият притежава ясен ритъм. От хаоса идва ритъмът на определена мантра. От несвързаните звуци на катарзиса на втория стадий се проявява ясното, организирано начало на мантрата по време на третия стадий. Хаосът на Бакхус преминава в реда на Аполон. Целенасочеността на Аполон издига енергията към висшия ред.

За да се движи енергията към финия свят и да разкрие духовното начало, трябва да се преустанови нейното изтичане през физическото тяло и ума. Четвъртият стадий на медитацията - това е стадият на спиране на движенията на физическото тяло и ума. Пробудената чрез звуците на мантрата и подскоците особена енергия, не намирайки изход навън чрез външно движение, се движи навътре.

В четвъртия стадий на медитацията Овенът пребивава в състояние на чисто съзерцание - не-действие. Той спира всички движения на тялото. Той спира дейността на ума. Той просто гледа, съзерцава. Той спира всякаква дейност, произтичаща от само себе си, за да не пречи на енергията да се движи спонтанно навътре. Той просто наблюдава всичко, което се случва, без да прави никакви умозаключения.

Колкото по-интензивно действа Овенът през първите три активни стадия на медитацията, толкова по-естествено той навлиза в покоя на пасивното съзерцание на четвъртия стадий. Колкото по-активно човек работи през шестте дни на седмицата, толкова по-естествен ще бъде неговият отдих през седмия ден.

В Библията се говори за съботата като за свещен ден на отдих и празник. Съботата е ден на Сатурн. Тази планета е в падение в Овен. Това означава, че на Овена не достигат качествата на Сатурн. Той не умее да ограничава своята активност. Той през цялото време е деен. Но когато човек е деен през цялото време, той забравя своя истински вътрешен център.

Вътрешният център се постига в пасивно съзерцание. В четвъртия стадий на медитацията Овенът не прави нищо - само съзерцава. В йога има едно понятие - турия, което на санскрит означава нещо четвърто. Това е четвъртото състояние на съзнанието, това е просветленото съзнание, което се намира отвъд пределите на трите обичайни състояния на ума.

Трите обичайни състояния на ума - това са възприятията наяве, в сън и в дълбокия сън без съновидения.

В четвъртия стадий на медитацията Овенът познава турия - просветлението.

Просветлението означава постигане на неподвижност на вътрешния център, който никога не се променя.

Просветлението е раждане на ново съзнание, това е откриване на същността, която никога не се е раждала и никога няма да умре.

За да се постигне същността, нужно е да се ограничи външната активност. В четвъртия стадий на медитацията Овенът изучава уроците на Сатурн, ограничавайки външните движения. Сатурн управлява Козирог. Този знак стои в десетия дом на самореализацията по отношение на Овен. Овенът осъществява самореализацията, усвоявайки уроците на Сатурн.

Тези уроци са трудни, трудно е да се стои в неподвижна поза с вдигнати ръце петнадесет минути. Най-трудно от всичко е да стоиш и нищо да не правиш, дори да не мислиш, да не мечтаеш. Но и наградата за този труд е велика. Това не е някаква награда в бъдещето, тя е в самото настояще. Просто да бъдеш в настоящето, да присъстваш тук и сега с цялото си същество - в действителност това е най-голямата награда за труда на медитацията.

Овенът и Козирогът са кардинални знаци, знаци на настоящето. Да бъдеш в настоящето - това е тяхната задача, тяхното осъществяване, тяхното щастие.

Много важно е, че четвъртият стадий започва неочаквано - по сигнал. След внезапния сигнал трябва веднага да спреш и да замреш. Внезапността е качество на Уран, който управлява Водолей и Козирог. Внезапността на Уран дава възможност за озарение, за просветление.

Просветлението е най-великото щастие - то идва неочаквано.

Овенът трябва да бъде изцяло в настоящето - и просветлението ще дойде. Овенът не трябва да чака просветлението в бъдещето, той просто трябва да бъде в настоящето - и просветлението ще дойде.

Просветлението идва - и се ражда ново същество. В процеса на пасивното съзерцание се ражда висшето същество.

Това същество е способно да бъде външно активно, но отвътре - дълбоко пасивно. Вътре то празнува неизменността, а отвън - празнува изменението.

Преминавайки през съботата на съзерцанието, Овенът възкръсва в слънчевия ден на неделята. Сега той е способен да съчетава външната активност с дълбоката вътрешна пасивност и съзерцателност. Сега вътре Овенът празнува неизменността, а отвън празнува изменението. Колкото по-дълбоко е неговото вътрешно мълчание, толкова по-слънчев е неговият външен празник.

Петият стадий на Динамичната медитация е празничен танц на благодарността, в който светът на мълчанието изразява себе си чрез света на танца.

Този танц тече като свободен поток на творческата енергия. Той напомня за творческия трин - аспектът между Овена - знакът на самосъзнанието, и Лъва - знакът на съзидателното самоизразяване.

Съзидателното самоизразяване принадлежи на този, който познава себе си като истина. Който познава себе си като истина, той изразява благодарност към Съществуванието и тази благодарност е прекрасна като танц.


КИРТАН

Защо медитацията Киртан е медитация на Овена?

Защото тази медитация влиза в празника, посветен на деня на Просветлението на Ошо, в месеца на Овена, в деня на равноденствието, на 21 март.

21 март е знаменателен ден. Това е празничен ден на Просветлението на Ошо и ежегодно бива отбелязван от хиляди хора, хиляди сърца, които обичат Ошо. 21 март е знаменателен ден. Това е началото на знака на Овена, началото на новата астрологична година. Началото на новата астрологична година е древен празник и той се отбелязва от хора, които не го забравят, както не забравят своите корени.

21 март е знаменателен ден. Това е начало на нов цикъл, нов живот и трябва да се празнува, да не се забравя.

Овенът е първият знак от Зодиака и е подобен на първия дом на хороскопа. Да посрещнеш първия ден на Овена с празнична медитация, това означава да направиш първата и главна крачка към истината, към светлината. Първата крачка е най-главната, защото тя определя всички останали. Да започнеш новата астрологична година с медитация, това означава да насочиш към просветлението цялото последващо време.

21 март е знаменателен ден. Това е празничен ден на пролетното равноденствие. От този ден светлото време в денонощието започва да се увеличава, а тъмното да намалява.

На Изток периодът от деня на пролетното равноденствие до деня на лятното слънцестоене се смята за най-благоприятен за духовното развитие. Когато денят на пролетното равноденствие се отбелязва като празник с особена медитация - Киртан, това прави много по-успешен духовния и жизнения път в продължение на цялата астрологична година.

Овенът е знак на началото на биологичния и духовния живот. За началото на биологичния живот говори пробуждането на растителната енергия. За началото на духовния живот говори пробуждането на човешкия дух.

На Изток казват, че сънят на невежеството няма начало, но има край, и че пробуждането на духа, просветлението на съзнанието има начало, но няма край. 21 март е ден на началото на просветлението, което няма край.

Когато Овенът празнува деня на Просветлението на Ошо на 21 март, той в действителност празнува и своето просветление, той празнува възможността и неизбежността на своето просветление. И колкото по-дълбоко Овенът навлиза в този празник, в медитацията, в Киртана, толкова по-дълбоко той чувства в себе си енергията на просветлението.

На пламъка на Овена е съзвучна медитацията Киртан с нейния горещ танц и свободно пеене, с нейното изразително пляскане с ръце. Танцът, песента - това е проявление на живота, това е празник на живота. След енергичния танц естествено настъпва щастието на покоя. Животът се състои от ритми на движението и неподвижността. И най-истинският празник на живота е медитацията, в която има ритъм на движението и покоя.

Колкото повече Овенът навлиза в медитацията, в нейния ритъм, толкова по-добре той усеща в себе си празника на просветлението. Пълнотата на този празник е в това, че това е денят на Просветлението и на конкретен човек - Ошо, и на всеобщата природа.

Един Овен празнува деня на Просветлението на Ошо и забравя, че това е денят на есенното равноденствие - празникът на просветлението на цялата природа.

Друг Овен празнува деня на пролетното равноденствие и забравя, че това също е и денят на Просветлението на конкретен човек.

Трети Овен празнува на 21 март и деня на пролетното равноденствие и деня на Просветлението на Ошо. И празникът на този Овен е най-пълният, най-обемащият.

Папка: Овен | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2085 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          35.174.62.162