Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPal



Лунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:52
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Лъв


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Лъв (22 юли - 23 август)

Според гръцката митология около град Немея живял чудовищен лъв. Херакъл го задушил и това бил първият от неговите дванадесет подвизи. Смята се, че символът на зодиакалния знак идва от гръцката буква "ламбда", понеже гърците са дали името на съзвездието — Леон. Съществува и друга версия, че съвременният знак е стилизирано изображение на съзвездието, което в средните векове се е изобразявало като лъв, и че знакът представлява лъвска грива и лъвска опашка.
Жизнена сила, авторитет, власт.
Знак на великодушие, горди чувства, с него се свързва стремежът към самореализация. Това е огнен знак, подчинен на Слънцето, а задачата на Слънцето е да дарява топлина, светлина и живот. Тази сила действа благотворно на всичко живо, Лъвът е център на планетната система, той привлича останалите планети. Лъвът е щедър, обича светлините на рампата, обича да е в центъра на вниманието. Лъвът държи на своя дом и личната си независимост.С пълни шепи харчи пари и знания без да мисли за себе си. Чувства се силно привлечен от противоположния пол, но нека сдържа любвеобилността си — с нея са свързани всичките беди на Лъва. Лъвът често си мисли, че другите имат същите представи за честност като неговите, затова е твърде доверчив. Не обича да се повтаря, щом разбере за какво става дума, проявява нетърпение и упоритост. Онези, които не споделят неговото мнение, трябва да действат внимателно и тактично, тъй като могат да го управляват само ако не засягат неговата чест. Лъвът иска всички да мислят за него хубави неща и затова прави всичко, което може. Знае какво впечатление създава и се старае да направи още по-добро. Лъвът има талант в драматичното изкуство, той цял живот играе ролята на благородник — толкова силно се вживява в нея. За себе си има много високо мнение. Той прави всичко, което смята за правилно, даже ако то противоречи на общественото мнение. Ако притесняват Лъва на работното му място, той може да намрази работата си и да напусне. Лъвът е символ на благородство и достойнство, това е кралски знак. Във всяко негово движение се чувства гордост и достойнство - отстрани това се забелязва отлично.
Властта повишава неговото самосъзнание. Чувствайки отговорност, той ще направи всичко, за да оправдае доверието. На ръководен пост той ще се изяви блестящо, ще прояви творческите си заложби, за него ще заговорят всички. Но ако не бъде удовлетворена неговата потребност от авторитет, може да развие инертност, суетност, непостоянство, индиферентност.
Жените лъвици обичат да играят главната роля в брака; ако става дума за брака на децата им, те се превръщат в истински лъвици; няма да допуснат детето им да бъде обиждано, дори ако това обижда тях. Лъвовете имат прагматичен ум, проявяват интерес към философията; с ентусиазъм и изобретателен ум привличат към себе си общественото внимание. Ако са спокойни и уверени, няма по-щедри и всеотдайни към хората от тях. Те са храбри и безстрашни, никога не удрят под кръста, даже когато всичките козове са в ръцете им. Побеждавайки, към враговете си са великодушни. Победени, никога не се отказват от борбата. Техният девиз е: "Аз искам".

Папка: Лъв | Добавил: Пим (03.04.2009)
Разгледан: 3101 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181