Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:08
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Лъв


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - Лъв

БЪДЕТЕ ПОЗИТИВНИ - КАЗВАЙТЕ ДА!

Защо медитацията Да е медитация на Лъва?


Защото думата "да" е пълна със слънце, както и знака на Лъва. Сред знаците от Зодиака Лъвът е един от най-великите оптимисти. Сред думите от речника "да" е едно от най-оптимистичните твърдения. Ако думите имаха рождени дати, то думата "да" е родена в знака на Лъва. Ако знаците от Зодиака имаха девизи, то девизът на Лъва е "да".

Лъвът казва "да" и с това изразява своето жизнеутвърждаващо възприятие за света. Да кажеш на живота "да", това означава благородно да приемеш всичко, което ти носи съдбата. Да кажеш "да", това означава да проявиш великодушие. Да кажеш "да", това означава да откриеш мъдростта. Да кажеш "да", това означава да покажеш празничност. Да кажеш "да", това означава да изразиш религиозност.

Религиозността не е в това, да отхвърлиш живота и да казваш "да". Религиозността е в това да приемеш живота и да казваш "да".

Лъвът казва на живота "да". Нужно е много мъжество, за да приемеш живота и да му кажеш "да". Лъвът е смел огнен знак и има мъжеството да казва "да".

Има много страхливци, които се страхуват от живота и се отделят от него със стените на своето "да", "не" е стена. Ако човек иска да се затвори от някого със стена, той му казва "не". Ако човек иска свободно да се отвори пред някого, той му казва "да". "Да" е освобождаване от всички стени.

Лъвът казва "да", защото неговото открито слънце обича свободното пространство. Лъвът и животът се сближават един с друг, защото си казват един на друг "да". Лъвът казва "да" и празнува откритото пространство, свободно за слънчевите лъчи.

В сърцето на Лъва, както и на знамената на неговия знак, е изписан с пръста на слънцето празничният девиз "да"!

Лъвът приветства живота с възгласа "да" сутрин, по обед, вечер и нощем. Затова в сърцето на лъва винаги е светло и топло, защото той не познава печал.

И ако някой от знаците на Зодиака има малко оптимизъм, ако е обзет от тъга, той трябва да се учи от Лъва да произнася жизнерадостното "да"!ВЪЗХВАЛА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

Защо медитацията Възхвала на изгряващото слънце е медитация на Лъва?

Защото Слънцето управлява Лъва.

Лъвът има особено чувство към слънцето. Съзнанието на Лъва е особено ясно и чисто, когато небето е ясно и чисто, и слънцето осветява с лъчите си целия свят, сякаш пречиства цялото пространство. В сърцето на Лъва е особено топло и празнично, когато вижда на небето слънцето или дори тогава, когато само си мисли за него.

За Лъва слънцето е проявен символ на Абсолюта. Абсолютът е невидим и непостижим, но до него можеш да достигнеш чрез енергията, която е видима и постижима в образа на слънцето.

Когато слънцето изгрява, сякаш Висшият се изкачва на трона на небосклона. Когато слънцето се издига, Лъвът може да приветства неговото появяване. Не е задължителен да се четат химни, всички слова са създадени от човека. Може просто да се издават някакви природни звуци, носещи наслада - звуците на самата природа са по-близо до Абсолюта от рационалните слова.

Лъвът може да се люлее, приветствайки изгряващото слънце, и да напява някаква песен от природата, която се излиза от сърцето му в естествен поток. Всичко това трябва да доставя наслада на Лъва. Лъвът е знак на наслаждението и неговото служене на Висшето няма да бъде пълно, ако Лъвът не чувства радостта.

Когато Лъвът приветства сутрин изгряващото слънце, слънчевата светлина очиства всяка клетка от неговото същество и целият ден на Лъва се преобразява - става слънчев, празничен, изпълва Лъва със светлината на съзнанието и топлината на любовта.ВЪРТЕНЕ

Защо медитацията Въртене е медитация на Лъва?

Защото медитацията Въртене е свързана със завъртането на планетите около Слънцето - център на Слънчевата система и управител на Лъва.

Слънцето управлява Лъва, то е символ на центъра. Сърцето управлява Лъва - то е символ на центъра. Лъвът обича да бъде център на внимание, около когото да се въртят хора и светове. Това качество на Лъва ще му помогне да открие своята медитация.

Медитацията Въртене е медитация на Лъва. Лъвът се върти в нея и вижда, как сякаш всичко се върти около него. Всички хора, всички предмети, всички светове се въртят около Лъва, както планетите около Слънцето. Всичко се върти около Лъва, но самата същност на Лъва остава неподвижна.

Да осъзнаеш своя неподвижен център - това те изпълва с блаженство. Лъвът е знак и дом на блаженството. Но външното блаженство е краткотрайно. Вечно е вътрешното блаженство, което се постига в медитацията. Лъвът се върти в медитацията като грънчарско колело, все по-бързо и по-бързо, и внезапно усеща, че вътре истинската му същност е неподвижна.

Всичко се променя отвън, но вътрешният свидетел остава неизменен. Всичко се променя наоколо, редувайки щастие и нещастие, но вътрешният свидетел остава неизменен, винаги изпълнен с щастие. Лъвът е знак неизменен, постоянен и управлява петия дом на щастието.

Във външния живот няма пълно и неизменно щастие. И когато Лъвът се убеди в това, той се обръща към медитацията.

Лъвът се върти в медитацията и постига пълното щастие в себе си.

Медитацията Въртене е подобна на колело, което се движи върху неподвижни оси. Тя е подобна на грънчарско колело, което се движи върху неподвижен център. В древността колелото е било символ на слънцето и грънчарското колело е служило като образ на Слънцето. В астрологията Слънцето се обозначава като кръг с точка в центъра. Кръгът говори за кръга на движението, точката свидетелства за неподвижния център.

Нека символичният знак на Слънцето бъде предмет на медитация за Лъва. Нека Лъвът осъзнае себе си като неподвижен център, около когото се върти целият свят! Нека усеща в медитацията Въртене точката на неизменния наблюдател като свой висш Аз. Нека във всички движения на живота Лъвът чувства в себе си неподвижния център. Тогава нищо не ще превърне Лъва в роб на обстоятелствата, той ще бъде господар на съдбата си.

В медитацията Въртене Лъвът повелително повдига дясната си ръка нагоре, към небесата, и царствено отпуска лявата ръка надолу - към земята. Кръговратът на енергиите между небето и земята има свой господар. Този господар е неподвижният свидетел в центъра на всичкото.

И когато Лъвът в медитацията Въртене познае този свидетел в самия себе си, той се превръща във властелин на енергиите на небето и земята.

Властелинът на всичко владее сърцето - център и източник на всички сили. В медитацията Въртене Лъвът овладява сърцето на Вселената. Той овладява извора на всички жизнени сили. И тогава Лъвът може да лекува себе си и другите, може да лекува болести на сърцето, може да освобождава от меланхолията със слънцето на оптимизма, може да умножава годините на живота, може да прави чудеса, може да мести планини.

Странната власт на Лъва произхожда от духовната сила, от медитацията. Медитацията дава сила и щастие на този, която играе в нея като в игра. Лъвът се върти в медитацията с отворени очи, както правят малките деца, и вижда медитацията като творчество, в което трябва да бъдеш дете.

Детето с удоволствие се докосва до уютната майчина гръд. Във втория стадий на медитацията Въртене трябва да паднеш на земята и да я почувстваш като майчина гръд, да се слееш с нея. Времето на Лъва е лятното време, когато земята е достатъчно нагрята. Чистото удоволствие е да се въртиш по земята бос, а после да паднеш на земята, сякаш се докосваш до майчината гръд.МЕДИТАЦИЯ С ИЗКУСТВО

Защо Изкуството е медитация на Лъва?

Защото Лъвът е способен да твори заради самото изкуство, без да мисли за нищо друго, без да мисли за парите, които може да получи за него.

Петият дом на Лъва е домът на свободното изкуство. Вторият дом на Телеца е домът на парите, които може да се спечелят с изкуство. Между тези два дома има символичен квадрат на ограничения. Той показва, че ако двата дома се свържат неправилно, ако парите се превърнат в мотив за творчество, това ще ограничи творчеството, ще го лиши от художествена свобода.

Защо Изкуството е медитация за Лъва? Защото Лъвът е творец и любимец на изкуството.

В изкуството различават огъня на вдъхновението и земята на занаята. Лъвът е подобен на огъня на вдъхновението, Девата - на земята на занаята.

Земята на занаята е съвършено необходима за майсторството на изкуството и огъня на гения. Познаването на техниката подготвя почвата, върху която израстват прекрасните цветя на истинския талант, като цветята на пламенното вдъхновение.

Но много художници така и не разкриват своя истински талант, те твърде много се увличат от техническата страна на изкуството. Детайлите на занаята могат да пречат на целостта на майсторството. Земята на занаята може да угаси пламъка на майсторството.

Занаятът е подобен на Девата - той е трезв, рационален. Занаятът напомня земята - ти можеш твърдо да стоиш на нея и да знаеш точно накъде отиваш. Занаятът привлича мнозина със своята стабилна основа, с точния си брой стъпки. Малцина стават истински художници, посмели да издигнат върху основата на занаята храма на майсторството.

Ако почвата на занаята е открита за обработване от всеки, то огънят на вдъхновението слиза само в някои сърца.

На Лъва е близък огънят на вдъхновението, изпълващ със силна страст сърцето му. Но истината е в това, че когато слиза вдъхновението, то изисква пълно подчинение, а това е трудно за Лъва. Лъвът има голямо его, което се съпротивлява на горенето на вдъхновението, ограничава го.

Изкуството се превръща в медитация за Лъва, когато в свещения огън на вдъхновението егото му изгори. Когато твори не Лъвът с неговата обусловена натура, а нещо висше управлява Лъва и го води към истината на творчеството, тогава изкуството се превръща в медитация за Лъва.

Колкото по-велик е Лъвът като художник, толкова по-лесно е за него да изгуби себе си, напълно да се отдаде на изкуството. Колкото по-велик е Лъвът като художник, толкова по-малко той знае какво прави, толкова по-малко знае къде и защо отива.

Предавайки се на изкуството, забравяйки за всичко, освен за творчеството, Лъвът напълно изгубва себе си в медитацията. Забравяйки се в изкуството, Лъвът не се страхува, че няма да изрази себе си, както Буда не се е страхувал, че ще изгуби себе си, откривайки истината за пустота на явленията.


ПЕЕНЕ

Защо медитацията Пеене е медитация на Лъва?

Защото пеенето е творческо самоизразяване, което има отношение към Лъва. Медитацията Пеене е изпълване на собственото сърце със собствената песен. Медитацията Пеене не е повторение на чужда песен. Слънцето на Лъва не е Луната, която отразява светлината на чуждото дарование. Слънцето на Лъва блести със светлината на собствения си талант. Лъвът владее сърцето. И той изпълва своето сърце със светлината на собствената си песен.

Какво е свещената песен? Лъвът и Стрелецът го разбират по различен начин. Стрелецът е убеден, че духовният статус на песента се определя от нейния религиозен смисъл и съдържание. Стрелецът е убеден, че религиозната песен се изпълнява в храма и е част от богослужението. Но за Лъва религиозността на песента се определя от качеството, с което тя се пее, а не от нейния външен текст.

Огънят, интензивността на творческия жар, присъщ на Лъва - това изпълва свещената песен, това я прави свещена. Дори ако думите на песента нямат никакво външно отношение към религията, тя е религиозна, когато в нея има полет на огъня към небесните висоти.

Дори думите на песента да са религиозни, тази песен няма да бъде свещена, а профанна, независимо къде звучи, ако се пее без душа. Така смята Лъвът. Стрелецът се настройва на религиозна гама в храма. За него свещените песни звучат свещено само в храма. Във всяка мирска обстановка тяхната религиозност се губи. Но за лъва е съществено не мястото, а майсторството. Не е важно между какви стени звучи песента, а от какво сърце излиза - това е главното за Лъва.

Сърцето пее на собствен език. Сърцето не се тревожи за граматически правила, по които е написан текстът на песента. Сърцето не се тревожи за логиката на нотите и съзвучията, според които е създадена песента. В Лъва пада Меркурий - планета на логиката и граматиката. Оковите на логиката не са в съзвучие с разкрепостената песен в лъвското сърце. Не е задължително песента на пламенното сърце да се римува с граматическите правила.

Песента на Лъва може да бъде великолепна импровизация, божествена импровизация, свободна от заучени правила, от принудителна дисциплина. Може би на Висшето е повече присърце неповторимата импровизация на самобитния Лъв, отколкото повторението на едни и същи канони от спазващия устава Стрелец. Лъвът е великолепен в своята песен. Лъвът, като Слънцето, се чувства център на всичко и не се настройва към никого, а цялото си внимание насочва към себе си. В този смисъл за Лъва медитацията Пеене е противоположна на медитацията Светлина за Водолея. Тези противоположни два знака и медитации се допълват една друга.

Медитацията на Лъва е медитация на личността, която позволява да се разкрият всички лъчи на нейната душа. Медитацията на Лъва е пълнота на себеизразяването, необусловена от партньори.

Медитацията на Водолея е медитация на колектива, която позволява да се разкрият човешките уникалности в неговото съдружие с други хора.

В медитацията Пеене Лъвът стои в центъра на всичко, образувайки окръжност от звуци и като с лъчи осветява хората около себе си.

В медитацията Светлина Водолеят стои сред кръг от приятели, държат се за ръце и пее заедно с тях за цялата Вселена. При това Водолеят сякаш е настроен към пустия център на кръга, като към символ на безкрайността.

Медитациите на Лъва и на Водолея в нещо се различават, но в нещо си и приличат, и тяхната основна цел е преобразяването.

Когато Лъвът навлезе в пеенето с цялото си същество, той открива светлината на преобразяването. Пламъкът се превръща в светлина. Лъвът изчезва като певец, остава само песента. Личността като източник на светлината изчезва, остава само светлината. Това е преобразена светлина, непринадлежаща на обикновения свят на нещата. Това е песента на преобразяването, принадлежаща на вечния свят.

Забележително е, че в Лъва се празнува празникът Преображение. Медитацията Пеене помага Лъвът да се превърне в този празник Преображение, протичащ във времето, във вечно вътрешно творчество и тържество.

Папка: Лъв | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2510 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181