Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:48
14.04.2024
Неделя
3.233.242.67


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Лъв


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Лъв

Планета - Слънце

Метал - злато

Цвят - оранжево

Качество - активност
Принцип - неподвижен
Скъпоценен камък - рубин, топаз, тигрово око
Елемент/стихия - огън
Абстрактно значение - воля за себепроявление
Конкретно значение - авторитетност, спекулации
Части на тялото, които управлява - сърце, гръбначен стълб

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Лъв владее от 23 юли до 23 август и е носител на смелост, храброст и мъжество. Той покровителства повече мъжете, отколкото жените, и затова под него се раждат малко жени. Знакът Лъв означава сила, храброст, мъжество, огън. Родените под него са забележителни с голямата сила на своя живот, способности, те много рядко боледуват и имат чудна способност да си възстановяват бързо силите, след като са боледували. Родените под този знак биват справедливо възнаграждавани, макар и късно. Техен скъпоценен камък е рубинът, който представлява мощен талисман, предпазващ от болести. Съзвездието Лъв се намира под влиянието на Слънцето. Този зодиакален знак управлява сърдечните привличания, симпатиите. Намиращите се под неговата власт са много великодушни и прекалено снизходителни към своите приятели. Те са дълбоко симпатични и владеят толкова голяма магнетична сила, че тя ги прави способни да пробуждат и раздвижват и у другите скритите чувства на симпатия. Те са забележителни оратори. Тяхното слово е пламенно и избухливо, бие на чувствата, трогва и им осигурява постоянен успех. В писмата си те са непринудени и нежни. По нрав са странни, честни, верни, избухливи, излиятелни. Умствените им способности са насочени винаги към усилието да стигнат до най-високото състояние, та затова и обширните, величествените им замисли винаги превъзхождат техните средства. Родените под знака Лъв са повечето пъти високи, стройни, хубавци, с широки рамене, големи лъчезарни очи, яйцеобразно лице, румена кожа, бляскава златиста коса. Те са по нрав сърдечни, искрени, решителни, горди, често високомерни, честолюбиви. На Лъва принадлежат растенията: анасон, лайка, лавандула, жълта перуника, златовръх копър, шипка, димитровче, хризантема, мента, мерудия, тученица и чернокос. Неговите камъни са хризолитът и хиацинтът. Жените, които са родени под знака Лъв, са повечето хубавици, миловидни и много привързани, нежни и обичани.
Обикновено човекът, когото обичат, също ги обича, но често сърцето им ги кара да сбъркват пътя. Те са смели, безстрашни, дори дръзки, а понякога буйни, сприхави, гневливи, отмъстителни и злопаметни. Сърцето им е състрадателно и жалостиво. Те са искрени и прями, замислите им са възвишени, намеренията - високо благородни. Знакът Лъв ги предразполага към духовен живот, в който обичта е главен израз и смисъл. Мъжете, които са родени под знака Лъв, са обикновено горди, някои - надменни, високомерни, с повишено чувство за собствено достойнство. Те са храбри и смели. Хранят високо благородни чувства, честни са, държат се откровено, говорят искрено, правдолюбиви са. По сърце са великодушни, щедри, благородни. Имат представителна външност и много добри обноски. Те са любезни и услужливи, страстни, нежни, обичливи, такива мъже се харесват много на жените. Умът им е уравновесен, доста зрял, стремежите - възвишени. Те обичат във всичко да има хармония. Понеже са положителни, енергични и предприемчиви, родолюбиви и разсъдливи, обикновено тези мъже успяват в живота. Всички те търсят почести и успяват да ги достигнат. Но в повечето случаи те забравят, че съдбата има и опака страна - поради своята безмерна гордост и прекалена самоувереност, някои от тях умират в изгнание, а други падат от височината, на която са стояли дълго време.
Ако прогърми, когато владее зодия Лъв, означава развала за пшеницата и другите плодове. В западните страни ще има телесни болки, струпеи и краста. Зимата ще бъде сурова. За зверовете - мор.
Ако има земетресение, когато владее зодия Лъв, зимата ще бъде люта.
Типичният партньор от Даниела

Съдбата или по-точно предопределението така е разместило звездите по небето, че територията, полагаща се на този "огнен" и променящо-приспособяващ се знак, обикновено са свързва с прояви на великодушие и благородство, неприсъщи на останалите хора.
Върху частта от слънчевата траектория, запазена за знака на Лъва, откриваме и най-ярката звезда от нашия небосклон: "Регулус", подтиква родените под този знак да използват изключителния шанс за социален и материален подем, който им се предоставя в течение на целия живот, без оглед на възраст и пол.
Затова и основното задължение, основен мотив за родените под знака Лъв става непременното желание да се самоутвърждават, да извоюват престиж пред обществото и авторитет сред тези, с които живеят.
Човешките качества - силата и дълготрайността на емоциите, отиват, без дори те да разберат как, на втори план.
Традиционното схващане за Лъва като най-силният знак от Зодиака, те защитават чрез активността си. Обикновено са тези, които правят крачката към човека, когото харесват, поемат отговорността да предложат дружба и те са тези, които се смятат за задължени да я прекъснат, когато им е неизгодна.
Не си мислете, че вие поддържате огъня в тази "огнена" комбинация. Лъвът ще ви каже "довиждане" точно, когато прецени, че вече е време да си отива - нито мига по-рано. И това ще стане, не защото е готов да преценява и пресмята, а защото е подвластен на страстта и желанието, на ревността и притеглянето. Отсъствието им го поставя тутакси на земята, а оттам до решението за търсене на нова сцена за изява на собствената достопочтена персона, има само една стъпка.
Не приемайте обаче това оттегляне като лично отмъщение. Роденият под знак Лъв не смята, че ви дължи обяснение. Нима постигането на максимална възбуда в секса или освобождаването от нея изисква обяснение?


Как да задържим при себе си Лъва?

Астролозите утвърждават, че положението на този знак върху зодиакалната лента и функциите, с които е натоварен в единния организъм в света и човечеството, му позволяват да бъде свързан изключително с акта на реализацията. А реализацията на любовния акт е в постигането на върховното чувство на освобождение. В това отношение, родените Лъв имат единствено съперници в лицето на Скорпион. При последните обаче, енергията на самоизявата е далеч по-силна, докато тук представянето и актът на харесването, са водещите.
Съветвам ви да бъдете така добри и да не го изваждате насила от състоянието на самодоволство. Един Лъв може и да ви помоли да го критикувате или напътствате, докато тече вашата връзка, но вие никога, ама никога не си го позволявайте! Или поне не го правете в сюблимни моменти, или тогава, когато го очаква!


Неписани правила, които роденият Лъв трябва да знае, за да е щастлив

Лъвът е агресивен и находчив до неузнаваемост, когато иска да стигне до една любовна връзка. Той не се спира пред откази и аргументи. Неговото нахалство в подобни случаи си съперничи единствено с постъпките на друг представител на "огнения тригон" - с тези на Овена.
В акта на любовната наслада и изява почти всички представители на знака постигат с действията си едно - ще се надценяват и поемат тежести, под които по-късно сами ще пъшкат.
Първите признаци на надценяването и главозамайването идват почти успоредно с развитието на неподходящата за родения под знака на Лъва връзка. Предвестниците на кризата във взаимоотношенията са симптомите на световъртеж, на загуба на ориентация, на чувство за клаустрофобично притеснение.
С отдалечаването от подходящия обект на чувствата, всички тези неразположения изчезват като с магическа пръчка. Но ако неразумността е завладяла дълбоко Лъва, то може да се наблюдават далеч по-тежки резултати, които не отшумяват с времето, и с годините променят до неузнаваемост неговия приятен и общителен характер.

Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Нужно е само да убедите лъва, че точно вие сте дамата на неговото сърце. Дръжте се самоуверено! Покажете му, че обичате сладкия живот, добрата храна, танците и театъра..

Как да покорите жената на своето сърце?

Лъвицата е винаги ярко гримирана с огромни бижута, предизвикателно облекло и широка усмивка. Тя не покорява мъжете..

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Огненият Лъв само си търси поводи, за да организира поредното тържество на най-близките си хора. За него всеки ден може да се превърне в празник стига разбира се да е настроен на тази чистота.

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Най-лесно ще разпознаете представител на зодиакалния знак лъв. Той е първосигнален. Не се срамува да ви заговори, така че мога с основание да твърдя, че не вие, а той ще ви намери.

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Самозваните аристократи с гореща кръв от зодия лъв се чувстват най-добре във Великобритания и другите кралства. Отличителният им белег е камерата и бинокъла..

Гастроном или лакомия сте?

Слабост за Лъва са големите банкети и коктейли, където се сервира вкусна студена храна и именно там Вие черпите вдъхновение и опит. Не случайно сте несравними и отлични домакин.

От коя зодия е Вашия началник?

Сигурно се досещате, че началника ви от зодия лъв не е толкова страшен, колкото изглежда на пръв поглед. Лъвът умее да управлява своите подчинени, а още по-добре владее изкуството да използва талантите им..

Папка: Лъв | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 5335 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.233.242.67