Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


06:33
29.09.2023
Петък
44.192.254.173


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Козирог


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Козирог

Планета - Сатурн
Метал - олово
Цвят - тъмносиньо
Качество - пасивност
Принцип - кардинален
Скъпоценен камък - оникс, халцедон, аметист
Елемент/стихия - земя
Абстрактно значение - воля за социална реализация
Конкретно значение - амбиция, резервираност, издръжливост
Части на тялото, които управлява - скелет, колена, сухожилия

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Козирог владее от 22 декември до 20 януари и е носител на честолюбие и на желание за напредък и издигане. Той дава на родилите се под него необходимите качества за постигане на тази цел. Знакът Козирог означава греха и изкуплението. Той отбелязва коленете на световния човек и влиянието му засилва двигателната работа на тялото. Скъпоценен камък на родените под знака на Козирога е ониксът или халцедонът. Над съзвездието Козирог владее планетата Сатурн. Повечето родени под този знак не стоят много високо в умствено отношение, но между тях се промъкват и същински великани на ума и на духовността. Мозъкът под влияние на Козирога е винаги нащрек, за да долови благоприятния случай и да се възползва от него. Умът на тези хора е повечето пъти отразителен, а не самобитен. Често тяхната умствена природа е насочена към гонитба на себелюбиви цели. Но проницателната сила на ума им е много голяма. Родените под този знак със светкавична бързина узнават чуждите слаби страни и бързат да се възползват от тях. Не са склонни да се заловят за мъчна работа, освен ако предвиждат, че ще им донесе голяма облага, и то в най-скоро време.

Родените под знака Козирог имат обикновено среден ръст, тънка снага, често несъразмерна, чист поглед, остър подбрадък, тънък нос, прави вежди, тънки устни, малки проницателни очи, тесни гърди. В своите работи са енергични, но към чуждите са студени и безучастни. По характер понякога са хитри, лукави, лицемерни, скръбни, склонни към пиянство. Но други са строго въздържани, големи идеалисти, искрени по сърце.
На Козирога са посветени растенията: главоболниче, буника, попадия, старо биле (беладона), черен мак. Нему са посветени камъните: въглища и всички черни и пепеляви минерали.
Жените, които са родени под знака Козирог, са хубави, с добро телосложение, здрави и повечето от тях са дълголетни. Те са кокетни, леконравни, своенравни, податливи на ласкателства, жадни за похвали, любвеобилни, сластни, обичащи всички удоволствия. На младини са много стеснителни и свенливи, но след време стават горделиви, надути, смели, клюкарки, сплетници. Те знаят как да си осигурят бъдещето, понеже са хитри, практични, ловки, упорити, умеят да се налагат, желаят да се издигат и да блестят. Почти винаги сполучват. Когато се омъжат, биват много ревниви, но се стараят да прикрият своята ревност. За да постигнат каквато и да е цел, те не подбират средствата. Мъжете, които са родени под знака Козирог, са положителни, честолюбиви, способни да направят всичко, за да успеят да се издигнат. За тази цел си служат често с немного препоръчителни средства. Те се занимават с политика и в тази работа са практични, понеже разглеждат изтънко нещата. Повечето от тези хора рядко биват способни за възвишени схващания, възгледи и цели. Но тези, които правят изключение, се издигат много високо като писатели, художници или мислители. Понеже тези хора обичат своето удобство, стремят се към удоволствия и не занемаряват нищо, само и само да задоволят своите страсти. Те са леконравни, гневливи, сухи формалисти, умели обвинители и майстори в разговора. Повечето са благоразумни и хитри, гъвкави – умеят да извъртат своите изречения и да се приспособяват към обстоятелствата. Те се стремят към високи длъжности и важни служби. Но вън от това са ученолюбиви, грижат се да се самообразоват, работят настървено, грижливо изпипват всяка подробност. Когато се намерят под добро влияние, родените под знака Козирог биват извънредно предвидливи, ясновидци и проявяват много тънък дипломатически такт. Те са почти винаги подложени на внезапна промяна в имотното състояние и доходите: бързо обедняват и бързо забогатяват.
Ако прогърми, когато владее зодия Козирог, това показва, че ще има много дъждове в продължение на четири дни; метеж между първенците; на изток ще се появи друг цар; по селищата ще има глад и голяма буря, а в морето – гибел за корабите.

Ако има земетресение, когато владее зодия Козирог, тогава в тази страна хората ще измрат.
Типичният партньор от Даниела


Докато пресича територията на знака на Козирог, Слънцето се намира в своя десети дом. В съзнанието на астролога той се свързва с потребностите на обществото като цяло: в знака на Козирог и четирите стихии (“огън”, “земя”, “въздух” и “вода”), зародили живота, вече са изявили напълно своите характеристики.
До символния край на еклиптиката – видимият път на Слънцето, трябва да прекосят още териториите на Водолей и Риби, чиито качества като знаци, съответно подвластни на “въздуха” и на “водата”, не са в състояние да променят твърдото и “земно” (Козирог) отношение към света.
Козирогът е предопределен от звездната съдба да се погрижи за жизнения минимум и за материалното обезпечаване на всеки индивид и да обезпечи възможността следващите два знака да ги поделят с другите, това, което е събрал.
Звездите изискват от родените през дните от 21 декември до 19 януари да трупат и кътат, да градят устойчиво и сигурно. Вероятно поради тази причина, първата половина от живота на родените под знака на Козирог премина тягостно, в напрегнат труд и целенасочени действия, насочени към една заветна цел – постигане на финансова независимост. Така те смятат, че изпълняват задачата си – да изградят дом не само за себе си, но и за цялото човечество.
Не по-малко време и усилия са необходими на всеки Козирог, за да осъзнае своето участие в процеса на взаимността в любовта и секса.
Сериозността, присъща на този знак и през годините на младостта, прави от първите му стъпки в секса трудна и непривлекателна задача. Вероятно затова е разпространено схващането, че представителите на знака Козирог не бързат да създават семейство, а гонят кариера.
Най-често обаче мнението на околните, които дори си позволяват да подхвърлят намеци за скалата на тяхната потентност и фригидност, дори достига до ушите им. Те са напълно наясно със своята природа и знаят, че огънят в тях е дълбок и траен, но е нужно време и убедителност, за да излезе пламъкът над повърхността.
Дългото “загряване” на типичния Козирог за любовта и секса категорично е обвързвано с разбирането му, вменено чрез влиянието на звездите, че едно вече взето решение не трябва и не може да бъде игнорирано по никакъв повод и по никакъв начин.
Разделите, които, разбира се, се случват и в живота на Козирог, биват възприемани като генерални провали и споменът за тях те се опитват да удавят с работа и с усилна интелектуална дейност, увеличавайки професионалните си задължения.

Как да задържим при себе си Козирог?


Ако действително желаете да реагирате правилно, когато сте във връзка с човек, роден под този знак, не забравяйте да изучите цялата палитра от убедителни и безценни доказателства, които биха могли да убедят най-големите скептици на света, че вие сте решени да бъдете техният истински верен партньор.
Нищо чудно, че представителите на Козирог не само късно към плодовете на любовта, но и избират партньори, които са вече улегнали и спокойно гледат предизвикателствата на младостта и страстта. Макар да не е задължително бракът да дойде при тях през годините на зрялата възраст, най-често родените Козирог избират този период за своето кръщение в любовта.

Неписани правила, които роденият Козирог трябва да знаят, за да бъдат щастливи и обичани


Ще си позволя да започна с препоръка, макар ясно да съзнавам, че е трудно да си наясно с обстоятелствата около един Козирог. Не бързайте да избирате своята половинка и спътник в живота. Повярвайте, че ако успеете да отсрочите този акт през годините на зрелостта, ще сведете до минимум опасността от разочарования.
И още нещо. За един Козирог разочарованието не е просто спирка по пътя на живота, то е непреодолимо препятствие, което може да блокира за дълго цялостното действие на неговия организъм, да затъмни желанието му да разбира околните и да приема смисъла на живота.
Първите признаци на разминаване между желаното и реалното, продиктувани от неразбирателства между партньорите, се изразяват в чести сковавания на гърба и чрез проблеми при раздвижването на крайниците. Впоследствие, ако са били пренебрегнати, тези спорадични предупредителни болежки се израждат в цялостен ревматоиден процес.

Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Опитайте се да влезете в заключения свят на козирога. Козирогът не е свикнал да показва чувствата си на обществени места, затова не очаквайте да ви целува, прегръща и милва..

Как да покорите жената на своето сърце?

Жените козирози имат неприятния навик да крият любовта си. Можете да излизате с нея вече няколко месеца и да имате усещането, че ви взема за брат си..

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Козирозите обикновено обичат да събират близки приятели вкъщи, но когато става въпрос за масова веселба, то празненството трябва да е извън дома им.

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Оглеждайте се внимателно докато сте на гости или на прием, за да забележите представителя от този зодиакален знак. Козирогът задължително ще бъде в компанията на по-заможните и влиятелни хора..

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Чувствате се най-добре в страни със средни месечни температури. Обожавате полярните нощи и с радост бихте посетили Русия или Лапланди.

Гастроном или лакомия сте?

В стълбичката на ценностите при представителите от този зодиакален знак храненето заема по-задно място. Вие се храните, защото това е необходимо, за да поддържате добрата си форма.

От коя зодия е Вашия началник?

Козирогът е създаден да управлява. При него е невъзможно да се бяга от работа..

Папка: Козирог | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 4146 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.192.254.173