Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:05
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Дева


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - ДеваВЪТРЕШНАТА УСМИВКА

Защо медитацията Вътрешната усмивка е медитация на Девата?

Защото Девата е интровертен знак, който обича да се усмихва вътрешно. Девата не е като Овена, който е способен да се кикоти с цяло гърло, като в цирка. Скромната Дева се усмихва скромно, само с ъгълчетата на устните. Най-дълбоката си усмивка Девата може да открие не върху лицето си, а в своя корем.

Интровертните знаци имат вътрешна усмивка, която не се вижда по лицата им, но осветява вътрешната им същност.

Има вътрешна усмивка, чийто аромат се носи в корема като роза. И тази усмивка, невидима върху лицето, преобразява всичко наоколо.

Нека усмивката се ражда в корема на Девата и преобразява целия свят наоколо! Нека невидимата усмивка видимо променя всичко!

Девата е променлив знак, управляващ корема.

Коремът се усмихва и променя цялото същество. Коремът се усмихва и променя целия живот. Коремът се усмихва и меланхолията на Девата се превръща в щастие.

Меланхолията на Девата е непоклатима като земята. Външният смях не може да прогони вътрешната меланхолия от храма на съществото.

За меланхолията са смешни напъните на Девата да се усмихва с ъгълчетата на устните. Но когато дълбоката усмивка разцъфти като роза в корема на Девата, меланхолията ще си отиде, без да остави и следа. Когато си отиде меланхолията, идва радостта завинаги.

Има рози в градината, които цъфтят и опадат. Има роза на екзистенциалната усмивка, която винаги цъфти в съществото и не се проявява на лицето. Усмивката на лицето е способна да мами, като маска. Но вътрешната усмивка в дълбините на корема е истинска.

Девата, открила усмивката в своите дълбини, е способна винаги да посреща живота с усмивка. Вътрешната усмивка не зависи от нищо външно. Но нейният благословен аромат пречиства аурата на цялото пространство.


ТАНЦ НА РЪЦЕТЕ

Защо медитацията Танц на ръцете е медитация на Девата?

Защото стопанинът на Девата Меркурий управлява ръцете и разума, освобождаващ своята енергия чрез ръцете.

Домакински разум на домакински ръце - така може да се каже за Девата. Тя трябва да се грижи за чистотата на жилището, за приготвянето на храната, за дрехите и много други неща. Девата се нуждае от разумни ръце, за да се справя с домакинските грижи и задължения.

Разумните ръце са прекрасен инструмент. Но когато инструментът замени със себе си стопанина, вече е лошо. Когато умът стане стопанин на чистото съзнание, това носи страдание. Когато трудът на ръцете стане като робот, човек губи щастието.

Девата се труди много, но не познава радостта. Тя е забравила за своето чисто съзнание, като за истински стопанин.

Домакинските грижи и трудовите тревоги са се превърнали в неин господар. Те я правят неспокойна, нервна, не й позволяват да се отпусне, предизвикват безсъние.

Медитацията ще помогне на Девата да си припомни истината, да си припомни себе си, да премахне излишното безпокойство, да си даде дълбока почивка.

Медитацията Танц на ръцете е естествена за Девата, която работи много с ръцете си. Но обикновено Девата работи по зададена програма, обикновено се подчинява на точно определени щампи на движенията на ръцете. Тези щампи съществуват в ума на Девата, пречат й да мисли свободно и самостоятелно. Затова в медитацията Девата позволява на своите ръце и пръсти да се движат спонтанно и да се освободят от шаблоните.

Обикновено човек извършва всекидневни действия като автомат, без да включва в тях цялото си внимание.

Всекидневните действия на Девата обикновено са механични, а механичността превръща човека в безсъзнателен инструмент.

Нека в медитацията Танц на ръцете Девата бъде пределно внимателна към движенията на своите ръце, китки и пръсти. Нека осъзнава всеки момент от движенията с пълна пробуденост на вниманието. Това ще я освободи от механичността, това ще направи човека човек, а не инструмент. Цялата същност на медитацията е в това, човекът да не бъде роб, а да бъде съзнателен.

Съзнателните свободни движения на ръцете превръщат ума в съзнателен и свободен. Разумът е свързан с ръцете. Това, как действаме с ръцете си, изразява състоянието на нашия ум.

Ако Девата работи с ръце, но не е пробудена към всяко тяхно движение, в тази работа за нея няма да разцъфне радостта. Тя ще се чувства болна след такава работа. Но ако Девата изпълнява редовно медитацията Танц на ръцете, тя ще превърне своята работа в разцвет на радостта, в празник на здравето.


ДЕВАВАНИ

Защо медитацията Девавани е медитация на Девата?

Защото Девата е твърде рационална, твърде обзета от мислите, думите и логичните понятия. Девата не може да излезе отвъд пределите на ума и да познае божественото. Денем и нощем нейният ум продължава да дърдори, нещо да осмисля, нещо да критикува, да обмисля някакви детайли и да разделя цялото на части.

Девата е противоположна на Рибите. Медитацията Девавани позволява да се съвмести несъвместимото, да се съчетае противоположното, да се намери хармонична връзка между Девата и Рибите.

Управителят на Девата Меркурий е планета на рационалния ум и език, планета на стройната, логична връзка между понятните слова. Управителят на Рибите Нептун е планета на ирационалната интуиция, на алогичната връзка между непонятните звуци.

Когато Меркурий и Нептун се съчетаят в медитацията Девавани, те създават съвършено особен език. Това не са просто неразбираеми звуци, които издава пияният. Това е истински език, притежаващ своя стройност, но заедно с това абсолютно неразбираем, сякаш на него говорят божества от друг свят.

Медитацията Девавани освобождава безсъзнателното от потиснатата енергия, която не може да бъде изразена с обикновения понятен език. Тази медитация лекува Девата от много комплекси и неврози и й дава ясно и спокойно съзнание, пречистено от божествения поток.АЗ НЕ СЪМ ТОВА

В задълженията на Девата и нейният шести дом влиза почистването на жилището, грижата за чистотата и реда. Стопанинът на Девата Меркурий е планета на разума. Меркурий в Дева, това е земният разум, който помага да се поддържа чистотата в дома, да се изхвърля боклука. Разумът изисква изхвърляне на боклука. Така говори Девата.

Девата трябва да използва разума си, както мъдрият стопанин използва инструментите. Но проблемът е в това, че стопанинът е забравил себе си и стопанинът е станал инструмент.

Стопанинът така се е сближил с инструмента, така се е отъждествил с него, че напълно е забравил себе си. Стопанинът се е превърнал в инструмент, заменил се е с инструмента. Това е нарушило реда на нещата, създало е множество проблеми.

Няма проблеми, когато стопанинът управлява инструментите, както висшето съзнание управлява нисшия разум. Има проблеми, когато инструментът управлява стопанина, както нисшият разум управлява висшето съзнание.

Когато Девата забрави своя истински център, нейният ум й създава множество проблеми. Разумът се превръща в боклук, когато чистото съзнание забрави за своето присъствие. Девствеността на Девата е символ на чистото съзнание. Когато Девата забрави за своето чисто съзнание, умът й се изпълва с боклук. Бъркотията от мисли, дърдорещи в ума - това е истинският боклук.

Девата може да измете външния боклук от дома. Но как да измете вътрешния боклук от дома на своя ум?

Девата може съвършено да измете пода в дома си. Може да не остане нито прашинка. Но колкото и да работи, колкото и да се старае да изчисти боклука на своите мисли, тя не успява да постигне нищо. Девата не е в състояние да разбере: откъде се взима боклукът на мислите, и защо той не намалява, а се увеличава, макар че тя само това прави - чисти и чисти?

По-добре е Девата да изостави безплодните опити да изчисти боклука на мислите си. По-добре е да осъзнае, че боклукът на мислите - това не е тя.

Девата умее да разделя, да диференцира. Девата трябва да отдели чистото от нечистото, за да има порядък в дома, за да има порядък в храната. Девата лесно диференцира външния боклук, разделя го на това, което може веднага да бъде изхвърлено и това, което трябва да се огледа, за да не се изхвърли нещо необходимо. Девата е противоположна на Рибите, които умеят да свързват, да синтезират.

За Девата няма да бъде трудно да се научи да разделя себе си - като наблюдател - и своите мисли - като наблюдаемо. За Девата не ще е трудно да се научи на медитацията да не се отъждествява със своя ум.

Единственото, което може да попречи на Девата в нейната медитация, това е склонността й да критикува, да осъжда. Девата може да започне да наблюдава своя ум, да осъжда неговия боклук от позиция на чистотата, да му се съпротивлява, да се опитва да го промени. Девата е променлив знак, тя се опитва да промени несъвършеното. Но всяка нейна намеса в процеса на собственото мислене ще бъде загуба на медитацията.

Намесвайки се в мисленето, Девата се смесва с мислите и се опитва с боклук да промени боклука. Невъзможно е за боклука да промени боклука. Девата трябва просто да наблюдава своите мисли, да помни само едно: Аз не съм това. Девата има добра памет. Тя може да помни едно: Аз не съм това. За да не се замъгли нейният вътрешен взор, тя трябва да помни: Аз не съм това.

Когато Девата почиства външния боклук, тя лесно ще види разстоянието между него и себе си. Тя лесно ще почувства, ще осъзнае: “аз не съм този боклук, аз не съм това.” Сега Девата трябва да пренесе това съзнание в своя вътрешен свят. Тя трябва да погледне от разстояние към своите мисли с такова чувство: Аз не съм това. Не е нужно да разбира мислите, както разбира боклука - това ще изхвърля, това още може да ми послужи. Тя трябва да се отстрани еднакво от всички мисли, без всякакъв анализ, само с осъзнаването: Аз не съм това.

Ако за Рибите е естествено да осъзнават своето тъждество с всички явления на битието, ако за Рибите е естествено да повтарят: “аз съм това, аз съм онова, аз съм всичко”, то за девата е естествено да отделя себе си от обектите и да помни: Аз не съм това.

Рибите говорят за сливане на всичко в океана.

Девата говори за необходимостта от бряг и разделение.

Девата и Рибите са противоположни знаци, на тях са им нужни противоположни идеи и медитации. За Девата е по-лесно да достигне до истината, ако прокара граница между себе си и обекта на наблюдението. За Рибите е по-лесно да достигнат до истината, ако размият всички граници.

За всеки знак от Зодиака има свой път към истината, своя идея и своя медитация. Не може да има само един път и само един вид медитация за всички знаци на Зодиака. Новата епоха говори за многостранни пътища към многостранната истина.

Девата трябва да наблюдава движението на своя ум и да помни: Аз не съм това. Променливият знак на Девата веднага се променя и започва да осъзнава неизменното, когато Девата не се опитва да промени своите мисли, а просто ги наблюдава и знае: Аз не съм това. Девственият знак на Девата познава изначалната цялост на съзнанието, когато Девата не разделя своите мисли, а просто ги наблюдава и знае: Аз не съм това.

Папка: Дева | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2447 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181