Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


23:25
14.04.2024
Неделя
3.233.242.67


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Дева


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Дева (24 август - 23 септември)

В много митове Девата се явява като богиня на любовта или богиня на плодородието. В древните звездни карти в контурите на съзвездието изобразявали девойка, която държи сноп треви. Съвременният символ има две тълкувания - това е монограм, съставен от първите три букви на гръцката дума "дева" — parthenos или от инициалите MV на Maria Virgo — Дева Мария. Трудът за Девата е солта на земята. Следвайки Меркурий, тя търси знания, за да подчини на своя ум веществената природа. Тези постоянни търсения я учат на това, че умът е добър слуга, но лош господар, особено когато претендира за суверенитета на духа. Символът на Девата е сноп класове в ръцете, което означава щедрост, израстваща на нивата на опита. Девите са стабилни, точни, обичат да внасят ред в хаоса. Не обичат да помагат на безделници. За тях истинската аристокрация е аристокрацията на труда. Девата обаче не е мъченица, за това тя е твърде умна и практична. Когато й предявяват прекалено големи изисквания — неразумни и високи, тя убедително казва "не". Положителните й черти - старателност, изпълнение на дълга, често я правят ограничена. Тя не може да говори за нищо, освен за работата, не я интересува нищо повече.
Подлага своя свят на микроскопичен анализ, често се спъва в несъщественото, не съумява да схване проблема цялостно. С времето високо организираните Деви се научават да отличават главното от второстепенното. За Девата е полезно да се научи да оценява своите и чуждите постижения обективно и безпристрастно. Нейните способности са особено подходящи за професии, свързани с обслужване. Макар че, отдавайки се изцяло на такава работа, тя може да скрие своето Аз от самата себе си. Девата трябва да знае, че умният човек няма да изгуби здравето си в преживявания, прекален труд и грижи. Като цяло този знак притежава удивителна физическа съпротивляемост на болестите. Тялото на Девата често отхвърля изкуственото хранене и лекарствата. Ако тя нервничи или е ядосана, храната може да й навреди. Девата е земен знак, затова се възхищава от материалния прогрес, тя обича добрата храна, удобствата, хубавото облекло.
Девата купува само висококачествени стоки, не понася небрежната работа. Лесно може да стане клюкарка и да напредне за сметка на други хора, които изостават от нея в развитието си. Девата трудно икономисва пари. За нея ще е полезно, ако си създаде система за харчене на парите, която ще й позволи да се въздържа от ненужни разходи. Стихийно у нея се появява желание да спестява, но то трае кратко. Девата не е съвсем безразлична към любовните приключения, бракът не я привлича. На Девата особено силно действат красивите думи, тя ги предпочита пред други, по-фини прояви на чувствата.
Жената Дева е по-активна от мъжа, застава начело на семейството си, командва и мъжа си и другите хора, поема отговорността за къщата и членовете на семейството. Кредото на Девата е: "Ако нещо си струва да се направи, то трябва да се прави добре".

Папка: Дева | Добавил: Пим (03.04.2009)
Разгледан: 2658 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.233.242.67