Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


16:17
08.08.2022
Понеделник
3.229.117.123


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Дева


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Дева (24 август - 23 септември)

В много митове Девата се явява като богиня на любовта или богиня на плодородието. В древните звездни карти в контурите на съзвездието изобразявали девойка, която държи сноп треви. Съвременният символ има две тълкувания - това е монограм, съставен от първите три букви на гръцката дума "дева" — parthenos или от инициалите MV на Maria Virgo — Дева Мария. Трудът за Девата е солта на земята. Следвайки Меркурий, тя търси знания, за да подчини на своя ум веществената природа. Тези постоянни търсения я учат на това, че умът е добър слуга, но лош господар, особено когато претендира за суверенитета на духа. Символът на Девата е сноп класове в ръцете, което означава щедрост, израстваща на нивата на опита. Девите са стабилни, точни, обичат да внасят ред в хаоса. Не обичат да помагат на безделници. За тях истинската аристокрация е аристокрацията на труда. Девата обаче не е мъченица, за това тя е твърде умна и практична. Когато й предявяват прекалено големи изисквания — неразумни и високи, тя убедително казва "не". Положителните й черти - старателност, изпълнение на дълга, често я правят ограничена. Тя не може да говори за нищо, освен за работата, не я интересува нищо повече.
Подлага своя свят на микроскопичен анализ, често се спъва в несъщественото, не съумява да схване проблема цялостно. С времето високо организираните Деви се научават да отличават главното от второстепенното. За Девата е полезно да се научи да оценява своите и чуждите постижения обективно и безпристрастно. Нейните способности са особено подходящи за професии, свързани с обслужване. Макар че, отдавайки се изцяло на такава работа, тя може да скрие своето Аз от самата себе си. Девата трябва да знае, че умният човек няма да изгуби здравето си в преживявания, прекален труд и грижи. Като цяло този знак притежава удивителна физическа съпротивляемост на болестите. Тялото на Девата често отхвърля изкуственото хранене и лекарствата. Ако тя нервничи или е ядосана, храната може да й навреди. Девата е земен знак, затова се възхищава от материалния прогрес, тя обича добрата храна, удобствата, хубавото облекло.
Девата купува само висококачествени стоки, не понася небрежната работа. Лесно може да стане клюкарка и да напредне за сметка на други хора, които изостават от нея в развитието си. Девата трудно икономисва пари. За нея ще е полезно, ако си създаде система за харчене на парите, която ще й позволи да се въздържа от ненужни разходи. Стихийно у нея се появява желание да спестява, но то трае кратко. Девата не е съвсем безразлична към любовните приключения, бракът не я привлича. На Девата особено силно действат красивите думи, тя ги предпочита пред други, по-фини прояви на чувствата.
Жената Дева е по-активна от мъжа, застава начело на семейството си, командва и мъжа си и другите хора, поема отговорността за къщата и членовете на семейството. Кредото на Девата е: "Ако нещо си струва да се направи, то трябва да се прави добре".

Папка: Дева | Добавил: Пим (03.04.2009)
Разгледан: 2514 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.229.117.123