Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:50
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Дева


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Дева

Планета - Меркурий
Метал - живак
Цвят - виолетово
Качество - пасивност
Принцип - подвижен
Скъпоценен камък - яспис, хиацинт, турмалин
Елемент/стихия - земя
Абстрактно значение - воля за приспособяване
Конкретно значение - критичност, аналитичност, егоизъм
Части на тялото, които управлява - тънки черва, обмяна на веществата

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Дева владее от 24 август до 22 септември и е носител на доброта, искреност, работливост и успех. Той е един от най-благоприятните зодиакални знаци. Дева символизира целомъдрие. Знакът Дева отбелязва завършването на творческите предначертания, а също така и тайната на майчинството. Скъпоценният камък е ясписът, който има много важни свойства. Над това съзвездие властва планетата Меркурий. Девата закриля изпълнените с надежда и помага да се сбъднат надеждите им. Родените под този зодиакален знак са тихи, доверчиви и доволни. Те са разсъдливи, трудолюбиви в областта на науката, много обичат да четат. Възприемат по умствен път житейската мъдрост и външното знание. Умствената им прозорливост, възприемчивост и ненаситност им осигуряват успех в научните изследвания. Тези хора имат широкообхватен ум, добре уравновесен и целенасочен. Те имат способност да обхващат много предмети и въпроси. Ако навлязат в обществения живот, от тях стават изкусни държавници. Родените под знака Дева имат обикновено среден ръст, хубаво телосложение, мургаво румена кожа, черна коса, мечтателни очи. Обладават художнически, научни или духовни способности. По темперамент са склонни към възбуда и лесно се ядосват, но се тровят вътрешно, прикривайки гнева си. Като оратори говорят просто, патетично и занимателно. Пишат увлекателно и общодостъпно. Растенията на Дева са: пшеница, ечемик, ръж, дилянка, цикория, просо и троскот. Камъни на това съзвездие са кремъците.
Жените, които са родени под знака Дева, са приветливи, хубави и миловидни, с кротки зеленикави очи, гледащи нежно, имат правилни гърди и чисто яйцевидно очертание на лицето. Те са плахи, стесняват се, свенливи са, кротки, нежни и благосклонни, понякога са прекалено чувствителни, от което страдат. Тези жени се задомяват в повечето случаи рано, докато са много млади, имат хубави деца, стават отлични майки, предани съпруги, образцови домакини. Те поддържат дома си със спестовна ръка, достатъчно удобства и най-придирчива чистота. Те са положителни, малко простички, работливи, привързани към делничното, обичат мирния, спокоен, безгрижен живот. Те имат златно сърце, умът им е уравновесен, силно са привързани към дома и своите близки, нежни са, верни, искрени и обичащи неизменно. Те са набожни, чистосърдечни, понякога ги обзема скръб и невинаги се радват на онова щастие, което са заслужили с добрите си чувства и големи достойнства.
Мъжете, които са родени под знака Дева, имат в повечето случаи здраво и хубаво телосложение и откровено лице. Те обичат хубавото и бляскавото, съжденията им са здрави, умът гъвкав, окото наблюдателно. Повечето от тях са весели, бодри, радостни, остроумни, присмехулници и закачливи. По темперамент са страстни, обичливи, лесно привързващи се, донякъде самохвални и поради това се харесват на жените. Те са създадени за домашен живот. Тяхното семейно себелюбие ги кара да бъдат предани само на домашните си. Колкото и да са потайни, прикрити, свенливи, стеснителни и нежни, те са по характер раздразнителни и дори гневливи. Мразят измамите и злоупотребите, но лесно биват измамени и ограбени. Тези хора са търпеливи и прилежни работници, упорити, благоразумни и практични. Съдено им е да успяват в живота, главно поради своето постоянство и неуморен труд.
Ако прогърми, когато владее зодия Дева, това показва гибел и за приятели, и за врагове, и за царя. В египетската земя ще има междуособици. Плаващите ще погинат. За пшеницата и зеленчуците – развала. Навсякъде по планините тление. Това, което бъде на полето, всичко ще бъде добро. Зимата ще закъснее. За хората – неочаквана смърт. По градовете малко радост.
Ако има земетресение, когато владее зодия Дева, ще има болести между хората.
Типичният партньор от Даниела

Сигурна съм, че самото изричане на името на шестия знак по пътя на Слънцето върху зодиакалната лента, подсигуряващ връзката между духа и материята, ни тегли към размисъл за вечността на любовта.
"Дева" е момичето, чиято съдба му отрежда да защитава и реабилитира в съзнанието ни правото на избор - правото на платоническа любов.
За родените под знака на Дева основно оръжие в сраженията за място под Слънцето са не чувствата и екстремалните преживявания в секса, които дават власт над околните, а здравият и хладен разсъдък.
За да постигнат своята цел в партньорството, разбира се, когато решат, че са готови за този акт, те разполагат с методичност и търпение. Далечната, почти незабележима обсада е техен приоритет.
Може би затова не съм срещала Дева бореща се за непостижима цел. Ако, според разбиранията на останалите, нещо липсва в живота й, то това е така, защото такова е изричното й желание!
Времето и мястото върху зодиакалната карта, отредени за територия на Девата - от 23 август до 22 септември, не предразполага резки и бързи промени. При тях ситуациите се развиват плавно и в съответствие с често болезнения им педантизъм.
И точно поради това, близкото общуване с Дева е препоръчително за всеки от представителите на Зодиака. То има силата на пречистване на душата и съзнанието. Вие ще изживеете духовен катарзис, само ако следвате тези последователни и търпеливи учители.
В процеса на общуването Девата има преднина пред останалите знаци. Но не така се развива ситуацията, когато тя реши да реализира своята любов. И тогава продължава да мисли и претегля, опитва се да мисли как да се предпази от евентуални разочарования. В резултат нейното впускане в прегръдките на секса идва значително по-късно в сравнение с връстниците й.
Прилежно кътащата своите спомени и преживявания Дева, обикновено вписва всички свои любовни победи и провали в дневник. Там бихте могли да откриете толкова много имена и дати, от които на един лъв да му се завие свят. Но това е повече анализ на възможностите и начин да се натрупа опит, а не реализирано чувство или желание за секс.
Типичната Дева не може да си позволи доверяване на импулса и импровизацията. Тя би се зарадвала на секс, който до най-малки подробности повтаря предварителните й представи. Но кой би могъл да отсече кое е по-важно за развитието на една връзка?

Как да задържим при себе си Девата?

Знаейки, че обмислянето и планирането са съществени за тактиката на Девата в любовната игра, вие непременно трябва да се покажете заинтригувани от нейните жестове и поведение. Ако още при първите срещи забележи, че се отнасяте безразлично към качествата на ума й, гледайки втренчено към някоя част от тялото, докато ви разказва за поредната атака в работата , едва ли вашето познанство ще получи благословия за дълготрайност.
И не на последно място. Редно е да привикнете и да приемате като нещо напълно в реда на нещата, нейната словоохотливост. Възможно е, дори когато смятате, че сте преживели неповторими мигове в общото легло, да чуете истории, които видимо нямат нищо общо със ситуацията.
Но това е отново аксесоар от природата на Девата, помагащ й да изучава света и да трупа опит. Бъдете доволни, че и вие сте били част от голямото познание.

Неписани правила, които роденият Дева трябва да знае, за да бъде щастлив и обичан

Цялостната характеристика на зодиакалния знак Дева и чертите, които оформят отношението й към заобикалящите и света, е белязана с чувство за дълг, отговорност и с тежестта на сериозността.
Девата е знакът, който издига душата до висините на пречистването и ни помага да надмогнем зависимостта си от материалното. Но заедно с това, по силата на мястото си върху зодиакалната лента, тя е задължена да реабилитира присъствието на материалното начало в чувствената сфера.
Затова и най-честите проблеми, които родените под този знак имат, са проблемите със самите себе си. Възможно е, твърде много време да им отнеме трупането на опит в любовта и страхът от провал да се увеличи с напредването на годините. Тогава проявите на несигурност (и дори на паника) се приемат от околните твърде превратно. Обикновено те стават причина родените под този знак да предпочетат самотата и самостоятелността пред съдружието и брака.
Тръгнали обаче по пътя на съвместния живот, Девите са отговорни и задълбочени в търсенето на мотивация за правилността на този, вече направен избор.
Ето защо типичните представители на тази зодия реагират още при първите признаци на проблеми в любовта и брака с душевни кризи и хипохондрични комплекси.

Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Мъжът дева трябва да знае, че се смущавате и стеснявате. Във връзката си с мъж дева, трябва да се научите на търпение.

Как да покорите жената на своето сърце?

Жената дева твърдо вярва в нуждата от ред и чистота. Не се заблуждавайте, че жена от този зодиакален знак в истинския смисъл на думата е девица.

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Ако желаете да не изнервите девата на празненството, което е организирала, то трябва задължително да бъдете в точния час на точното място с практичен подарък в ръце..

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Девата лесно се откроява сред другите хора. Тя е спокойна, дори на пръв поглед флегматична, но погледа й отчита и преценява всичко..

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Отрудените и педантични към чистотата деви се нуждаят от физическа и психическа почивка. Най-важното за Вас е - да сте в красива и уютна обстановка..

Гастроном или лакомия сте?

Девата има специално отношение към правилното хранене. От първостепенно значение за Вас е здравословният аспект, затова често спазвате принципите на вегетарианството.

От коя зодия е Вашия началник?

Девата както ви е известно е изключително продуктивна на работното си място. Не се и опитвайте да се състезавате с началник от този зодиакален знак.

Папка: Дева | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 3473 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181