Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:32
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Близнаци


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Близнаци (21 май - 21 юни)

Английското название Gemini идва от латинското geminus — "двоен". Древните шумери и вавилонци наричали съзвездието "великите близнаци". В чест на синовете на Зевс и Леда гърците нарекли двете най-ярки звезди на съзвездието Кастор и Полидевк (Полукс). Когато Кастор бил убит, неговият брат се обърнал с молба към Зевс, да го лиши от безсмъртие. Зевс ги заселил и двамата на небето. Твърди се, че символът на този знак представлява техните прегръщащи се един друг ръце. Заради формата му, понякога го наричат "пеперуда"-та на Зодиака. Духовност, подвижност, отсъствие на условности. Пъргав ум и бързи действия. Меркурий е покровител на преговорите, съжденията, затова Близнаците произнасят оценки, класифицират. В контактите си се опират на думи и идеи. Езикът за тях означава много, той определя рамките на тяхната дейност.
Мислите им скачат от едно върху друго, а думите за тях са като спасителна котва. Притежават ораторски способности. Стремят се към знание, жадни са за учение и имат способности за това. Тяхната изобретателност и силата на въображението им често им дава писателски талант; от тях излизат добри експериментатори и критици. За Близнаците образованието е много важно, ако то е недостатъчно, характерът им се разваля и те измъчват околните по тази причина. При добро образование те са приятни и културни, с тях се общува добре. За Близнаците е добре, ако имат разнообразни интереси. Поведението им се определя от минутни настроения. При неудачи изпадат в депресия. В трудни ситуации рядко губят самообладание, не ги напуска реалистичният им поглед.
Тяхната изобретателност е достойна за уважение. Обичат да осъществяват своите идеи. Ползват се с популярност, тъй като могат да бъдат блестящи събеседници — внимателни, общителни, чувствителни. Не обичат да се привързват към едно място или към един човек. За тях не може да се каже, че са добри къщовници и домакини. Изпитват ненаситно любопитство, постоянно търсят нов духовен опит. Обичат пътувания и промени. Макар че материалните блага не ги привличат твърде много, те означават за тях власт и свобода, а следователно имат силна потребност от тях.
Децата Близнаци са прелестни и изобретателни, педагозите им прощават белите, макар че би трябвало възпитанието им да започне от рано, тъй като недостатъците им после са трудно изкореними. Не признават условностите. Застават срещу всякакви правила, нарушават ги, възстават срещу началства, защитавайки своята индивидуалност от всички. Близнаците не биха си помръднали пръста , ако това е заради общоприетите условности, но с възрастта разбират, че без сътрудничество е невъзможно да се реализират. При условие, че преодолеят тези недостатъци, към които са предразположени, Близнаците могат да бъдат много щастливи. Техният девиз е: "Аз мисля".

Папка: Близнаци | Добавил: Пим (03.04.2009)
Разгледан: 2312 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181