Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


07:30
29.09.2023
Петък
44.192.254.173


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Близнаци


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Характеристика на зодия Близнаци

Той е първият въздушен знак. Подвижен знак. До сега не сме си говорили за подвижен знак.
Меркурий е управител по съвсем разбираеми причини. Това е въздух, знак на разума, променлив, подвижен. Няма фиксация и кардиналност. Пускай мисълта на свобода. И тя мисълта, това иска. В духовният свят, състоянието на свобода е естествено. Правете аналог между духовен и мисловен свят. В мисловния свят има свобода - само да си помислиш нещо и си там. Границите си ги поставяш сам. В земния свят обаче не е така, защото има граници поставени отвън. Материалният свят е свят на необходимостта, което е очевидно.
Меркурий в хороскопа отговаря на въпроса КАК мислиш. Знакът Близнаци позволява на мисленето да се проявява по най-безграничният начин.

Юпитер е в Заточение, но за това ще говорим конкретно по-нататък. Марс е в радостта си, което означава, че има нещо като малък плюс и до тук. Няма планети в Падение и Екзалтации. Марс в радостта си означава, че знакът допуска Марс 60 % и го блокира 40 %. Има някакво малко достойнство в Близнаци. Контра понятието на радост е вражда. Т.е. има някакъв малък проблем нещо, което пречи за свободното проявление на планетата Марс. Както знаем знаците са основополагащи и планетите не могат да ги променят, а само да се съобразяват с тях. Колкото е възможно да се проявят - толкова. Именно това определя понятията: УПРАВИТЕЛ, ЕКЗАЛТАЦИЯ, ЗАТОЧЕНИЕ, ПАДЕНИЕ, РАДОСТ И ВРАЖДА, НЕУТРАЛНОСТ /ПЕРИГРИН/.

Като въздушен знак си е знак на разума. А като променлив, ще говорим за променливо мислене, т.е. мога да мисля за едно, за второ, за трето и т.н. Вариативно мислене. Вариации на тема, ти само ми дай тема. Близнаци е единственият знак, който гледа на информацията като на капитал.

Това е знакът с най-добър интелект. Няма друг знак, който да дава толкова добри интелектуални способности. Интелект на латински означава съобразяване, съвместяване, навързване. Т.е. интелект не означава мислене, а способността да навързваш мислите и да ги съобразяваш една с друга. Да създаваш някакви структури, връзки. Знакът Близнаци е в състояние при абсолютно различни мисли да намери общото помежду им и да изгради някаква идея. Близнаци има един много бърз ум и това му позволява да бъде бърз и пъргав по принцип, да има способности за импровизация.

За разлика от Телеца Близнакът импровизира чудесно и дори доста по-добре от Овена. Има една лекота в него и като, че ли не държи на нищо конкретно чак толкова много. Той като, че ли си играе.

Когато водещ е разумът, а не чувствата, защото при Близнакът така стоят нещата много неща са му интересни. Той е любопитен. Всяка една информация за него се превръща в ценност. Независимо дали го касае лично или не. По тази причина по-елементарните Близнаци, на Първо и Второ ниво които са, са едни големи клюкари. Клюкарстването за тях е начин на живот - чул недочул. Препредава и си украсява информациите.

Това е знак, който много добре мисли и съобразява. Но не си правете илюзия, че като е въздушен е повърхностен. Променливост не означава повърхностност. Близнакът може да бъде проникновен ум - учен, изследовател. Хем мисли и съобразява много бързо, хем дълбоко. Ще се изненадате колко бързо схваща Близнака - на половин дума и той вече те е разбрал.

Близнакът обича промяната. Обича да пътува. Ако Телецът казва така, аз на чуждо място до тоалетна не ходя даже, защото се притеснявам и не ми е уютно. Моят дом е моята крепост и аз съм си го направил - Телецът има отношение към тези неща. За архитектура, дизайн, скулптура Телеца е в стихията си. Той има отношение към това. Значи архитекти, дизайнери, скулптури много често имат или Венера в Телец, или Слънце в Телец, или Асцендент - изобщо нещо много силно. Докато Близнаците са хора, тип журналисти - любопитни, интересни са им много работи и не обичат да заучават. Те препредават. Интерпретират, коментират. На Меркурий в Близнаци устата му не млъква - това е стандартното положение за него при Второ ниво. Т.е. не можете да го накарате да млъкне - това противоречи на темперамента на личността и е неправомерно.

Ако при вас дойде един такъв човек и се оплаче, че много дърдори - ще ме уволнят от работата, пък и от къщи ще ме освободят също, какво да направя - ако му кажете, вземи да млъкнеш, това е все едно нищо да не кажете. Когато има Меркурий в Близнаци той не може да млъкне дори и животът му от това да зависи. Това, което трябва да го посъветвате е, че така и така ще говори, поне да говори интересни неща, така че да си заслужава да го чуе някой. Т.е. нека да бъде един добър събеседник, да се научи да води диалог и хората да искат да общуват с него. Защото той самият е все едно диспечерски пункт и през него преминават всякакви информации. И ако ти предаваш вярна и интересна информация, ако я предаваш на хора, които се интересуват от нея, ти ще имаш своето място и тези хора ще те търсят.

Нали си спомняте какво ви разказвах, когато трябва да си купя нещо? Обаждам се на Телеца. Когато се нуждая от информация - търся нещо, или ме интересуват някакви курсове - се обаждам на Близнака. За "Бюро справки" го ползвам /това е разбира се, добронамерена шега/. От Близнаци съм научавал най-невероятни неща. На тях лично не им трябват и на мен лично ми е чудно защо и как са ги научили. След, което са ми казали на мен нещо, което е било много важно и са ми спестили много усилия.

Близнаците обичат да са информирани. Неща, които аз си ги пускам край ушите те ги запомнят. Близнакът има перфектна памет. Той е в състояние да запомни много повече, отколкото средностатистическият гражданин.

Освен това Близнакът като променлив знак се притеснява от стационарното, рутинното, стабилното. Точно обратното на Телеца той е спокоен, когато нещата се променят или са в състояние на промяна. Чувал съм Близнаци, които вярват във философията, че трябва да си променяш работата на всеки 3 години. Когато се задържиш някъде повече време започва упадъчност, започваш да се вкостеняваш.

Неудачният вариант на това е, ако тръгнат да сменят партньорите по този начин. Среща се при Първо и Второ ниво на Близнаци. Значи стремежът за промяна е много силен и според това колко му е акъла и какво разбира под промяна Близнака се стреми да го направи това и е спокоен когато го направи. Точно обратното на Телеца.

В резултат на това, Близнакът е много ценен, защото той навлиза много бързо в една работа. При него няма поетапност, подготовка като при Телеца. Той влиза в работата и много бързо започва да се ориентира, навързва ги нещата и след 2 часа е наясно в тази работа какво трябва да се работи и да се прави. Много бързо влиза в час. След което започват да му идват идеи във връзка с работата. Близнакът е генератор за идеи - на него му идват всякакви идеи. И полезни и безполезни.

Близнакът няма ограничение в това да мисли практично. Той може да мисли всякак - това не го тревожи. Само и само лаф мохабет да става и някакви идеи да се вихрят. Значи ако искаш да си на "ти" с Близнак, зареждай го със свежа и ценна информация и той ще ви уважава, почита и търси. И трябва да сте благодатна почва за неговите идеи. Значи Близнакът винаги има повече идеи отколкото може да реализира и това не го тревожи.

Понякога Близнака изглежда доста деспотичен, тираничен и това е интересен феномен. В Близнака няма стремеж към налагане, той е подвижен знак. В същото време, ще видите Близнак, който се държи много шефски, командори, дори и в къщи. Откъде такова нещо? Значи получава се така че Близнака съобразява и мисли за много неща едновременно, генерира доста идеи - това ще стане така, а другото иначе. Но той не може да ги реализира всичките. Сега, когато имате идея вие не можете да я оставите мъртвородена, защото нямате ресурс и се опитвате да ги впрегнете другите да я реализират тази идея.

Той се сеща, а това трябва да се направи - добре. Той не може да го направи в момента. Близнакът винаги включва себе си, той не се вижда като командира, а като човека, който трябва да реализира нещата. Но няма как и си търси помощници. И затова ти казва, ходи и направи това. От страни изглежда, че те юрка. А от друга страна ако си поговориш с него, ще установиш, че му липсва истинската воля на кардиналния знак. При него няма стремеж за налагане - той е склонен да обсъди въпроса.

С един Близнак винаги можеш да се разбереш на умствена плоскост - на никаква друга. Това е и добре и не е. На душевна плоскост да се разбереш с него е трудна работа. Някой ако тръгне да ви се обяснява в любов половин час - може и да заспиш. Не се прави това така - със сърце се прави. А при Близнака умът е толкова мощен, че някак си сърцето винаги ще е "обагрено" от това. Това не значи че Близнакът не може да е сърдечен. Напротив, той има лек характер - той не се сърди много, лесно му минава. Не е някой темерут дето ще се свие и няма да ти говори. Близнакът да не ти говори това е тежко наказание, да прояви инат и да млъкне - той така наказва себе си много повече.

Близнакът обича да ромоли като ручейче. Няма проблем и да слуша. Той слуша, когато му е интересно, когато нова получава информация. Така че може да го видите и като внимателен слушател, наострил ушите.

Близнаците се различават по ниво на съзнание, според това какъв тип информация ги интересува. Като трябва да се помни, че не се интересуват от едни и същи неща - това ги отегчава.

Близнаци се намира на оста на познанието. В Астрологията Близнаци и Стрелец (това са срещуположни знаци) се намират на една ос и тя се нарича ос на познанието. Тия хора са любопитни, интересни и искат да научат колкото се може повече. Близнакът може да притежава енциклопедични знания. Или да е частично компетентен в 20 области. Частично, защото няма време да се задълбава.

Привличат го занаяти, които могат да се овладеят бързо. Доста занаяти могат да се овладеят относително бързо - гумаджийството например. На близнакът му е достатъчно веднъж да му покажеш и след 10 мин. ще го прави по-добре от тебе. Близнакът е цар да усвоява нещата бързо и напълно. Той ще има проблем например с усвояването на Астрологията, защото да се убиеш там нещата не стават бързо. За някои неща се изисква технологично време. Казано по друг начин - за истински важните неща в живота се изисква време.

Това е задача пред Близнака. Твърде бързото проникване напред в нещата, твърде бързото усвояване трябва да бъде подплатено с достатъчно търпение (тази велика добродетел търпението) за да може да се справя с по-сериозни задачи.

В Астрологията затова няма човек на когото всичко да му е в Близнаци - от Слънце до Плутон всичко да му е в Близнаци, плюс всички други фактори. Всички сме шарени яйца - има Близнаци, но има и Телец, има и Козирог и т.н. И другите знаци вече дават на един човек (който има да кажем Слънце, Венера и Меркурий в Близнаци) и други качества. Да речем ако има Марс в Козирог това значи, че е амбициозен. И от една страна, хем има бърз и пъргав ум и бързо му влизат нещата, от друга страна не ги напуска чак толкова бързо. Има търпението да поседи повечко вътре в нещата.

Изобщо женските знаци дават повечко търпение, по-бавно стават нещата, по-дълго време да отделиш.

Знакът Близнаци е нещо много велико по същината си. Този знак прави така, че човек да се научи да мисли. Повечето хора само си въобразяват че мислят. Ако им бръкнете в главата и видите за 24 часа какво мислят, ще видите, че те мислят за доста ежедневни, рутинни неща. Мисълта им не е пъргава, творческа. Не умеят да мислят в различна ритмика. Не умеят да мислят за неща, които са пряко на пътят им, в ежедневието. Не умеят да мислят стратегически, да мислят проникновено върху нещата. Не умеят да си задават въпроси и не желаят да го правят.

Например върху ето тази батерийка аз мога да медитирам. Повечето хора биха я изхвърлили на боклука или биха я използвали, след което пак биха я изхвърлили. Сега ако вие си поставите за цел да разберете, как се е появила тази батерийка на бял свят, вие сигурно ще напишете един философски труд от поне 400 страници. Друг е въпросът дали ще го направите. Това вече е въпрос на мислене. Дали ще имате такова мислене, изобщо да се сетите да си поставите такава задача. Хайде да помислим как се появява така батерийка на бял свят? Трудно. Сега за да медитирам върху нея, аз трябва да науча абсолютно всичко до което имам достъп и ще трябва да положа усилия за това - ще ходя по библиотеки, ще отида там където ги правят, ще проследя целият процес. И ще установя, че тук има колосални човешки усилия, за да се получи тази батерийка. Много човешки открития са събрани та най-сетне да се стигне до тази батерийка. Представяте ли си, че е имало време, когато не е имало нито една батерийка в цял свят, и ако се е появяла тогава, това е щяло да бъде чудо - извънземна технология, нещо от боговете.

Значи в знакът Близнаци Меркурий е очевидно защо е Управител - няма начин да не е така. Най-добрият знак за мисленето е това, най-пъргав, съобразителен. Не му пречи и да е проникновен.

Духовна работа се нарича мисловната работа. Това, което си говорихме за това как се е появила тази батерийка - всякакви предположения може да давате и това ще направи умът ви по-пъргав, ще го тренира. Това може да се направи с всяко нещо. Когато си дадете сметка и преживеете как се е появило това нещо, вие ще си дадете сметка и ще разберете, колко много неща общуват с вас чрез тези неща. Така, несъзнателно, без да го знаят, но всъщност общуват. Някой е направил това нещо, което е стигнало до теб, друг го е направил за тебе, въпреки, че не ти знае името. Като гледаш нещата, можеш да разбереш доколко в тях има вложен ум, труд, гениалност. Или пък не. Колкото по-добре е направено нещото, толкова повече Любов има в него. И колкото е по-нескопосано, толкова повече няма от нея.

Архетипът на Близнаците са двама близнаци от древногръцката митология, синове на Зевс - Кастор и Полукс. Това са звезди от съзвездие Близнаци, а проекциите им са в Рак. Тези двамата са много интересни - Кастор е смъртен, а Полукс е безсмъртен. Те са аргонавти и са ходили с Язон да крадат Златното руно. Те остават живи, а всички други загиват, включително и Херкулес (Херкулес загива по време на краденето на Златното руно). По нататък става така, че един ден, Кастор като смъртен умира и остава Полукс, който толкова тъгувал за него пред баща си Зевс, че той решил двамата да ги направи на звезди, за да си седят заедно на небето.

Този мит говори за две неща. Първото е, че човешкото мислене може да бъде смъртно и безсмъртно. И че двамата близнаци трябва да съдържат вътре в себе си способността да мислиш по един възвишен и духовен начин и способността да мислиш с т.нар. мисловни инстинкти - да мислиш като ЕЛКА, да мислиш за това, което ти е необходимо за ежедневието. Това мислене ти е необходимо, за да не те лъжат в магазина, с каква скорост да вземеш завоя и да можеш да преценяваш нещата около тебе - това е мисленето на Кастор, земното мислене, мъртвото мислене. А другото, възвишеното мислене, може да направи така, че да можеш да видиш ангелите. Това е безсмъртното мислене на Полукс.

Така или иначе, главната функция на Близнаците в нашето общество е свързочната. Това е знак вестоносец, носител на вестта, дай Боже на благата вест. Близнаците са тези, които съобщават за нещата. Каква е задачата на един вестоносец? Един път да предаде. Втори път, да предаде вярно, да повтори вярно, това, което му е казано. За да разбере какво му е казано, той трябва да има тази способност, за да не се получи "развален телефон".

Една от дълбоките задачи на Близнаците е да правят превод на смисли. Това, което аз се опитвам да направя в момента е да преведа смисъла на знакът Близнаци на разбираем език. Опитвам се да обясня какво е знакът Близнаци. Има хора, които могат да го обяснят и други, които не могат. Знакът Близнаци помага да можеш. Активните Близнаци подпомагат да си в състояние да достигнеш до другия, да се възприемете като двамата близнаци Кастор и Полукс и ние двамата да се обединим.

Знакът Близнаци помага за това, в Любовта да има духовна връзка. Елементарното значение на духовната връзка е да има за какво да си говорим. Да не е единствената тема за разговор битовизмите - купи ли хляб, ще ни стигнат ли парите, взе ли детето. Това са отношения характерни за колеги. Ако нашата работа е свързана по някакъв начин, както обичайно е при колегите ние се стиковаме, постоянно трябва да се стиковаме. Кога ще си готов с материала, за да включа и моята част или дръж сега тука за да срежа с триона.

Това е крайно недостатъчно, за да има връзка. Ако само за това ще си говорим, въобще не може да става дума за интимна връзка - това е колегиална връзка. И тук е вече въпросът да се запитаме, в една такава връзка защо се правят интимности - колеги да спят помежду си. Защо го правят? За кеф и удоволствие, от чисто егоистични подбуди. Това е сексът като спорт, за здраве. Има една такава глупава теория, че така се поддържало здравето.

Искам да кажа, че духовната връзка, предполага да имаме общи интереси дълбоки. И да има теми, които да обсъждаме постоянно. Да имаме една философия, през която да осмисляме всичко около нас. Това е знакът Близнаци, той помага за това. Помага да обръщам внимание на нещата. Често пъти се правят ретроспекции - Близнаците умеят да анализират добре. Импровизират добре.

Много добри са също така за търговци, само че не като Телеца, солидни търговци, а по-скоро като играчи на пазара. Тук се появил, там се появил. Често пъти печелят, защото знаят къде е по-евтино и къде по-скъпо. Имат едно любопитство, което им върши работа. Четвъртата власт, това са медиите. Близнаците са четвъртата власт - те са осведомени и могат да ви манипулират както си искат.

Големият грях на знакът Близнаци е един от Десетте смъртни гряха - словоблудството. Това е един грях, на който се обръща малко внимание въпреки че това е ужасен грях. Ако аз убия един човек е по-малък грях от словоблудството. Да говориш просто ей така, без да влагаш нищо е много лошо нещо. Защо? Ако имам ораторска дарба и вдъхновение, аз мога да накарам 1 милион души да се избият помежду си. Типичен пример за това е Хитлер - той използва Меркурий за да говори. Нали и в "Библията" така пише, че в началото беше словото и словото беше от Бога. И нещо не е ставало без словото. "И рече Бог да бъде небе и беше небе".

Значи всяка една дума е живо същество. Когато казваш нещо, то си остава. Мислиш нещо то си остава пак. И когато с всичките тези неща се отнасяш безотговорно или черномагьоснически като ги използваш тези неща да заблуждаваш другите хора и ги караш да вярват в едно или друго и да се изпотрепят един друг.

Трябва да си дадете сметка, че медиите са в състояние само за един месец да истеризират българският народ, да го направят свиреп, военолюбив, агресивен, жаден за мъст. Ако почнат да бълват образа на врагът и ние се изплашим, това е напълно достатъчно. Иначе сме добър народ - няма особена омраза към някого. Българите се отнасят радушно-апатично към нещата. Това, което ги вълнува е личните им неща, семейните им "ценности" - къщи, коли и прочее. Общи каузи някакви, общобългарски много-много няма. Тук там някоя шепа хора се опитват да правят нещо, а останалите ги гледат безучастно. Или най-много далавера да падне някаква. Т.е. далавераджийският дух е доминиращ. Ако има някакви балами дето да правят "торта" и аз нещо ако мога да чопна от тази "торта".

В миналото е имало такива общобългарски идеи и когато ги е имало, българският народ е правил нещо. Такова важно нещо като политиката се е компрометирало и няма доверие в него. Политиците са тези, които трябва да обединяват, да дадат някакъв морал.

Това е знакът Близнаци.

На Първо и Второ ниво, Близнакът е наистина повърхностен с много разнообразни интереси обаче от тип любопитство. И накрая се превръща в човек, който разбира от всичко за нищо. За много неща е чувал, но истинско разбиране за нещата няма. Когато го чуе професионалист веднага разбира за какво става въпрос. Той е чирак в много отношения, дори и калфа не е. За да станеш майстор се изисква време. Близнакът не може да се справи с това нещо, защото е припрян, умът му е променлив.

От 2,5 до Трето ниво при Близнакът настъпва коренна промяна. Той е в състояние да отделя достатъчно време, за да си довърши нещата. Има по-стабилна психика. Не извършва промяна само, заради самата промяна. Той успява да се изненада смислено с нещо, променяйки го. Превръща се в един изследовател, давайки нови гледни точки върху известни вече неща. Чрез общителността си се превръща в сподвижник, помощник на много хора информирайки ги вярно.

Започва да помага на много хора да решават проблемите си точно чрез информация. Защото една огромна част от нашите проблеми се дължат на липса на информация. Толкова много възможности има, които аз просто не ги знам. И ако тръгна да я издирвам няма да ми стигне половината живот. И знам, че е така и не тръгвам изобщо. И се бутам колкото мога. Близнакът има тази дарба да го направи това без да му е необходим половин живот. Може да открие пред вас възможности бързо и да ви промени живота.

Много често Близнаците са хора, които свързват други хора. И понякога се случва свързаните дори да се женят например. Той е този, който ги запозна. Близнаците обичат да запознават хората. И ако се сдушат той се смята едва ли не за първосвещеник. Има го това нещо. На него това му идва отвътре и е много хубаво.

Марс е в Радостта си, защото за всяка една промяна ти трябва повечко енергия - ако седиш на едно място, енергия не ти трябва. За да може да изиграеш поне една роля читаво, пак трябва енергия. Но тъй като не става за устойчива, стабилна енергия като при Овена, това е само Радост. Нито пък енергията е концентрирана. Защото Марс Екзалтира в Козирог, заради способността си да концентрира. Козирогът е женски знак, земен, който няма много енергия. Обаче Марс с помощта на Сатурн успява да я направи като лазерен лъч. Това е много впечатляващо - Марс не Екзалтира в огнените знаци. Дори не Екзалтира в мъжки знак. Той Екзалтира в женския знак на Козирога, който е знак на Сатурн. А Сатурн е една планета, която трудно се разбира с Марс - както спирачката и педалът за газ.

При Близнаци, няма такава концентрация, знакът седи разпилян. Не се организира лесно. Близнакът не е особено организиран по природа. При него може така, а може и иначе - от какъв зор трябва да е така. Освен това Близнакът не обича да създава стабилни, мастити структури. Например в къщи - шкаф от дъб. Близнакът обича да живее в "лека" къща, по възможност дървена.

ЗА ИНДИЙСКАТА ТРАДИЦИЯ В АСТРОЛОГИЯТА

В Индия астрологът е мъдрият човек. Той играе ролята на нещо като жрец. Там, когато отиваш при астролог е все едно като да отидеш при първосвещеника. Да отидеш при него просто ей така е абсурд. Когато се отива при него се обличат най-хубавите дрехи. Отиваш с дълбоко уважение, преклонение и може да не бъдеш приет. Да отидеш и да говориш там със съответния астролог не е много лесно. Около него има служители, които се гордеят с това, че могат да бъдат около него.

Астрологът там въобще не е същото, както тук при нас. Там има култ към боговете и се смята, че той като личност ги олицетворява. Астрологът в техните представи е йогин. Той е посветен и наистина трябва да бъде посветен. Не работи изобщо с хартия, а със специално обработени палмови листа и върху тях се намират записките му, които обикновено са от векове. Но тези записки не му служат да прави хороскопи, а само за концентрация, за вглъбяване вътре в нещата, след което той ти казва за какво става дума. И каквото ти каже, това е. Той пропуска ангела да говори през него, това е целта. И ако не приема хора, то е защото поради една или друга причина не успява да направи връзката или, когато става въпрос за празно любопитство. Празното любопитство на сулю и пулю не се задоволява. По правило европейци или американци, които искат да отидат при астролог не успяват. Записват си часове, отиват и не ги приемат. Аз познавам англичани, които не са успели при тримесечни усилия. Това е защото те не са готови да влязат вътре при него и съответно няма смисъл да си губят времето.

В Индия астролозите са на родове, това е като родова тайна. И се предава от поколение на поколение. И едно от тъжните неща е, че тъй като в Индия започва да навлиза западната цивилизация, материалните ценности започват да навлизат в големите градове се случва така, че на пазара се изнасят няколко сандъка с палмови листа записки на един от родовете за продан. Продават се за жълти стотинки.

В Индия не е възможно в истинският смисъл на думата да учиш Астрология както тук - плащаш си и учиш. Там трябва да станеш ученик, но това е както те го разбират предан, отдаден на съответния учител, който е свързан с боговете. И от там нататък вие ще бъдете в една неразривна връзка много години. Не е ясно колко години, никой не определя колко. И ти лека полека също трябва да достигнеш до боговете. Целта на обучението е ти да развиеш духовни сетива. Това е едно посвещение.

Начините на посвещение са няколко, развиват се от различните родове и никой не може да каже, какво точно правят вътре в тези родове. Каква е традицията. Понеже те не я предават извън рода.

В Индия има също така и популярна литература. Има много преводи, а освен това там традицията не е била прекъсвана. В Индия няма хиатус - празнота. При нас турците правят хиатус - унищожават цялото ни наследство и ние губим представа за много неща. Имали сме литературно богатство от десетки хиляди книги. Сега са останали официално само 14 !!! Представяте ли си какво издирване и унищожаване е било.

ЗА АСТРОЛОГИЯТА И БИТОВИТЕ НУЖДИ

Робърт Ханд е прекрасен астролог на европейско ниво - превежда антични текстове от древно гръцки, от вавилонски и от асирийски. Особено ценни са преводите му от древногръцката Астрология, защото представата на древните хора за Астрологията е била съвършено различна. В момента ние сме си придобили една Астрология за битови нужди, нещо като битовата техника - някакви инструменти, които да вършат работа за едно друго. Някакви инструменти, които да ми прислугват. Т.е. Астрологията е загубила мъдростта, която е имала. И астролозите са се превърнали в едни булевардни, прежълтели хора, за жълтата преса. Навсякъде - по телевизията, по радиото в пресата - Астрологията се възприема само в рамките на шоу. Понеже хората проявяват някакъв интерес, а и от това могат да паднат пари, не че заслужава уважение. Сериозни хора няма да се занимават с това никога. Нали има нужда от майтап, шега, заиграване със суеверията на хората.

Ние с тези неща нямаме нищо общо, няма и да имаме.

Аз искам да направя така, че който е бил тук, след това да не става за шоу мен. Да не става за развлечение. Искам хората, които са били тук, да могат да говорят сериозно за Астрологията, и който ги слуша да придобива уважение и респект. Искам сериозни хора, които мислят с главите си, аз-ови личности, хора, които в момента движат този свят на някъде, бизнесмени, хора на науката и изкуството, хора с биографии зад гърба си, такива хора да се отнасят с уважение към това, което правим ние. Това е критерият за нас. Не е критерият масовата аудитория, която няма как да се отнесе към това и да го разбере. Не й е и работа това.

ЗА ВАЖНОТО В АСТРОЛОГИЯТА В ТОЗИ ЕВОЛЮЦИОНЕН МОМЕНТ

Няма да се занимаваме и не ни е интересна елементарната психология. А повечето астрологическа литература е точно на това ниво. Тя не казва нищо ново - като си купиш една книга, все едно си си купил още 1000. А много е интересно, че повечето хора, които започват да пишат за Астрология пишат за обща Астрология, при положение, че е натъпкано с такава литература. Пиши за хорарната Астрология. Пиши за Синастрия - това е много важно, човешките отношения, Любовта, омразата, брак, семейство, деца, родители. За това в психологията има море от книги. В Астрологията не. Има море от рождена Астрология, която е на елементарно ниво и как после искате да имаме някакво уважение. Един сериозен психолог, с практика, като го види това, и като се махне плявата от астрологически термини, казва - моля ви се! Така може да впечатлите хората, които не разбират, да им хвърляте прах в очите. Точно тази е причината много хора да негодуват срещу Астрологията. Казват, покажете качества, че носите реално нещо със себе си и тогава има смисъл да си говорим изобщо.

Затова много внимавайте какво четете по Астрология. Опитвайте се да си развивате сетивата. Аз съм поел ангажимент, всяко нещо, което излиза у нас на български или руски и е достъпно да го коментирам. Т.е. аз чета наред, за да съм наясно какво има на пазара. Много от нещата на пазара са зловредни. Такава проблематика може да имате с Марион Марч и Джоан Макевърс в първия им том. Означенията за знаци и планети са много елементарни и това веднъж. Освен това в него се говори за един аспект - куинконс. Това е аспект от 150 и ще го учим чак в Холистичната /тук влиза и кармата/ астрология. Това е един от най-трудните и сложни аспекти в Астрологията. На английски се пише като несъвпад и преводът му е такъв на български. Несъвпада какво? Знаците, които се свързват чрез куинконс нямат нищо общо помежду си. Нямат връзка помежду си нито по елемент, нито по качество, нито по начало. Т.е. това излиза извън теорията за аспектите. А те този аспект го наричат мажорен и го нареждат с останалите - тригони, секстили, квадрати, опозициите. Но това не е така. И човек, който им повярва и реши, че ще вземе куинконса на въоръжение и ще се обогатява - започва да прави профанации. И после не може да му го избиеш от главата.

Ние имаме склонност да си създаваме разни измислени образи и след това да ги "пълним". За психиката е много важно да създава фантоми, защото това й дава опора. Впрочем псевдо опора.

д-р Калоян Петров
записал: Димитър Петров
студент в школата "д-р Калоян Петров"
Папка: Близнаци | Добавил: Пим (10.04.2009)
Разгледан: 12584 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.192.254.173