Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:35
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Близнаци


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Близнаци

Планета - Меркурий

Метал - живак

Цвят - виолетово
Качество - активност
Принцип - подвижен
Скъпоценен камък - топаз, аквамарин, берил
Елемент/стихия - въздух
Абстрактно значение - воля за съгласуване
Конкретно значение - интелект, променливост, сръчност
Части на тялото, които управлява - нервите, дробовете, ръцете, раменете

Зодията според Апостол Апостолов

Зодиакалният знак Близнаци владее от 21 май до 21 юни и е носител на чувство, приятелство, вярност и преданост. Знакът Близнаци представя единството и силата на съединеното действие, а също така и съюза, братството, приятелството. Той символизира ръцете и китките на световния човек и покровителства планомерните и изпълнителни сили на човека в механичната област на работата. Родените под този знак, ако работят сговорно с други, могат да развият страшно могъщи сили и качества, които се крият в тяхната магнитна природа. Скъпоценният камък на родените под знака Близнаци е берилът – този кристал е техен талисман. Планетата Меркурий управлява съзвездието Близнаци. У хората, родени под него, умът е съединен с прозрението, интуицията. И са не само прозорливи, но и вдъхновени. Те могат да стигнат, ако работят, до най-висок умствен развой. Към тях спадат философите – либерали, които са великодушни, но непостоянни. Те се вдъхновяват от обстоятелствата и затова изглежда, че си противоречат.
Родените под знака Близнаци са извънредно енергични и много лесно се вълнуват. Те разполагат с изблик на умствена сила, която ги тласка да се хвърлят презглава в най-исполински дела. Понеже в действията си са напрегнато разсъдливи и остро прозорливи, те биват нервни, подвижни, неспокойни и винаги нащрек. Тези хора имат обикновено висок ръст, изправено тяло, червендалесто лице, силно румена кожа, черна коса, сиви или зеленикави очи, проницателен поглед, бърз вървеж, живи движения. Склонни са към променливост. Те обичат науката, имат страст към най-различни занятия, но тяхното непостоянство им пречи да изучават дълго един и същи предмет. Те са съзерцателни и надарени със силно въображение. Растения на знака Близнаци са: тръстиката, брошът, орловите нокти, кучешките зъби, жълтият равнец и дивата лоза. Камъни са: гранит и всички плочници. Жените, които са родени под знака Близнаци, са хубавици, снажни, с добре сложено тяло. Те са кротки и нежни, чувствителни, обичат мъжете си, децата и приятелите си. Държат се просто, нямат големи домогвания, по характер са добри. Те са жалостиви, чистосърдечни, хранят добри чувства и в обноските им има голямо обаяние.
Сръчни и похватни във всяко отношение, но лишени от енергичност, те все пак успяват да въртят къщата и да се грижат за домашните си. Мъжете, които са родени под знака Близнаци, са по нрав сприхави, решителни, весели, засмени, чувствителни, впечатлителни и непостоянни. Те са предани, сърдечни, обичливи, прилежно сантиментални, нежни, с добри обноски. Лесно се сприятеляват и остават верни на своите приятели въпреки променливото си естество. Надарени са с голяма сърдечност, състрадателни са, обичат да услужват. Тези хора са умни, просветени и изобретателни. Те усвояват лесно всичко, което ги привлича, мозъкът им изработва бързо много замисли и кроежи, повечето от които остават неосъществени. Те са остроумни, въодушевяват се, разговарят, обичат изкуството, книжнината и всичко изтънчено. По нрав разпалени, но самомнителни и превзети, колкото и да са благоразумни, положителни и сръчни, те успяват в работата си само като си послужват с известна хитрост. Но техният гъвкав ум умее да оправдае хитрината, а и лукавството дори.
Ако прогърми, когато владее зодия Близнаци, това показва за пшеницата развала, между хората придобивка, за плаващите – гибел; късната сеитба ще бъде добра, а зимата – тежка. Всички плодове ще намалеят, в тази страна ще се надигне някакъв насилник и ще има голяма напаст, за силните хора – гибел, и тази страна ще бъде завладяна. За пшеницата и ечемика – гниене, в другите страни харманите ще се напълнят и в западните страни мнозина ще се наситят; ще има треска; хубавите плодове ще намалеят и храна ще има по-малко; ще има бедност и за воловете – смърт.
Ако има земетресение, когато владее зодия Близнаци, показва разлъка за известни мъже.

Как да завладеете мъжа на Вашите мечти?

Ако сте се влюбили в мъж, роден под знака на близнаците, ви съветвам да ковете желязото докато е горещо и под никакъв предлог да не отлагате секса. Страстта на близнаците, пламва бързо като барут и също така бързо угасва..

Как да покорите жената на своето сърце?

Женското съсловие близнаци са в плен на своите фантазии, така че първата ви задача е - да я върнете към действителността. Препоръчвам ви да говорите с нея винаги конкретно и решително..

Кой е най-подходящия подарък за любим човек?

Близнаците са изключително впечатлителни натури, така че дори и да напишете стихотворение в тяхна чест те ще са най-щастливите хора на земята и ще помнят жеста до края на дните си..

Как да разпознавате представител на друг зодиакален знак?

Интуицията е тази, която ще ви помогне да откриете типичен представител на зодия близнак. Трудностите ви да се сдобиете с този двоен екземпляр ще дойдат от факта, че те много бързо променят местонахождението си..

Коя е скритата Ви туристическа мечта?

Близнаците са прочути със своята слабост към лукса и вродения си снобизъм и с най-голямо удоволствие биха посетили Холивуд. Обетованата земя за представителите от този знак е Америка..

Гастроном или лакомия сте?

Въздушните представители от този зодиакален знак си хапват най-вкусно и обилно във весела компания, в която разговорът със сътрапезниците е по-важен от самата храна и обстановката..

От коя зодия е Вашия началник?

Двойнствената природа на близнаците е истинско изпитание за техните подчинени. Началникът роден под този зодиакален знак не е строг, изискващ от подчинените си ръководител.

Папка: Близнаци | Добавил: Пим (01.04.2009)
Разгледан: 2488 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181