Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


09:52
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Зодии » Близнаци


Овен [9] Телец [8]
Близнаци [8] Рак [6]
Лъв [6] Дева [6]
Везни [6] Скорпион [7]
Стрелец [5] Козирог [5]
Водолей [6] Риби [5]


Астромедитации - БлизнациЗАПИШЕТЕ МИСЛИТЕ СИ

Защо медитацията Запишете мислите си е медитация на Близнаците?

Защото Близнаците са знак, управляващ мисленето и писането. Близнаците са много рационални. Те оценяват мисловния процес на човека като нещо, което го възвисява над животните.

Но Близнаците са екстровертен въздушен знак, което говори за тяхното повърхностно отношение към предметите, лишено от вътрешна дълбочина.

Дълбочината е присъща на интровертните Риби. Между Близнаците и Рибите, между техните домове е символичният аспект на квадрата, напрежението. Рибите създават напрежение в Близнаците, за да проникнат в дълбините си, а да не се суетят на повърхността.

Третият дом на Близнаците е обичайната всекидневна реч на човека.

Дванадесетият дом на Рибите е домът на скритото, тайното.

Всекидневната човешка реч изглежда разумна, логична. Виждайки, че може да разговаря разумно, човек се смята за разумен. Но всеки крие зад външното здравомислие на речта си дълбок хаос от мисли.

Човекът е раздвоен, като Близнаците, и напрегнат, като ум, защото крие от себе си своето вътрешно объркване. Колкото повече човек се занимава с външния, повърхностен свят, толкова по-дълбоко са скрити язвите в неговата душа.

За да излекуваш язвите на своето безумие, трябва да го откриеш, да го признаеш пред себе си. Когато Близнаците разкрият съдържанието на Дванадесети дом, те правят първата крачка към своето изцеление.

Близнаците могат много лесно да разкрият съдържанието на дома на Рибите. Те просто трябва да запишат на лист хартия всичко, което им дойде на ум в продължение на десет минути. Но да записват без никаква цензура! Без никакви поправки. Без да променят нищо, за да изглежда логично, без да променят нищо, за да изглежда разбираемо, без да променят нищо, за да не изглеждат откачени, без да променят нищо, за да изглеждат по-добри.

Близнаците имат бърз почерк, способен да следва хода на техните мисли. Те могат да запишат на хартия всичко, което се носи в ума им.

Ако човек добросъвестно запише на хартия всичко, което се появява в ума му, толкова истини ще открие за своя разсъдък! Той ще престане да нарича ума връх на творението, откривайки безумието на ума.

Ако Близнаците честно запишат на хартия целия поток на своите мисли за десет минути и после погледнат това, което са записали, те ще кажат, че им е време да отидат в побъркания дом, отнасящ се до Рибите. Но истината е в това, че в своите дълбини всеки от нас мисли така.

Излизайки отвъд пределите на ума, отвъд пределите на мислите, това е единствения път към здравето. Към здравето и здравомислието, лежащо в дълбините, а не само на повърхността.


ГИБЕРИШ

Защо медитацията Гибериш е медитация на Близнаците?

Защото Близнаците са знак на разума, който през цялото време превръща в слова всички впечатления и чувства. Близнаците са знак на надмощието на разума. Близнаците са знак на болестта на разума. Когато разумът погълне цялата енергия на сърцето, когато разумът насилва чувствата, фабрикувайки от тях слова, тогава разумът е болест.

Претоварването с информация в наши дни не способства за здравето на Близнаците. Те са особено чувствителни към сферата на мислите, както Раците - към сферата на чувствата. Атмосферата на мислите въздейства непосредствено върху Близнаците. Тъй като има много какво да се желае по отношение на атмосферата на мислите на съвременното общество, разумът на Близнаците е изпълнен с боклука на мислите. Естествено, в купчината боклук се срещат и скъпоценни камъни, но за да бъдат открити и изчистени от калта, е нужна много работа, нужна е много медитация. Медитацията Гибериш е насочена към това, Близнаците да открият скъпоценните камъни, отхвърляйки купчината боклук.

Близнаците са двойствен знак. Близнаците говорят за това, че всички мисли са двойствени. Всяка мисъл има своя противоположност. Противоположностите създават напрежение. Затова в Близнаците, независимо от цялата им лекота, винаги има напрежение, нервност. Двойствените мисли на Близнаците не им дават покой.

Близнаците не могат да съзерцават спокойно природата. Неспокойните мисли не им позволяват да наблюдават удивителната природна красота в пълно мълчание. Близнаците не могат спокойно да изслушат друг човек. Неспокойните им мисли не им позволяват да се вслушат в думите на другия и да ги разберат в пълно мълчание. Близнаците не могат да легнат спокойно вечер и да заспят спокойно. Неспокойните им мисли не им позволяват да се опуснат и да заспят.

Медитацията Гибериш ще избави Близнаците от неспокойните мисли.

Умът на Близнаците е изпълнен с шум, през който те не са в състояние да чуят природните чудеса, да чуят сърцето на другия човек, да чуят тишината на безметежния сън.

Умът на Близнаците е изпълнен с хаос и това се отразява зле върху физическото им здраве. Мисловният процес е свързан с дишането. Безпорядъчното мислене е безпорядъчно дишане. Бъркотията на ума на Близнаците поражда болести на дихателната им система: възпаления на белите дробове, бронхит, астма, туберкулоза.

Медитацията Гибериш не само успокоява ума на Близнаците, но и лекува болестите на белите им дробове. Това е въпрос не на вяра, а на практика: редовната медитация очиства ума от множеството объркани мисли, изцелява дихателните пътища от болести.

Всички знаят истината, но трябва още веднъж да напомним: ако в ума няма мир, а има хаос, в организма няма здраве, а болест.

Хаосът на ума не трябва да се потиска. Трябва да бъде изхвърлен навън. Това трябва да се направи така, че да не пречи на други хора. В това е цялото учение и лечение.

Медитацията Гибериш означава да се говорят безсмислени звуци, празно дърдорене. Това е като оживен разговор, дори спор с някого, с повишен глас и резки интонации. Само едно условие трябва да бъде спазено.

Езикът трябва да бъде безумен, непонятен, нито една известна дума не трябва да се произнася.

Гибериш е разрешение. Това е разрешение да се изхвърлят навън всички мисли, които обикновено са потискани.

Потискането увеличава напрежението. Разрешението снема напрежението. Но цялата тънкост на медитативната техника и в това, че не трябва да се произнасят известни думи на някакъв познат език. Само безумният език ще освободи ума от всякакъв боклук. Това е известен парадокс, но цялата истина е в парадоксите.

Безумният език на Гибериш трябва да бъде достатъчно гръмък. Това е като катарзис. Вие не ласкаете, не гладите с нежни слова. Вие гръмко спорите с невидим опонент, вие изразявате своето ожесточение, страстно говорите нещо, сякаш раздавате тежки шамари. Но правите всичко това на непознат език - иначе медитацията не лекува.

Още едно обстоятелство е важно. Умът е фината част на тялото, а тялото е грубата част на ума. Затова в работата с ума трябва да се работи с тялото. Това ще бъде най-ефективно. В Гибериш е нужно не само да се издават звуци на някакъв език, но и да се жестикулира, движейки цялото тяло. Когато човек гори от нетърпение да изкаже нещо, той движи цялото си тяло, енергията движи всички негови части. Така е и в Гибериш. Не само говорите, но и движите ръце, глава, цялото тяло. Не само говорите на някакъв непознат език, но и говорите с цялото тяло с някакви нови, неизвестни по-рано движения.

Както обичайните слова създават блокажи и лишават ума от творческа изобретателност, така и обичайните движения блокират тялото и го лишават от спонтанната свобода. Медитацията Гибериш освобождава Близнаците и всички знаци от Зодиака от обусловеността на разума и тялото. Разумът открива нови, творчески сили и възможности. Тялото намира нов източник на свобода и самоизразяване.

Нека медитацията Гибериш бъде изразителна и лечебна! Нека звуците на непознатия език бъдат гръмки и носещи удоволствие! Нека движенията на ръцете бъдат бурни, широки! Нека цялото тяло жестикулира и изразява себе си!

Гибериш е много подходяща медитация за Близнаците. На всички е известна тяхната способност да жестикулират при разговор, да движат цялото си тяло, искайки нещо да кажат.

Гибериш е много добра медитация за Близнаците, в чийто хороскоп присъства Марс. Силният Марс у Близнаците е енергията и изразителността, необходима за Гибериш. Дори ако Марс има негативни аспекти в Близнаци, това не намалява това негово достойнство. Медитацията е предназначена за преобразуване на негативната сила в позитивна. А когато негативната сила се преобразува в позитивна - това е най-великата, най-истинната сила.

Медитацията Гибериш е много активна в своя първи стадий. Цялото напрежение, натрупано отвътре, може да бъде осъзнато и изразено навън. Тогава във втория стадий настъпва естествен покой.

Във втория стадий Близнаците лягат по корем върху Майката-Земя и с всяко издишване сякаш се разтварят в огромното пространство под тях. Близнаците се разтварят в утробата на Майката-Земя с всяко издишване и чувстват, че всичките им проблеми изчезват. Близнаците изчезват като его, като отделна лъжлива личност и стават Цялото. Отиват си всички слова и звуци, остава тишина.

В тази тишина разумът е освободен и изчистен от всички външни напластявания, от всички слова и понятия, отделящи Близнаците от Реалността. Разумът замлъква и Близнаците осъзнават себе си като висшата Реалност.


ДЕВАВАНИ

Защо медитацията Девавани е медитация на Близнаците?

Защото знакът на Близнаците е стопанин на всички многообразни езици, познати и непознати.
С Близнаците е свързано Слизането на Светия Дух при апостолите, които заговорили на разнообразни езици и започнало световното благовещение. Тази връзка е закономерна, защото Близнаците са знак на езика и комуникациите.

Медитацията Девавани е подобна на говоренето на “езиците”, на които се упражнявали първите християни и за които поучително е писал апостол Павел. Християните от някои направления и до днес използват глоссолалията като вид молитва или медитация. Но тези християни не различават в своята практика Девавани и Гибериш, макар че това са различни, дори противоположни методи. Целта на Гибериш е да изхвърлиш от ума си цялата натрупана там дрънканица. Целта на Гибериш е да изхвърлиш от душата си целия натрупан там боклук.

Целта на Девавани е да бъдеш пуст съд, чрез който нежно говори Божественият Глас. Целта на Девавани е да бъдеш проводник за вибрации с по-висока честота.

Очевидно, целта на Гибериш и Девавани е различна. Тази разлика се проявява и във външното провеждане на практиката.

При Гибериш можеш яростно да крещиш, викаш, размахваш ръце и крака, сякаш освобождаваш себе си от някаква негативна енергия, от някаква болест. При Девавани не трябва да крещиш и да размахваш бурно ръце и крака. Гласът в Девавани трябва да бъде тих, нежен, ласкав, напевен, сякаш идваш от чист висш извор. Движенията в Девавани са плавни, меки, грациозни, сякаш изразяват висшата хармония.

Гибериш и Девавани са различни и не е нужно да се смесват. Но някои правят това, без да забелязват разликата, а виждайки само общото. Действително и Девавани и Гибериш са разговори на непознат език. Но на непознат език може да се изкаже рязко оскърбление или нежна благословия. Трябва да бъдеш внимателен и да не бъркаш Гибериш и Девавани. Когато правиш едната практика, не трябва да я смесваш с другата.

Трябва да се различават медитативните техники, както трябва да се различава влиянието на планетите. Всеки медитативен метод се намира под определеното влияние на планетите. Всеки представител на Зодиака има свои особености в зависимост от планетите. Познавайки астрологията, можеш лесно да намериш хармония между медитацията и знаците на Зодиака.

Ако в Близнаците силният Марс е в напрегнат аспект с Меркурий, за тези Близнаци е подходящ Гибериш. Ако у Близнаците има хармонични отношения на Меркурий с Нептун, Луната и Венера, за такива Близнаци подхожда Девавани.

Когато едни Близнаци след многократна практика на Гибериш почувстват, че отвътре са пусти и чисти, те трябва да започнат Девавани. Когато други Близнаци, правейки Девавани, почувстват, че отвътре не са достатъчно чисти и пусти, трябва да започнат Гибериш.

Гибериш и Девавани са двойни медитации, които се допълват една друга, като активната сила на очистването и пасивното себеотдаване. В една сесия може да се прави Гибериш и след кратка релаксация - Девавани.

В Гибериш Марс дава активна енергия, необходима за катарзиса, за очистването. За да се изхвърли всичко излишно е нужна сила, която се дава от Марс. Енергията на Марс помага да се разчупят езиковите шаблони на Меркурий. Тя помага за освобождаване от блокажите чрез безумния катарзисен език. Силата на Марс поражда активни, импулсивни движения на тялото, които както и езика на Гибериш, служат за очистване, лекуване.

В Девавани хармоничните аспекти между Меркурий, Нептун и Венера дават мистична грациозност, позволяват да се отворят разума, душата и тялото към непознатия божествен език и нежното спонтанно движение. Те дават на езика на медитацията красотата на висшето звучене, достъпно на ангелите. Позитивният аспект на Меркурий и Луната разкрива извора на хранителната енергия, скрит в детското чуруликане. Когато в медитацията Девавани Близнаците чуруликат като малки деца, те стават по-мъдри от много мъдреци на днешния свят. Когато Близнаците чуруликат в медитация като деца, сякаш Бог говори през устата им, откривайки пред всички хора благовещението.


ЧАКРА ДИШАНЕ

Защо медитацията Чакра Дишане е медитация на Близнаците?

Защото Близнаците управляват дишането.


Медитацията Чакра Дишане подобрява дейността на белите дробове и служи като прекрасна профилактика против различни заболявания на дихателните пътища. Тази медитация е способна да лекува бронхит, астма, туберкулоза - болестите на Близнаците.

Близнаците са юни - месец на свежия въздух и разбира се, медитацията с дишането най-добре се прави в природата. Колкото по-чиста е природата, обкръжаваща човека, толкова по-дълбока е неговата медитация.

В дълбоката медитация можеш да почувстваш своите чакри. Чакрите са енергийните центрове на финото тяло, различно от физическото. Чакрите са като стълба на разума с кръгли стъпала, по които той се издига от животинските инстинкти до божественото просветление.

Чакрите могат да се оприличат на дъга. Висшето е чистата бяла светлина, не познаваща разграниченията. Когато високата чиста светлина се пречупва през призмата на (човешкия ум, възниква дъгата, възникват разграниченията и оттенъците. Седемте чакри са дъгата, която възниква в резултат на пречупването на единната реалност, единната светлина през призмата на човешкия разум.

Близнаците символизират човешкия разум. Близнаците са двойствен знак, обичащ многообразието. За човешкия разум е трудно да познае единната реалност. Разумът лесно познава реалността, като я разделя, като я прави многообразна.

Седемте чакри обозначават цялото разнообразие на света, което се познава от човешкия разум, разума на Близнаците. Разумът е дишането, работата на разума е невъзможна без дишането. Чакра Дишането е медитация на познаване на многообразието на света.

Цялата Вселена е заключена в човека, в неговите седем чакри. И когато човек диша в своите чакри, той чува, той осъзнава всички планове на мирозданието. Човешкото тяло става огромно тяло на Вселената, и човек го одушевява със своето дишане.

Забележителна е медитацията Чакра Дишане. В нея Близнаците вдишват и издишват не просто въздух, а самия дух на живота, одухотворявайки всички нива на мирозданието. В нея Близнаците познават цялата многостранна красота на силите и цветовете, като израз на висшето единство.

Когато Близнаците дишат последователно в своите чакри, те се издигат през дъгата от цветове към единния цвят. Прекрасен е многообразният път на разума към единството. Това е пътят на многообразието на Вселената към единството на Абсолюта.


ТАНЦ НА РЪЦЕТЕ

Защо медитацията Танц на ръцете е медитация на Близнаците?

Защото Близнаците управляват разума и ръцете, мислите, жестовете. Двойствеността на Близнаците е двойственост на ръцете и мозъчните полукълба. Дясната ръка е свързана с лявото полукълбо, лявата - с дясното. Ръцете на Близнаците са като видимо изражение на мислите, а мислите на Близнаците - като невидима страна на ръцете им.

Връзката между мозъка и ръцете на Близнаците е забележителна в това, че нервно-мозъчните разстройства при тях често са свързани с ревматизъм на раменете и ръцете.

Близнаците имат твърде много изменчиви, двойствени мисли, създаващи напрежение. Затова те имат много проблеми, затова ръцете им боледуват. Но ако мозъкът въздейства върху ръцете, то и ръцете въздействат върху мозъка. Медитацията Танц на ръцете снижава напрежението на ума на Близнаците, лекува ръцете им, освобождава ги от проблемите.

Медитацията Танц на ръцете е прекрасна с това, че е подходяща за Близнаците във всяка възраст. И в младежката и в преклонната възраст Близнаците могат да я изпълняват.

Медитацията Танц на ръцете е прекрасна с това, че е естествена за Близнаците, които обичат да жестикулират. Но те трябва да го правят специално, съзнателно, като медитация. Обикновено Близнаците жестикулират механично, без да си дават сметка за това, а те трябва да осъзнават всяко движение на ръцете си, на пръстите си.

Ако за Рибите, като знак на всеобщността, се изисква танц на цялото тяло, на цялото същество, то конкретния знак на Близнаците изисква танц на конкретната ръка и пръсти.

Съзнателният, спонтанен танц на ръцете, китките, пръстите, освобождава потиснатата енергия на разума на Близнаците и подобрява здравето. Танцът на ръцете отстранява самата причина за болестта и напрежението, неговата сила е лечебна. Защо близнаците да гълтат шепа изкуствени таблетки с допълнителен вреден ефект, за да се избавят от безпокойството на ума? Тези таблетки те освобождават само от следствието, а не от причината на болестта. Не е ли по-добре Близнаците да се занимават с естествената медитация Танц на ръцете, която им носи само добро и пълно оздравяване?

Медитацията е оздравително и духовно действие. Тя премахва болките и проблемите, открива пространство за истината, здравето и просветлението.

Медитацията Танц на ръцете е духовна - това е молитва. Движенията и положението на ръцете и пръстите в медитацията е молитва.

Не само с думи, но и с движенията и положението на ръцете и пръстите може да се молим и да носим и приемаме благословия. Но както и във всяка молитва, в медитацията е важна пълнотата на съзнателността. Практикувайки редовно с медитацията Танц на ръцете, Близнаците ще разгърнат в себе си пълнотата на съзнателността и ще достигнат до истината.


ХОДЕНЕ

Развивайте съзнанието в простите неща. Не започвайте със сложното, иначе ще претърпите неуспех. Осъзнавайте своето ходене, когато вървите по улицата. Осъзнавайте всяка стъпка, всяко движение на крака.

Ошо, Медитация: първата и последната свобода

Защо медитацията Ходене е медитация на Близнаците?

Защото Близнаците управляват ходенето на човека и движението на краката му.
Близнаците са знак на началното образование. Както човек се учи да ходи, така той учи и азбуката.

Противоположният на Близнаците знак на Стрелеца е знак на висшето образование и религията. Както не може да има висше образование без познаване на азбуката, така и не може да има велика религиозност без дълбокото осъзнаване на простите действия, например ходенето.

На Близнаците им се струва, че осъзнават, как вървят, но в действителност те обикновено не го забелязват, а движат краката си като автомати. Ходенето се извършва от само себе си.

Близнаците няма нужда да мислят за него и да му обръщат внимание. Близнаците са обременени от много мисли и тяхното ходене е безсъзнателно.

Безсъзнателността е основният проблем в човешкия живот. Човек може да бъде много образован, начетен, но ако се движи механично, като робот, без да осъзнава всяка своя крачка, то от духовна гледна точка той се намира в тъмнина.

Как да се преобразува тъмнината в светлина? За Близнаците това не е сложно: достатъчно е да осъзнават всяка своя крачка.

Папка: Близнаци | Добавил: Пим (27.03.2009)
Разгледан: 2255 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181