Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


22:48
14.04.2024
Неделя
3.233.242.67


Онлайн: 5
Гости: 5
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Уран


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Транзитен Уран през Домовете


Транзит на Уран през 1-ви дом.

Това са всякакви видове травми, някаква неспокойна активност. Може да има прояви на по-рано скрити способности, неочаквана проява.
В човек възниква страстно желание за промяна, за нов опит, за свобода. Много е важно в каква възраст става този транзита.
Трудно е да се повярва, че 2-3 годишно дете може да поиска само да променя нещо, но въпреки това, транзита на Уран може да даде изменения. Човекът може и да няма достатъчно енергия за тези промени и да тръгне към спад на собствените си прояви. Т.е. това не означава, че ще започне бурна активност, че ще започне рязка промяна. При силно аспектиран Уран или при точен аспект на транзитиращия Уран с важни точки от радикса събитието може да се изсипе върху този дом, който се намира във Водолей.

Транзит на Уран през 2-ри дом

Може да се изрази в това, че сферата на финансовите отношение ще започне да изпитва неувереност, неустойчивост, тревога. Транзитът на Уран през 2 дом може да окаже влияние върху здравето на човека. И тук е важно да се изучи, как са аспектирани 6, 8 и 12 дом, как са запълнени, как са аспектирани техните управители и в това число куспидите на тези домове. Във 2 дом Уран съдейства за неочаквано изобретение, и ако има благоприятен аспект към 10 дом или когато той се образува, може да настъпи смяна на материалното положение в зависимост от професионалните промени.

Транзит на Уран през 3-ти дом

Ще доведе до пътуване, ще възбуди неочакван интерес към професиите на 3 дом, това може да е журналистика, издателство, търговия, реклама, всякакъв вид дейност, свързана с комуникации. Ако куспидата на дома изпитва сериозно положение, то транзита на Уран може да окаже негативно влияние върху здравето на близките. Пътуванията често имат неочакван характер, оттук и нервност в околните, които не могат да се подготвят за вашето отсъствие и това може да предизвика скандали с уранически характер. При тези кратки пътувания може да има неприятности, в случай на негативни аспекти на Марс и Сатурн. Марс, отговарящ за транспорта на кратките пътувания, за различени видове автомобили и влакове, а Сатурн отговаря за тяхното разписание, съответно объркване на транспорта, повреда в транспорта или объркване в разписанието могат да съпровождат този период. Тъй като това е в течение на дълго време, човекът започва да разбира, че “не му е съдено” да пътува, приписва на себе си трудностите в реализацията на тези пътувания, и съвсем не ги свързва с транзитите на Уран.

Транзит на Уран през 4-ти дом

Способен е да предизвика влечение към смяна на мястото, към преместване, появява се желание да се промени нещо у дома, добре е, ако се залепят тапети. Но за сметка на продължителността на транзита с едно лепене на тапети няма да се разминеш, започваш да купуваш нова мебел, а не много старата да изхвърляш, и това е най-благоприятната проява на Уран в 4 дом. Защото семейството, домашните, собственото ни присъствие започва да дразни, иска ти се всички да ги смениш, и е много трудно да се справиш с това съвършено необосновано, от гледна точка на близките, раздразнение. Могат да идват съвсем неочаквани гости, които са добри, че също така неочаквано изчезват после. Влиянието на Уран е не винаги така меко, светло, то е неочаквано и неразбираемо. Ако е поразена материалната част на къщата (помните, че делихме къщата на материална, астрална и ментална част, първата част – е материалната проява на дома, принципите на дома, втората част на къщата е емоционална, а третата – ментална), т.е. има поразена планета, към куспидата има сериозно поражение, то Уран може да доведе до разрушаване на дома. Ако емоционалната част на дома има такива поражения, то предимно гостите и родствениците дразнят, раздразнението отива на емоционално ниво, с по-тънък характер, и сякаш заради тях всичко в дома се руши. При съответните неприятни аспекти с планетите, които могат да бъдат изразители на определени родственици, то това понякога се съпровожда с непосредствена загуба на тези хора.

Транзит на Уран през 5-ти дом

Освен за любовта и удоволствията, 5 дом отговаря и за децата. И за начало, ако тези деца са още в зачатъчно състояние, то транзита на Уран през 5 дом съдейства за аборт и прекъсване на бременността. Това е съответно, материалната част на дома. В емоционалната част, ако става дума за удоволствия, то транзита на Уран води до големи разходи за удоволствия. Домът е емоционален, съответно неустойчив. Транзита на Уран провокира неочаквани контакти, които могат да възникнат, както чрез радост, така и чрез страдание за сметка на емоционално напрежение. Може да има много екстравагантни ситуации при развлеченията, неочаквани контакти. Ако в картата Уран е добре аспектиран, може да има приятни, неочаквани запознанства, което се нарича “любов от пръв поглед”. Може да се случи запознаване с хора с уранически характер и този характер не винаги се свързва с тежки прояви на човека, например, ураническа професия или изведнъж любов към астролог. Човекът може да се заеме с нов вид творчество, може да се събуди нов талант.

Транзит на Уран през 6-ти дом

Дом на службата, на колегите, на работата, на обезпечаване на живота, на домашните животни. Уран в 6 дом може да донесе някакви промени по служба.
Може да се случи след транзита на Уран през този дом човек да започне да се чувства по-свободен в професионално отношение, или защото той чувства по-голяма увереност за сметка на придобитите навици, може да има щастлив случай да се освободи място, за което той е чакал, което му дава повече свобода, или някой от хората, които му пречат си тръгват. 6дом е още дом и на болестите – могат да се появят някакви неочаквани заболявания, може да се случи травма, или може да настъпи изостряне на заболяване на нервна почва, тъй като Уран отговаря за съдовете и нервните заболявания (въздух), а Уран може да добави нервност в този дом, през който транзитира. Може да има срив в устойчиви, жизнено важни системи в живота на човека. За всеки човек неговото жизнено важно нещо е много субективно, и за транзита на Уран през 6 дом ние бихме могли да кажем, че това, което човек счита за жизнено важно в своя живот може да бъде подронено, а какво именно – ще покаже картата.

Транзит на Уран през 7-ми дом

Недоволство от отношенията с близък човек, раздразнение с партньорите, неочаквано скъсване в отношенията с партньорите, развод. Особено ако Уран прави възвръщане – впечатлението е такова, че скандалите в семейството стават традиция, повтарящи се в едни и същи форми, в доста мощни, енергетически мощни прояви, и човек понякога изпитва пълно учудване от това, как се държи при тези скандали в семейството, “никога в живота си не съм очаквал, и не съм считал, че съм способен на това”. Действието на Уран е подобно на взрив, затова са неприятностите, Уран е много силен в 7 дом. В зависимост от знака Уран може да създава някакъв фон на влюбеност, ако човек не е встъпил в брак и ако той няма все още никакви партньорски отношения, няма колеги, с които би могъл да се скара, то Уран в 7 дом създава фон на поредица от влюбвания, безкрай неочаквани и приятни запознанства, и всеки път ти се струва, че си влюбен. Това може да предизвика раздразнение от факта, че вчера си бил влюбен в един, а днес в друг от момента, в който тази система бъде забелязана от човека и той започне да се подозира в най-тежки, донжуановски прояви. В това число подаването на молба за развод може да не бъде резултат от продължителни скандали, а от съвършено немотивирана постъпка. Най-конструктивната, хармонична проява на Уран е чрез астрологията, затова е встъпването в астрологична асоциация, контакта с астролози през този период, започване на работа като консултант-астролог, всякакви запознанства с хора, имащи уранически характер.

Транзит на Уран през 8-ми дом

Пробуждане на окултни способности, което понякога възниква след травма или авария. Може да настъпи шоково състояние, предизвикано от Уран заради нечия смърт, не е задължително това да е близък човек, просто от контакта със смъртта. При този транзит се отбелязват невротични заболявания, временни и прочие психични заболявания. Интересно, че в този период хората понякога се втурват в чужбина, в емиграция или дисидентство. Ако Уран се реализира на това ниво, човек може би се лишава от възможността да излезе с Уран на ментално ниво, където може да намери за себе си нови състояния, ново ниво на възприемане, нови източници на информация, тъй като 8-ми дом – това е дом на трансформациите и е много важно тук да не се тръгне по първия, много силен зов на Уран. Задържаната ураническа енергия ще даде в 8-ми дом мощен порив на ментално ниво, ако човек е готов за това. Ако той теоретически не е осветлен и духовно е слаб, то това може да бъде съпроводено с всякакъв вид психични отклонения.

Транзит на Уран през 9-ти дом

Транзита на Уран има ярко изразена духовна окраска. Интерес към необикновени въпроси на духа, понякога изведнъж човек започва да се занимава с йога, окултизъм, астрология. В тези условия за човека е свойствено преодоляването на обикновената форма на търсенето на Бог, иска ти се да намериш своя Бог. На материално ниво това може да са неочаквани пътувания зад граница, поява на нови, фантастични възможности, за които човек да не е мечтал никога, нови връзки, нови контакти. Понякога пред човека възниква някаква алтернатива, дилема, и транзита на Уран през 8-ми дом е хванал идеята за емиграцията, необходимостта да направиш нещо със своя живот, и в момента, когато ние идваме в 9-ти дом човек може да реализира тази емиграция, и да използва цялата тази енергия на материално ниво. Или тя може да отиде за вътрешна работа и прехода на тази енергия на материално ниво да е много благоприятен. Ще са му достъпни дълбоките размишления. Интересно, че в този дом транзита на Уран вече дава избор, а в 8-ми дом такъв избор нямаше. Обяснява се с това, че 8-ми дом се намира във неподвижен кръст и е склонен към натрупване на енергетика от такъв характер и устойчивост. А 9-ти дом – е дом от подвижния кръст, склонен е да пренася на друго ниво достиженията, идващи по този дом, затова тук има по-голям избор и повече възможности. Уран е, когато намира своя естествен изход, т.е. когато се появяват някакви уранически занимания, такова занимание може да бъде наблюдаването на звездното небе. Понякога прехода на ментално ниво се съпровожда с някаква трагедия в живота, защото е много трудно да се предпазиш от това, да не реализираш раздразнението, ураническите подбуди, безпокойството. От това безпокойство ти се иска колкото се може по-скоро да се избавиш, човек се опитва поне нещо да направи. Бедата е само в това, че то веднага не минава, след като направиш всичко веднага, и затова на единици им се отдава да я използват по духовен начин.

Транзит на Уран през 10-ти дом

Уран в 10 дом може да доведе до загуба на близки, доколкото той се оказва в опозиция на 4 дом, може също да доведе до напрежение и криза в дома, в който живеете, рязко изостряне на домашните отношения, голямо желание за независимост. Ако говорим непосредствено за транзита на Уран през 10 дом, то в професионалната сфера може да се появи желание за смяна на дейността. Или, при наличие на определен аспект в наталната карта, рязко издигане по йерархичната, социална стълбица. Неочаквано се появяват много възможности да се постигне издигане за сметка на собствени източници на енергия, за сметка на собствени открития или за сметка на освобождаване на място. В този период човек може да бъде посещаван от неочаквани идеи, може да има силни промени в мисленето. За това е необходимо Уран да има силно положение в картата или в конфигурацията.

Транзит на Уран през 11-ти дом

Появяват се нови отношения с приятели, нови запознанства, нови приятели. Или неочаквано рухване на идеалите, надеждите, внезапни промени в плановете. Също по опозицията към 5-ти дом – неочаквана влюбеност.

Транзит на Уран през 12-ти дом

Може да има пътуване зад граница по вода, но по много по-тайни пътища, отколкото по 9 дом, не така пряко. Връзките, контактите ще се случват в началото на 12 дом. След това постепенно самовглъбяване, човек започва да отделя много време на духовни занимания, те изискват все повече място в неговия живот. Уран премахва бариерите и забраните на 12 дом, които са показани в радикса, ако човек върви към премахването на тези бариери, го прави съзнателно. Уран премахва тези ограничения, които човек сам си е поставил. Уран не дава затвор, той дава свобода, но тук е важно да се види дали не е подтиснат в радикса или много е подтиснат в транзита Сатурн. Ако има такова нещо то Уран може да заработи негативно, като лишаване от свобода. Тогава Уран остава подчинен на 12 дом, а няма да го взриви. В 12 дом Уран може да предизвика много резки конфликти, които извеждат човека от състоянието на закрепостеност, мощна, дълбока криза, която може да даде срутване на всички крепости и освобождение. А след това, той вече ще тръгне в 1 дом. Всичко, което е постигнал човек с разрушаването на бариерите в своето подсъзнание, излиза на ново ниво на дейност или съвършено ново ниво на съзнание.
Съвпадът на Уран с Нептун в Козирог дава всякакъв род неочаквани изменения с абсолютно такъв характер, непредвидени, резки, на избухлив характер. Това е положението на Уран и Нептун в Козирог, а от друга страна ние се намираме вече няколко години в челия свят в състояние на непрекъсната революция, навсякъде и навсякъде нещо се променя и се променя не безболезнено за всички. Колкото и да скрива Нептун всичките тези условия, той способства за замъгляването на тези обстоятелства на тези разгони, кой и как ги ръководи, колкото и да се взираме, няма да разберем. Има някакви хора, някои се виждат, но предимно не тези, които се занимават с това. Същото може да се каже и за съвпада на Уран с Нептун, че върви сериозна реформа. В религията, както и в държавната власт се срива маската на тайните служители, откриват се неприятни факти в историята на висшето духовенство и се публикуват. Т.е., това, което става на върха на Козирога става достъпно, колкото и да го криеш. Още може да има всякакъв вид неочаквани катастрофи, както във въздуха, така и по вода, под вода, в планината, наводнения, земетресения – те всички стоят в съчетание с тези три планети, които се намират в непрекъсната аспектация помежду си. Интересно е, когато Уран подмине Нептун и навлезе във Водолей, а след това тук влезе и Нептун. Водолей, в това число отговаря за мутацията и за мутантите, ще бъде много интересна ситуация. Такова съчетание не е имало.

Въпрос: Ако Уран няма в рождената карта аспекти, как ще работят неговите транзити?
Ако Уран няма аспекти, това означава, че той не може да се включи и да предаде енергия, възникваща при неговите транзити в самия него.

Тук трудност представляват транзитите по този Уран, всеки транзит, на всяка планета през неаспектирания Уран приема цялата енергетика на тази точка. А транзитиращия Уран може да има много аспекти, но той ще способства развитието само на това, което е заложено в рождения Уран.

Когато висшите планети са директни, и особено когато те всички са директни, човек е склонен да възприема тази енергия на външните планети отвън, от събитията. А ретроградните висши планети дават на човек възможност да възприеме тяхната енергия вътре в себе си и отвътре да има този контакт с висшите сили, отвътре да има тези взаимодействия с други галактики, да има тази възможност. Кармичната астрология предполага, че това са по-мъдри или поумнели хора. А тези, които по-млади усвояват енергията на висшите планети за сметка на собствената си младост, тя при тях засега идва отвън. На такъв човек му е трудно да се сблъска с чудо, на него му е трудно да повярва в него, в неговия живот рядко се срещат хора с някакви необикновени свойства на характера, на психиката, той е много повече свързан с реалността. А всичко останало е различно при всеки, в неговия личен живот това не се получава.

Папка: Уран | Добавил: Пим (16.05.2009)
Разгледан: 13596 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.233.242.67