Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:50
16.04.2024
Вторник
3.238.235.248


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Транзитни Домове


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Домове в предсказателната Астрология

Принципът на определяне на домовете


и системите на домификация са преминали през няколко много трудни етапа от историята на астрологията, тъй като често са били омаловажавани, обсъждани, отричани, пренебрегвани и понякога дори заклеймявани. За последните две хиляди години е имало много спорове във връзка със системите на домовете и наистина някои клонове от астрологията напълно престанали да използват домовете. И така, какво е това нещо, наречено дом, с такова пъстро минало? С прости думи, домът се използва като бърз метод за определяне на планетната позиция в рамките на дневната й орбита. Четирите фази на планетни движения във връзка с тяхната дневна орбита, се разделят на полудъги. Виж фиг. 1 на стр. 51.

Планетите изгряват на изток над Асцендента и когато са в кулминацията си около Медиум цели, те са приключили своята дневна изгряваща полудъга. Тогава те продължават да се движат на запад към Десцендента. Достигайки Десцендента, те са завършили своята дневна залязваща полудъга. Планетите продължават да се спускат по картата, докато се придвижат близо до Имум цели и достигайки Имум цели, те са завършили своята нощна залязваща полудъга. Крайната фаза е когато планетите се издигат към Асцендента, пътувайки през своята нощна изгряваща полудъга. Астролозите, които работят със системите за домификация, вярват, че позицията на една планета в определена полудъга променя начина, по който индивидът преживява влиянието на планетата. Вместо да изразим планетната позиция като намираща се на половината път от изгряващата нощна полудъга, по-лесно е да кажем, че планетата е във 2-ри дом. Вместо да казваме, че планетата е пропътувала 85% от своята изгряваща дневна полудъга, ние просто казваме, че планетата е в 10-ти дом. Така че номерата на домовете са удобен начин за изразяване на тази информация. Ако двама души са родени точно в едно и също време, но на различни места от Земното кълбо, техните планетарни модели ще бъдат абсолютно идентични. Позицията обаче на планетите в домовете ще бъде доста различна, защото знакът, изгряващ на едно място, може да залязва на друго.

Местонахождението на човека върху Земята в определено време е това, което определя позицията на планетата в определената полудъга или дом. Затова точно планетната позиция в рамките на домовете и разположението на зодиакалните знаци около дванайсетте дома е това, което индивидуализира значението на планетите, разграничавайки ги от всички други планетни модели или събития, случващи се по същото време но в различни части от Земното кълбо. Кръстът, образуван в картата от пресичането на Асцендент/Десцендент и оста МС/ДС, се нарича "Кръст на материята", а чрез зодиакалните знаци върху четирите точки от кръста астрологът добива информация, засягаща същността на борбата, която духовната същност трябва да проведе с физическия свят. В света на символите кръстът представя физическия свят и отношенията с него. Според езика на символите, кръгът означава цялост или духовност. Затова кръст в кръг (виж фигура 2 на стр. 53) е символичен израз на духовната същност, поставена във физическия свят, или физическата същност, стремяща се към духовна цялост. Когато човек се роди, приносът на физическия свят е Кръста на материята, формиран геометрично, съобразно индивидуалното място на раждане.
Планетите, представящи Космоса, са универсалният или духовен принос, "взети" и поставени върху физическата карта. Тъй като домовете са въведени в астрологията поради нуждата да се разбере планетната ориентация спрямо Кръста на материята, домовете се отнасят до физическия свят, в който вашата духовна/космическа/планетарна енергия намира себе си. Тъй като предсказателната астрология е изключително ангажирана с нещата от физическия свят и начините, по които духовната енергия и човешкото същество се справят със събитията във физическия свят, то домовете играят голяма роля в астрологическия предсказателен набор от инструменти. Следващото указание за значенията на домовете в предсказателната астрология ще помогне на учениците да се запознаят с концепцията. Подобно на аспектите, значенията на домовете ще бъдат представени опростено. Значението на домовете се дефинира през призмата на предсказателната работа, затова изглеждат просто като зони, където се разкриват събитията. Тяхното значение зависи и от поставянето на акцент върху домовете при преминаване на транзитиращи планети през тях.

Папка: Транзитни Домове | Добавил: Пим (13.04.2009)
Разгледан: 5277 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.238.235.248