Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


05:42
29.09.2023
Петък
44.192.254.173


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Транзити


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Природа на предсказването

Как интерпретираме транзитите и прогресиите от гледна точка на психологията? Макар че характера на нашето изследване е обърнат към вътрешните обстоятелства, а това е ясно за не отричам ценността и многовековната традиция в методите за прогнозиране в всеки, който изучава астрология, сведена към задачите на психологията, аз в никакъв случай астрологията. Но тези два подход изобщо не се явяват взаимно изключващи се. “Психологически” не означава само “вътрешен”. Много от нас са имали опит в точните предсказания на определен и конкретен вид, а ние сме уверени, че планетите са свързани с външните събития, както и с вътрешния свят, и че предсказването на конкретни събития в конкретни ситуации не се явява невъзможно.

Преди много години, водех семинар за Wrekin Trust, който беше записан, а после отредактиран и се превърна в книга с название “Външните планети и техните цикли”. В процеса на изследване картата на възникването на СССР направих предсказание за възможното бъдеще на тази страна. Правех това не на сериозно, доколкото в това време нямах достатъчно познания за тънкостите на монданната астрология. Моето доста наивно предсказание се основаваше на факта, че Плутон в течение на следващите 7 години периодически ще образува съвпад с наталното Слънце на Съветския съюз. Виждах, че всеки път, когато мощния транзит поразяваше наталното Слънце в Скорпион, съветското ръководство се сменяше. В подхода на монданната астрология това е доста очевидно и просто заключение, понеже Слънцето в националната карта управлява, освен всичко останало, ръководството на нацията.

Причината да очаквам крах, а не още един етап от борба за лидерство се състоеше в това, че Плутон има доста по-тотално влияние, отколкото другите външни планети. Той създава тенденция към напълно изчистване на всичко, и под неговото въздействие от първоначалната форма или структура нищо не остава. Имаше и други транзити – например, съвпад Сатурн-Нептун-Уран в първата декада на Козирог, близо до Венера на СССР в 4 дом – въз основа на което може можеше да се предположи, че този малък крах ще прилича на проблемите в брака, могат да доведат до разрив. Това може да бъде разпад отвътре, а не иницииран отвън, и многочислените сателити ще поискат развод. Тогава аз така казах, и нямаше и най-малък признак, че така и ще бъде, а това беше през 1982г. Новият лидер се виждаше, разбира се, в картата, но пълен крах беше невероятен. Затова следващите 7 години аз забравих за това и нито веднъж не си спомних. И ето, че всичко стана така, както го казах. Съществуват много ситуации, както монданни, така и личностни, в които астролозите могат да правят точни прогнози.

Обаче, да се обръща внимание само на прогнозната страна на астрологията – значи да приличаш на лекар, който разглежда само физическите симптоми, вместо да вземе под внимание особеностите на индивида в цялост и взаимодействието на тялото с психиката. С годините стигнах до извода, че много от това, което приемаме за фатално от гледна точка на транзитите и прогресиите, на практика не се явява такова – просто нашите комплекси, неосъзнати от нас в достатъчна степен, ни водят. Като индивиди и като членове на колективи, ние неволно усилваме, създаваме, или се оказваме въвлечени в ситуации, които са продиктувани от нашите вътрешни проблеми – понеже или прекалено сме избягвали тези проблеми в миналото или са се образували, сформирали, и моментът на истината е настъпил.


Глупаво е да си въобразим, че всички ситуации в живота са породени само от индивида, защото много от тях не са. Не може да се каже, че всичките 6 милиона евреи са имали всеки индивидуален специфичен транзит или прогресивен аспект, който е сочел, че ще ги заточат в концлагери. Трябва да сме явно луди, да предположим такова нещо, както и наличието на някакъв неосъзнат заговор, когато акт на такова зверство става толкова масово. Явно, има колективни движения и водовъртежи, така, както има “естествени” бедствия като наводнения и земетресения, които могат да преодоляват, да подтискат индивидуалния избор, комплекси, и воля. Тук могат да бъдат също и други, много по-дълбоки духовни фактори, чиито коментар излиза извън рамките на дадената статия.

Много астролози вярват в кармата. Аз не съм невярваща. Но чувствам, че това е много по-сложно от опростените теории за това, че сме се държали или добре, или лошо в предишен живот затова ще бъдем или наградени, или наказани в този. Доколкото етичните норми са доста субективно и относително нещо, не виждам значителна ценност в такива опростени подходи към царството на духа. Но допускам, че съществува нещо, което минава през отделно крайно въплъщение и излиза от неговите рамки, че това нещо събира някаква “субстанция” според решенията и изборите, направени във всеки отделен живот, и че тези натрупвания действат като магнит по отношение на качествата и особеностите на опита, който ние привличаме. Този фактор, навярно, лежи по-високо и зад границите на усилията на един съзнателен живот. Също има семейни наследствени фактори, върху които ние също имаме много малко влияние. Колкото и несправедлив да изглежда този факт, ние сме наследници на семейните конфликти и комплекси, които са изкристализирали от много поколения, и които често встъпват като фактори на съдбата и предопределеността. Ако такива конфликти са останали нерешени в своята същност, ние може да изпитваме значителни ограничения в свободата на избор или да избегнем някои определени събития, и всеки от нас притежава по-голяма свобода на избор, ако няма тежък товар от психологическо наследство.

По такъв начин има много други фактори, освен индивидуалното съзнание, които определят как конкретно се проявяват транзитите и прогресиите. Нещо повече, много от тези, които ние считаме предсказуеми, може да се окажат съвършено непредсказуеми, по причина само на една промяна в качеството на функциониране на съзнанието – неговият преход на по-високо, по-широко, осъзнаващо реалността ниво. Поради тази причина предполагам, че сме длъжни да опитаме да организираме живота си така, сякаш имаме пълна свобода да правим всичко, което е в съгласие с нашите транзити и прогресии – на психологично ниво. Тогава може да постигнем запас за преобразуване или изменение на бъдещите събития, или да подходим към нещата по-творчески, особено, ако става дума за нашите собствени рожби – последствия от дейността на неосъзнати комплекси. Колкото до тези ситуации, в които наистина нямаме никакъв избор, то тук ние достатъчно бързо ще се научим да живеем, приемайки техните ограничения с надежда и в по-спокойно състояние на духа.

Една от главните ми цели при изследването на тази тема е да потвърдя следната теза:»Можем да имаме повече свобода, отколкото си мислим, но на нива, за които ние предварително не знаем” . Ако успеем да се научим да работим с планетарните движения, с голямо количество собствено разбиране и малко количество буквални цитати от типа “Уран минава през това и това и затова ще се случи ето това”, тогава ще разберем, какво е имал предвид Пико Дела Мирандола, когато е казвал, че хората са сътворци на Бог. Формалната буквалност не ни прави чест, като астролози. Нещо повече, това води към директно саморазрушение, по силата на известното свойство на предсказването към самоизпълнение. Доколкото нашето възприемане винаги е изкривено от индивидуалните ни комплекси, ние сме склонни да интерпретираме транзитите и прогресиите в зависимост от това, което ни подсказват нашите комплекси по повод на това, което може да се случи. Даже най-ортодоксалния , “традиционен” астролог не е способен да бъде напълно обективен, когато работата стигне до реално предсказване на събитията. Не можем даже да бъдем сигурни в това, какво събитие ще настъпи в действителност, защото много зависи кога и как човек отбелязва със съзнанието си какво се е случило. Нашите предположения за бъдещето са също толкова силно оцветени от нашата собствена психика, както и нашите представи за настоящето.

Лиз Грин
Папка: Транзити | Добавил: Пим (10.03.2009)
Разгледан: 3124 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.192.254.173