Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


10:32
10.08.2022
Сряда
44.200.30.73


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Сатурн


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Транзити на Сатурн

Сатурн обикаля всички зодиакални знаци за период от 28–30 години. Пребивава във всеки знак около 2 години и половина. Тази планета показва как човек носи отговорност, проявява зрялост и дисциплина. Сатурн управлява знака на Козирог, затова е фактор, по който се определя кариерата. Показва на каква работа е способен човек и какъв ще бъде професионалния му път. Хората със слаб Сатурн по правило не правят кариера. С помощта на Сатурн се учим да се справяме с трудностите в живота. Целта се постига крачка по крачка, а не с пристъпи. Под негово влияние се срещаме с реалността и със законите на материята. Чрез концентрация и самоотричане се развиват воля, издръжливост и търпение. Всичко постигнато под влиянието на Сатурн е трайно и представлява солидна база за развитие.

Под влиянието на Сатурн са дейностите свързани със закона, със строителството, със земята и подземните изкопаеми с кристална структура. Негова цел е всяко нещо да изкристализира, да не остане аморфно, безформено, неструктурирано, несистематизирано и съответно размито и неясно.

Механизмите, с които Сатурн ни заставя да научим уроците и да платим дълговете си го правят планета на кармата. Обикновено неговото влияние се понася трудно, защото бави, ограничава, потиска и дава чувството за страх. Тази планета не дава нищо даром и не разчита на случайностите. Това, което научаваме под влиянието и натиска на Сатурн може да служи като основа в живота. Сатурн управлява костната система в човешкия организъм и е основата, скелета на всяко начинание. Без влиянието на Сатурн постигнатото може бързо да се разпадне.

На 7–8 годишна възраст Сатурн застава в квадратура със собствената си позиция в хороскопа. Това е първото изпитание за малкия човек, децата тръгват на училище и за първи път се сблъскват с по-сериозни изисквания, дисциплина и ред. На 14–15 годишна възраст Сатурн застава в опозиция със собственото си позиция и това е възрастта на пубертета, която се характеризира с бунт срещу правилата, възрастните, авторитетите, които безмилостно предявяват своите изисквания. На 22–23 годишна възраст Сатурн отново е в квадратура със собствената си позиция и обикновено в тази възраст младия човек се сблъсква с изискванията на обществото, социума, работата. Необходимост от дисциплина, самоограничаване и приемането на правилата. На 29–30 години Сатурн се завръща на собственото си място и това е първия връх в живота, който бележи зрелостта. Това е времето, в което човек поема отговорности не само за себе си, но и за други хора и най–вече в професионален план. Тези 4 етапа в човешкия живот се повтарят в последователност от 7 годишни цикли и на 59 години човек постига втория връх в своята зрялост и преминава в друга възраст. Така последователно и неотклонно Сатурн ни учи как да поемаме отговорности и как да създаваме основата и скелета на живота си.

Сатурн символизира старите хора, авторитетите, тези, които определят правилата, политиците.

Възвръщане на Сатурн (около 29-тата година)

Мярка за реализъм "... и те заживели щастливо от тук нататък." Класическият финал на всяка приказка. Убеждението, което ни се внушава, е, че ако можем да направим преход към една зрялост и мъдрост, тогава можем да заживеем щастливо от тук нататък. Възвръщането на Сатурн е осъзнаването, че това е само една приказка и ако ние наистина искаме заживеем щастливо от тук нататък, тогава трябва да установим контрол над нашия живот по един по-реалистичен начин. Нереалните очаквания, които носим от нашето детство по отношение на правата, безметежния брак, децата, кариерата и т.н., се сриват и се сблъскват със студената светлина на деня. Всяка част от живота, поддържана от илюзии или други нереални проекти, ще изпита Сатурновия аршин. Корабът е в морето; ако платната не са готови, той ще има проблеми. Този процес на изпитания от страна на Космоса може да бъде удовлетворяващ или опустошаващ. Защото това е време на поемане на отговорност на всички нива от един живот и освобождаване на родителите. Това може да бъде период на признание и напредък, тъй като индивидът е поел по-големи отговорности, или период на страдание като следствие от предишни нереалистични схващания. Транзитиращият Сатурн също ще образува квадратури и опозиции спрямо своята рождена позиция и този път ще отекват подобни противоречия при възвръщането на Сатурн. Разходящата квадратура на Сатурн на 7, 36 и 65 години са периоди на предприемане на действия, за да се започне цикъл на различни видове ангажименти и отговорности, било училищни, свързани с кариерата и житейския път, или оттегляне. Сатурновите опозиции на 14, 43, 72 година са периоди на предизвикателство, които налагат власт над вас, а сходящите квадратури на 21,50 и 79 години са периоди на продуктивност на базата на усърдна работа, която човек вече е извършвал.

Повторно възвръщане на Сатурн (около 56-тата година)

Оттегляне; приемате, че "младата активна фаза" от живота е завършена; преценяване какво сте направили през първата фаза и планиране на следващата фаза. Отново, това може да ви носи удовлетворение - време на освобождаване от отговорности - или може да ви причини страдание и да придобиете чувството, че сте пропилели живота си.

Папка: Сатурн | Добавил: Пим (19.05.2009)
Разгледан: 10214 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          44.200.30.73