Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


08:02
19.04.2024
Петък
3.234.244.181


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Сатурн


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Транзити на Сатурн

Сатурн обикаля всички зодиакални знаци за период от 28–30 години. Пребивава във всеки знак около 2 години и половина. Тази планета показва как човек носи отговорност, проявява зрялост и дисциплина. Сатурн управлява знака на Козирог, затова е фактор, по който се определя кариерата. Показва на каква работа е способен човек и какъв ще бъде професионалния му път. Хората със слаб Сатурн по правило не правят кариера. С помощта на Сатурн се учим да се справяме с трудностите в живота. Целта се постига крачка по крачка, а не с пристъпи. Под негово влияние се срещаме с реалността и със законите на материята. Чрез концентрация и самоотричане се развиват воля, издръжливост и търпение. Всичко постигнато под влиянието на Сатурн е трайно и представлява солидна база за развитие.

Под влиянието на Сатурн са дейностите свързани със закона, със строителството, със земята и подземните изкопаеми с кристална структура. Негова цел е всяко нещо да изкристализира, да не остане аморфно, безформено, неструктурирано, несистематизирано и съответно размито и неясно.

Механизмите, с които Сатурн ни заставя да научим уроците и да платим дълговете си го правят планета на кармата. Обикновено неговото влияние се понася трудно, защото бави, ограничава, потиска и дава чувството за страх. Тази планета не дава нищо даром и не разчита на случайностите. Това, което научаваме под влиянието и натиска на Сатурн може да служи като основа в живота. Сатурн управлява костната система в човешкия организъм и е основата, скелета на всяко начинание. Без влиянието на Сатурн постигнатото може бързо да се разпадне.

На 7–8 годишна възраст Сатурн застава в квадратура със собствената си позиция в хороскопа. Това е първото изпитание за малкия човек, децата тръгват на училище и за първи път се сблъскват с по-сериозни изисквания, дисциплина и ред. На 14–15 годишна възраст Сатурн застава в опозиция със собственото си позиция и това е възрастта на пубертета, която се характеризира с бунт срещу правилата, възрастните, авторитетите, които безмилостно предявяват своите изисквания. На 22–23 годишна възраст Сатурн отново е в квадратура със собствената си позиция и обикновено в тази възраст младия човек се сблъсква с изискванията на обществото, социума, работата. Необходимост от дисциплина, самоограничаване и приемането на правилата. На 29–30 години Сатурн се завръща на собственото си място и това е първия връх в живота, който бележи зрелостта. Това е времето, в което човек поема отговорности не само за себе си, но и за други хора и най–вече в професионален план. Тези 4 етапа в човешкия живот се повтарят в последователност от 7 годишни цикли и на 59 години човек постига втория връх в своята зрялост и преминава в друга възраст. Така последователно и неотклонно Сатурн ни учи как да поемаме отговорности и как да създаваме основата и скелета на живота си.

Сатурн символизира старите хора, авторитетите, тези, които определят правилата, политиците.

Възвръщане на Сатурн (около 29-тата година)

Мярка за реализъм "... и те заживели щастливо от тук нататък." Класическият финал на всяка приказка. Убеждението, което ни се внушава, е, че ако можем да направим преход към една зрялост и мъдрост, тогава можем да заживеем щастливо от тук нататък. Възвръщането на Сатурн е осъзнаването, че това е само една приказка и ако ние наистина искаме заживеем щастливо от тук нататък, тогава трябва да установим контрол над нашия живот по един по-реалистичен начин. Нереалните очаквания, които носим от нашето детство по отношение на правата, безметежния брак, децата, кариерата и т.н., се сриват и се сблъскват със студената светлина на деня. Всяка част от живота, поддържана от илюзии или други нереални проекти, ще изпита Сатурновия аршин. Корабът е в морето; ако платната не са готови, той ще има проблеми. Този процес на изпитания от страна на Космоса може да бъде удовлетворяващ или опустошаващ. Защото това е време на поемане на отговорност на всички нива от един живот и освобождаване на родителите. Това може да бъде период на признание и напредък, тъй като индивидът е поел по-големи отговорности, или период на страдание като следствие от предишни нереалистични схващания. Транзитиращият Сатурн също ще образува квадратури и опозиции спрямо своята рождена позиция и този път ще отекват подобни противоречия при възвръщането на Сатурн. Разходящата квадратура на Сатурн на 7, 36 и 65 години са периоди на предприемане на действия, за да се започне цикъл на различни видове ангажименти и отговорности, било училищни, свързани с кариерата и житейския път, или оттегляне. Сатурновите опозиции на 14, 43, 72 година са периоди на предизвикателство, които налагат власт над вас, а сходящите квадратури на 21,50 и 79 години са периоди на продуктивност на базата на усърдна работа, която човек вече е извършвал.

Повторно възвръщане на Сатурн (около 56-тата година)

Оттегляне; приемате, че "младата активна фаза" от живота е завършена; преценяване какво сте направили през първата фаза и планиране на следващата фаза. Отново, това може да ви носи удовлетворение - време на освобождаване от отговорности - или може да ви причини страдание и да придобиете чувството, че сте пропилели живота си.

Папка: Сатурн | Добавил: Пим (19.05.2009)
Разгледан: 10468 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.234.244.181