Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:10
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Сатурн


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Сатурн през 5-ти дом

Транзитът на Сатурн през 5-ти дом отчасти е сходен с транзита му през предишния огнен дом (1-ви) в това, че е време на по-сериозно отношение към себе си и често на намаляване на виталността и душевната енергия. Тъй като 5-ти дом е свързан с Лъв и Слънцето, този транзит подчертано въздействува на чувството за радост, спонтанност и благополучие. Някои хора се оплакват, че през този период им е липсвало повече веселие и че са се чувствували необичани и недооценени. Такива чувства стават разбираеми когато разберем, че същественото значение на този транзит е да ни застави да осъзнаем как използваме нашата виталност във всяка област на живота: нашата физическа и сексуална енергия, нашата емоционална любовна енергия и всички други форми на творческата енергия. Не бива да се казва, че внезапно изживяваме всевъзможни блокади и задръжки, които никога преди не сме чувствували; през този период по-скоро осъзнаваме, какви блокади и страхове обикновено са изтощавали нашата енергия или са пречили на изявата на творческите ни сили и любовна натура.
Накратко казано, това е време да се изправим пред страховете или навиците, които са ни заставяли да се чувствуваме лишени от енергия, творчески разочаровани, недостойни за любов или необичани. Това е време да вложим повече дълбочина в начина си на самоизява, период, когато ще трябва да работим, за да направим дълбоко впечатление на другите благодарение на дисциплинирани и отговорни действия, а не просто чрез показни драматични представления или празно шоу.
Налягането на Сатурн през този период ни връща назад към себе си, като оказва ефект на настройка за развиване на собствени вътрешните източници на любов и творчество, а не на надежди от външния свят, за да удовлетворим тези потребности. Все пак, усещането за самота или липса на любов може, подсъзнателно да ви подтиква да търсите повече внимание от брачния партньор, децата, любимите хора; но може да станете твърде взискателни – без да осъзнавате това – и така да отблъснете именно хората, с които искате да се сближите, което води до усещане, че сте отхвърлени. Но, ако по това време можете да изразите най-дълбоката си привързаност и преданост чрез достойна за доверие честност, задължения и усилия, това може да бъде период на дълбоко удовлетворение, защото може да осъзнавате, че няма истинска любов в този свят без съпровождащото я чувство на отговорност. Изразяването на любов към другите може да стане по-бащинско и покровителствено, такива чувства могат да станат особено силни по отношение на децата, тъй като това е време за достъп до реалните потребности на вашите деца и дълбоките ви задължения към тях. В този период човек обикновено е привлечен от сатурнов тип хора като възможни любими, тъй като усеща в тях видът емоционална стабилност, която сега му липсва. Това може да приеме форма на привличане към по-възрастен човек или към някой, който е силно настроен към Сатурн или знака Козирог. По това време отчуждеността, стоенето настрана и лишените от фантазия маниери на сатурновата личност могат да бъдат привлекателни, тъй като индивидът бавно се учи на това, как да бъде по-безпристрастен и обективен в опитите да удовлетвори емоционалните си нужди.
В някои случаи, личност със Сатурн транзитиращ през 5-ти дом ще бъде склонна да използува другите (често несъзнателно, с надежда, че той или тя е “влюбен”), за да се опита да смекчи чувството на самота и да се изплъзне от сблъсъка с липсата на дълбоко, отговорно любящо отношение.
В този период непреодолимото вътрешно налягане да създадете нещо може да изисква от вас да дисциплинирате творческите си работни навици и да вложите повече усилия, за да отворите канал за потока на вашата творческа енергия. Ако имате стремежи в областта на творческото изкуство, например, това е време да си съставите редовна работна програма и да започнете да разчитате повече на последователни усилия и организация, отколкото на мимолетни “вдъхновения”. Това е време за осъзнаване, че всякакви творчески дела, които бихте могли да постигнете, не изхождат от вас, а по-скоро преминават през вас.
С други думи, можем да осъзнаем, че – ако нашата карма е да създадем нещо – трябва просто редовно да полагаме усилия, за да позволим на творческите сили да се изразят чрез нас. Но, това е трудно да се постигне, тъй като през този период обикновено имаме много малко вяра и увереност и сме склонни да се затваряме в себе си или да се плашим от неуспехи. По това време сме склонни да възприемаме живота във всичките му измерения твърде сериозно, тъй като сме склонни прекалено сериозно да възприемаме и себе си. Оттук, това обикновено е време на творчески блокади, когато даже превъзходни писатели, артисти и т.н. изпитват значително обезсърчение в своята работа. Но този период може да бъде период на укрепване на нашата самоувереност и нашите методите на творческа изява, ако осъзнаваме, че вдъхновението е обичайно, но работата не, че 95% от творчеството е просто обикновена тежка работа. Както пише Хенри Милър: “Когато не можете да творите, работете!” Както, когато попитали писателя Уйлям Фокнър кога пише, той отговорил: “Аз пиша само когато чувствам склонност към това... а аз чувствам това всяка сутрин!”
Тъй като 5-ти дом е също дом на игрите, хобитата и развлеченията, транзитът на Сатурн през него оказва влияние и върху тези области на живота. Работата в повече е обикновена по това време, тъй като човек трудно губи времето си за удоволствия. Даже ако си вземе “отпуск” е възможно да разбере, че не може да се отпусне, тъй като умът му продължава да е зает от сериозни мисли.
В други случаи, това което е било хоби, става по-продуктивно и често даже се превръща в редовен и структуриран бизнес.
Още едно значение на този период се появява когато разглеждаме 5-ти дом като 12-ти от 6-ти; следователно, резултатите от предишната работа на личността и това, доколко ефективно е изпълнявала задълженията си, започват да се проявяват или като наслаждения на дълбоко ниво на удовлетворение и като устойчив поток на творческа енергия, или като лекомислени развлечения и риск в напразни опити да навакса онова, което реално не е заслужила чрез положените усилия.

Папка: Сатурн | Добавил: Пим (08.05.2009)
Разгледан: 4157 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          35.173.234.169