Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:09
25.06.2021
Петък
35.173.234.169


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Сатурн


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Сатурн през 1-ви дом


Когато Сатурн преминава през този дом, се създава нов ред, след като старият е бил разтурен, когато се е намирал в 12-ти дом. Когато той приближава и сключва съвпад с Асцендента, вие често изпитвате нещо, което ви пуска на земята и ви заставя да осъзнаете резултатите на вашите действия и минали модели на поведение и, следователно, може да ви подтикне да вземете по-голяма отговорност за себе си и действията си, отколкото в миналото. Обикновено някакво външно обстоятелство ви заставя да се изправите пред важни непосредствени факти или ситуации, които, вероятно, в миналото са се пропускали или са се считали за саморазрушаващи се. Този вид изпитание е начало на дълга фаза на преход към осъзнаване на някои практични истини за себе си. Тъй като по това време повечето хора по-добре осъзнават своите недостатъци и потребности за бъдещото си развитие, това обикновено е период, когато човек търси обратна връзка с другите, за да получи по-ясна представа, кой е той в действителност. Той може да търси тази обратна връзка от приятелите си, но често това приема форма на визита при консултант, психотерапевт, астролог и т.н.
Накратко казано, това е период на голям реализъм към себе си, старание да се намери перспектива, какъв вид “Аз” искате да създадете и начало на изграждане на това ново “Аз” чрез концентрирани усилия и честна самооценка. Това е период, когато по-сериозно обръщате внимание на себе си, време, когато започвате да опознавате себе си по-дълбоко от преди, време, да научите повече за индивидуалните си способности. Транзитът на Сатурн през 12-ти, и 1-ви дом често е период на лична криза, процес на възраждане, който може да трае пет години.
През цялото това време старата структура на индивидуалността безвъзвратно остава назад, но вида нова структура и нов начин, по който ще подхождате към живота и ще изразявате себе си, до голяма степен зависи от нивото на честност, с която гледате на себе си по това време. Както предполагам, трябва да се приеме, че целият период когато Сатурн се намира в 12-ти и 1-ви дом обхваща един от основните периоди в живота на личността, затова е целесъобразно по-скоро да се свързва значението на Сатурн в 1-ви дом с транзита му през 12-ти дом, отколкото всяка фаза да се смята за изолиран период от време.
Изразът “събиране заедно” е подходящ за описване на Сатурн в 1-ви дом, тъй като – когато Сатурн напуска 12-ти дом – индивидът обикновено се чувствува подобно на новородено дете, отворено към всичко, безкрайно любознателно, но в същото време не особено дисциплинирано и без определена структура на индивидуалността. Новите потенциали, които са се появили през фазата на 12-ти дом все още не са интегрирани в съгласувано цяло. Когато Сатурн влиза в 1-ви дом, обикновено чувствате потребност да станете нещо, да работите по-активно над развитието си, а не да останете в отвореното – но пасивно – състояние на съществувание, символизирано от 12-ти дом. Обикновено личността полага значителни усилия, за да създаде ново чувство за индивидуалност, ново, по-дълбоко ниво на увереност; и когато Сатурн отива към края на 1-ви дом, е възможно преживяване или среща с някой, което да доведе индивида до по-ясно осъзнаване на неговата цялост. Това ново чувство за интегрираност и вътрешна сила е основано на по-дълбоко съзнание за трайните ценности и на по-силно усещане на своите лични отговорности и сложна същност на индивидуалността.
Когато Сатурн пресече Асцендента и остане в 1-ви дом, обикновено стават забележими физични промени. Загубата на тегло без усилия е обичайно явление, понякога до такава степен, че човек да изглежда изтощен. Физическата енергия е доста намалена, което се проявява като умора, лошо храносмилане, а понякога чувство на потиснатост. Но, личността трябва да осъзнае, че това е период на максимално благоприятна възможност за изграждане на ново тяло, а също и нова индивидуалност, но че това изграждане изисква дисциплина, упорство и много работа. Виждал съм по време на този транзит силни и здрави хора, изтощени до краен предел, ако не са предприемали стъпки за усъвършенстване на своите здравни навици и дисциплиниране начина си на живот и хранене. Но съм виждал също слаби и болни хора, които през този период са започвали здравен режим и в резултат достигат състояние на превъзходно здраве и изобилна енергия даже преди Сатурн да е напуснал 1-ви дом!
С други думи, транзитът на Сатурн през 1-ви дом може да се смята за ключова фаза на целия му цикъл, тъй като именно в този период на живота всъщност създаваме вида личност, която искаме да бъдем и осъзнаваме, какъв вид личност изисква да бъдем нашата карма.
Следователно, всичките ни участия и активности във външния свят по време на останалите периоди на 29-годишния цикъл ще израстват пряко от ценностите, с които сме се свързали и от вида характер, който сме изградили през този период.
Транзитът на Сатурн през 1-ви дом може действително да се счита за “период на неопределеност” в смисъл, че по това време личността обръща внимание предимно на себе си, вместо активно да се занимава с някаква работа или стремежи, които биха били забелязани веднага от публиката (въпреки, че има някои изключения!). Но, разбира се, почти винаги е необходимо при всеки период на подчертана лична трансформация и ускорен растеж, личността да се отдръпне до известна степен от участието си във външния свят. Следва също да се посочи, че много обичайно по това време ще бъде човек да започне да работи над някакъв предмет, област на интереси или дългосрочна цел, която накрая се превръща в професия или основен стремеж, понеже планетата на честолюбието и кариерата (Сатурн) е в домът на новите начинания (1-ви дом).
Когато Сатурн е в 12-ти дом това, което някога са били главни стремежи и дългосрочни цели, обикновено пропадат или се виждат изпразнени от съдържание, докато когато той преминава през 1-ви дом започват да се оформят нови цели и професионални интереси. Обикновено личността не осъзнава, че тези нови интереси ще играят важна роля в по-късните години, все пак, изглежда по това време се насочва към определен вид работа, даже ако той или тя усеща определена съпротива да се занимава с такава активност.
И накрая, Сатурн обикновено се усеща като “ръка на съдбата”, протегната в нашия живот, и това просто е още един пример, за неговата роля в определяне на бъдещата ни ориентация.

Папка: Сатурн | Добавил: Пим (12.05.2009)
Разгледан: 6151 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          35.173.234.169