Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:32
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Рождени аспекти, превърнали се в точни чрез Прогресия

Рождените аспекти в една карта могат да станат точни чрез вторична прогресия. Аспектите на бързодвижещите се прогресивни планети ще станат точни през периода на детството от живота на човека.

Рожденото Слънце, образуващо сходяща квадратура с рождения Плутон, вероятно чрез прогресия ще направи точна квадратура в рамките на 4-5 години, което зависи от орбисата на квадратурата. Това, което е много важно за предсказателния астролог, е другият вид аспект, т.е. където рожденото Слънце е в разходяща квадратура с рождения Плутон. В хода на живота вторично прогресивният Плутон може да влезе в точна квадратура с рожденото Слънце.

Когато една бавнодвижеща се планета прави точен рожден аспект чрез прогресия, значението на рождения аспект се
превръща в основен акцент в живота. Това е времето, когато човек започва да осъзнава рождения аспект - време на осъзнаване. Например може да имате рождена Венера в квадратура с Плутон. До този момент може никога да не сте осъзнавали нуждата си от силни и драматични взаимоотношения в личния живот. Ако прогресивният Плутон образува точна квадратура с рождената Венера, тогава това ще бъде период - от няколко години - в който внезапно ще осъзнаете, че именно това са вашите качества, а не на някой друг. Веднъж осъзнали това, като че ли аспектът между Плутон и Венера се превръща в главна тема на живота.

Добър пример за това е животът на Винсент Ван Гог. Той изпитал действието на два от своите рождени аспекти като точни, станали такива посредством движението на бавнодвижещите се планети. Вижте карта 8. Първият бил през февруари, 1883, когато прогресивният Уран влязъл в точна полуквадратура с рождения Лунен възел.
Неговото първо призвание в живота било на религиозен мисионер в помощ на хората. То се провалило, защото той бил прекалено ревностен. Неговото следващо призвание било да дава успокоение на човечеството чрез своето изкуство. Той искал да помага на хората, но преживял силно разочарование в тази област и наистина смятал, че напълно се е провалил. Установил, че е невъзможно да получи удовлетворение от своята работа - полуквадратура. Неговото изкуство се родило от конфликт, защото отказал да се съобрази с установените методи на рисуване по това време, и било в разрез с обучението по рисуване и вкуса на публиката.
През февруари, 1883, тъй като аспектът на Уран с възлова ос станал точен чрез прогресия, той почувствал самота и се отдръпнал в най-изолираните части на Холандия, за да влезе отново в контакт със своите картини и природата. Той бил отшелник за повече от три месеца и използвал картините си като оправдание пред обществото. Геният на Ван Гог бил в способността му да докосне най-болезнената точка, достигайки до същността на живота на обикновените хора. Но него го тормозела липсата на удовлетворение от работата. Въпреки че сътворял повече от 800 маслени платна и 700 графики той продал само една картина за целия си живот - Уран полуквадратура с лунния възел.

Друг рожден аспект в неговата карта, който попада в този модел, е съвпадът на Юпитер с Южния възел. Този аспект става точен чрез прогресия през януари, 1890. Аспектът по рождение подкрепя желанието му да бъде мисионер в началото на живота си и неговото твърдо намерение да помага на човечеството. Когато аспектът станал точен, Винсент постъпил доброволно в приют за душевно болни, така че да бъде под медицинско наблюдение. Той обаче започнал да изпитва невероятна носталгия по дома (Южен възел) и осъзнал, че за неговото изкуство трябва да е заобиколен от живот и природа (Юпитер), за да може да израсне. Напуснал приюта, - за да се завърне в дома си. Непосредствено след това неговата работа станала по-експанзивна. Започнал да се формира нов, различен стил на рисуване. Въпреки това отчаянието го притиснало и той се самоубил през юли, същата година.

В друг пример Флоранс Найтингейл създала своето прочуто училище за медицински сестри - което гарантира, че делото на живота й ще я надживее - когато нейният прогресивен Нептун направил точна квадратура с рождения Северен лунен възела.
Във вашия живот може да има от този вид аспекти, ставащи точни чрез вторична прогресия. Предсказателният астролог трябва да бъде наясно с това, тъй като те могат да доминират с въздействието си над всички други през периода им на точност. Всички транзити и прогресии, които също може да преживеете през този период, ще свирят втора цигулка на тези големи прогресии.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (10.05.2009)
Разгледан: 7108 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129