Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:08
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Прогресивни планети, сменящи посоката на движение

Прогресивните планети също могат да променят посоката си на движение в хода на човешкия живот. Те могат да се движат от директна към ретроградна или от ретроградна към директна посока. Всеки път, когато една планета сменя посоката си, се преминава през стационарен период. Върху стационарната планета в астрологията е поставен голям акцент.
Така една прогресивна планета може да стане стационарна и да насочва интензивна и изпълнена с напрежение енергия във вашия живот.

Меркурий

Меркурий се обръща в ретроградна посока през 19-24 дни. Така, ако сте родени с ретрограден Меркурий, тогава някъде между раждането и 24-тата година Меркурий ще обърне движението си в директна посока. Годината, в която се случва това събитие, бележи промяна във вашия живот по отношение на комуникативните ви способности.
Ако прогресивният Меркурий обърне движението си в ретроградно, това ще продължи 19 до 24 години. Обръщането от директна в ретроградна посока бележи период на по-голяма вътрешна комуникация. Това означава, че мисловният процес става по-активен, с по-малка външна изява или изява, която е внимателно обмислена.

Венера

При Венера ретроградният период трае приблизително за период от 40 дни. Така, ако имате ретроградна Венера при раждане, тя ще обърне движението си в директно, когато достигнете възраст 40 години. Годината, в която Венера сменя посоката си, е тази, в която преживявате промени в умението си да се сближавате и да се самоуважавате.
Прогресивната Венера обръща движението си в ретроградно за 40 години. Тази цифра 40 дни и 40 години напомня много 40-те дни на Христос в пустинята и също 40-те години на евреите в пустинята. Този ретрограден период представлява период на отшелничество или отдръпване по някакъв начин.

Марс

Когато Марс се обръща ретроградна посока, това е за период от 58-81 дни. Затова, ако се родите с ретрограден Марс, тази планета може да е ретроградна до края на живота ви или да промени посоката си. Ако Марс направи промяна в посоката, това показва на астролога, че вие ще промените начина, по който проявявате вашата енергия. Някои, който изглежда пасивен, може да стане много по-дързък. Или, ако ситуацията е обърната - Марс обръща движението си в ретроградно след раждането - това може да бележи обръщането на енергията навътре, като дързост на индивида се уталожва в той става по-спокоен.


Бавнодвижещи се планети

Юпитер ще остане ретрограден в продължение на 4 месеца, Сатурн, 41/2 месела, Уран, Нептун и Плутон 5-6 месеца. По тази причина всички тези планети могат да променят или не посоката си в хода на човешкия живот. Ако те обаче сменят посоката си, това ще остави трайна следа, като енергията на планетата става много силна, почти "обсебваща".

Жана Д'Арк с нейния Юпитер, който обръща движението си в ретроградно на 14-тата й година, е добър пример за това. Ако Юпитер е силен в картата, ражда маниакален, неудържим, напълно погълнат от каузата индивид.

При Леонардо Нептун се обърнал директна посока през 1501 и неговият вътрешен импулс в този последен период от живота му трябвало да намери целостта на неговия живот: връзката между машини, енергия и живот - обединената теория за полетата. Това бил Нептун със своите ентропични - цялата енергия и всички неща са едно и също - нюанси, проявени чрез неговия велик ум.

Ретроградният Сатурн във Везни на Хенри Кисинджър променил своята посока, когато той бил на 20 години. Той станал гражданин на Съединените Щати през тази година я прекарал остатъка от живота си в усилена работа — енергията преминава през Сатурн във Везни - за да запази баланса - най-характерната черта на неговия живот.
Не всички случаи са толкова ясни, колкото горните примери, но трябва да сме нащрек с тези бавно движещи се планети и тяхната възможност да променят посоката си.


Обединяване на циклите

Животът е едно продължително пътешествие и теза прогресивни цикли и големи събития създават едва картина, в която може да бъдете поставени. Информацията за тази картина дава на астролозите указание за ежедневните колебания. Ако няма налична информация за терена или картината, тогава добиването на усет за тези колебания иди неравности по пътя е почти невъзможно.

Ако един драматург създава интрига, в която даден герой удря друг, и след това ви кара да отгатнете какво ще се случи след това, вие незабавно ще поискате да знаете повече подробности. Интригата, в която малко дете удря инцидентно майка си, ще има много по-различен изход от интригата, която се разиграва в бар и двамата герои са разгневени боксьори.

Основната информация е ключът към извличане на правилно заключение във всеки отделен случаи. Ако вашата кола се движи с газ, вие разчитате на информацията за разстоянието, което трябва да изминете, и количеството газ, което консумира вашата кола, за да прецените ситуацията. Вие взимате предвид допълнителна информация, която засяга две неща - кола и пътуване - и отработвате евентуалния изход.
Работата в предсказателната астрология също изисква астролозите да разполагат с основна информация - карта на района, през който се разхожда клиентът. Без тази информация астрологът гледа на събитията като на двама герои, които се удрят един друг в нашата предполагаема пиеса и се опитват да отгатнат изхода само с тази информация. Ако астрологът е ясновидец, тогава всичко е наред, но за повечето от нас това е непосилна задача. Използването на прогресиите от гледна точка на дома, знака, посоката или фазата дава на астролога тази карта. Така получаваме информация за природата на двамата герои от пиесата и което е още по-важно, създава се основата, върху която ще действат транзитите и другите прогресии.


Компоненти на пейзажа

Пейзажът е съставен от следните точки:

1. Фаза на прогресивната Луна в дадения момент;

2. Рожденият дом, през който пътува прогресивната Луна;

3. Зодиакалният знак, през който преминава прогресивната Луна;

4. Позицията на прогресивното Слънце, предвид промяната на дома или знака, през който преминава;

5. Други прогресивни планети, сменящи знак или дом;

6. Всички прогресивни планети, променящи посоката си на движение;

7. Всеки рожден аспект, ставащ точен при вторична прогресия.


Първите три точки са текущи, постоянно сменящи пейзажа в живота на човека. Следващите четири ще се наблюдават само в редки случаи, но тези редки случаи не трябва да бъдат пропуснати, тъй като те ще имат доминираща роля за няколко години около точното събитие.

Нека да предположим, че годината е 1610 и вие сте астролог в Падуа, Италия. Професорът по математика в университета идва да ви види. Той е поставен пред дилема, тъй като му е бил предложен друг пост, който ще му даде възможност да прави повече проучвания. Той обаче е в университета от 18 години и това е сигурна работа, която може да продължи до края на живота си. В края на краищата, той е на 46 години и би трябвало да помисли за своята сигурност. Надява се, че вие може да хвърлите някаква светлина върху бъдещето, като му помогнете да вземе решение. Професорът е Галилео. Пейзажът, върху който стои Галилео, е следният;

А) В момента фазата на прогресивната Луна е намаляваща Луна.

В) Неговата прогресивна Луна е в последните градуси на Стрелец.

С) Неговата прогресивна Луна е в 5-ти дом и ще бъде там до края на 1611 година.

D) Неговото прогресивно Слънце е на 22° Овен, така че ще изминат осем години, преди да навлезе в Телец.

Намаляващата Луна е фаза, която означава, че нещо от миналото на Галилео е достигнало своята пълна изява. Сега той ще премине през етап на синтезиране на своите постижения и ще има желание за напредък в живота. Точно намаляващата Луна е тази, която го е отворила към предложението за друга работа. Това е прагматизмът. Това, което предизвиква напрежение в тази история, е въпросът за сигурността.

Неговата прогресивна Луна е в последните градуси на Стрелец, готова да навлезе в Козирог, така че потребността от ангажименти ще се появи в скоро време. В единия случай решението е познато и той трябва да реши да се обвърже със старата работа, а в другия случай, трябва да се впусне в новата работа. Никоя от тези две точки не отговаря на въпроса, но те показват причините, поради които е възникнала дилемата, и дават известно време за взимане на решение.

Прогресивната Луна е в най-творческата област в неговата карта и ще бъде там до края на 1611. Това благоприятства проучванията. Каквото и решение да беше взел Галилео относно тази работа, той е трябвало да се ангажира с проучване през този период, защото то е могло да се увенчае с изключителен успех. Някои решения, които са щели да осигурят по-задълбочено проучване в неговия живот, е можело да бъдат поощрени. Това е било много години преди отново да има такъв творчески подем.

Неговото Слънце все още трябва да пропътува 8° от Овен, преди да достигне осъзнатия за сигурност Телец. В продължение на повече от осем години той може да се рее в своята независимост и лично творчество. Въпреки че е на 46 години, до 54-тата му година сигурността ще се превърне в много важен въпрос.

Дилемата на Галилео не е различна от тази на клиента, питащ кога да напусне и кога да остане на работа, женитба и т.н.
Затова, преди някои транзити или прогресии в рождената
карта да бъдат взети предвид, астрологът може да изгради една доста подробна картини на положението, в което се намира Галилео, опитвайки се да вземе решение. Той е сляп, ползващ само своето инстинктивно чувство. Астрологът обаче, държи картата на този измерим във времето свят, където миналото и бъдещето се виждат едновременно.

Въпреки че вие, астрологът, не можете да вземете решение за вашия клиент Галилео, ясно е - даже преди да сте извършили някаква детайлна работа, като транзити или прогресии към рождената карта - че показателите са благоприятни за Галилео да се заеме с новата работа, позволяваща му да прекарва повече време в проучвания. Разбира се, историята и дава отговорите. Галилео наистина напуснал старата си работа. През лятото на 1610 Галилео изоставил своята дългогодишна работа като професор в Падуа, за да стане "първият философ и математик” на Херцога на Тускани.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (09.05.2009)
Разгледан: 5791 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129