Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


18:27
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Прогресивни Меркурий, Венера и Марс

Тези три планети също могат да сменят знака и дома, с подобен ефект като на Слънцето. Не със същите всеобхватни и цялостни резултати, както при Слънце, а по-скоро със скрит смисъл за индивида, който съответства на дадената планета.

Меркурий, променящ дом или знак, ще сочи промените в интелектуалните търсения или уменията за комуникиране.

Венера, осъществяваща този процес, показва промени в моделите на взаимоотношения и ценностните системи и това, което задоволява човек.

Докато Марс, който може да прекара цял човешки живот в един знак и дом, ще показва промяната в мотивите на човека.

Ще използваме картата на Леонардо да Винчи като пример, който най-добре илюстрира това. Той е роден три часа след залеза на Слънцето на 14 април, 1452, близо до Винчи, според дневника на дядо му . Поради възможна неточност в неговото рождено време, ще бъде изследвано само движението на прогресивните планети, сменящи знака.
В хода на 67-годишния живот на Леонардо да Винчи Меркурий се придвижил от рождената си позиция в 9° Овен до 12° Лъв. Той бил на 20 години, когато Меркурий влязъл в Телец през февруари, 1472. През тази година той завършил чиракуването си и бил приет в Гилдията на Св. Лука като художник. През следващите пет години той продължил да работи със своя учител, след което приел самостоятелни поръчки и започнал да изучава анатомия. През този период той изградил своите умения. Това бил най-стабилният период в неговата кариера.
Прогресивният Меркурий навлязъл в Близнаци през септември, 1488, и останал там до август, 1502. Годините от 1490 до 1495 се считат за неговия "писателски етап". В него възникнала една нарастваща потребност да записва всички възприятия и преживявания. Необходимостта да мисли върху хартия, развиването на способността да прави технически илюстрации, неизвестни до това време, постоянните му драсканици на изобретения, наред с рентата, която дължал на земевладелеца всичко това било проява на тази несвързана с картата прогресия.

През 1502 година Леонардо започнал да работи в областта на картографията и градското планиране, като ревизирал цялата картографска система, развивайки принципа на въздушната топография. Това бил периодът на прогресивния Меркурий в Рак от август, 1502, до декември, 1518. Той работел върху идеята за свързването на Флоренция с морето чрез канал, така че да се обезпечи по-голяма сигурност за търговията, както и предпазване от нападения. Сигурността на фаловете, градското планиране и т.н. са много добра изява на прогресивния Меркурий, минаващ през Рак.
Прогресивният Меркурий на Леонардо влязъл в Лъв през декември, 1518, точно няколко месеца преди неговата смърт. Ако беше живял по-дълго, той щеше да твори под влиянието на този Меркурий в Лъв.

През неговия живот прогресивната Венера се придвижила от 24° Телец, към 16° Лъв. Периодът на прогресивната Венера в Рак бил от август, 1481, до септември 1506. През 1481 Леонардо бял на 29 години и в стила на ретроградния Сатурн той престанал да работи за своя учител и решил да бъде независим. Всичко вървяло добре, тъй като получил две доста сериозни поръчки от родния си град Флоренция. Младият художник вървял по пътя на една много добра кариера. Той започнал своята първа поръчка под заглавието "Поклонението на влъхвите", но поради причини, неизяснени от историците, той внезапно изоставил работата си и се преместил в Милано. В Енциклопедия Британика се казва: "Това, че се отказал и от двата проекта, въпреки поетите ангажименти - без дори да озаглави втората картина - като че ли показва по-дълбоки причини за напускането му на Флоренция."
Явно акцентите върху Венера през този период и вероятно някаква неизвестна връзка са изиграли роля в тази част от живота на Леонардо. Той останал в Милано 17 години и накрая напуснал през 1499.

Прогресивната Венера била в Лъв от септември, 1506, до неговата смърт. 1506 година заварила Леонардо на 54 години. работещ във Флоренция върху монументалната фреска, озаглавена "Битката при Ангиари", когато отново напуснал Флоренция и се върнал в Милано. "Неуспешни технически експерименти с рисунките изглежда накарали Леонардо да спре работата си върху фреската. Не може да се обясни по друг начин изоставянето на този велик труд."
Той отново се премества в Милано. Отново историците са объркани. Историята не ни дава повече информация. Скритият смисъл на Венера в Рак, преминаваща в Лъв, не излиза наяве. Обаче резултатите от тези лични сътресения, за добро или лошо, оставили своите белези върху историята.
Рожденият Марс на Леонардо бил на 15° Водолей и се преместил на 29° Риби в хода на неговия живот.
Прогресивният Марс влязъл в Риби през ноември, 1472, когато Леонардо бил само на 20 години. Единствените данни, отнасящи се до този период, е, че през 1472 той бил приет в гилдията на художниците във Флоренция. Това означава, че е бил приключил своето чиракуване и е можел, ако иска, да започне самостоятелна работа.
Както е известно от историята, Леонардо бил силно мотивиран от идеи (рожден Марс във въздушен знак). Освен това неговият прогресивен Марс бил в Риби през целия му живот като възрастен, докато се движел през неговия 3-ти дом. Така с енергията на Марс във Водолей/Риби и 3-ти дом не е чудно, че неговият гений създал проекти за велосипеди, хеликоптери, хидравлични механизми, балистика, да не говорим за подводниците, въртящи се сцени - повечето от тези изобретения, направени 500 години преди тяхното време.
Любопитно е да се отбележи, че през съшия период от историята, когато Марс на Микеланджело се придвижил от Овен към Телец, той бил освободен от поръчки като художник и станал ръководител на укрепяването на града.


Аспектите на прогресивния Меркурий към картата

Меркурий носи със себе си книжна работа, говорене учене и движение. Когато е включен в прогресии, ще се намерите заобиколени от известия. Този вид прогресия може да покаже началото на някакво учене, а също започване или завършване на някаква работа, свързана с Меркурий.

Участващият аспект ще даде вида действие:
квадратура - борба,
опозиция - решения,
куинконс - изоставяне.

Когато Флоранс Найтннгейл се завърнала от Кримската война, тя настояла армията да промени своите възгледи относно здравето на обикновения войник. Тя предизвикала Кралска комисия на тема "Здравето на армията". На тази комисия тя представила разширени доклади, обхващащи цялата сфера на армейското медицинско и болнично обслужване. Точно няколко месеца преди тази комисия Флоранс имала прогресивен Меркурий, формиращ опозиция с нейния рожден Нептун. Тя прекарала месеци в работа и писане върху здравето и болниците и била мотивирана от идеята да успее.

Аспекти на прогресивната Венера към картата

Прогресията на Венера засяга вашите взаимоотношения, не само личните, интимни взаимоотношения, но също и тези с колеги и случайни приятели. Темата за парите също може да бъде включена в тази прогресия или начинът, по който използвате вашите възможности, може да излезе на дневен ред.

Отново аспектът предоставя възможност за действие и най-добрият пример за прогресията на тази планета се вижда в картата на Винсент Ван Гог.
Точно преди неговото прогресивно Слънце да направи съвпад с рождения Уран, Винсент имал съвпад на прогресивната Венера с рождения Плутон. На този етап от неговия живот той работел като мисионер сред бедните. Бил толкова увлечен в своята работа, че дал всичко, което притежавал, на бедните. Благодарение на това прибързано действие църквата го отлъчила, за това, че приемал думите на Христос буквално. Той изпаднал в бедност и отчаяние. Неговата силна вяра в църквата е нейния "Бог" била съкрушена. Той преживявал криза в "ценностните си системи". В това състояние на депресия той се откъснал от всички. В този период на изолация прогресивното Слънце образувало съвпад с рождения Уран и тогава той открил способността си да рисува.

Аспекти на прогресивния Марс към картата

Прогресивният Марс засилва човешките подбуди, желания и решителност за постигане на нещо. Ароматът на прогресивния Марс придава енергия и действие. Подобно е на получаване на енергиен удар - конструктивен или деструктивен. По това време вие сте способни на действие.


Когато на Флоранс Найтннгейл било позволено накрая да учи за медицинска сестра и й било разрешено да влезе в болница и наистина да работи с болни хора, тя имала прогресивен Марс в тригон с рождения Меркурий. Внезапно й било разрешено да учи, каквото искала, и била в състояние да предприеме действията, които желаела.

Прогресивните външни планети наистина играят важна роля, ако правят точен аспект с рождените планети и точки, както обсъждахме преди.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (08.05.2009)
Разгледан: 9202 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129