Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:16
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Прогресивно Слънце

Прогресивното Слънце представя развитието на вашата Слънчева история. Подобно на семенце, всяко рождено Слънце съдържа историята на един човешки живот, а Слънчевият знак има отношение към темата на живота. Определенията за рожденото Слънце според зодиакалния знак, в който се намира, не е купчина от сухи, прашни ключови думи, а по-скоро една жива история, тъй като прогресивното Слънце се движи през своя рожден знак, прави аспекти с други членове на картата и ще продължи движението си в друг зодиакален знак. Всеки път, когато прогресивното Слънце се ангажира с тези дейности, то показва вашия жизнен път - историята на вашия живот - разкриването на вашата лична история.


Промяна на знака

Прогресивното Слънце се движи средно с около 1° на ден. Слънцето в момента на раждане ще бъде в определен знак, който е известен като Слънчев знак. Този Слънчев знак ще има Цял набор от значения, но в основата е разкриването на Слънцето чрез прогресия, когато то преминава в друг зодиакален знак.

Например всички със Слънчев знак Риби след максимум 30 години от живота си имат прогресивно Слънце, движещо се в Овен. След други 30 години прогресивното Слънце ще се придвижи в Телец. Затова, да бъдеш със слънчев знак Риби, означава да изпиташ енергията на Овен и Телец, а защо не и на Близнаци. Това варира при различните хора със Слънце в Риби, защото, ако сте родени със Слънце на 20° от Риби, тогава на десетгодишна възраст прогресивното Слънце ще е влязло в Овен. Затова този млад човек с рождено Слънце в Риби ще развие личната ориентираност и егоцентризма на Овен по-рано от друг индивид, на когото рожденото Слънце е на 2° от Риби. Хората със Слънце в по-ранните градуси на Риби не могат да изпитат енергията на Овен, докато той или тя не навършат 28 години.
Затова всеки Слънчев знак съзрява с качествата на следващите знаци. Постепенно разкривайки живота, това съзряване отразява главните движения на прогресивното Слънце.

Ориентираният към себе си и мотивиран Овен става по-спокоен с енергията на Телец. Търсещият сигурност и постоянство Телец се научава да бъде любопитен и да се наслаждава на промяната. Променливият и любопитен Близнак засяда в дома около огнището, докато изграждащият гнездото си и съзидателен Рак добива увереност да изяви своите умения и таланти. Показният Лъв се научава на търпение и прецизност по отношение на вътрешните таланти, докато човекът с уменията и прецизността на Дева признава, че хармонията и балансът понякога са по-ценни от точността. Хармонията на всяка цена Везна осъзнава, че пониженото напрежение не е нещо лошо, докато напрегнатият, интимно настроен Скорпион се научава да релаксира и да отстъпва назад, за да види голямата картина. Ориентираният, независим Стрелец научава уроците за отговорността и "да бъде тук", докато отговорният и обичащ организацията Козирог, постепенно позволява на груповата енергия и груповите потребности да се превърнат в съществена тема. Ориентираният към групата Водолей се научава да бъде емоционален и открива един духовен вътрешен свят, докато чувствителната, възприемчива Риба, за която няма граници, добива себеориентацията на Овен.
Затова смяната на знака е много важна, тъй като отбелязва фазите на зреене и разкриване. Така тази прогресия е огромната вълна в предсказателната работа на астролога.
Въпреки че прогресивното Слънце ще промени своя зодиакален знак на определена дата за определен индивид, изявата на неговата енергия е замъглена за известен период от време. В продължение на няколко години преди смяната ще започнете да изпитвате дълбоки желания, неясно трепкащи на повърхността на вашето съзнание. Когато Слънцето наистина влезе в новия знак, видими ефекти няма да се забележат, но в рамките на няколко години вие ще сте направили големи промени в начина, по който живеете, и по въпросите, които считате за важни.
Прогресивното Слънце на Жана Д'Арк се придвижва от Козирог във Водолей по времето, когато тя била на шест години. Така трийсет години след шестгодишната си възраст тя ще има възможността да разбере груповите потребности. В същото време, поради рожденото й Слънце в Козирог, тя е имала уменията, необходими, за да бъде лидер. Да създава лидери е присъщо за изявата на Козирог. Те обаче ръководят по-ефективно, когато тяхното прогресивно Слънце влезе във Водолей.

Да погледнем още два примера: Нийл Армстронг, първият човек, стъпил на Луната, роден на 5-ти август, 1930, със Слънце на 12° от Лъв. По времето, когато бил на 18 години. Слънцето влязло в Дева, така че нюансът на точност и сръчност, добавени към неговите умения, оцветяват периода от 18-тата до 48-та му година. На 17 години той станал курсант във въздушните сили. Въпреки че получил лиценз за пилот още на 16 години, той искал да подобри своите умения и да изгради кариерата си - добър израз на прогресивното Слънце в Дева.
Докато прогресивното Слънце преминавало през Дева, той стъпил на Луната. След това събитие Нийл работил като професор по космично инженерство към университета в Синсинати. Когато Луната излязла от Дева, през 1979, той се оттеглил от своя преподавателски пост и започнал работа във фирма, доставяща петролни съоръжения за Средния изток. Той не желаел повече изявата на Дева (прецизност и точност) в своя живот, така че излязъл от академичния свят и влязъл в света на търговията.

Мартин Лутър Кинг бил лидер на движението за граждански права в Америка, докато не бил убит през 1968. Той е Роден на 15 януари, 1929, със Слънце на 25° от Козирог. Кинг имал прогресивно Слънце, влизащо във Водолей, когато бил на пет години. Това, доста любопитно, бил същият модел като на Жана Д'Арк. От 5-та до 35-та му година прогресивното Слънце преминавало през Водолей и влязло в Риби през 1964г. Мартин Лутър Кинг, като лидер на движението за граждански права, е класически пример за Слънце в Козирог придвижващо се във Водолей. Когато неговото Слънце влязло в Риби, било формирано огромно движение за мир с над 200 000 души и пред тази група той изнесъл своята прочута емоционална реч, като оповестил: "Аз имам една мечта...", в която подчертал вярата си, че един ден всички хора ще бъдат братя. Тази въздействаща реч развълнувала нацията и света, което рефлектирало в прокарването на Акта за граждански права през 1964. През същата тази година, Кинг бил удостоен с Нобелова награда за мир. Преминаването на Слънцето в Риби се случило, когато амбицията на неговия живот била удовлетворена чрез изливане на емоционална и духовна енергия. За съжаление с неговото убийство, няколко години по-късно, той станал изразител на друга черта на Риби - мъченичество заради другите.
Лидерите са по-склонни да се превърнат в мъченици, защото присъщо за знака Козирог е евентуалното придвижване на Слънце в Риби. Мъчениците за каузата, които не са лидери, принадлежат на Водолей, тъй като Слънцето от този знак също преминава в Риби. Ако духовните учители не се превърнат в мъченици, те могат да бъдат обожествявани или поставяни на пиедестал - друга изява на Риби. Рибите също не могат да избягат от този модел. Ако един гуру възнамерява да излезе от правия път, това ще бъде в областта на егото и парите, тъй като Риби узрява първо в Овен, а след това в Телец.
Тези примери изтъкват важността на движението на прогресивното Слънце през знаците. Тази прогресия не дава възможност за ежедневно или месечно прогнозиране, но показва важните моменти във вашия живот. Тя показва най-общо момента на вашето разкриване, големите теми и проникновените, импулсивни желания, които са част от вашето естествено развитие. Вие почти не съзнавате тези импулси, докато не дойде тяхното време.


Смяна на домовете

Равностойно по важност в тази голяма картина е движението на прогресивното Слънце през домовете. Когато Слънцето се движи през домовете, областта на живота, символизирана чрез дома, който е акцентиран, както и смяната на домовете, показва фазите на развитие. Смяната на домовете отбелязва момента, когато нови интереси и възгледи се появяват във вашия живот.
Основната трудност при смяната на домовете е, че малки грешки във времето на раждане могат да причинят на астролога грешка от няколко години. Освен това, използваната система на домификация също ще промени драматично момента на домовата смяна. Това не означава, че трябва да отречем цялата система, но означава, че трябва да се действа внимателно.

Системата на домификация, която действа за транзитите, би трябвало да се използва при прогресиите. При условие, че имате предвид варирането във времето, което може да бъде причинено от промените във времето на раждане, тогава все още може да използвате този астрологичен феномен като индикатор за периодите на промяна в живота на вашия клиент. Например "академичното" Слънце на 9-ти дом ще даде при професии в 10-ти дом успех и обществено одобрение. Така, ученето и академичните постижения се считат за начините, чрез които прогресирате в света.

За сравнение, за творците-художници с тяхното Слънце в 5 ти дом, се счита, че не са на "безпогрешната" професионална пътека, защото образът на художника е човек, който живее на границата на бедността - роб на изкуството. Слънцето в 5-ти дом - творчество - преминава в 6-ти дом - усърдна работа и ангажименти. Не на всички художници ще подхожда тази категория, но това са най-популярните образи. Домакинята иска да има семейство - 4-ти дом, водещ към 5-ти дом на децата. Духовното его на гуруто може да се разшири и да доведе до падение - 12-ти дом, преминаващ в 1-ви дом.
Тези образи са станали популярни, защото те са стандартните модели, които могат да се срещнат.

Не всички хора обаче попадат в тези модели. Все пак е достатъчно да се поддържат тези общи убеждения. Преминаването на Слънцето през домовете и преминаването на всяка прогресивна планета през домовете, както и всеки транзит през домовете, ще окаже въздействие върху общите модели. Тези модели са присъщи за основното значение на домовете и последователността, в която се разкриват.
Така, на това ниво, прогресивното Слънце дава ценна информация, засягаща фазите на живота и жизнените интереси.

Аспекти на прогресивното Слънце с рождената карта

Прогресивното Слънце, за разлика от прогресивната Луна, внася Слънчевия символизъм във всички прогресивни аспекти, тъй като се движи бавно през картата. Когато прогресивното Слънце прави аспект, усещането за Аза се променя. Символизмът на Слънцето е самото същностно усещане и усещане за Аза - идеята за това, кой сте вие и каквото чувствате. Слънцето може да образува аспекти с рождените планети или точки и може също да има значение, когато образува аспекти към прогресивните планети.

Например прогресивното Слънце, образуващо съвпад с рождения Уран, може да превърне една консервативна личност в индивид, който не го е грижа какво мисли организацията - той повече не се страхува да недоволства. Внимавайте, защото този човек може да бъде лесно разколебан, тъй като това е свързана с картата прогресия. Ако обаче имаме прогресивно Слънце в съвпад с прогресивен Уран, тогава е налице същия консервативен човек, превръщащ се в бунтовник - този път без колебание. Основното значение на аспекта между Слънце-Уран се проявява с по-силна или по-слаба решителност, което зависи от това, дали аспектираният Уран е рожден или прогресивен.

Следващата точка, която заслужава внимание, е, че движението при прогресии е само на няколко градуса за целия човешки живот. Затова прогресивната планета винаги ще бъде много близо до нейната рождена позиция и така ефектът на въздействието на всяка прогресия върху тези точки ще се чувства както на непроменената, така и на променената позиция.

Независимо дали аспектът на прогресивното Слънце е към рождена, или прогресивна планета, ще дава едно ново определение за вашата същност.
Прогресивното Слънце на Жана Д'Арк в тригон с рождения Юпитер означава, че тя се чувства непобедима, изпълнена с божественото (Юпитер). Ако вашето прогресивно Слънце аспектира Сатурн, вие се чувствате отговорни, способни да поемете контрол или изплашени и обременени с ангажименти - като в клетка.
Винсент Ван Гог е роден на 30 март, 1853. Неговото прогресивно Слънце прави съвпад с рождения Сатурн през юни, 1890. Историята разказва, че той извършил самоубийство няколко седмици по-късно, с мисълта че се е провалил.
През декември, 1880, прогресивното Слънце на Винсент сключило съвпад с неговия рожден Уран. Това било времето, когато бил изгонен от мисионерската работа и потънал в дълбоко отчаяние. В това състояние той започнал да рисува и открил своето истинско призвание. Неговата самоувереност напълно се възвърнала, защото се усъвършенствал като художник - наслаждавайки се на новооткрития си талант и новото самоопределение.


Резюме на прогресивното Слънце

• Прогресивното Слънце, променящо знак, е сигнификатор на важен момент в историята на вашия живот.

• Прогресивното Слънце, движещо се през рождения дом, показва моментите, когато във вашия живот идват нови интереси и начини за изява и е свързано с промяната на знака и неговото проявление.

• Прогресивното Слънце дава Слънчевия символизъм на планетите, които аспектира.

• Моментът на аспектите на вашето прогресивно Слънце показва периодите, когато определяте наново усещането за себе си.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (07.05.2009)
Разгледан: 11938 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.236.145.153