Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


13:46
02.03.2024
Събота
3.236.145.153


Онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Аспекти на Прогресивната Луна с рождената карта

Луната предлага много по-голямо разнообразие от аспекти при прогресиите си, отколкото всяка друга прогресивна планета. Благодарение на бързото й движение тя може да аспектира по-голяма част от картата в рамките на няколко години.
Вероятно поради големия потенциал от рождени аспекти и скоростта, с която се формират я приключват аспектите, на прогресивната Луна с други прогресивни планети, те имат много малко значете. Може би, ако се направи внимателно проучване, като се осъществи връзка между тези бързи аспекти и света на мечтите, ще може да се разбере тази връзка, но в света на съзнанието резултатът като че ли не се проявява.
Съществуват обаче три основан приложени при аспектите на прогресивната Луна с рождената харта:

На първо място е ролята й на светило. Това е ключовият въпрос при прогресиите на Луната, тъй като, както вече споменахме, тя няма значение сама по себе си, освен да действа като показател или катализатор.
Когато прогресивната Луна се движи през картата, тя пренася енергия от една планета на друга, хвърляйки светлина върху определена планета или дом.

Аспектът действа като цветен филтър, давайки информация за природата на взаимодействие, а планетата, участваща в аспекта, представлява активната част.

Прогресивната Луна в съвпад с рождения Марс ще покаже, че вие ще бъдете ентусиазирани и мотивирани или ядосани и прибързани в действията си.

Прогресивната Луна в тригон с рождения Марс ще означава, че внезапно ще станете активни, ще имате желание за действие - но по начин, който няма да причини вълнение.

Прогресивната Луна в опозиция на рождения Марс говори за период, през който от вас се изисква да вземете решение за действие.

Прогресивната Луна в куинконс с рождения Марс означава загубване на самообладание или край на някаква физическа дейност или загуба на лични подбуди.

Може да се напише цяла книга с различни комбинации в същия дух. Но е много по-добре за астролозите да разберат значението на основните компоненти на аспектите и планетите и просто да съберат парчетата заедно.

Ето защо прогресивната Луна действа като прожектор заедно с аспекта, представен като цветен филтър. Работейки със значенията на аспектите, дадени преди това, и основните значения на планетите (помнете, че през цялото време трябва да се придържате към опростения смисъл), може да постигнете правилно тълкуване.

Второто главно приложение на прогресиите на Луната е определянето на времето на събитията. Може да имате транзит, който ще продължи повече от дванайсет месеца. Кога в действителност транзитът ще се прояви под формата на събития във вашия живот? Това може да се окаже труден въпрос, особено за планети като Сатурн, към които сме толкова чувствителни; или даже Нептун, който може да има до пет докосвания с една точка, преди да се придвижи напред.
Ако прогресиите на Луната и другите бързодвижещи се планети са изследвани, тогава ще има периоди от времето на транзита, в които прогресиите ще бъдат много на често. Това ще бъде периодът, в който транзитът се изявява. Тази концепция ще бъде разширена в раздела "Времеви карти".

Третото приложение на прогресиите на Луната - не много често използвано, но въпреки това интересно - е прогресивна Луна без курс. Това се случва, когато прогресивната Луна не формира друг мажорен аспект, докато не влезе в нов знак. Този период без курс може да продължи няколко месеца, до година и повече. Това традиционно е период, в който дейностите не са много продуктивни, а енергията се изразходва най-добре, когато се използва за личностно развитие независимо в кой дом е Луната.

Резюме на прогресиите на Луната

• Прогресиите на Луната нямат значение сами по себе си, а по-скоро тя действа като светило, когато аспектира рождените планети и точки.

• Прогресивните Лунни фази установяват вашата приливна енергия - движейки се навън и навътре.

• Движението на прогресивната Луна през рождените домове показва къде ще се прояви енергията на прогресивните Лунни фази.

• Всички транзити трябва да бъдат разчетени в светлината на прогресивната Лунна фаза и моментната позиция на прогресивната Луна в рождения дом.

• Прогресивната Луна в аспект с прогресивна планета или точка, като че ли има много малка съзнателна проява.

• Прогресивната Луна в аспект с рождената карта, дава информация относно момента на изява на главния бавнодвижещ се транзит и може да покаже периодите на застой при Луна без курс.

В заключение, прогресивната Луна вероятно е най-важният прибор, с който астрологът оцветява картината на вашия живот.
Папка: Прогресии | Добавил: Пим (05.05.2009)
Разгледан: 10034 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          3.236.145.153