Нумерология      Карма      Читалня      Ошо      Рецепти      Здраве      Луиз Хей    
   Астрология      Езотерика      Телепатия      Крион      Бог, Уолш      Чакри      Съновник      Психология      RSS
Бутон за дарения чрез BITCOIN

Please Donate To Bitcoin Address: [[address]]

Donation of [[value]] BTC Received. Thank You.
[[error]]

Бутон за дарения чрез PayPalЛунни Възли
Хороскопи
Зодии
Натална
Синастрия
Съвместимост
Предсказателна
Ерогенни зони
Любов и Секс
Сексуалност
Еротика
Любовен Хороскоп
Тя и Той
Духовно Израстване


Начало  Регистрация  Вход


Ченълинги
Книги
Сентенции
Вампиризъм
Нумерология en
The Arcturians
Приказки
Супер Игри
Софтуер | Линкове
Музика | Филми
Благодарност
Игри | Таро
Отзиви


17:06
01.03.2024
Петък
34.236.134.129


Онлайн: 3
Гости: 3
Потребители: 0


 Пими ® » Астрология » Предсказателна » Прогресии


Прогресии [10] Транзити [14]
Транзитни Аспекти [9] Транзитни Домове [13]
Марс [3] Юпитер [5]
Сатурн [16] Уран [6]
Нептун [3] Плутон [4]


Цикъл на Прогресивната Луна

Вторият начин по който прогресивната Луна дава информация от картата, разглеждайки домовете, е нейната връзка с МС.


На Луната са необходими приблизително седем годни, за ла се придвижи през една-четвърт от картата. Това време, разбира се, варира при различните карти, но когато Луната се движи през тези четвъртинки, тя минава през групи от домове, които като че ли нямат общи теми. Тези домове могат да бъдат събрани заедно в групи. Така цялата карта може да бъде разделена на дялове, които съдържат един, два, три или повече домове, като всеки дял или секция носи своята определена тема. (Виж фигура 29 на страница 165.) Тази тема на група от домове ще бъде основната енергия, заобикаляща човека в даден момент.


Изграждане

Първи и втори дом могат да се разглеждат като едно цяло (виж фигура 29). споделящи една и съща тема - изграждане на Аза. Докато прогресивната Луна преминава през тази област, вие ще се ангажирате с развиване на вашия личен Аз, от гледна точка на независимост и сигурност. Всички транзити през този период ще поставят акцент върху Аза и личното облагодетелстване - личностно изграждане на твърда основа. През този период ви интересуват вашият индивидуален растеж или зрялост.


Изява

3-ти дом сам владее изразяването и обучението.Безопасност и творчество

Следващата фаза обхваща 4-ти и 5-ти дом. Вие се чувствате в достатъчна безопасност, за да дадете израз на вашите творчески идеи. Това е най-творческият период, който прогресивната Луна може да предложи. През този период решавате всички проблематични семейни разногласия а може да започнете да освобождавате енергия за лична творческа изява. Влиянието може да се прояви чрез деца, хобита или някои от признатите форми на творчество - писане, рисуване и т.н. Осъзнавайки този период, може да го използвате, за да получите голямо удовлетворение, Това е подобно на новолунието, тъй като прогресивната Луна в Надира започва своето изкачване в картата.


Отговорност към другите

Областта, включваща 6-ти, 7-ми и част от 8-ми дом, засяга отговорни взаимоотношения – взаимоотношения, изискващи ангажиране - така последствията от тези взаимоотношения също ще се появят през този период Това е също времето, когато получавате резултатите от вашите действия - резултатите от вашата творческа изява. Вие се сблъсквате с ангажименти и може да бъдете ангажирани с другите. Може да се наложи да бъдете практични, отговорни, осъзнаващи последствията от вашите действия.


Постижение

Тъй като Луната се изкачва в картата, областта, която се намира на половината път от осми до върха на 12-ти дом, можем да наречем период на постижение.
Този период на изкачване, в който Луната се движи през 8-ми и 9-ти дом, е времето, когато се доближавате до своя разцвет. Постижения, желания и цели, към които сте се стремили, съзряват, когато прогресивната Луна минава през МС. Тогава може да се наслаждавате на тези си постижения и даже да ги разширите, докато Луната се движи през 11 -ти дом.


Оттегляне

Това е зона (подобно на 3-ти дом), съдържаща само един дом, 12-та Тъй като прогресивната Луна попада в 12-ти дом, идва време да се отпуснете удобно, да почивате на лаврите си и да се отдадете на вътрешни размишления. Това е времето, което обсъждахме в предишния раздел за 12-ти дом.
Вие преживявате период (27 до 28 години), през който можете респективно да градите лична сила, да изразявате идеи. да създадете и укрепите дома си, да се занимавате отчасти с творчество, да поемете ангажименти, да преживеете успех и да си починете.
Един предсказателен астролог трябва да е наясно с позицията на прогресивната Луна, защото тя дава същността на цялата предсказателна работа. Този цикъл представлява свързана с картата прогресия; така индивидът чувства импулса, но може да бъде отклонен от правилния курс на прогресията и да изгуби ценно време.
Например може да изпитвате влиянието на транзитиращия Юпитер в съвпад с вашия МС. Вашият астролог може да ви посъветва да се заемете с бизнес. Но ако прогресивната Луна се движи през 12-ти дом, Юпитеровият транзит трябва да бъде използван само за пътуване или отдръпване от света с цел учене. Приемайки съвета на астролога, вие напирате срещу естествения ви подтик да се оттеглите и се опитвате да откриете нов бизнес. За ваш ужас откривате, че "никой не ви забелязва". Така бизнесът може да се провали и вие сте
пропилели един прекрасен период за откриването и разбирането на самия себе си. Астрологът може да се чуди защо при такъв благоприятен транзит бизнесът се е провалил.

Тези цикли са като пейзаж, през който се разхождате - теренът, с който възнамерявате да се сблъскате. Няма да имате полза, ако носите обувките си за танци, когато теренът е планински.


* * *

Връщайки се на примера с Галилео, можем да наблюдаваме тези части или дялове от картата, когато неговата прогресивна Луна преминава през домовете. Галилео отишъл в университета да изучава медицина, но случайно чул лекция по геометрия, която толкова го вдъхновила, че променил професионалната си насока към света на математиката. Това се случило през 1581, когато неговата прогресивната Луна била около върха на 5-ти дом. Така неговата Луна била в творчески етап.
Следващият път, когато Галилео сменил своята професионална насока, бил, когато попаднал на телескопа, който обърнал неговия ум към астрономията. Това се случило през 1609, когато прогресивната Луна отново била около върха на 5-ти дом. Ясно е, че и двата сблъсъка - с геометрията и с телескопа - се случили, когато той се чувствал достатъчно безопасно, за да навлезе пръв в напълно непозната област, където неговият невероятен творчески ум е можел да се разгърне изцяло.
През 1585 година Галилео трябвало да се оттегли от университета, поради липса на парични средства, и започнал да работи, за да се прехранва. През септември, 1584, прогресивната Луна влязла в 6-ти дом, етапа на отговорните взаимоотношения и усърдната работа - за да се свържат двата края.
До влизането на Луната в 9-ти дом той съумял да се възползва от своите достижения и през този период станал известен в цяла Европа като математик. Когато прогресивната Луна образувала съвпад с МС, му бил предложен престижния пост на главен математик към университета в Падуа.
Придвижвайки се напред, през 1611, прогресивната Луна
отново навлязла в 6-ти дом - областта на отговорностите и последствията. Това бил периодът, през които Галилео влязъл в конфликт с църквата. Сега той имал отговорности към друга група - църквата. През 1616 на Галилео било забранено да работи в области, които може да противоречат на Светото писание. Тъй като по-голямата част от съвременния свят - сега вече Галилео е разбран - се противопоставя на мита за сътворението според Светото писание, това означава, че Галилео е бил принуден насила да спре работа. Неговата прогресивна Луна преминавала през 8-ми дом.
Нищо не се знае за неговия следващ професионален етап, защото, ограничен от църквата, той можел да прави малко неща. Обаче, тъй като прогресивната Луна влязла в 12-ти дом, му било разрешено да напише първата си книга. Той се занимавал с това от 1624 до 1626, периодът, когато прогресивната Луна била в дома на уединението: прекрасен начин да се използва този период на вглъбяване.
Книгата на Галилео била публикувана, когато прогресивната Луна преминавала през 3-ти дом. Той бил поставен под домашен арест - принудителен престой в дома - когато неговата прогресивна Луна влязла в 4-ти дом.
В друг пример, ако се върнем за кратко върху картата на Жана Д'Арк, цялата и кариера се реализирала, когато Луната преминавала през нейния етап на постижение, и през това зловещо време, когато нейната прогресивна Луна влязла в 12-ти дом - домът на усамотението - тя била хвърлена в затвора.

Папка: Прогресии | Добавил: Пим (04.05.2009)
Разгледан: 5674 | Любовен | Еротичен
Коментари: 0
Само за регистрирани.
[ Регистрация | Вход ]

Контакт          34.236.134.129